Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Őszintén a túlárazott boltokat igyekszek kerülni, így a fressnapf kiesik. Ha tehetem csak Zooplus, az alap áraik is nagyon jók, 3% fix, plusz vásárlás előtt 1 héttel keresek 5-10 kifogyott terméket, értesítésre rakom őket, és ha valami nem elérhető 1 héten belül akkor jön egy 5%-os kupon. Így már 8%-ról indulok, plusz sokszor ki lehet fogni 10-20% további kedvezményt.
Szerencsére mindent is megeszik a kutyám és úgy néz ki semmitől sincs baja, úgyhogy biztos találok megfelelő kaját náluk is..
-
falabu88
aktív tag
Lassan a tenyésztő és kiképző tanácsára váltanék felnőtt tápra. Még kb 1 havi kaja van (1 kis brit fresh sütőtök és 3/4 zsák Markus-Mühle angus). Nagy gond nincs a kajákkal, falja, viszont elég sok a kaki (napi 5-6x hatalmas adag).
Fél éves lesz addigra a németjuhász, valami normálisabb tápot szeretnék ezután is. A Markus nagyon tetszik neki, úgyhogy lehet maradnék a hidegen sajtolt vonalon, viszont lehet kipróbálék más márkát.Amiket kinéztem:
Lukullus Marha-pisztráng
PRIMAL SPIRIT Iberian Adult Sardine [link]
Valaki ismeri esetleg ezeket? A Primal Spirit kilós ára gyanúsan olcsó, és az összetétel is elég foghíjas az átlag tápokhoz képest, se gyógynövény se halolaj stb.. Viszont hús van benne bőven.
Amit fixen kap mellé az a lazacolaj és zöldkagyló kapszula.
-
törölt tag
Az itteni futtató is sima egykapus, egy üres háztelek 3000nm körül bekerítve, egyik szélén fák, meg néhány agility bizbasz de csak a cövekes meg ugrós cuccok, nem a drágább rámpás meg alagutas, meg a sarkon egy csap, vízakna lelakatolva, benne csap elzárva majdnem teljesen így csak épp csepegni tud fent, hogy ne lopják a vizet csak a kutyáknak tudjanak engedni. Kapun rajta egy nagy szabályzattábla meg az üzemeltető, elérhetőségek stb.
Én messze kerülöm az ilyen helyeket nem tudok többet mondani róla, persze aki nem városban él az könnyen megteheti, belvárosban sok lehetőség nincs.Itt volt a lovasoknak is hasonló pályája, de a cigók a saját lovaikkal kiállamosították maguknak, senki nem mert odamenni miattuk aztán az önkormányzat felszámolta a francba inkább, hogy eltakarodjanak.
-
j.bravo
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Ugyanilyen okokból mi is csak akkor megyünk be, ha üres. Évekig nem voltunk egyáltalán, a múlt héten a helyi kis (mondjuk) parkerdőbe áthelyezett helyi kutyasuli mellett mentünk el és láttunk ott egy új futattót, üres volt, bementünk.
jó volt benne hogy van a nyílt rész és pár agility pózna/asztal/rámpa/ugróakadály mellett egy fás rész is, de rendesen körbe van kerítve és van árnyék. Rossz hogy egy szál szimpla kapu van. -
vendingo
veterán
válasz
j.bravo
üzenetére
Sok retardált gazdi van idióta kutyákkal a futtatókba. Én már nem is nagyon viszem ilyen helyre. Sok nagy kutya visszaél az erejével és durván játszik a kicsikkel, a gazdi meg nem szól rá, ha mégis, akkor meg le se szarja a kutya. Volt, hogy 3 kutya vonta, húzta az enyémet, egyik a lábát, másik a nyakát, harmadik meg a fejét. A kutyám behúzott farokkal a hátán feküdt, meg menekült egyik sarokból a másikba. 3 perc után menekültünk kifelé. Sajnos ilyen szituk gyakran előfordultak. Jövőre, ha felnő a kutyám, eléri a 40+ kilót és fellép az agresszió ellen, én se fogok rászólni, és nem én leszek az, aki hazamenekül.
-
j.bravo
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
#37987 vendingo, #37988 jézusom:
ebben maximálisan igazatok van
nem emeltem ki hogy üres futtatóra értem 
háttér/magyarázat: egyik fajtamentés oldala nemrég posztolta hogy az új gazdi egyik nap hazavitte a kutyát, második nap elvitte futtatóba, madzagról levette, kutya első dolga volt átugrani a kerítésen, el is szaladt, a nap folyamán később sajnos el is csapta egy autó

Futtatók továbbgondolva: szerencsések vagytok, ha nálatok zsilip rendszerű a kapu (kettő van, közte kis hellyel). Itt a szépséges Pesterzsébeten és a környéken szimpla ajtósokat láttam eddig.
