Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28551) Moherr


Moherr
újonc

Elite lakopark új ütemével szemezgetek. Van valakinek bármilyen tapasztalata, hallomása az építtetőről? (Bayer Property) Illetve magával a konkrét projekttel?

(#28552) AxBattler válasza Moherr (#28551) üzenetére


AxBattler
félisten

Vaba Apartments-et pik-pak nemzetgazdaságilag kiemelt projektté minősíttették, szóval biztosan jól fekszenek... :U

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#28553) concret_hp válasza AxBattler (#28552) üzenetére


concret_hp
addikt

a jól fekvésből az is következik, hogy még annyira se hajtod be ha valami gixer van, mint amúgy nem?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#28554) AxBattler válasza concret_hp (#28553) üzenetére


AxBattler
félisten

Passz, de tuti nem sokat x@roztak a műszaki engedélyeztetéssel.

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#28555) Gabesz87


Gabesz87
addikt

FUndamentával kapcsolatos kérdésem lenne, hátha van itt olyan, akinek már volt megtakarítás felhasználása, szóval van tapasztalata. A lakástakarék pénztár topik nem annyira pörög. Szóval nekünk jan.31-én jár le az 5 éves megtakarítás, úgyhogy már leadható (dec.31-ig) a kiutalási nyilatkozat. Hitelt nem tervezzük igénybe venni. Viszont amit nem értünk, hogy a teljes megtakarítás összege, ami a kiutalási értesítőben szerepel, közel 100.000 Ft-al kevesebb, mint a WebBankár főoldalán látható Elérhető teljes megtakarítás. ENnek mi a fene lehet az oka? Hová tűnik az a ~100e Ft?

(#28556) axioma válasza Gabesz87 (#28555) üzenetére


axioma
Topikgazda

1. laktak topikban is ott vagyunk akik erintettek
2.. 411-81-81
Nem tudom, 2022-ben vettuk fel, de en nem neztem reszletesen, mivel eleve mar 4 szerzodesen 3 felekeppen kezeltek a salatatorveny utani szerzodes feletti befizeteseket.
Esetleg az utolso evi 72e meg a dec-jan befizetes lehetne de forditva [me'g nem elerheto, de a celdatumban lesz]. Vagy nem lehet hogy pont igy: a honlapon a rendszeres fizetessel varhato kiutalasi osszeg va, de a levelben meg a keletkezesekor a szamlan megtalalhato osszeg? Probald ezeket osszenezni. [A +72e ilyen kerekeves kiutalasnal 1-2 ho kesessel johet, az is legyen lefedve.]
Esetleg a honlapon nincs a ket adathoz magyarazat?
A fund ufsz [az se feltetlen telefonon] vagy a sajat bankarnak nevezett kontakt emailben [irva nem szall el] valoszinuleg tudni fogja.

(#28557) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Fura kérdés lesz.

15 milliós jelzálog hitel (10 évre) mellé, szerintetek mennyi tartalékot kell minimum felhalmozni?
Illetve mennyire ajánlott szerintetek munka/betegség nem tudom még, hogy mi a pontos neve biztosítást kötni egy ilyen hitel idejére?

A bank a hitel mellé kötelezhet az energetikai tanúsítvány meglétére? Apámtől veszem meg a házat, és mivel rögtön lenne pár átalakítás (h tarifa) azonnal érvényét veszítené. Így én nem ragaszkodom hozzá.

Köszönöm a választ előre is.

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#28558) Drizzt válasza Predator2 (#28557) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Energetikai tanusitvanyra nem a bank kotelez, hanem az allam. Raadasul pont most lesz csere, csak ujfajta energetikai tanusitvanyt lehet majd elfogadni. Azt, hogy az adasvetel folyaman kinek kell ezt ellenorizni, az jo kerdes. Gondolom foldhivatal? Illetve torvenyileg mar hirdetni is csak az energetikai tanusitvannyal egyutt szabad, talan januartol. Persze ezt bizonyos hirdetesi feluleteken eleg nehez lesz kikenyszeriteni.
Ha jol olvasom, most meg januar 1-ig kotelezo is a HET-szam feltuntetese a szerzodesben: [link]

I am having fun staying poor.

