Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz Major Lion #38654 üzenetére
Diéta biztos hogy nem árt, hatással van a gyulladásra és az immun rendszerre. De hogy ki milyen menüt javasol, az más kérdés.
-
Major Lion
senior tag
Szaruhartya gyuladassal (pannus) vannak tapasztalatok? Milyen kezeles valt be, dieta javitasa segithet e?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Vismajor01
addikt
Kozephosszu szoru kutyahoz milyen fajta kutyakefet kéne venni?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
whitezo88
nagyúr
válasz Alusky #38651 üzenetére
"Egyébként se hozta ez a kiállításra járás azt amit vártam tőle, a sok kapcsolatot, sok ismerőst, jófej embereket és ilyesmiket, közben meg nem ilyen... Vagy én működöm rosszul."
Ezt többektől hallom (tenyésztőktől, privát emberektől akik járnak), hogy a kiállításos "közösség" vicc. Sokan pl a saját seggükben vannak olyan mélyen a nagyképűségtől hogy csak kong, klikkesedés, kinézés, a bíró ha olyan akkor esélyed sincs ha úgy gondolja nem jó a küllem valamiért...
Tőlem többször kérdezték megyünk-e kiállításra a kutyával mert mindig megnézik mennyire szép és arányos, de eszem ágában sincs. Pár plecsni reményében időt és pénzt költeni, nem szeretnék, meg lásd fentiek.
-
Én nem tartom magam tenyésztőnek, csak elkezdtem csinálni, de már abbahagyom én is még nem tudom meddig. Bár elnézve a Facebook csoportokban, hogy kik merik magukat "a tenyésztőnek" nevezni, lesújtó. A papírokon túl sok más is kell ahhoz, hogy én valakit annak tekintsek, én magam sem értem el azt a szintet, nem is tartom magam annak. Hogy ez a sok nyikhaj C, D, E almokkal, tehát max 3-4 éve csinálják és mivel orosz fajtáknak nincs előírt orvosi vizsgálata meg se csinálják, hogy ezek minek érzik magukat meg hova fel, az meg megint egy más dolog... De nem is ez a legrosszabb, hogy nincs csípő diszplázia szűrés sem egy óriástestű fajtán, hanem a stílus amivel kommunikálnak, mikor segítséget kér valaki és úgy viselkednek, mintha ezer éve ebbe születtek volna genetikailag és észt osztanak, közben meg sehol nem látom ezt a valós tapasztalatot. Meg az ilyen baromságokba vetett hit, hogy a kutyatáptól szar a kutya, nyerset kell neki adni és akkor lesz a tuti. Ez nem a kutyákhoz való szakértelem magas szintjét mutatja.
Nem gondoltam rá sose, hogy egyszer sok kutyám lesz, de elkezdtem őket venni és jól működött, és működik most is, jó ennyi kutyával. Utána kerestem valami kutyás dolgot amit csinálni lehet velük, állatorvos nem leszek, tréner se, kozmetikus se, kiképző meg ilyen őrzővédő se, se kutyás sportok, a kiállítás meg a tenyésztés maradt ami megfelelt valamennyire, az is eléggé feltételekkel. Legalább ha valaki megkérdezi minek van ennyi nem kell elmagyaráznom fél napot, csak odanyögöm, hogy tenyésztem őket aztán kész, "azt mindenki megérti". Sokkal inkább tartom magam hobbi kutyásnak aki sokkal jobban ért hozzájuk mint egy hobbi kutyatartó, csak nem találta meg a helyét ebben az elbaszott világban.
Már amúgy is éreztem, hogy a végén vagyok ennek, nem tudok feljebb lépni, mert ahhoz engednem kéne a hozzáállásomon azon meg nem fogok. Utána tavaly két ismerősnek is meghalt ellés közben a kutyája az még jobban elgondolkoztatott, nyáron kiadta a Meoesz a közleményt a fülekről, hogy nincs több kiállítás az is rányomott még, szeptemberben voltam utoljára egy kuvaszos ismerőssel, meg egy németjuhászos ismerőssel és neki volt egy dobis csaj ismerőse ő három vágottal volt, mondtam is neki, hogy nekem ez az utolsó és befejeztem ezeket a balfasz kiállításokat ezek után, még nézőként sem, csak tenyészszemlére megyek. Most meg eltemettem az egyiket elég nagy hirtelenséggel egy pillanat alatt, úgyhogy biztos nem fogok a következő években semmit csinálni, nekem elég volt ebből.
