Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hankpoke

tag

Üdv mindenkinek!
    Régen néztem már ide,most próbálok válaszolni a kérdésekre. 90lm/W-os ledek kiskeráron 1k,közvetlenül a gyártótól olcsóbban beszerzhető,főleg, hogy 100db nagyságrendről van már szó. PowerLED-ben most a Cree a legjobb,más gyártók termékeinek fényhsznosítása ennél csak rosszabbak. Lehet kapni 20W-os LED-eket is, de azok fényhasznosítása kb a halogén izzókéval van pariba. Szerintem a 25000 lumen baromira sok,bár ha nappali fényben akarunk projektort nézni nem árt.
    Csak érdekesség képpen egy Toshiba MT700-as projector adatai:
    Brightness (ANSI) 1000 lm(gondolom a falra vetített képre értik)
    Lamp 250W - TLPLMT70
    Service Life of Lamp ** 3000h (Standard mode)
    Szerintem az 500W-os fémhalogénnel kicsit túllősz a célon,de te tudod.Fotonágyúhoz valóban nem árt a több száz LED :DDD ,de én tudnék találni egy kompromisszumos megoldást,főleg ha az üzemidőre gondolok. Még csak annyit, hogy ezeket a LED-eket is túl lehet hajtani,igaz csökken az élettartamuk. 700mA-en hajtva 150%-át adják le a 90lm/W-nak.
    És lehet trükközni az impulzus vezérléssel is,bár nem tudom milyen képet adna 1kHz-en villogó LED-es világítással az LCD.Belegondolva nem lenne vele semmi gond,mert DLP-sek a projektorok többsége,és abban is rángatják a mikrotükröket.
    LED-es projektorhoz nagy méretű LCD kell,mert fizikailag nagy helyet foglalnak el a LED-ek. Kis LCD-hez ponzszerű fényforrás szüséges.
    Hankp

Új hozzászólás Aktív témák