Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21592) Stanlee válasza TheProb (#21582) üzenetére


Stanlee
őstag

2006-ban vettem lakast, akkoriban vegigneztem a piacon, azt gondoltam, hogy az elso Orban kormany tamogatasaval eslo lakashoz jutok mennyire jo dealt csinaltak, kamattamogatott hitel, stb. mar nincs, inkabb a torlesztobe menjen az albi dija, meg a lakasarak az egbe szoknek majd.

Akkoriban a 45 m2-es lakas 330 ezer Ft/m2 ara magasnak tunt es a kb. 15 millios hitel mai szemmel mar nem sok, akkor az volt. A jovot nem latta elore senki, jo dontesnek gondoltam a lakasvasarlast, persze 3-4 evvel kesobb mar atkoztam a napot, amikor megvettem a kecot.

En csak annyit tudok javasolni, hogy ne vegyel olyan lakast, ami mar vasarlas elott se tetszik, mert rossz az elosztasa vagy sotet, stb., mert ott fogod az eleted egy reszet leelni, es ha esetleg az arak tenyleg lefele mennek majd, hatvanyozottabban fogod rosszul erezni magad benne.

Ha nem surgeti semmi a lakasvasarlast, akkor ne vegyel, ha a nagyon surgeto elem az olcso kamat, akkor az mar rossz tanacsado.

A masik amit en meg atgondolnek, hogy a jovoben mekkora fizetesnovekedesre szamithatsz? Ha mar elerted azt a szintet, amirol nehezen lehet fentebb jutni, akkor ovatosan a magas hitelosszeggel, ha meg csak valami nagyon junior pozicioban vagy es 5-10 alatt 2-3x-os fizetesnovelest tudsz elerni, akkor majd ha valamiert az ingatlanarak megis beesnek a jovoben, akkor a magasabb fizetes miatt jobban el tudod viselni a valtozasokat.

Aztan meg majd kiulod es lehet, hogy 10 ev utan megint novekednek az arak...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.