Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17138) Brandynew válasza Mercutio_ (#17135) üzenetére


Brandynew
őstag

Nyugodtan vissza lehet keresni a korábbi hsz-eimre, hiszen tökéletesen összhangban állnak azzal, amit most is írtam.

Ha egy pár mindkét tagja közalkalmazott (azok vagyunk) és a bérünk nettó 170-180 körül van (átlag közalkalmazott bér Budapesten, és jelenleg budapesti ingatlanárakról beszélünk), akkor nettó 210 ezret el lehet tenni a lakásra. Mindegy, hogy hitel vagy befektetés, de a lakásra.

El lehet tenni, mivel mi is el tudjuk tenni. Ebből egy 1+1 szobás lakást 17 millióért tudsz venni Budapesten. Ehhez kell neked 30% önrész, amit a legkönnyebb előállítani, annyiféle támogatás létezik és nem ördögtől való, hogy normális ember módjára spóroltál az előző években vagy vállaltál valami plusz munkát. A hitelt 30 éves futamidőre kell felvenni, 50 ezer lesz a havi törlesztője, a fennmaradó havi 160 ezerből évente kb. 2 millió Ft-ot csinálsz.

Három évig megtartod a lakást, közben felújítod apránként (festék kvázi ingyen van, ahogy laminált padló is) és 20 millióért eladod. Mivel 12 millió Ft jelzáloghitelt vettél fel, a tiszta hasznod 8 millió Ft lesz, amihez hozzájön a 6 millió Ft, amit a 3 év alatt összeszedtél. Ez 14 millió Ft, ami egy ~ 50 milliós ház önrészéhez elég. A szükséges 36 millió Ft hitelt havi 160 ezres törlesztővel tudod felvenni, ami kevesebb, mint egy átlag albérlet havidíja Budapesten és elég hozzá 2 közalkalmazotti bér. A hitel bármikor előtörleszthető és csökkenthető a futamidő/havi törlesztő.

A 36 millió Ft jelzáloghitel 3 gyerek vállalásával közel 0 Ft-ra csökkenthető, de 1 vagy 2 gyerek vállalásával is lényegesen kevesebb lesz a vége.

A számítás fiatal, pályakezdő párra vonatkozik, akikre a legtöbbször írjátok azt, hogy esélytelen ingatlant venniük manapság.

Lehet hőzöngeni és elintézni egy sor "de"-vel, de amit leírtam, reprodukálható és amíg más hőzöngött és panaszkodott, addig én egy hasonló sztorit megléptem az elmúlt években.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.