Itt - szerintem - a bent lévő kutyák gazdáinak felelőssége lenne nem engedni hogy a belépő gazdira, kutyára ne rontsanak rá a kutyák már a kapuban, legalább hadd csukják be nyugodtan az ajtót és vegyék le a pórázt. (ezáltal elkerülve hogy a belépő rögtön áldozattá váljon).
Persze sajnos távolról sem mindenki ilyen, sokszor látom hogy "ó, kerítésen belül van, nem tud elmenni" és nem figyelnek rájuk egyáltalán, egymással dumálnak, alkalmasint egy sört is szisszentenek (nem viccelek); a kutyasz.rt sem szedik össze (mivel nem is észlelik mikor, hova kerül).Szóval, szerintem, új kutyánál, aki még nem szokott ill. nem ragaszkodik az új gazdihoz, szökésre hajlamos, a futtatóval is legyen óvatos. Mielőtt odaviszi a kutyát, nézze meg hogy biztonságos-e, nem lyukas-e a kerítés, nem túl alacsony-e. Amikor kutyával megérkezik, belépés előtt szólítsa meg a bent lévő gazdikat, mérje fel mi a helyzet, egyeztessenek, mérlegeljen.
Ez alap kéne hogy legyen, de sajnos tudjuk, látjuk hogy csak elvben alap dolog a gyakorlatban nagyon nem alap
-
chizuru
csendes tag
válasz
falabu88
üzenetére
Nálunk szó szerint semmi nem állítja meg őket, bár tényleg nem tudom mit élveznek a kertben, amiben csak annyit érnek el hogy a kutya megfogja - képzett vadászkutya, apportos, nem öli meg, csak hozza és odaadja, en pedig kiszállítom őket az utca végén levo parkba. Persze másnapra visszajönnek.
Lehet, hogy a közép-ázsiaim megoldaná a sün-problémát, a macska-problémát megoldotta, kerülik a kertet mint a tüzet, de azért sajnálnám őket… -
Major Lion
senior tag
Mi vittuk azonnal, es eltuk ugyanugy az eletunket ahogyan elotte. Hamar megtanulta mikor van seta, aztan mar o jelezte hogy menni kell.
Labdat, botot nekunk se ertette, pedig 3 eves koruli volt, de megtanulta idovel, jo par video van YT-n ahol bemutatjak hogyan tanitsd meg jatszani. -
jézusom
addikt
válasz
j.bravo
üzenetére
Én mindig rá szóltam arra aki futtatóba pórázon hozza a kutyáját. Pontosan áldozatot csinálsz belőle... Alap hogy beviszed oda pórázon akkor valamelyik vígan rohangászó bele gabalyodik aztán visz mindent, a tied meg úgy be lesz feszülve hogy neki ront bármelyiknek... Nem véletlenül van dupla kis kapu hogy le tudd venni róla... Ott van a többi kutya meg a gazdi is nem onnan akar megszökni.
-
j.bravo
addikt
A labdázás nem feltétlenül magától értetődő illetve eldöntött dolog; nálunk a két kutyából az nagy magától imádta, a kicsiről azt hittük sose fogja érteni hogy mire jó ez, de kutyasuliban ezt is megtanultuk, azóta még jobban imádja, mint a nagy.
Sétára viheted (ha oltások ilyesmik rendben - de gondolom ezek nélkül nem adta volna ki a menhely), de csakis pórázon. A pórázról csak akkor vedd le amikor ezer százalékig biztos vagy benne hogy nem a lelépés lesz a zsigeri reakció. Zárt futtatóban is csak akkor ha tuti hogy nem tud kiugrani vagy amikor másvalaki nyitja a kaput, akkor lelépni.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Menhelyről hozott kutyust mikor ajánlott első sétára vinni?
Várjak vele pár hete hogy szokja itthon?
Az a baj nem labdázik.Előző kutyám imádta ő nem.
Eldobom aztán csak néz rám,vagy elfordítja a fejét is.
De így nem tudom igazán lefárasztani.Az tetszene neki ha ugrálhatna rám mint ahogy a kutyák játszanak,de ezt meg én nem szeretném.
Egyelőre még a nevére sem mindig hallgat...
De gondolom idő kell neki még meg sokat nem is mondogathatták neki.
Két szökése volt már.Kint jött ment egy kutya ő meg utána.Az utca végén fogtam be.
A kerítésünkkel nincs baj csak a kiskertet elválasztó volt alacsony onnan pedig a szomszéd fele ki is ment mert a házunk mögötti rész nem volt lezárva.Most lezártam meg próbáltam picit magasítani a kis kerítésen ami 120 magas volt kb.
Hátul is mondjuk 160 körüli a régi pala kerítés ha nagyon akarja ott is kimegy lehet.