Egyébként se hozta ez a kiállításra járás azt amit vártam tőle, a sok kapcsolatot, sok ismerőst, jófej embereket és ilyesmiket, közben meg nem ilyen... Vagy én működöm rosszul.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
H-Zol
senior tag
válasz Alusky #38649 üzenetére
Én nem vagyok tenyésztő, én csak szeretem a kutyákat ( és nem csak a kutyákat , az állatokat , nállam esznek egész télen a madarak , tavasszal a sünökkel foglalkozom a kertbe ) , nekem mind mentett és sok nehéz körülményeken átment kutyáim vannak , voltak !
Amelyiket írtam , hogy szét tépték , annak kék volt a szeme amikor fogtam , azelőtt nem sokkal nyílhatott ki , kint -10 fok , az utcán ordít egy kiskutya , elmegy egy autó akkor még jobban , vettem egy lámpát és kimentem , de akkor csend volt , bejöttem és megint kezdődött a sivalkodás , és az asszony az ablakból meglátta , hogy a szembe szomszéd hídja alá beszaladt valami , kimentem lámpával és egy öklömnyi kutya nézett vissza rám , megfogtam és be hoztam ( ő lett a legkisebb , és az ötödik ) !!
Másnap végig kérdeztem a szomszédokat , de senki nem vállalta , úgyhogy kapott féregtelenítőt , és megkapta az oltásokat , úgy nézett ki mint egy Magyar vizsla , csak sötétebb barna volt a szőre , még akkor sparhet volt a konyhában és ő oda beköltözött alá ( három napig csak evett ivott és aludt ) , de végülis egy félénk kutya lett belőle , mindentől megrettent , ha jött idegen akkor támadott ( de ha bemutattam neki , utánna nem foglalkozott vele ) , 12 évesen szív , tüdő probléma miatt el lett altatva ( én minden kutyám altatását végig néztem , először az altató , attól mélyen elalszik és utánna a méreg , de azok megsem mozdulnak , csak szépen leáll a légzés , ez a kegyes halál , sokszor majdnem túl van húzva , de mindent megpróbál az ember és a vége csak altatás lessz ) !!
Most nem , de írok egyet a mostani kutyámról , amit a határban a szántón találtam ( messze mindentől ) pár hetesen oda kidobták őket , ketten voltak , de ezt ami nállam maradt szét szedték a sasok , kivolt a comb csontja , az oldal bordája 😪 , de jó állatorvosom van és helyre tette , majd holnap írok rolla !![ Szerkesztve ]
-
Nekem együtt vannak. 11 kutyából egyel volt csak gondom, mert őt 5 évesen vettem meg és az előző tulaja elrontotta, ráadásul ő a Gyurka Gyuri féle gulágőrző eredeti fekete kerek kisebb méretű kaukázusi volt Oroszországból, ők tényleg hülyék tudnak lenni ha valaki nem ért hozzá. Ez volt az a típus aminél ki szokták fogóval törni a szemfogakat, hogy ne tudjon akkorát harapni. De sikerült annyira visszanevelnem, hogy együtt tudjanak lenni, csak az evésnél kellett külön etetni, mert arra támadta a többit. Arra is figyelni kellett, hogy előbb behívjam a helyére és csak utána lehetett zörgetni a tálakat és a zsákot, mert különben arra is támadta a többieket. Egy elbaszott kutyához képest aki a fél életét így élte le rossz berögződéssel, nagyon is szép eredményt értem el vele és megnyugodott elég hamar. Lehet, hogy ma már jobban sikerülne, akkor még kezdőbb voltam én is.
Már nincs régóta, a többieket én neveltem vagy amit felnőtten hoztam közéjük normális helyről jöttek, ővelük semmi gond, együtt esznek, akkor is ha kimegyek közben, együtt alszanak, a kapunál együtt ugatnak. Pedig ivaros szuka mind amitől sokan rettegnek, mert nem értenek hozzá.
És ez a normális viselkedés a kutyáknál, egy fejlett szociális hálóban élő fajnál. Az a nem normális amikor a tenyésztőknél is külön vannak kennelezve és így élik le az életüket, és minél jobban el vannak szelektálva annál jobban utálják egymást, mert azt tekintik normálisnak el vannak zárva és nem az együtt élésre törekednek. Aztán erre verik a nyálat, hogy mennyire fogós, mert a másik kennelben lévőt őrjöngve ugatja. Ilyen tenyésztőtől kölyköt se veszek, mert ebben nő fel 8 hétig és eleve szarul kezdődik az egész.Normális és egészséges esetben törekednek arra a kutyák, hogy együtt legyenek és ha összekapnak valamin az sem komoly és elég max 5 perc szünet és utána megint béke van. Ez a falka lényege. Nemcsak nálam, sokan tartanak együtt sok kutyát gond nélkül. A kidobott, mentett, kóbor kutyáknál ez attól függően változhat mennyire sérültek szociálisan, miken mentek keresztül addig, úgy már sokkal nehezebb összeszoktatni őket vagy nem is lehet teljesen. És még számít a temperamentum jellege is, egy kaukázusi meg közép-ázsiai egy domináns, erős kutya, de alapvetően nem gondolkodik túl sokat az élet kérdésein, főleg a ha a gazdája is a helyén van és őt kell csak követniük. Egy németjuhász sokkal bonyolultabb működésű és több dolgon tud kisiklani, pont a bonyolultabb működése miatt alkalmas szolgálati feladatokra amire egy kau sosem lesz az, mert agyilag fel sem fogja, egyszerűbbek.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz vendingo #38642 üzenetére
Nem biztos h beszari. Anno a kutyák úgy játszottak, hogy felelmetesnek tűnt, de nekik jó volt.