(#28559) Madwe válasza Predator2 (#28557) üzenetére


Madwe
nagyúr

Az energetikaira kaptál választ, az első része kicsit egyedibb, sokmindentől függ s nincs rá ökölszabály. Szóval amit alább olvasol az csupán az én szájízemek való dolog :)
Függ pl attól hogy mennyi a kereseted, mennyi a törlesztőrészlet nagysága s még a törlesztő nélkül átlag havi mennyi pénzt tudtál félretenni. Ehhez nyilván érdemes még hozzávenni hogy a megélhetési költségek most egy ideig még növekedni fognak amivel a fizetések nem feltétlen fognak lépést tartani, szóval legyen benne játéktér...
Kérdés ebből kifolyólag az is hogy mekkora szabadon elkölthető összeged marad a törlesztőrészletet is figyelembe véve? Ha legalább mégegyszer akkora összeg mint maga a törlesztőrészlet, az az ideális, ha annál kevesebb akkor sokkal több megtakaritást képeznék elötte...
Fontos azt is számításba venni hogy felújítasz, arra legyen elkülönítve az a pénz amibe kerül - legalább annak a másfélszerese, de sajnos sanszos hogy a vége inkább a kétszerese lesz :(
Én hitel nélkül is minimum 3, inkább 6 havi megélhetési költséget tartok ildomosnak likvid tartalékként tartani (azaz nem 3-6 havi bevétel, hanem csak 3-6 havi kiadás összegét)
Hitel esetén én ezen felél még minimum 6, jobb esetben 12 havi törlesztőrészletet tartanék valahol likvid formában.
Illetve én inkább magamban bíznék s a tartalékaimban mintsem egy biztosításban, de ha a fentebbi megtakarítások nincsenek meg, lehet megfontolnám a biztosítást?

[ Szerkesztve ]

(#28560) JoinR válasza Predator2 (#28557) üzenetére


JoinR
senior tag

A tartalékot nem lehet pontosan megmondani, mert vagyoni helyzettől függ. Általánosságban fél évnyi költséget szoktak mondani, de ha pl. extrém magas a fizud, vagy van a szülőknél egy tucat ingatlan, teljesen más kockázat 15M, mint aki kicentizi a hitelt, nincs egyéb vagyon, a családban egyedül kereső, stb.

(#28561) adamssss


adamssss
veterán

(CSOK, CSOK+ kérdés)

Sziasztok!
Van egy telkem amire házat szeretnék építeni a feleségemmel. Namármost jelenleg nincs saját ingatlanunk ergo ez lenne az első. Viszont van ez a 80 illetve 150 milliós értékhatár első illetve második ingatlannál. Erről tud bárki bármit, hogy építkezésnél ezt, hogy számolják, egyáltalán ott érvényes-e vagy ez csak a vásárlásra vonatkozik.

Ugye ha vesszük mondjuk esetünkben a 80 milliós értékhatárt akkor mit néznek? A kész ház értékét? Az építési ktg-et (mi van ha a saját kezemmel rakom a téglát)? A ház+telek értéket?

Szóval ha bárkinek van bármi infója ezzel kapcsolatban akkor azt nagyon megköszönöm.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#28562) Madwe válasza adamssss (#28561) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem lepne meg ha erre a kérdésre még a tövény alkotója se tudná a választ :D

(#28563) Drizzt válasza adamssss (#28561) üzenetére


Drizzt
nagyúr

[Jo olvasgatast! :) ]

Bár átírják még ötször úgyis és én is el tudom képzelni, hogy nincs még meg benne az esetedre a válasz.
Annyit azért tudunk, hogy a banki értékbecslésnek komolyan vett szerepe lesz az értékhatárok elfogadtatásánál. Illetve ha vontakozik az értékhatár az új építésnél, akkor első közös lakásnak számít, ha nincs legalaább egy ingatlan, amiben mindkettőtöknek van közös tulajdonrésze. De ez egyébként könnyen orvosolható, ha van rokonnál esetleg ingatlan, aminek végtelenül kicsi részéből 1-1 darabot hajlandó nektek ajándékozni/eladni. Legalábbis hallottam erre való utalásokat már. Az is valószínű, hogy érvényes itt, hogy az új ingatlannak az értéke magasabb kell, hogy legyen, mint annak, ami a közös tulajdonban van. Tehát ideális esetben olcsó lakrészt ajándékoz nektek egy rokon. De tényleg sajnos az új építésnél főleg feltételezések ezek.
Egyébként a 6. paragrafus 8. pontja vonatkozik szerintem rátok és ott a lakás bekerülési költsége az, amire a korlátot írják.