Az előző kutya soha nem akart arra menni.
Mondjuk az idén amúgy is cserélve lesz magasabbra majd elvileg a kerítés... -
t256
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
A kamera jó ötlet.
Ha kiengedem, akkor vagy megindul valamelyik bokor felé vagy csak körbeszaglássza a területet. Mintha a vad útvonalát követné.
#37972 chizuru
Sün nálunk is van napi szinten. Az én kutyám csak ugatja, nem bántja.
#37976 Chris0321Az a helyzet, hogy Fő út mellett vagyunk, szóval mindig van valami mozgás. Ha szabadon kijárkálhat, akkor az utcában nem alszik senki. Manapság a rekord 20 perc ugatás nélkül. Jól szocializált kutya, tegnap is a futtatóban játszott, a többi gazdival is haverkodott, de otthon nagyon őrzi a területet és minden zavarja illetve mindent jelez.
-
j.bravo
addikt
válasz
Moonwolf
üzenetére
Azok nem (csak) a nyestek? A sünök is?

falabu88: gondolom meg tud ölni egy sünt egy kutya, de neki is lehet baja, kaphat egy csomó tüskét/tüske darabot illetve ezek által ejtett sebet a szájába/pofájába, ami okozhat egy egész sor, akár kockázatos/költséges ( -> állatorvos) problémát, nem is beszélve az esetleges így begyűjtött fertőzésekről (dettó -> állatorvos), szóval inkább próbálnám a sün békén hagyására ránevelni, a sünöket pedig kerítésen kint tartani, vagy ha már bejöttek, akkor valahová messzebbre elvinni.
A kijárós macskatartás sajnos mifelénk is dívik
dühöngtem is ennek kapcsán itt (#37916, #37917) -
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Hátul egy öregasszony a szomszéd, pont mikor ideköltöztünk akkorkörül fialhatott a macskája.. A napokban kezdtek el azok is átnézelődni a hullámpala alatt. Azokat is egyelőre csak ugatja sajnos a kutya, nem meri betámadni, meg érzi őket a kerítésnél és kapar.. Már hallottam a teraszról, hogy beszéli valakivel, hogy "jajj lett egy kutya a szomszédban, szegény macskáimnak remélem nem lesz baja.." Nem lenne b*zdmeg ha bent tartanád őket, vagy legalább kerítésen belül, de ez itt vidéken nem szokás.
-
törölt tag
válasz
falabu88
üzenetére
Én már körbecsináltam a kerítést sok éve miattuk, mert az idegeimet szétkapta amikor végigszarták a járdát reggelre a kutyák meg azt eszegették fel. Tele vannak a sünök férgekkel, bolhákkal, egyáltalán nem kívánatos élőlény a kertbe, hiába propagál mást a Facebook.
Amíg be tudtak jönni az volt az esti program, hogy magasított tejes ládába lapáttal összeszedtem őket, volt mikor 8-at, aztán elvittem kocsival a francba őket az erdőbe kiönteni. Akkor egy ideig nem voltak.
Mondjuk az se segít ha az embernek valami féleszű 20 macskás hátsó szomszédai vannak akik direkt etetik a sünt macskatáppal meg minden dögséget ami csak mozog.
-
Orlin
addikt
Elfelejtettem betenni a képet,de egy hete lassan nálunk Deni.
A menhelyről hoztuk.
Ez az első tali, mielőtt másnap elhoztuk.
Remélem nem lesz szökős.
Első nap ki is ment az utcára ,reggeli szellőztetés és a nagyszoba ablakhoz közel van az ágy ő ráment és onnan ki az ablakon ami a kiskertbe nyílik onnan pedig oldalról a szomszéd udvara fele a házunk hátulsó részén kiballagott az utcára.
Azóta nem ment ki arra nem is tud elmenni mert az udvar felől van kiskerítés.
Viszont megfigyeltem rendszeresen nézegeti mi milyen magas és mi van mögötte.
A pár napja írt ivartalanítás után maradt kapcsokat kiszedte a helyi állatorvos csipesszel,hát nem mondom hogy nem fájt neki.
Elég sokat ugat kedvenc tevékenysége a kapuban ücsörögni ,gondolom sok inger nem érte a menhelyen.
-
falabu88
aktív tag
válasz
chizuru
üzenetére
Detto a sünökkel küzdök hetek óta, már a kerítésnél mindent megtettem amit tudtam (körben 3 oldalról tégla, csak hátul van hullámpala, ott egyelőre földet górtam a pala alá, hogy fedje a hullámokat, de reggelre sokszor kiássa... Már tervezzük, hogy cserélni kéne trapézlemezre új alappal.. ). El se merünk menni egész estés programra, mert a szomszédok tuti kinyírnának (vagy a kutyát) ha betévedne pont egy sün. Torkaszakadtából ugatja, de hozzányúlni még nem mer, csak a kertből eltávolítás után hagyja abba.