Simán lehet, h a te kutyád nincs tisztában kulsejevel, és inkább alárendelt szerepben van a bandában. Közben meg jók az ösztönei ovn. Ez az alá felé rendeltsegi dolog az embereket zavarja, de a kutyáknál ez természetes.Alfat anno mindig ledominalta egy tok bena szuka. Érthetetlen volt számomra, de neki így jó volt.
-
H-Zol
senior tag
válasz vendingo #38642 üzenetére
Nagyon szép , amikor 5 kutyám volt ithon két fiatal testvér ( németjuhász korcs ) , öklömnyi kutyák voltak egy szilveszterező család jött hozzánk , kint havazott fújt a szél és egy lakatlan út mellett szedték őket össze , a másik kettőt is kidobták , de ők külön jöttek tavasszal és volt egy öregebb 7 éves ( a világ legjobb kutyája , soha nem felejtem el ) , egészen őszig megvoltak egy helyen ( első udvar , hátsó udvar ( 25 méter széles és vagy 45 méter hosszú, mellék épületek , szín , góré stb) , ahol minden az övéké volt , de a két testvér és egy másik kicsi rákapott a harmadik kicsire , egyre durvább lett a helyzet , hiába volt minden fenyités és egy nap arra telefonál haza az asszony , hogy elgurult a pirulájuk és szabályosan szét szedték a kicsit , ott mindenki vert mindenkit , de főleg azt az egyet !
Több mint egy órát varta az állatorvos ( a hasa szétszakítva vagy 15 centin , és rengeteg kisebb nagyobb harapás szakadás , úgyhogy első udvar és hátsó udvar elzárva , a két testvér hátra az öreg és a két kisebb előre , az öreg többször hátra jött velünk , de akit szétszedtek arra a kerítésen keresztül 12 évig morogtak és támadták ( de ott volt a kerítés ) !!
Végül is az öreg ment el először majd 15 évesen , azután ameiket szétszedték 12 évesen ( szív probléma volt ) , és utánna a két testvér a nőstény 13 a kani 14 évet élt és az ötödik 15 és fél évesen megváltás volt neki az altatás !!
Többet ilyen sok kutya egyhelyen nem kell !
Vannak egy merevlemezen képeim , majd , ha bekapcsolom megmutatom őket ! -
btotyi
tag
válasz Alusky #38644 üzenetére
Mint oly sok minden az életben ez is nagyon egyénfüggő. Aeonnak az utolsó napon 800 felett volt a kretainja, de nem hányt, sőt még egy kicsit evett és ivott reggel. A nejemet még az ajtóban fogadta délután, utána lefeküdt és többé már nem kelt fel.
Mondjuk ő egész életében beteg volt, a doktornő szerint a szervezete kompenzált ameddig bírt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz falabu88 #38643 üzenetére
Gyűlik a méreganyag a vérben azért olyan gyors. Amikor már naponta többször hány akkor már a gyomor nyálkahártyán keresztül próbálja a szervezet kiadni, de persze nem tudja, idővel véres is lehet a hányás vagy a széklet, ha gyomorból megy akkor fekete, ha belekből akkor pirosasabb. Nőhet a vízfogyasztás ami hasznos bár meg nem menti önmagában, de előfordulhat épp csökken és rontja még jobban a helyzetet. Aztán szívleállás a vége, mert nem bírja a terhelést. Jobb esetben a kimerültségtől alszik végig, rosszabb esetben ébren van és visítozik, már agyilag sincs képben mivel leépül az is, a két legérzékenyebb terület a vér minőségére. Mindenképp legyen állatorvos elérhető távon belül, amikor ez az agyi leépülés elindul akkor legyen elaltatva, mert innen már 100% nem jön vissza és szenvedve megy el akár még egy napot vergődve.