I am having fun staying poor.

(#28564) Tapsi válasza adamssss (#28561) üzenetére


Tapsi
addikt

Sima CSOK esetén is kellett egy költségvetés az igényléshez. Itt is ezt fogják valószínűleg figyelembe venni. Utólagos értékbecslést nem tartom valószínűnek, hiszen ott a telek ára nem igazán lenne elhatárolható. Miközben CSOK+-ból telek nem finanszírozható.

[ Szerkesztve ]

(#28565) adamssss


adamssss
veterán

Koszi a segitseget. Irtam a banki ugyintezonek varom a hivatalos allasfoglalast (mar ha lesz nekik) :)

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#28566) _NCT


_NCT
őstag

Sziasztok! Mostanában mennyire elvárás, hogy lakáshitelnél a munkabér is oda érkezzen, ahol a hitelt felveszem? OTP-s vagyok, de már nagyon szabadulnék tőlük, erre az elmúlt napok történései ráerősítettek… A független hitelügyintéző azt javasolta ne váltsak, majd ha hitelt veszek fel akkor úgyis kell másikat nézni, mert így jobb feltételekkel kaphatok hitelt, mintha már meglévő ügyfél vagyok. Viszont ha még 1 évig nem találunk semmit, akkor nem akarok továbbra sem itt szívni…

(#28567) axioma válasza _NCT (#28566) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem ritka hogy utcarol jobb kondiciokat kapsz.
Elvileg nem kotelezhetnek, h ott (is) legyen folyoszamlad, de kreativ dijstrukturak miatt inkabb az szokott kijonni, h erdemes...

(#28568) sakal83 válasza _NCT (#28566) üzenetére


sakal83
addikt

Ha nem viszed oda a bered kisebb kamatkedvezmenyt kapsz. Ha utana viszed el, akkor megvonjak. 1 honapja futottam ezt le OTPs vagyok sajat fizu odautalas nelkul. Jo fuggetlen kozvetito kell, o kimaxolja amit lehet.

Szamlavezetesben az Unines Rafi jo, ott is dobnak feled kedvezmenyeket.

Ne tegyel ettol szamlavezetest fuggove.

[ Szerkesztve ]

(#28569) axioma válasza sakal83 (#28568) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ez meg a masik: miert ne lehetne 2 szamlad, egy a kedvezmenyert, egy meg ami tetszik es a napi ugyeket lehet intezni rola
Fizu odairanyitas is ha nemsurgos, atpakolhato ingyen [pl. revo].

(#28570) gg07


gg07
tag

Liapor témában csak 1 bejegyzést találtam. Valakinek van esetleg azóta személyes tapasztalata vele?
A gyors "könnyűszerkezetes" építési megoldások érdekelnek. Nem cél a több generációt kiszolgáló építmény, de kb 50 évig azért bírja, komolyabb generál nélkül.

(#28571) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy amikor kijönnek lakáshitel miatt felmérni a házat és szabálytalanságot találnak, jelen esetben a tervekhez képest egy utólag meghosszabbított garázst, ilyenkor visszavágják a kérelmet vagy bízhatok abban, hogy max levonnak egy kicsit az ingatlan értékéből?
Illetve ilyen esetben ebből indulhat-e építésügyi bírság, eljut-e ez az infó ilyenkor pl az önkormányzathoz?