Már bekészítettem egy dobozt, ha jön a következő sün akkor eldobozolom másnapra, és megpróbálom összebarátkoztatni vele.. Ha nem jön be akkor jön a B verzió, valahogy kihúzzuk már ezt az évet, jövőre meg már bőven 1 év felett lesz a kutya és akkor már remélhetőleg ugatás helyett cselekszik, bár ennek se feltétlen örülnék, tudom, hogy védettek.
Amúgy sem örülök a sünöknek.. A benti két macska az előző lakásban sosem volt bolhás spot-on használata nélkül sem, most 1,5 hónap alatt mindkettő tele volt velük. Gondolom behordjuk kintről.
-
chizuru
csendes tag
Nálunk a sünök a rendszeres vendégek, a golden retrieverem szinte minden éjszaka jelzi őket, ha kimegyek, hozza is (fogalmam sincs hogy nem szúrják szét a száját).
Most esténként az utolsó pisiles után felzárom a teraszra, így nem zavarják a mászkáló sünök, így hogy bentről is jelzi, nem tudom mi lehet a megoldás. -
vendingo
veterán
Nálam egész nap döglenek a kutyák. Este 11 után az öreg kutyám addig nyüszít és lökdösi a másik kutyám, amíg az nem játszik vele. Többször is nyüszítésre ébredek. Reggel a kamerafelvételeket visszanézve látjuk, hogy az udvaron kergetőznek. Amúgy a 2 kutya napközben nem szokott játszani, főleg az öreg nem, mert menni is nehezére esik, de estére feltöltődik. Van hogy hajnali 1-3 között nyomják a bulit a kertben.
Tudom javasolni a kertbe kamera felhelyezését, normális éjjelátós tp link kamera ~20k, aztán kiderül mit ugat.
Ha ugatáskor kiengeded mi történik? Kerget valamit? Visszaengedés után kezdi megint az ugatást? -
t256
őstag
Sziasztok,
Tisztában vagyok vele, hogy a kutyám csak a dolgát végzi, de...
A helyzet a következő: Esténként változó időpontban elkezd ugatni, hogy ki akar menni. A farkát vízszintesen tartja és ugrásra készen áll. Éjszaka valamilyen vad van a kertben. Én még nem láttam, de gondolom apróbb állat. Így is korán kelek, ezért nem szeretnék lefekvés után, hajnalban ugatásra ébredni.
Egy vadriasztó megoldaná a problémát? Sok készülék leírásában látom hogy kutya ellen is jó. Azt nem akarom, hogy az én kutyámat zavarja.
Egyébként csak pár hete vette fel ezt a szokást. A kánikulával együtt jött. Lehet a probléma csak a klasszikus "nincsen lemozgatva" jellegű? Mivel kánikulában napközben ki sem tudom vinni, esténként pedig nem tudunk annyit menni, hogy elfáradjon.
Habár tegnap kellemesen lehűlt, sikerült is futtatózni. Játszott is, elfáradt. Este 10-kor lefeküdtünk aludni. 22:20-kor már ugatott. Lefekvés előtt természetesen wc-re ki tudott menni. -
Chris0321
veterán
Hello.
Az összes érték megfelel a 85x65x60-asnál? Ha nem akkor érdemes szerintem nagyobb házat nézegetni. Mint alul a képeken is látszik hiába 80 cm hosszú a kutyád, attól még kényelmesen elférhet a házban mivel nem kiterülve szoktak feküdni. Nem szabad túl nagyot sem venni mert akkor nem tudja befűteni és fázni fog. -
Orlin
addikt
Nem tudom eldönteni mekkora háza legyen a kutyának...
Ez alapján méregettem.
A kutyám hossza az 1-es érték 80 cm kb.
Amit kinéztem házikó belső mérete 85x65x60 cm.
Az 1-es érték a háznál 85 cm,szóval 5 cm lenne szabadhely neki.
Az nem kevés?
A következő méret házban belső méret 105x65x65 cm.
Itt lenne 20 cm neki.Az meg lehet sok?
Nem akarom hogy nyomorogjon.
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
5 idős kutyusunk van. 13-16 évesek, 4 kicsi 1 nagyobb testű.
Rendben vannak, a hallásuk gyengült többet - kevesebbet.
Van olyan vitamin, amit javasolnátok nekik?
Eddig a Lavet vitaminjait kapták.
Köszönöm szépen a segítséget! -
vendingo
veterán
válasz
volandy
üzenetére
Lassacskán haladok az allergének kizárásaval. Sajna ez nem megy gyorsan, mert sok idő mire ürülnek a tüneteket kiváltó anyagok. Most bárányos gabonamentest kap, utána jön hal, sertés, marha, nyúl...élesztő nélküli, burgonya nélküli...