Addig viszont még érdemes próbálkozni amíg ezt nem éri el, mert ritkán de sikerül aztán azzal a kis vesekapacitással kibírhatja még egy ideig nagyon szigorú étrenddel.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
falabu88
aktív tag
válasz btotyi #38640 üzenetére
Brutális nagyon a veseelégtelenség vége, iszonyat hamar elviszi őket. 1,5 héttel az altatás előtt még együtt vittük ki játszani őket az enyémmel. Pont akkor vettem észre, hogy 3-4 hányás volt az udvarban. Rá 2 napra már nem nagyon evett, 1 hét infúzió, de esélye se volt.
-
vendingo
veterán
Tanács kellene.
Van itthon egy 35kg XL Bully, ami nem hajlandó megvédeni magát.
A futtatóban többször volt durva játéknak részese, illetve többször is terrorizálták és nem hajlandó kiállni magáért, folyamatosan menekül, behódol, és tűr minden kínt.
Ma 3 kutya is terrorizálta, normál esetben egy mozdulattal padlóra vihette volna bármelyiket, de ehelyett inkább tűrte, hogy húzzák, vonják, fellökjék, lábát tépjék...
Csibészpárnát úgy tépi, hogy kiszakad a karom, de másra nem használja az erejét.
Mivel lehetne kicsit motiválni az önvédelemre?
Nem vadállatot szeretnék, csak ne legyen ennyire beszari.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
btotyi
tag
Frey mantrailing előtt
-
btotyi
tag
válasz falabu88 #38634 üzenetére
nekem tavaly októberben kellett elaltatni a 8 éves sheltie-met veseelégtelenség miatt. Ivartalanításkor orvosi műhiba miatt károsodott mind a két veséje. Az utolsó percben végzett 4 órás műtét előtt 1000 felett volt a kreatin szintje. Akkor három hónapot adtak neki, még 7 évet élt. A végén három hét alatt ment el, pedig mindent megpróbáltunk a dialízisen kívül
. -
cog777
senior tag
Nehez olvasnom bizonyos kommenteket, lehet macskalelku vagyok… Konnyedebb tema.
Kacattal elmentunk egy jo 3 oras setara a kozeli parkba es turaosvenyre, logott a nyelvunk utana. Ebben az evben ez volt az elso nagyobb setank. Vadludakat most is megneztuk.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
H-Zol
senior tag
válasz falabu88 #38634 üzenetére
Nagyon szívós állat a kutya , de sokszor az sem elég !!
Kint a volt Tsz területén a tanyán ( kidobott mindenki kutyája ) , 7 éve egy aránylag kis termetű ( 10 kilós ) korcs kutyának lettek kiskutyák ( ijenkor ha valakinek onnan kintről kell , vagy tud valakit akkor megszoktunk hagyni belőlük , de senkinek nem kellett , nekem egy ismerősöm mondta , hogy neki nagyon kell egy kis pockos kutya ) , egy meg lett hagyva , ugye volt tej bőven és szépen cseperedett a kicsike , nőtt a szőre is rendesen ( igaz ez szeptemberben volt , mentünk a tél felé) , már tíz naposan gyanúsan nagy volt de nemsokára már akkora volt mint az anyja ( hogy milyen kutyától lett nem lehet tudni , de olyan lett mint egy Román Bukovinai pásztor kutya ) , mondom az ismerősnek , hogy a kis pockos már nem olyan kicsi , és el lehet vinni , erre Ő hát , hogy neki így már nem is kell ( fasza ) , kint a telepen kocsik , traktorok , kombájnok jönnek mennek , féltettem és csináltam neki egy elrekesztett helyet amíg találok neki egy jó gazdát , de nem ( többnek kellett volna , de télire nem ) !!
Rá vettem a családot és haza hoztam , akkor ithon ő lett az ötödik kutya , három bentlakásos ( ő is az lett ) kettő a hátsó udvarban , két testvér , a két kutya szépen befogadta és nőt szépen , egy éves korára 36 kilós lett ( a kapható legnagyobb kutya ajtón még éppen kifert ) , rengeteget tudnàk rolla mesélni de sajnos három és féléves korában jöttek a problémák ( valami vele született máj betegség ) onnantól orvosok , inekciók , mindenféle csodaszerek , gyógyszerek , speciális tápok , ( mondta is az állatorvos , hogy ennyit amennyit én a kutyára költöttem kevesen csinálták volna meg ) , de minden hiába , egyszer volt valami inekció amitől úgy hejrejött , hogy húsz kilóról , vissza hízott 30-ra ( és szinte három hónapig jó volt ) , de utánna jött a vizesedés , arra a vízhajtó, nem evés ( ő aki a vas szöget is megette ) , egy egy falatot tudtam neki adni , nagy kinlodva ( már mindegy volt , hogy mit , csak egyen valamit ) , és a végén én is azt mondtam , mint a doki már hamarabb , hogy altasuk el ( egy világ omlott bennem , össze , de nem maradt már más opció 😪) !!