(#28572) axioma válasza tepenzed (#28571) üzenetére


axioma
Topikgazda

Onkori 1-2 evente legifelvetelt csinaltat/ment (manapsag Gmaps is baromi pontos tud lenni ehhez, de passz hogy milyen technologiaval, de van adatuk az tuti), ugyhogy most mar nem lehet sumakolni, siman diff-fel kijonnek az alaprajzi valtoztatasok... hogy mennyire akarnak utanamenni, mas kerdes.
A kerdeseidre nem tippelnek, biztos lesz valaki aki tudja nalam jobban.

(#28573) Dorian válasza axioma (#28572) üzenetére


Dorian
félisten

Sztem nálunk szrnak mindenre. 2 szomszédom is kb full letérkövezte a telkét, szóval messze nincs meg az előírt zöldfelület, másik szomszédnak 2 összetákolt bejelentetlen épülete áll évtizede, stb
Nincs erre se energia, se kapcitás

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#28574) axioma válasza Dorian (#28573) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ami nem az utobbi evekben tortent, az "fennallo allapot". De amit az elso felvetel ota csinaltak, az mar bizonyitottan elevulesen belul van.

(#28575) emvy válasza Dorian (#28573) üzenetére


emvy
nagyúr

Most eppen van, szerintem. En most masfel honapot (!) szoptam az onkormanyzattal csak azert, mert par ablakot meg akartam nagyobbitani (lefele). Olyasmiket kertek mar a vegen, h teljes terepmodellezes, meg brutto szintterulet szamitas, meg a leveltarba kellett mennem a korabeli hasznalatbaveteli engedelyt felkutatni. Hivatalos indoklas nem volt, szoban annyit mondtak, hogy 'erdekelte oket, hogy a garazs tenyleg szabalyosan epult-e meg'. Ez persze sok extra koltseggel jart nekem (3D modelleket kesziteni, meg geodetat hivni a terep felmeresehez). Persze beleallhattam volna, hogy nem jogos, de az idom fontosabb volt, mint a penz.

Szoval most nincs annyi epitkezes, van idejuk.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#28576) Tapsi válasza emvy (#28575) üzenetére


Tapsi
addikt

Dorian kommentje inkább arról szólt (és ezt a gyakorlatban is látom), hogyha nem szaladtál volna az önkorihoz engedélyért, hanem megcsinálod, akkor soha a büdös életben nem lett volna ebből semmi gondod.

(#28577) emvy válasza Tapsi (#28576) üzenetére


emvy
nagyúr

Igen, ezt el tudom kepzelni. Arra reagaltam, hogy szerintem most van kapacitas, es minden onkormanyzatos munkatars probalja bizonyitani, h bizony neki van munkaja.

while (!sleep) sheep++;

(#28578) Drizzt


Drizzt
nagyúr

No, kozben en csak meguntam a szarakodast, novesztettem egy kis kompromisszumkeszseget es bekoltoztem ma egy alberletbe. Egyebkent kimondottan joba, de ugyis mindenki ezt mondja. :D Az elado felhozatalt azert fogom figyelni kozben, de ha esetleg veszek is valamit, akkor is maradok, hatha kell nemi felujitas, butor valogatas, etc.

I am having fun staying poor.

(#28579) j0k3r! válasza Drizzt (#28578) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Használd egészséggel, reméljük beválik :)

some men just wanna watch the world burn...

(#28580) tepenzed válasza tepenzed (#28571) üzenetére


tepenzed
őstag

Exem 50%-os tulajdonrészét vettem volna meg lakáshitelből(is), de azt mondták ma a bankban, hogy ez nem lehetséges, mert ilyen csak öröklés vagy válás esetében játszhat (nem volt házasság). Ez minden banknál így van, tényleg nincs erre semmilyen kerülőút, mindenképp el kell adni az ingatlant és másikat keresni?

[ Szerkesztve ]

(#28581) axioma válasza tepenzed (#28580) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hulyesegnek hangzik, de ugye a logika nem feltetlen erossege a bankrendszernek. Kerdezz lakashitel-kozvetito ceget, hogy ok tudnak-e errol valamit, ehhez inkabb sok tapasztalat kell, az meg naluk van. Az ilyen felteteleket nem feltetlen irjak le a koznek, de attol me'g alkalmazhatjak.