Elvileg a bárány az okés, csak a körítés nem mindegy mellette. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannak hogy kan kutya ivartalanítása után nem úgy van levarrva a seb hanem olyan kapocsszerű dolgokkal van elzárva?
Menhelyről hoztunk kutyust és 2 honapja volt ivartalanítva és nem varrva van a sebe hanem mintha kapcsok lennének?
Én ilyent még nem is láttam.
-
válasz
Major Lion
üzenetére
28 kilós kutyának 800g száraz táp naponta? vagy félre értek valamit?
-
törölt tag
válasz
KisTücsök
üzenetére
Allergia, bőr és fülbetegségek és epilepszia nagyon felugrott az utóbbi 10-15 évben, az én orvosom különképzésre jár ezek miatt, mert annyi az ilyen jellegű kutya ami betér hozzá. És válogatás nélkül, keverék, fajtatiszta, drága tenyésztős, olcsó tenyésztős, mindegyiknél van, emiatt a beltenyészetet, tenyésztési körülményeket nem is veszik számításba, ez egyértelműen környezeti hatás.
Nekem is van ilyen kutyám, akinek a szülei, nagyszülei külföldön élnek vagy éltek az én kutyáimnál keletre ami nem egy jó érdem, annak a kölyke is olyan lesz hiába tartom jelenleg tiszta helyen és nem egy ipari telep mellett.
És a jelenlegi tenyésztési rendszer erre nincs felkészülve és nem is fogják felkészíteni, mert brutálisan megzuhanna a tenyészthető kutyák száma, ha a szokásos vizsgálatok mellé ezeket is behoznák.
Plusz ugye ott van a társállattá fejlődés is, 100 éve egy ilyen kutyát mint az enyém is agyonütöttek és szereztek másikat, ma meg életben van tartva végtelen pénzekért, ez a statisztikákat persze felugrasztja. -
vendingo
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Akkor számold ki, hogy mennyire jönne ki bárányból a napi 700g napi adag, ami sokkal több lesz, mert még kölyök.
-
törölt tag
válasz
vendingo
üzenetére
Légúti allergia sokkal gyakoribb azért nem szoktak a tápcserék segíteni érdemben, mert ha meg is találod ami jó, akkor kiütéses lesz valamelyik növény vagy poratka miatt. Majd télen figyeld meg, hogy mennyire lesz tünetmentesebb. Lassú rájönni, mert ha meg is szűnik a kiváltó ok hetekbe telik mire a kutya a reakciót abbahagyja rá, így meg ha több ok is van nehéz kitapasztalni is.
-
-
törölt tag
-
vendingo
veterán
Felerősödtek az allergiás tünetek a kutyán, elvittem dokihoz.
Kapott gyógyszert próba jelleggel, 5 napra 20 ezer volt. Ha beválik, akkor 120 ezer havonta, amihez még jön 40 ezerért kaja + sallangok.
Nem is tudom mit mondjak.... -
törölt tag
Vagy ahhoz, hogy 2-3x magasabb baktériumszintet mértek benne ami miatt strandok is be lettek zárva.
El tudom képzelni a Balaton vízminőségét is mikor iszonyat tömeg megy bele izzadva, dezodorral, tusfürdővel, naptejjel, meg tele is pisálják, szarják, kaját dobnak bele, hámsejtek milliói stb.
Nem véletlenül nem voltam benne gyerekkorom óta. Ráadásul mocsok drága és tömegnyomor is van barmokkal.
Azt se tudom megérteni akinek ez nyaralás, hogy ide megy. -
jézusom
addikt
válasz
üzenetére
Igazábol most fordított a helyzet. Én ugyanis nem csak kutyázok, de horgászom is. Az történt, hogy nagyba dobálok aztán jön egy nő hogy ő ugye beengedheti a labradorát a vízbe aztán mennek is. Mondtam, hogy nem de addigra már bent volt a kutya ezerrel. De basszus volt egy csomó hely alig pecáztak. Basszus én is kutyázom de ha pecáznak messzire elkerülöm, vagy csendben odamegyek beszélgetni, nem odaengedem a kutyát
Teljesen agyhalott volt a nő, mondom engem amúgy nem zavarnak a kajakosok se, de a kutyába bele áll a horog, akkor neki lesz szar... Miért itt van horog? 
Na mindegy amúgy itt nem is releváns a törvény, teljesen kiégtem.
-
t256
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Óvatosan! Most a Facebookon több kutyás csoportban figyelemfelkeltő bejegyzések terjednel. Több kutya rosszul lett a Dunában pancsolástól. Ennek köze lehet egy nemrég lètesített akkumulátor gyárhoz….