Jó hosszú lett !![ Szerkesztve ]
-
-
válasz chizuru #38635 üzenetére
Nem azért írtam, az külön értendő, mert volt nekem is epilepsziás kutyám.
Ha tényleg ő jelentett akkor simán csak elmebeteg. Bár normális emberek is csinálják ezt a feljelentősdit, úgyhogy nem kell hozzá az se.Nekem a szomszéd öregasszony is agyilag már zokni, egész nyáron azt hiszi, hogy legyek repkednek a feje körül, miközben szinte biztos vagyok benne nem, körülöttem sincsenek 50 méterrel odébb. Meg a macskáival is kiabál, meg odadobja hozzájuk a táljukat mikor dilis, aztán erre szoktak a kutyáim ugatni ő meg visszaszólt, hogy kussoltassam el a mocskos dögjeimet. Én meg mondtam neki ennyi idősen ha már fáj az élet neki jobb megdögleni aztán a koporsóban majd nyugodtan pihenhet. Utána már nem mert szólni egyszer sem, közben meg jött a tél olyankor hónapokig ki se mozdul a házból. És mivel pont az a kutyám halt meg amelyik a macskatál csapkodásra ugatni szokott valószínű nem lesz vele már többet probléma. Amúgy évek óta tart, minden nyáron ezt csinálta, azt tudom, hogy Xanaxot azt szedi rendesen, de nyugodtan szedhetne belőle többet is... Tényleg volt mikor a cinegéket szidta a fenyőfán tavasszal, mert énekelt. Jó nyugdíja van, az egész családja odajár hozzá rendszeresen, semmi problémája az életben, egyszerűen csak van akinek elbomlik az agya öreg korára. Valakinek már fiatalon is.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
chizuru
csendes tag
válasz Alusky #38632 üzenetére
Természetesen nem, tudom. Megértem, hogy faj elveszíteni a kutyáját, de ez nem az én (vagy bárki más, mert a FB posztok alapján mást is fel akar jelenteni, több embert) hibám. Sajnos tényleg mentális beteg, elképesztő dolgokat posztol. Többek között engem is felhívott a kutya halála napján, hogy segítsek, telefonban teljesen normális volt, nem értem az egészet.
Ma bemegyek, okosabb leszek, majd azért elmesélem mi volt.Egyébként úgy érzem néha én is, hogy ez a közép-ázsiai az utolsó kutyám. Annnyira imádom, annyira fantasztikus kutya, hogy nem fogom elviselni, ha elmegy majd. Szerencsére meg csak három éves, de mégis minden nap rettegek hogy egyszer elveszitem.
@H-Zol, természetesen lementve, biztos ami biztos!
[ Szerkesztve ]
so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
falabu88
aktív tag
És hányszor nem az öregség viszi el.. Apámék kutyáját 2 hete kellett elaltatni, 5 évesen. A világ legjobb kutyája volt, bele is betegedett faterom, jobban megviselte mint anno nagyapám halála.. 1 évesen valószínűsíthetően az egyik szomszéd fagyállós vizet rakott ki az utcára, a kutya meg beleivott (a vizet pár nap múlva megtalálták) . 2 hét infúzió, mindent megkapott a kutya, de 0 esély a túlélésre. Már mindenki el akarta altatni a kutyát mert a vese elvileg nem tud regenerálódni. 1 hete nem evett egy falatot se, 16kg 28ról. Apám azt mondta még 2 napot ad neki. Másnap felállt a kutya, 1 hét múlva már 2 labdával a szájába rohant, ásta a kertet. Még 4 évet bírt ki a rossz veséje, most már menthetetlen volt. Viszont az a 4 év olyan volt mint egy teljesen egészséges kutyának, semmi baja nem volt. Azóta sem érti senki, hogy jöhetett rendbe 2-3ezres kreatinin szintről normálra..
-
H-Zol
senior tag
"Fáj, hogy mikbe tudnak meghalni főleg mikor végignézed magad előtt és nem tudsz rajta segíteni. Nem is tudom mi a francnak csinálom egyébként a kutyázást, mert a vége mindig az, hogy meghalnak sokkal hamarabb nálam."