(#28582) Drizzt válasza j0k3r! (#28579) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Koszonom! En is. :) Az ocd-s enem persze elojott, kb. minden karcolasrol, kopasrol, tapeta tokeletlen illeszkedesrol gyartottam a kepeket. De a nyilvanvalo hasznaltsagi jeleken tul tenyleg jo lakas szerencsere, tulajok is eddig jonak tunnek, de paraznak ok is, mert elso berlojuk vagyok.

I am having fun staying poor.

(#28583) Kiki18


Kiki18
őstag

Sziasztok,

A dec 15-ig magyar közlöny szerint, az első lakásvásárlók kapnak kedvezményt, elegendő lenne 10% önerő, ha nincs 50% tulajdonjoga ingatlanban, és 41 év alatti magánszemély.

Kérdésem, hogy ez bárkire vonatkozhat, ugye jól értelmezem?

Sok forrás/cikk, összemossa a CSOK-al, CSok plusz-al, párok esetére, stbstb.

Tehát én, mint fiatal egyedülálló, kezes és pár nélküli is élhetek ezzel a lehetőséggel?

(#28584) Drizzt válasza Kiki18 (#28583) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Elvileg igen, gyakorlatilag meg majd kiderul. Valoszinu, hogy igen, de az egyeb hitelfeltetelek szigorubbak lesznek varhatoan.

I am having fun staying poor.

(#28585) Kiki18 válasza Drizzt (#28584) üzenetére


Kiki18
őstag

Értem.

Gondolom az egyéb hitelfeltételek ki kell derüljenek január 1-ig bezárólag...
Addig nem megyek el a bankomhoz beszélgetni, felesleges.

Köszönöm. :R

(#28586) VMatteo


VMatteo
őstag

A bécsi úton 1 nap alatt ismét kiadtam a lakásom.
Szóval az albérletbusiness pörög, lehet válogatni a leendő lakók között, ami nem egyszerű

Tisztelet a Gépésznek!

(#28587) Tapsi válasza VMatteo (#28586) üzenetére


Tapsi
addikt

Mik a paraméterek?

(#28588) VMatteo válasza Tapsi (#28587) üzenetére


VMatteo
őstag

50m2, 6.em, holdudvarra néz, tavaly vásárolt új bútorok, frissen festve, klíma, teljes gépesítés. Minden közmű egyedi mérős. Fix 1 éves szerződés, kiköltözési nyilatkozattal.

[ Szerkesztve ]

Tisztelet a Gépésznek!

(#28589) Drizzt válasza VMatteo (#28588) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Elozo berlo egyebkent mondott valamilyen indoklast, hogy miert koltozott el? Vagy nem beszeltetek errol.

I am having fun staying poor.

(#28590) VMatteo válasza Drizzt (#28589) üzenetére


VMatteo
őstag

Persze. Jön a baba. Drága is nekik, meg a szerződés is tiltotta. Egyébként szerettek ott lakni.

Tisztelet a Gépésznek!

(#28591) concret_hp válasza tepenzed (#28580) üzenetére


concret_hp
addikt

szerintem ez amiatt lehet problémás, mert így egymás közt oda-vissza adogatva egy ingatlant, folyamatosan lehetne olcsó(bb) hitelhez jutni (minden más hiteltípushoz képest) és a tippem szerint emiatt nem működik. fura helyzet, hogy ha 0%-od van benne akkor is kapsz hitelt, ha 100% akkor is a 2 közt meg "gyanús"...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#28592) tepenzed válasza concret_hp (#28591) üzenetére


tepenzed
őstag

Ilyesmin gondolkodtam én is, de egyrészt ki mer azzal játszani, hogy házasság nélkül csak úgy adogatja át másnak emiatt a tulajdonrészét. Plusz ilyenkor ugye ugyanúgy adózni kell eladás után, illetve illetéket fizetni, egyéb díjakról nem is beszélve. Nem is értem :((

[ Szerkesztve ]

(#28593) Tapsi válasza VMatteo (#28588) üzenetére


Tapsi
addikt

Panel? Mennyiért vették ki végül? Ha jól sejtem, akkor ez 2 szobás (nappali+háló)?