-
Major Lion
senior tag
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0800078.kor
78/2008. (IV. 3.)Mindenhol lehet ahol nem tiltott es nem furdozesre kijelolt hely, meg ahol nem horgasznak.
-
törölt tag
válasz
Major Lion
üzenetére
Paragrafus szinten érdekelné. Talán valaki betámadta őt a kutyafürdetés miatt. Manapság divatba jön megint a komcsi rendszerű házmesterkedés.
-
Chris0321
veterán
Hello.
Én a Jófogáson találtam egy békéscsabai fickót aki gyárt kutyaházakat és nem is rossz árban. Igaz lapostetőst, de oldalt van a bejárat ami úgy olvastam hasznos mert nem szembe kapja a hideget a kutya. Lehet választani többfajta színt a tetőhöz és a házhoz is, nyithatóként is tudja gyártani és hőfüggöny is kérhető hozzá. Sajnos én elrontottam a méretet így kicsi lett, de rendelek tőle nagyobbat. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata ilyen házzal?
Anyagvastagságot nem is látok.
Én szerelni magamtól nem tudok itthon házat,még ezt össze is tudnám rakni így.
A kommentek annyira nem rosszak.
Máshol a szigeteltek jóval drágábbak... -
törölt tag
válasz
jézusom
üzenetére
Kutyára is kéne a póráz meg blokkot is adni kéne vagy megállni az állj, elsőbbségadás kötelező táblánál, mégsem történik így.

Vicces amúgy mikor a település Face csoportjába az alpolgármester asszony rakosgatja ki az önsétáltatós kutyafotókat és megy a háborgás miatta, kicsi település, mindenki tudja ki kinek a kutyája, de mikor leírom, hogy amúgy miért is nem jelentitek fel főleg ti akik ott vagytok a hivatalban mikor tudják évek óta ez megy, akkor válasz nem jön rá.

Nyilván nem jelenti fel, mert elvesztené a támogatottságát és 5 év múlva nem ők lennének megszavazva.
Azért posztolgatnak hátha valamelyik lakos felbátorodik és tesz feljelentést, hogy nekik ne legyen közük hozzá, csak ez nem történik meg, mert az embereknek meg van jobb dolga is ennél. Bezzeg ha kettőt ugat a kutya akkor megy a feljelentés. Az embereknek így működik az agya.
Utálom mikor az ilyen önsétáltató dögök unalmukban elkezdenek követni, mert akkor az én kutyáim is már dilisek miért követ. Aztán szerencsére találnak hamar érdekesebb szagot és elkanyarodnak másfele vagy én megyek direkt olyan területre ahol sok érdekes szag van, de az a 10 perc is zavaró.Lovasok ugyanilyenek, lemerül az akku a villanypásztorban, felnövi a gaz és nem üt akkorát a lovak simán kijönnek, mindent agyonszarnak, hugyoznak egy vödörrel ami bűzlik mint a dög, mindent lezabálnak, követnek minket, volt mikor 1 Km-t jött utánunk néhány ló. És nem mindegyik barátságos, vannak dillósak is köztük. És mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Elütött kutya sztori ugyanez. Hogy kijár az útra a kutya az le van szarva, leszarja a gazdája, ha elütik akkor rohadt száguldozó vagy meg te egy gyereket is ugyanígy elütnél, meg akkor hirtelen a kutya a szíve csücske. Amíg az útra mászkált addig nem volt a szíve csücske, addig nem volt fontos, hogy védje. Baszódjon meg az ilyen.
Nekem ha eltűnne valamelyik kutyám le se feküdnék addig amíg meg nem találom... -
j.bravo
addikt
válasz
j.bravo
üzenetére
Szóval, utólag írtam bele h jogszabály szerint köteles a gazda a telken tartani; az utáni lévő bekezdés az nyilván a macskabiztos kerítés költségének gondolatát fűzi tovább.
Eszembe jutott még, hogy ha véletlen egy elütött macskát lefotôz valaki a helyi FB csoportban, és valaki megemlíti hogy ha nem "boldog kijárós" lett volna, akkor még mindig boldogan dorombolhatna a gazda ölében, akkor persze az ezt megemlítőnek az anyját szidják, meg az autóst; a kijárós cica felelőtlen gazdáját, aaazt neeeem.

-
j.bravo
addikt
válasz
üzenetére
Budapest külvárosi, déli részével kapcs van adatom, amit nem sorolok a fejlettebb régiók közé
, a lentieket eszerint írom.A macskát is lehetséges a telken tartani, úgy is hogy közben nem zárod be az épületbe; létezik macskabiztos kerítés, meg teraszra is macskaháló, csak hát ugye nem olcsó.
Nem, nem feltétlenül golyózik be a macska ha nem kóborolhat (ahogy a kutya sem), ha a kedves gazda nem szobadísznek tartja, hanem játszik, foglalkozik vele.
