- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
hankpoke
tag
Üdv mindenkinek!
Régen néztem már ide,most próbálok válaszolni a kérdésekre. 90lm/W-os ledek kiskeráron 1k,közvetlenül a gyártótól olcsóbban beszerzhető,főleg, hogy 100db nagyságrendről van már szó. PowerLED-ben most a Cree a legjobb,más gyártók termékeinek fényhsznosítása ennél csak rosszabbak. Lehet kapni 20W-os LED-eket is, de azok fényhasznosítása kb a halogén izzókéval van pariba. Szerintem a 25000 lumen baromira sok,bár ha nappali fényben akarunk projektort nézni nem árt.
Csak érdekesség képpen egy Toshiba MT700-as projector adatai:
Brightness (ANSI) 1000 lm(gondolom a falra vetített képre értik)
Lamp 250W - TLPLMT70
Service Life of Lamp ** 3000h (Standard mode)
Szerintem az 500W-os fémhalogénnel kicsit túllősz a célon,de te tudod.Fotonágyúhoz valóban nem árt a több száz LED,de én tudnék találni egy kompromisszumos megoldást,főleg ha az üzemidőre gondolok. Még csak annyit, hogy ezeket a LED-eket is túl lehet hajtani,igaz csökken az élettartamuk. 700mA-en hajtva 150%-át adják le a 90lm/W-nak.
És lehet trükközni az impulzus vezérléssel is,bár nem tudom milyen képet adna 1kHz-en villogó LED-es világítással az LCD.Belegondolva nem lenne vele semmi gond,mert DLP-sek a projektorok többsége,és abban is rángatják a mikrotükröket.
LED-es projektorhoz nagy méretű LCD kell,mert fizikailag nagy helyet foglalnak el a LED-ek. Kis LCD-hez ponzszerű fényforrás szüséges.
Hankp
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest