Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Idiofil
aktív tag
válasz
üzenetére
Abban az aspektusban, ahogy te kérdezed, nincs kedvenc színem. És úgy gondolom, hogy nem esetleges politikai hovatartozás alapján, hanem gondolkodásmód/viselkedés/emberi értékek alapján kellene mindenkit megítélni, így határozottan visszautasítok mindenféle ilyen "belebeszélést", így kérem mellőzzük az ilyen témákat.
Illetve a nem létező moderátori intésekkel ne lövöldözzünk vaktába. Az, hogy nem tetszik a stílusom Neked, az igazából nem zavar/érdekel. Betartom a szabályokat és nem vádaskodok, de ezt a másik féltől is elvárom.FB téma:
A rosszul beírt, de javított e-mail címed alapján kiad egy találatot a "kékség", de ki kell ábrándítalak, van kép rólad
-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem vagyok annyira otthon Budapesten.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Hm?

Mások szerint:
Industrial, Scientific and Medical bands (Watts)
902 - 928 MHz
Cordless phones 1 W
Microwave ovens 750 W
Industrial heaters 100 kW
Military radar 1000 kW
2.4 - 2.4835 GHz
Bluetooth 100 mW
Wi-Fi - 802.11b/g 1 W
Microwave ovens 900 W
5 GHz
5.725 - 5.825 GHz 4 W
Wi-Fi - 802.11a/n
U-NII 5 GHz Bands
Wi-Fi - 802.11a/n
5.15 - 5.25 GHz 200 mW
5.25 - 5.35 GHz 1 W
5.47 - 5.725 GHz 1 W
5.725 - 5.825 GHz 4 W
60 GHz Band
57 - 64 GHz (see WirelessHD and WiGig)De emiatt a tisztázatlan ügy miatt azért még fogok tudni aludni.

-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Apámat nem neten köszöntöm fel,ő is facebookozik azért vettem fel ismerősnek.Én már regisztráltam,ha pl utazunk,és haverokkal akarok beszélni,akkor ott van a chat
Bár erre gugli+-t használunk. -
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Egy olvasónál nem sok akadálya van.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
A közösségi hálózatok elmélete alapján állítólag maximum 6 lépésből lehet mindenkihez eljutni. Nagyon-nagyon-nagyon magas személyekhez én is eljutok akár 3 lépésből is. De egy Déli p.u. környékén vegetáló hobót nem tudom hogy tudnék elérni akár 6 lépésből.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az olvasók mindhárom frekit pásztázzák?
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
12 ismerősöm van.Apám,meg a jobb barátaim.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Azaz...

-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Klassz összeállítás, bár azt, hogy milyen frekvenciasávban történik a dolog nem tudtam kibogozni. Ugyan van egy utalás valami LF-re élő egyedekre, de nem hinném, hogy egy rizsszemnyi bigyóban elférő antenna túl alacsony frekvencián hatékony lehetne.
Az, hogy kiadtam a kutyusom azonosítóját az előbb nem hiszem, hogy (plusz) veszélynek tenné ki, mert amúgy se lehet szabadon engedni az "ego"-ja miatt.

-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Én töröltem magam,új profilom van,azon semmit nem adtam meg,még kép sincs...

-
philoxenia
MODERÁTOR
Volt valamikor, még az én gyerekkoromban azaz majdnem száz éve egy mese. Szerepelt benne egy barika, aki megtanult számolni. Miután elkezdte számolni a környezetében élőket, a megszámolt állatok, "Minket megszámoltak!" kiáltással nekiestek és megverték...
A nagy testvér egyre jobban figyel, de sokan önként és dalolva közlik a Fácsén az összes személyes adatukat, mellé legtitkosabb vágyaikkal... Nem is kell nagyon erőlködni ahhoz, hogy valakiről szinte mindent kideríts...Holló: a "segített volna egy chip" feltételezi, hogy nem volt benne. A volna mint szó múlt idővel együtt nekem azt jelenti, hogy nem volt benne, mert ha lett volna, segített volna...
kétértelmű persze, én
múlt idejű lehetetlenként értelmeztem. -
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
A hozzászólásom tartalma és mondanivalója teljesen független attól, hogy a kutyában volt-e chip.

-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem céloztam politikára
Csak a kedvenc színéről érdeklődtem 
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Danielssss: Ugye nem tévedek, hogy a Fórumon tiltott politikát akarsz idekeverni?

-
törölt tag
Idiofil,ügye nem tévedek,ha azt mondom,hogy Narancssárga a kedvenc szined?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem. De nem az "ember" kell leolvassa. Ugyanakkor az állatorvosi rendelőben nem csak beültetik a chipet, hanem mindegyiknél (?) ott az olvasó is, meg a számítógép, amivel bevezeti az adatbázisba.
Nagyon jó a linkelt leírás. Igazolja az ismereteimet, amik nem "vet" forrásból származnak.

-
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem. Csak "leolvasható".
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
..és ha volt benne?
Kívülről látható egy kutyán, hogy csipelve van?
-
Idiofil
aktív tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Replikálni szerintem lehet. Illetve műtéti úton eltávolítani biztosan. Az már megint már kérdés, hogy egy állatorvos nem hiszem, hogy elvégez egy ilyet, nem szakember meg csak kaszabolna. Illetve ha újra be akarna adatni egy chipet, akkor gyanús lenne, a seb pont ott, ahol egy chipnek kellene lennie.
De a magyarok mindent megoldanak, sajnos így semmilyen rendszer nem 100%os.Szerk:Szinte biztos vagyok benne, hogy semmi nem látszik...Még hogy ha dudorodna, a szőr akkor is elrejtené. Talán nehezen kitapintható.
-
FehérHolló
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Kicsit lazán, de kapcsolódik:
Egy hete cangáztam fel Normafára. Egy kellemes küllemű, legfeljebb 30 éves csaj sétáltatott egy kutyát. Meg is lepődtem, amikor leszólított: Nem ismerem ezt a kutyát? Ki a gazdája?Szóval nem mindenki megy el a "kóbor" kutyák mellett. A fenti esetben például segített volna egy chip.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem a chipre kerül rá az adat, hanem a chip ad egy egyedi azonosítót, amire hivatkozva lehet keresni a központi adatbázisban és oda lesz regisztrálva.
philoxenia:"A mikrochip fővesztés terhe mellett NEM TÁVOLÍHATÓ EL, ha az az állat azonosíthatóságának megszüntetését célozza.
Az az állatorvos, ki ilyen beavatkozást elvégez a kamarai engedélyével játszik. Amennyiben a chipet nem állatorvos próbálja meg eltávolítani, akkor az illető több törvényt is megszeg, börtönbüntetéssel is számolnia kell. " -
Lompos48
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
Majd ha lesz "állatrendőrség", mint civilizált országokban.
hogy kerül rá évente hogy megkapta az oltást...?
Tudtommal ilyesmiről egyelőre szó sincs. Az majd egy következő generációs kütyüvel. Bár lehet, hogy le vagyok maradva. De le van maradva humán vonalon is az egészségügyi kártyák dolga, nincs mit csodálkozni.
-
canniball
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem lopásra gondoltam, hanem arra hogy esetleg megpattan a blöki; ezzel is foglalkozik a rendőrség?
Lompos48!
De ha nem módosítható akkor pl. hogy kerül rá évente hogy megkapta az oltást...? -
Lompos48
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Tudomásom szerint (egyelőre) csak egy passzív RFID elemről van szó, aminek egyedi kódja van. Tehát az olvasó sugároz, a chip az antennájával veszi, tápfeszt fabrikál magának belőle, aminek segítségével el tudja küldeni a kódot az olvasónak. Pont mint egy beléptetőkártya esetén. A kód egy 15 számjegyű kód (az én kutyámé pl. 972000000747102), ami bele van ütve az EU útlevélbe is olvasható meg bar-code formában is. Nem hiszem, hogy írható/módosítható lenne. Ismeretében és a használt frekvencia ismeretében is esetleg klónozható egy mikrokontrollerrel. De mivel a hatótávolsága centiméterekben mérhető, nem hiszem, hogy valamilyen módon vissza lehetne élni vele.
Azonosítását nem lehet távolról végezni, ez nem GPS
. Meg kell fogni az ebet és körbe kell "tapogatni" a detektorral. -
canniball
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Hol lehet ilyet bejelenteni?
-
FehérHolló
veterán
Igen, a kutyádra erőltetik, mint a szájkosarat a tömegközlekedésen.
Hiába okos, aranyos, kedves, idomított a kutyád, ezt a közösség magasról lekakilja. A lényeg, hogy legyen szájkosár, annak minden előnyével és hátrányával. És itt az előny sokszor csak annyi, hogy biztonságban érzik maguk mások is a kutyád mellett.
Ha nem tetszik, akkor ne tarts kutyát. Nem az a megoldás, hogy nem chipeled, vagy a fenti példában nem raksz rá szájkosarat. -
Idiofil
aktív tag
Vagy másik példa:
Egy összevert, lesavazott, megégetett kutyát találnak, beviszik az állatorvoshoz, leolvassák a chipet, indul a police és megy a letöltendő...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Megharap valakit egy kutya. Befogják. Azonnal tudható kié, nem lehet letagadni, mismásolni. Ha két napja eltűnt és bejelentetted, nem vonnak felelősségre, stb...
-
Idiofil
aktív tag
válasz
kenwood3
üzenetére
Nem a Jóskapista fogja befogni a szomszédból. De talán pont ez a lényeg, hogy egyből lehet tudni bármilyen kutyáról, hogy ki a gazdája. Jan1től kötelező, nem azt jelenti hogy Jan2től meg van oldva ez a helyzet. Magyarországon a felelős állattartás nem igazán létezik, egy szűk réteget leszámítva. Szerintem azzal nincs gond, hogy noszogatva vannak az emberek.
Ha csak azt nézzük, hogy a Noé és egyéb állatotthonok mennyi olyan fényképet tesznek fel, hogy "itt meg ott talált kutya keresi a gazdáját". Beviszik, leolvassák és kész. Nincs ezen mit túlcicomázni. Több előnye van, mint hátránya és kötelezővé lesz téve (szerintem nagyon helyesen)Varoz: Nem erőszakkal. Nem kötelező kutyát tartani, vagy nyugodtan ki lehet fizetni a büntetéseket.
Ha téged megnyugtat, akkor megadom ezt a mondatot Neked:
"Valóban igazad van, erőszakot alkalmazva belenyomják a kutyába a chipet...." -
kenwood3
addikt
válasz
Idiofil
üzenetére
"DE HA NETÁN elkóborol, akkor sokkal, de sokkal nagyobb a sansz, hogy meglesz. Vagy nincs értelme az azonosításnak?"
Persze ez mese habbal. Az legtöbb ember tojik az utcán kóborló kutyára, sőt jó nagy ívben kikerüli őket. A helyi menhely tömve van, így oda se vinnék be mivel nincs hely neki. Akkor most mond meg nekem, hogy ki is olvasná le a chipet a kutyáról ha tojnak rá? Illetve ki vinné el állaktorvoshoz, hogy megnézzék , hogy ki a gazdája? A sintér is tojik a kóbor kutyákra legalábbis itt ahol lakom így van
Ezt az egészet csak azért találták ki, hogy megint lehúzzanak az emberekről még 1 bőrt mivel az ebadóbol nem jött be annyi pénz mint amit vártak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ha már a csip szóba került, akkor kérdezném, tudja-e valaki, mi módon írható és mivel Magyarországon vagyunk, hamisítják-e már?
Hardverapró pár hónap múlva:
"Három hónapos német juhász eladó, függetlenített, több évi oltással előre leigazolva."
-
Idiofil
aktív tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Uh a francba, dereng valami egy piros és egy kék piruláról. De csak azt hittem, hogy álom volt. Azt hiszem, a kéket választottam.
A szőrös néger elég csalódottan nézett rám utána.Vagy ide most egy A hálózat csapdájában flash illett volna inkább?

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Már van mindenkiben csak a legtöbben még nem tudják.....

-
FehérHolló
veterán
A sintérek elég sok kutyát megtalálnak.
A chipen/chippel meg vezetni lehet egy oltástörténetet, satöbbi. Sokkal több, mint egy nyakörv.
Tegyük fel, hogy elszökik, megharap valakit, a valaki elkapja, beviszi telepre. Ekkor például sokat számít, ha pár másodperc alatt tudni lehet, hogy mi ellen volt oltva a kutyus. -
Idiofil
aktív tag
Az ugatás az nem az, ami az említett hozzászólásban volt.
Pl úgy találod meg hamarabb, hogy teszem fel 2 faluval/várossal arrébb befogják, akkor 4 mp alatt be tudják azonosítani, hogy honnan jött, ki a gazda, kit kell keresni.
Én soha nem hagynék a kutyán olyan nyakörvet, ami hamarabb fogja felakasztani a kutyát, mint elszakadni. Én úgy gondolom, hogy felelőtlenség nyakörvet rajtahagyni. Nem elképzelhetetlen, hogy pl fut mint a veszett, mert meg lett riasztva és egy kiálló kerítésdarabon, faágon, bármint fennakad a kutya."És hogy ellenőrzik le,hogy van-e chip?"
Ezt most komolyan kérdezed?"idiofilre volt már nemegy modker hsz"
Felvilágosítanál?"Nem sokáig leszek kénytelen elfogadni "
Mert mi fog történni?Elköltözöl és viszed a kutyát, az első az lesz, hogy chipet kap, ha külföldre akarod vinni. -
Lompos48
nagyúr
Iponon olvastam egy cikket chippel ellátott gyógyszerekről...
Egy-két nap alatt végigmegy az emésztőcsatornán és lekémked mindent, mint a Google autók térképezéskor? Kiolvassa a már beültetett chipedből az azonosítód is és amikor dolga (dolgod) végezte után valahol a csatornából ki is halásszák, frissítik az adatbázist a friss adataiddal? Na ne!

Lassan mi is fogunk kapni?
Persze. Ráadásul olyat, ami először csak olvasható azonosítási célból, de később távvezérléssel aktiválható lesz (ahogy az Apple is csinálja) egy sokkal fontosabb fícsör: adni is fog állandóan. Akkor aztán nincs több titkolózás, bújkálás, de szerencsére eltévedni se lehet többé.

-
z00li
senior tag
Ezzel a chip-es dologgal én sem értek egyet, na nem is az ár miatt, hanem hogy ez az egész vajon hova fog vezetni. Iponon olvastam egy cikket chippel ellátott gyógyszerekről, na az is szép lenne. Lassan mi is fogunk kapni?

-
fero02
nagyúr
válasz
üzenetére
Ennek semmi köze az én felfogásomhoz, gondolkodásmódomhoz.
Született odafent egy döntés, amit Te kénytelen leszel elfogadni. Az indok egyszerű: még több pénz kell az államnak. Ennyi. Ez ellen soha nem fogsz tudni mit tenni, hiába is hőbörögsz itt egyedül, de még ha 2000en lennétek is. Értelme 0. Most ezt találták ki, bevezették és kész. Fizetsz. Ha nem, akkor megfelelő mértékben fogják ezt díjazni.
Ez a Te állatod nem lesz gép duma meg nevetséges. Mindössze ennyiről van szó:

Varoz. sztem ne csináljuk politika topikot.
-
törölt tag
válasz
fero02
üzenetére
Ne sértődj meg,de ez tipikus birka felfogás...Ezért tartunk ott ahol tartunk (nem miattad,hanem a gondolkodásmód miatt) ÉS mégis mi az indok erre a szabályra?Hogy ellenörzik,hogy van-e chip?De mind1,nem fogok vitatkozni,idiofilre volt már nemegy modker hsz,hogy csak trollkodik,amit most megis tapasztaltunk (ha nem,és csak a véleményét mondta el,akkor az más kérdés,de sajna ezt nem lehet tudni)...
AZ ÉN ÁLLATOM NEM LESZ GÉP!

-
fero02
nagyúr
válasz
üzenetére
De minek ez a fölösleges rinyálás?!
A szabály, az szabály. Neked azt nincs jogod felülbírálni, csak csöndben maradni és elfogadni (még ha nyelni is kell).
Amikor a Ph-ra regeltél, akkor is elfogadtad a szabályzatot. Még ha nem is tetszett 1-2 pontja, vagy azóta láttál 1-2 olyan dolgot, ami nem tetszett. De számtalan helyen érvényes ez.Csipet beültetteted. Kimennek, beengeded. Csip megvan, kód leolvas, oké, köszi, viszlát.
De nem, mert te dacolni fogsz, mert fasza gyerek vagy és majd Te jól megmondod:
Elmennek, nem engeded be őket. Ezt mondjuk eljátszod még 2*, utána mennek a felszólítások és esetleges büntetések (simán bevasalják rajtad, 100 lehetőség van rá, tuti nem szod meg) és legvégül kimennek a hatóságokkal együtt, akiket kénytelen leszel beengedni.
Csip nincs, oké, felszólítás, büntetés. Ha továbbra se fogod, akkor meg sztem simán határozattal elviszik Tőled menhelyre, ott becsippelik és gazdira várnak.Megéri neked és a kutyádnak ez a tortúra?
-
törölt tag
válasz
Idiofil
üzenetére
És hogy ellenőrzik le,hogy van-e chip?

Simán jól jönne a chip?Mégis mire?Elkóborolni nem fog,akkor meg?
moderálva
[ Módosította: philoxenia ]
-
Varoz
addikt
válasz
Idiofil
üzenetére
Á, nem mi? A #13230-sa hszből pedig csak az süt.
Amúgy áruld már el, hogyan találom meg hamarabb az elkóborolt ebet ha van chip benne?
Ugyanis az kb. olyan, mintha van rajta címmel ellátott nyakörv, semmivel se több.
Azonosításban segíthet, de megtalálásban egyáltalán nem. Szóval ez nem érv. -
Idiofil
aktív tag
1: Attól hogy a kutyád hallgat rád, adódhat olyan helyzet, hogy simán jól jön/jönne a chip.
2: Attól, hogy pattogsz és leszarod, a néhány gyökér kitalál dolgokat, amiket be kell tartani, különben dádá lesz.Varoz: Nem ugattam le senkit és nem azt mondtam, hogy 100%, hogy el fog kóborolni, DE HA NETÁN elkóborol, akkor sokkal, de sokkal nagyobb a sansz, hogy meglesz. Vagy nincs értelme az azonosításnak?
Szerk: Ők pedig azt mondják, hogy "óó, nem nyit ajtót. Hagyjuk a fenébe..."
Majd akkor szülőkön bevasalják. Biztos örülni fognak
-
Varoz
addikt
válasz
Idiofil
üzenetére
Én nem írtam, hogy nem tetetem bele. Bár szívem szerint nem tenném be. De ezek a m.csadékok megszabják már azt is, hogy miként vegyem a levegőt.

De leugatni a másikat, hogy márpedig az ő kutyája is el fog kóborolni, elég nagy hülyeség.Ahogy ő is mondta, a kutya egy állat, nem egy gép.
Így van. Aki nevelhető, csak akarni kell.
-
törölt tag
válasz
Idiofil
üzenetére
Minden egeszsegugyi oltasa megvan,ezt a szart meg azert sem fogom bele tenni.Az en kutyam nem hulye,ha meglat egy kutyat,lefekszik es ramnez,ha mondom,hogy mehet,akkor nem elrohan,hanem odaballag.Ha nemet mondok,mert a kutyan latszik hogy hogyismondjam,akkor nem megy oda.1 even at tanitottam neki ezt,de megerte.
Az,hogy nehany gyoker miket talal ki,azt meg leszarom.

-
Varoz
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
és gombnyomásra törölnek el mindet, aztán csak nézünk. Nem lesz ott ellenállás, már a csíráját is törlik.

-
válasz
Idiofil
üzenetére
Igen, mint mar regebben is szo volt rola az ebado kapcsan pl., hogy pont az fizet tobbet majd, aki egyebkent is becsulettel tartja az ebet. Mert roluk tudnak, toluk lehet egyedul lovet beszedni. Na ez szemetseg szerintem, szedje be valahogy attol, aki nem tartozik az elobb emlitett korbe. Mint a baleseti ado. Az is fizeti, aki sosem okozott balesetet. Na mindegy, nalunk meg nem vezettek be az ebadot sem, de ez barmikor valtozhat.
Danielssss eddig nem koborolt el, orulj neki, majd ezutan fog. Az en kutyam se szaladt el evekig, mikor kint setaltunk minden nap a hatarban, aztan egyszer csak nem volt sehol es majd ket oran keresztul kerestem, mire meglett. Na utana soha nem vettem le rola a porazt, mikor terepen voltunk.
-
törölt tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az én kutyám nem kóborol el,meg van neki tanítva,hogy mit szabad mit nem,de mondjuk ő 4 hónapos korában került hozzánk,és akkor sem kóborolt el soha,meg mindig melletünk volt.

Azt az időt,meg valószinüleg nem fogjuk hagyni kibontakozni

-
capulet75
addikt
válasz
Idiofil
üzenetére
Alapvetően az a gond, hogy visszamenőleges hatállyal alkotnak törvényeket. Ha mondjuk az lenne, hogy kötelező a kutyáknak az állat egészsségügyi könyv, ami mondjuk 100 ft, és a 2012 aug UTÁN születetteknek a chip, akkor lenne értelme. De joli néni, amikor befogadta a 3 uccasarki keveréket, nem volt szó ilyen költségekről.
-

-
válasz
Idiofil
üzenetére
A legmagasabb, tizes szorzót akkor kell alkalmazni, ha valaki az állat életét elfogadható ok nélkül oltotta ki, állatot kínzott vagy az állatot elűzte, elhagyta, kitette. Ez esetben a bírság összege százötvenezer forint.
Na szep. 150 ezer forint? Szerintem masfel milla es 1 ev borton minimum.

-
Bjørgersson
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- E-roller topik
- LEGO klub
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Playstation VR2 3 hónap garancia, számlával!
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Csak a kedvenc színéről érdeklődtem