Ahogy közben jézusom is írta, kutyát-macskát-vadászgörényt-papagájt-nílusi krokodilt-alient egyaránt köteles a gazda a saját telkén belül tartani.
Ezért a kedves, költségtudatos macskatartóknak hála, a nem táplálkozási céllal, hanemunaloműzésből, szórakozásból, ösztönből vadászó macskák igen jelentős terhelést jelentenek nemcsak a rágcsáló-, hanem az énekesmadár állományra is
nem is említve mondjuk a kerti tóban tartott aranyhalakat (ez utóbbit saját szememmel láttam sógornál). Vagy arról hogy random, nem macskás házak emeleti ablakai elé is odakerül a macskasz*r...
Közvetetten, az autók előtt átrohanó (ezáltal a hirtelen fékezés vagy kormányelrántás miatt közvetetett közlekedési kockázatot jelentő) macskák, vagy az általad is leírt módon nemcsak a kutyákat, hanem többeket szándékosan bosszantó viselkedésük is a kijárós macskatartás elleni érvek listáját hizlalják.
Szóval, a kijárós macskatartás ellen vagyok. Roppant káros dolog.
Nem a macska tehet róla, ő ragadozó, egyébként csodálatra méltó képességekkel.
A leszaromságot bemutató, "kijárós macskás" gazdák ellenben tehetnek róla. -
törölt tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Ez is macskás utca, fejlettebb régióinak az országban a falvak meg kertvárosi részek nagyon térnek át a macskatartásra, mert egyszerűbb, olcsóbb, leszarhatóbb állat a kutyánál. Aminek van előnye, mert kevesebb kutya adott területen az könnyebb kutyatartást jelent az adott tulajoknak én ennek örülök is nagyon, de a macska az tényleg egy külön kategória. Most az hagyján, hogy körbehugyozzák a kocsit, nyávognak, verekednek és ezen az ivartalanítás sem mindig segít mert a mellékvese is termeli a nemi hormonokat és van mikor igen jó erővel, ha sok macska van akkor pedig sok lesz az ilyen kivétel is. Anyámnak, nagyanyámnak is sok macskája van és hiába ivartalanított mind, ha olyanja van simán felcsapja a farkát, megrezegteti és csak úgy porlasztja oda macskaspriccet bármire, meg verekednek egymással is. Agyonmászkálják az autót, ha megcsúszik rajta akkor végig is karmolja alapozóig, az ellopkodott kajamaradékokat elhagyják úton-útfélen, macskaszarok otthagyva az út széli finom porban, nem lehet semmit a kapuban hagyni, mert mire megfordulok a házból a következő adagért már oldalba van hugyozva. A macska nem marad a kerítés mögött, mint a kutya, ez egy nagy különbség vele. Néhány hónapja a kapum mellett a bokros aljába jött egy megdögleni, a szagát éreztem mikor már bomlani kezdett.
Sokan tartanak úgy macskát, hogy van neki 1-2 ami a kedvence az a házban van, a többi meg a "kinti" macskája és azokat csak eteti, mivel nem kerül sokba a kaja és ha épp kint van akkor megdédelgeti őket, de gyakorlatilag félig kóborok ezt leszámítva ezek a macskák.
Ennek ellenére örülök annak, hogy inkább macskásak lesznek az emberek, mert így sokkal jobb meg könnyebb kutyát tartani. Sokkal rosszabb volt 20-30 éve amikor minden szomszédnak körben kutyája volt, most meg csak nekem van.És itt is ilyen bunkók a macskák, látja, hogy megyek a kutyákkal sétálni és nem futnak el, nem mennek el, kerítés mellől se, direkt nyalogatja magát, hempereg a poros útszélen meg napfürdőzik. A kutyák meg őrjöngenek, mert ez nem természetes viselkedése a prédaállatnak, hogy nem fut el. Én kerti slaggal szoktam őket lespriccelni, csak emiatt is morgás van az utcában lakókkal ugye...
-
törölt tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ha felsőkategóriás táp akkor nyugodtan adhatod kölyöknek is, egy csomóra rá is van írva, hogy adható kölyöknek is. Én már jóideje nem veszek kölyöktápot, sőt talán az első alom volt az egyetlen ami kapott.
Ha akarod össze is tudod hasonlítani az összetevőket a jelenlegi kölyöktáppal és a kinézett felnőtt táppal. -
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nálam pl a németjuhásznál kifejezetten mondta is a tenyésztő illetve azóta a kiképző is tőle függetlenül, hogy amint elfogy a junior táp, amit előre megvettem neki, álljak is át akár már 4 hónaposan a felnőtt tápokra. Most még csaltam, mert vettem neki még egy zsák Markus-Mühle Black Angus junior tápot, de ha az elfogy akkor már valami felnőtt táp jön. Ez a hidegen sajtolt nagyon be jött neki, valószínű maradok is ezen a vonalon.