Ne is mond , megsem tudom mondani , hogy hány kutyám ment már el ( igaz én sem vagyok mai gyerek ) , az utóbbi négy év volt a leg rosszabb , 8 kutyám ment el ( mind 10 + évesek voltak ! Most a tanyán van három ami az enyém , másik négy amit csak úgy kidobták és ott vannak ( egy volt Tsz állat telep ) általában nállam vannak , mert ott rendszeresen kapnak enni inni , ithon most csak két kutya van , egy a miénk és egy az anyosomé ( három éve ide hoztuk anyost és a kutyáját , mert megöregedett 91 éves ) ! Engem nagyon megvisel lelkileg egy kutya távozása , de az is igaz , hogy nállunk a kutya is családtag ![ Szerkesztve ]
-
válasz chizuru #38629 üzenetére
Epilepszia nem azért van, mert megtámadta egy másik kutya, legtöbbször simán csak agyi rendellenesség. Kisebb esetben fejet ért ütés, agyvérzés vagy agydaganat.
És legtöbbször az egyszerű fenobarbitál meg is oldja, vagy legalábbis nem ebbe hal bele. Persze ha adta neki normálisan, pont egy olyan gyógyszer ami kényes arra, hogy normálisan kapja a kutya és meglegyen a féléves labor is, főleg az elején. Öregkorban szokott inkább előfordulni, hogy nem bírja a szíve vagy nem jön ki a rohamból többet és félig agyhalott lesz, akkor altatni kell.
Az igaz, hogy örökletes (az agyi elváltozás okozta), szóval valamelyik felmenőnél biztosan jelentkezett csak nyilván ezt nem fogja a tenyésztő senkinek az orrára kötni. Eleve sokan csak szukát tartanak, ha a kantól örökölte akkor lehet a tenyésztő se tud róla. Kis százalékban, de előfordul gyógyszer ellenére is fiatalon roham közbeni halál, ha az agy nem küld jelet a többi szervnek, hogy dolgozniuk kéne vagy ha az izomfeszülés miatt nem vesz levegőt és a roham percekig tart akkor megfullad.Fáj, hogy mikbe tudnak meghalni főleg mikor végignézed magad előtt és nem tudsz rajta segíteni. Nem is tudom mi a francnak csinálom egyébként a kutyázást, mert a vége mindig az, hogy meghalnak sokkal hamarabb nálam.
-
H-Zol
senior tag
-
chizuru
csendes tag
válasz Alusky #38627 üzenetére
De, vágott, a retriever van kiállítva, ő csak kísérő mindig mert ő anya kicsi matricája és nem tudom itthon hagyni. Illetve a golden is bele lett ugye keverve, nem tudom pontosan egyelőre mit a szitu.
@vendigo, én is attól felek, szerencsére a hátsó kerthez mondjuk nem fér senki, de sose lehet tudni…Egyebkent új tippem van, van a környéken egy srác akinek tegnap halt meg a kutyája (cluster epilepszia), pár napja posztolt olyanokat hogy feljelent X kutyást mert a sorozatos támadásoktól volt (előtte a nexgard spectrat vádolta, az előtt pedig a tenyésztőt). Sajnos mentális beteg, ő maga mesélte hogy hónapokat volt pszichiátrián. Nyilván nulla támadás volt részünkről az irányába, ellenben a saját kutyája harapta már meg, arra akar rá is foghatta hogy az enyém volt. Erről IS készült szerencsére Facebook posztja. Holnap okosabb leszek, ő volt e, hátha megtudom milyen kutyát támadt támadtunk meg állítólag
-
válasz chizuru #38626 üzenetére
Ezek szerint nem vágott a füle, mivel január 1 óta nem mehetnek kiállításra. Mármint Meoesz/FCI által szervezettre, minden másra igen. Ha egyéb vadászkiállítás arra mehet. Meg persze nézőként.
-
chizuru
csendes tag
Remelem, hogy nem lesz, mert FEHOVA jövő héten, nevezve vagyunk a kiállításra… persze ez a legkisebb baj, az jobban zavar hogy ki és miért jelentget fel..
-
válasz jézusom #38623 üzenetére
Még nem biztos a karantén múlik a hatósági állatorvoson is, de általában lenni szokott. Mivel a kutya otthon lehet ezt viszonylag könnyen adogatják, nem egy agresszív eljárás.
Valószínű van harapás rajta meg a kutyán amit megmutattak a bejelentésnél, csak nem ez a kutya harapta meg.
Kutyákat a jegyző/állatorvos fel tudja keresni a petvetdata meg az önkormányzati ebösszeíró alapján.