(#28594) Segal válasza Tapsi (#28593) üzenetére


Segal
veterán

Akármennyiért is vették ki a következő bő 1 évben havi többszázezer buko a (régi) pmappal szemben.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#28595) Csabroncka válasza Segal (#28594) üzenetére


Csabroncka
addikt

Meglássuk... Sokan nekem túl optimisták. Tavaly ilyenkor a gazdasági lassulásban, a toporgásban biztos voltam, most akkora a bizonytalanság, hogy fogalmam nincs mitől lenne jobb, vagy talán még rosszabb :((

"in medias res"

(#28596) Drizzt válasza Csabroncka (#28595) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Az a kamat, amiről Segal beszél, már majdnem biztos. Vásárlás és lejárat idejétől függően 17.9-19.2% közötti. Ha még valami ultranagy trükköt bevet a KSH év végére, akkor lehet lentebb lesz 0.1-gyel. A 2025-ben kifizetett kamat az kérdéses, de az 5.2-7.5% alsó becslésnek megteszi jelenleg. Sokkal valószínűbbnek tűnik a magasabb, de van azért benne bőven bizonytalanság valóban.
Én továbbra is úgy vagyok, ha jövő évben nem nőnek a lakásárak legalább ~15%-kal, akkor én beljebb vagyok vásárlási megfontolásból. Ekkora növekedésre meg sok esélyt azért nem látok. De persze ez megint szegmens függő dolog lesz. És fontos lesz nézni a kínálatot, mert hiába van sok hirdetés relatíve, ha olyan dolog, amire igazán vágyom ritkán jön szembe. Idén nem is láttam sok olyan lakást, ami komolyan gondolkodtatott el a vásárláson. De ez megint azért van, mert törekszem a minimális kompromisszumra. Még persze a hitelkamatok változása is érdekes lesz, ez a januártól élő 7.3% THM plafon se változtat nálam érdemben a bérlés vs vásárlás matekon. Persze ha ilyen ütemben megy le a kamat, akkor nyilván eljön az a pont, hogy hitelre újra érdemes lenne, de azért az ütem elég rendesen be fog lassulni. Most pl. a forint reakció a kamatvágás után szerintem némi óvatosságot indokol az MNB részéről. De én sem vagyok jós, csak ötletelek, meg valamelyik irányba döntök, aztán vagy bejön, vagy nem. :)

I am having fun staying poor.

(#28597) Tapsi válasza Segal (#28594) üzenetére


Tapsi
addikt

Oké, volt 2 jó éve az állampapíroknak. Zsír, csak erre nem lehet alapozni egy sokévtizedes beruházási döntést. :) és én még emlékszem rá, amikor kijött a máp+ az 5%-os kamattal, mindenki a seggét verte a földhöz örömében.

[ Szerkesztve ]

(#28598) axioma


axioma
Topikgazda

off, de valakinek van infoja lakasfelujitasi szakemberekrol?
A parom szerint kollegaja nem talal _most_ szakikat, nem tavalyi allapot. En azt hittem, oft utan [elorehozottak elmaradasa], magas kamatoknal, doglodo epitoiparrol szolo cikkeknel ez mar eltunt.

(#28599) A Zéé válasza axioma (#28598) üzenetére


A Zéé
addikt

Jó szakikra nem kizárt továbbra sem, hogy várni kell kicsit, de hogy nem találni, az azért szerintem túlzás. Persze örök kérdés, hogy mikor akar, mit, hol és mennyiért. Mert most 2-3 hétig nem fog dolgozni senki sem az biztos.
De haveromék most újíttatnak lakást BP-n... Augusztusban felmért a tag, szeptember elején megegyeztek, október elején kezdtek is, és teljesen normálisnak tűnik az eddig látottak alapján az, amit csinálnak.
Itt felénk Zalában is általában 2 héten belül meg tud jelenni mindegyik szaki, mert nincs annyira túlvállalva most senki sem. De ilyen, hogy azonnal ugrik valaki bármi munkára azért nincs.

Just a simple Lineman...

(#28600) Tapsi válasza axioma (#28598) üzenetére


Tapsi
addikt

Építőipari fb csoportban állandóan keresnek melót komplett brigádok. Villany/vízszerelősben is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.