Kárt biztos nem csinálsz vele, főleg ha allergia miatt indokolt
-
vendingo
veterán
Nem találtam az allergiás kutyámnak megfelelő kölyöktápot, viszont felnőtt kajából sokkal nagyobb választék van, találtam is pár lehetséges opciót a mostani szenvedős kölyöktáp kiváltására. Van valami hátránya a kölyök adult táppal történő etetésének? Prémium felsőpolcos kajákra gondolok.
-
falabu88
aktív tag
válasz
jézusom
üzenetére
Persze, én is ebben bízok, hátha csak volt pár rosszabb napja most. Az tuti, hogy ma este extra hosszú séta lesz, már ha én bírni fogom így pár óra alvással..

Az is lehet a gond szerintem, hogy nálunk teljesen zárt a kert, nem lát ki se az utcára se a szomszédokhoz, így megnézni sem tudja mit ugathat pl a többi kutya..Azért kicsit kezdem már érteni miért nem feltétlen ajánlotta senki a kan németjuhászt első kutyának, kemény dió...
-
jézusom
addikt
válasz
falabu88
üzenetére
Amúgy szerintem simán kinövi. Nem fog állandóan mindenre ugatni, meg kell tanulnia szelektálni. Most még játéknak is veheti, próbál megfelelni a gazdinak hogy ő aztán jól őrzi a házat. Majd kialakul benne, mi az amit tényleg érdemes megugatni. Mondjuk a postást
mert az aztán el is iszkol nyomban a kövi cÍmre ha megugatja. -
-
falabu88
aktív tag
válasz
üzenetére
Hajdúböszörmény kb legszélén lakunk, itt este 9-10 után, főleg hétköznap, egy lélek sincs, nulla mozgás (főleg nem 20percenként ahogy tegnap ugatott. Amúgy napközben nem az az ugatós fajta, a szomszédban medencéznek, gyerekek játszanak, le se sz*rja..
Inkább ha másik kutya kezd ugatni arra kontráz rá, de arra is ritkán. Na meg ha sün téved a kertbe, akkor megőrül, de olyankor cselekszek.
Tényleg remélem, hogy csak az időjárástól bolondult most meg. Azt sem szeretném, ha megtanulná, hogyha rákezd este ugatni akkor kimegyek hozzá...
-
törölt tag
válasz
falabu88
üzenetére
Kutya nem ugat a semmire max ha unatkozik vagy mentálisan zokni. Meg kell figyelni hátha van valami zörgés, szomszéd kidob egy pet palackot összepréselve, vagy pár utcával odább ugat valakinek a kutyája vagy megy arra valami turistacsoport vihogva, vagy lovas patkóval, mert ezek sokszor nem hallatszanak be a szobába csak az, hogy a kutya már ugat.
Más téma, hogy a vadbarom turistát meg a hülye utcalakókat nem tudod megszüntetni, ha neki este 11-kor van kedve a sörösdobozt összegyűrve kidobni a kukába és lecsapni a fedelét akkor ezt fogja tenni és a kutya a hibás, ha megugatja érte... Ezt szerintem a legtöbb kutyás ismeri, nálunk pont ugyanez megy, csak nekem bent alszanak. -
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Viszont mi is tudjuk mikor beszélhetünk, a kutya se hülye, meg tudja tanulni mikor mit szabad.
Valamiért elég érdektelen mindennel, labdáért 2-3x szalad el, madzagos kergetés is pár elkapásig tart. Nem az a játszós fajta. A műcsontot is pár percig rágcsálja csak és otthagyja. Egyedül a virslis/jutalomfalatos tanítgatás amire hosszabb ideig hajlandó koncentrálni. Nálam még a bőven belefér kategória lenne egy ilyen nyakörv (nyilván rövidebb időre, gyanítom néhány este után alkalmazkodna hozzá..), egy kis csípésnél nagyobb fájdalmakat okoz magának napi szinten mikor megbotlik vagy elcsúszik a járólapon stb...
-
vendingo
veterán
válasz
falabu88
üzenetére
A kutya ugat, a madár csipog, az ember beszél. Ez ilyen. Vannak halkabb és ugatósabbak. Nekem az vált be, hogy lekötöttem a kutyát valamivel. Pl agancs, churpi, szárított marhahús, szárított csont. Amíg rágott, addig se ugatott, mire végzett a rágással, nem maradt ereje ugatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- iPhone topik
- Crimson Desert
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerencsére mindent is megeszik a kutyám és úgy néz ki semmitől sincs baja, úgyhogy biztos találok megfelelő kaját náluk is..
nem emeltem ki hogy üres futtatóra értem