Én soknak tartom a fél évet, ha nyáron videózta akkor elkezdte volna baszogatni a nyáron. Ezért gondolnék másra, de valaki közelben lakó.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
chizuru
csendes tag
válasz Alusky #38621 üzenetére
Tuti nem mert úgy jött a hatósági állítólag hogy ugye golden retriever és közép ázsiai a kutya? Nyilván nem haraptak meg senkit, de emberünk tudta hova küldi…
Nem tudom hogy lehet ilyenkor bizonyítani bármit is, és kb biztos vagyok benne hogy újra fog jelentgetni, mérgezéstől is felek… Hiányzott mint lónak a hátúszás…so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
válasz chizuru #38620 üzenetére
Oltási könyvet beadod, kap két hét karantént, addig nem viheted sétálni otthon kell lennie, aztán megnézik újra a kutyát és lezárják az ügyet. Folytatása csak akkor van, ha feljelentenek újra. Vagy ha hiányzott az oltása.
Mivel nem ő harapta meg így bizonyítani sem tudja ezt, de az oltási könyves karanténos dolgon át kell menni. Ha izmozik ügyvédet kell keresni. Papírokra minden le van írva, azon kívül semmit nem tehetnek és nem is szabad engedni.
Még egyelőre ne baszd szájon, mert nem biztos, hogy ő az. Lehet valami random embert megharapott egy másik kutya ami hasonlított. Átlag embernek minden kutya szőrös és négylábú.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
chizuru
csendes tag
Sziasztok!
Ma hazatérve azzal fogadott anyukám, hogy nálunk járt a hatósági állatorvos, holnap meg kell jelennem nála, mert állítólag valaki “álnéven” feljelentett, hogy a közép-ázsiaim megtámadta először az ő kutyáját, majd egy másik alkalommal szinten az ő kutyáját de akkor már elvileg ebben a valakiben is kárt tett.
Természetesen semmi ilyesmi nem történt, a kutya mivel sorház sorházban lakunk kimenni nem tud, séta közben pedig gondolom feltűnt volna.
Tobb infom holnap lesz, be kell vinnem az oltási könyveket (mindkét kutyám szóba került de a másik egy golden retriever, gondolom nem őt jelentették be). Sejtem hogy ki volt, a nyár folyamán az egyik környező utcából állandóan videót videozgatott egy faszi amikor sétálgattam őket, azóta kizárólag a közeli erdőbe járok velük.
Valaki járt már igy? Szerintetek mire számíthatok? Attól is felek, ha ő az (úgysem fogom megtudni), nem fog leállni, nem ez lesz az utolsó eset…so long ヒカリノムコウヘ so long ナモナキジユウへ so long フアンヲノミコメ so long ダレヨリモタカクトべ
-
addikt
válasz bajnokpityu #38616 üzenetére
igen, ezt akartam kérdezni, hogy mennyi ideig nem rágja szét teljesen
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
falabu88
aktív tag
válasz bajnokpityu #38616 üzenetére
Nálunk 1 hét alatt karcolás sincs rajta, pedig napi használatban van. Valamiért a játékaira jobban vigyáz a dög, az udvarban lévő egyéb dolgokat bombázza szét..
-
válasz KisTücsök #38609 üzenetére
Dunamenti jeles, Halasi pásztor, Homokpusztai haramia, Majna menti mákvirág (németországi, de itthon is van), Királydombi fehér és a volt felesége Fülöphegyi fehér.
Fogalmam sincs ki tenyészt még közülük ez minden évben változik, velük voltam kapcsolatban. Nádas kincse, Kulcsos lujza, Fehér morcos, Edelény kerti is dicsérik.
Meg... Bencs Mónika, valami Fehér Farkas a kennelneve. Veszprém felett is volt egy akinél voltam, Cetli volt a kutya neve erre emlékszem, mert mindig a hűtőre ragasztott mágneses cédula jutott eszembe róla, hogy ilyen nevet hogyan lehet egy kutyának kitalálni.
Megvan közben a papírokon, Cettli volt pontosan és Jóbetyár kennel.Ők nem ma kezdték, nagyjából az ország csúcsai, de még ennyien vannak akiket nem ismerek és ugyanennyi a frissek közül, de az újoncok hamar abba szokták hagyni 1-2 alom után.
[ Szerkesztve ]
-
falabu88
aktív tag
válasz Alusky #38608 üzenetére
Nálunk most a Kong lett a sláger. Kapott egy Extrém XL-t és egy Wobblert. Azóta nem is hajlandó mással játszani.. A Wobblert meg etetés/fárasztáshoz vettem. Azóta a reggelit és a vacsi felét is abból kapja, így habzsolni se tud (a másik fele kell az Aniflexi porhoz). Az első nap sokáig elvolt vele, de második napra már rájött hogy működik, azóta már 10perc alatt kivégzi... Ettől függetlenül imádja, már várja, hogy abba kapja.
-
KisTücsök
addikt
Ha már szóbajött a kuvasz... Jó magyar tenyésztőket tudtok mondani? Idővel szeretnék a sarpom mellé még kutyát.
-
válasz Vismajor01 #38604 üzenetére
Játék az udvarban van, 1500 négyzetméter körüliek az udvarok és már nincs kiskert, fóliasátor, tyúkudvar se így még több jut a kutyáknak.
Amúgy se játszanak ilyenekkel, a kötelet meg botokat szokták vinni, de inkább egymással. Illetve már azt se, mert pont ő nincs aki játszani szokott, minden ellaposodott. Hiába van sok kutya mindent tönkre tud tenni ha egyel történik valami, főleg ha központi viselkedésű volt.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Vismajor01
addikt
Amúgy kérdés
Mi a legjobb módja a szőr eltávolítása a szőnyegből?
-
addikt
válasz Vismajor01 #38604 üzenetére
+1 mi is a falu szélén lakunk, kifelé menet sík szántóföld mindenfelé, itt csak nem lődöznek vadászok.
meg ha a kutyát látja, akkor engem is“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Vismajor01
addikt
válasz Alusky #38600 üzenetére
Nekünk szerencsénk van akkor, itt egy faluból kinyuló utcában lakunk, mögöttünk és az előttünk lévő házak mögött is szántóföld van, földutakkal. Oda szoktuk kivinni a kutyákat, ott nincs vadász és nem is lehet. De még se bokor se fa hogy kitakarjon engem, ha kutyát látsz akkor embert is. Egyébként én nem is engedem messzire Kirát, a 15 méternél már szólok és vissza is üget.
Amúgy ha pórázon viszitek hogy dobáltok nekik labdát? Semmi játék csak séta?
-
válasz j.bravo #38601 üzenetére
10 méterre nem fognak lőni amúgy se, meg a póráz eleve megakadályozza, hogy a kutya akadályon keresztül menjen ami takarást adna. A gazda mellől kilövik az valószínű mind ilyen, hogy a kutya megkerülte a kis 20-30 méteres bokorcsoportot ami gazda szemmel nem sok, hiszen ott van mellette még akár látja is az ágakon átszűrődve, de a túloldalról 200 méterről csak a kutya látszik amint épp mászkál és lelövik. Pórázzal ez nem fog menni a kutyának, mert csak arra tud menni amerre a gazda is és mindig látszódnak együtt.
Régen bátor voltam elengedtem őket, voltak is részek ahol én semennyire nem látszódtam a bokroktól előttem meg a kutya 30 méterrel az úton sétált teljesen beláthatóan, gondoltam is rá ha a rét tetején áll valaki akkor baj lesz, de aztán leszoktam róla hamar, hogy így sétáltatok, már legalább 10 éve.
Hiába vigyázok rájuk belehalnak másba, két héttel ezelőtt még azt se gondoltam volna, hogy gyomorcsavarodást kihordhat egy kutya minimális tünetekkel. Aztán mégis sikerült neki, már vagy 12 órája halott gyomorral meg hasüregbe vérezve és még mindig a saját lábán ment a műtőbe és egyenes volt a tartása is, még csak nem is görcsölt. Persze el kellett altatni, menthetetlen állapot. Úgyhogy a faszom kivan az egész kutyatartással, mindenemet ebbe ölöm bele és így járnak. Fel nem tudom fogni hogyan tudott ez így alakulni. Biztos, hogy jó ideig nem fogok semmit csinálni kutyás téren, azon kívül, hogy lesz másik. Egy öregedő kutyánál fel vagyok készülve dolgokra, de ő még konkrétan tenyészszemlén se volt még annyira fiatal volt.
-
j.bravo
addikt
válasz Alusky #38600 üzenetére
Ha épp Frakk és Károly bácsi esete forog fenn, az tényleg biztos látszik, de nálunk azért az idő jelentős részében lazán, csuklóból tudom kezelni a flexit.
Mondjuk érdemes észben tartani hogy (ahogy gondoltam) a madzag nem látszik… létezik mondjuk szalaggal operáló flexi is, ha cserélni kell, olyat fogok venni.Mindenesetre résen leszünk, a jól bejáratott sétálóhelyeinken nincs épített les illetve nem látunk ilyen fazonú autót; ezen kívül pedig kijelölt turistaútvonalon megyünk, fényes nappal. Korábban volt pár eset amikor nagyon pesszimistán elgondolkodtam hogy lehet-e ebben bízni, de általában azért bízom benne hogy nem fényes nappal a kék túra vonalán fognak lődözni…
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen videókártyát?
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest