Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
.bruszli.
senior tag
válasz ludsimon #13990 üzenetére
Ha ezeket komolyan gondolod,akkor nagyon messziről ugatod a kutyázást,hogy stílszerű legyek. Tényleg nem bántásból mondom,de ilyeneket leírni...
Bíztatásul annyit tudok mondani,hogy jól döntöttél abban : a mostani az utolsó kutyád....ja és szóljatok ha kell olcsón egy kanna besugárzott hangya !
-
ludsimon
veterán
Én így gondolom, és nincs az az Isten aki megváltoztatná ezt a felfogást, ugyanis elárulom, hogy egy PITBULL megtámadta a dalmatánkat 2 éve és szájzárat kapott! A gazdája ÜTÖTTE VERTE LÁNCCAL, HOGY ELENGEDJE, DE SZART BELE!
Ja még annyit, hogy ismertük nagyon jól a szomszédot. Szerette és SOHA DE SOHA NEM NEVELTE vadállatnak, kedves barátságos kutya volt, ugatta az arra járókat, de azért szabadon volt, mert azt mondta nem árt a légynek se, mert barátságos.
Ennyit az okoskodásról.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
"az,hogy vannak eleve "génhibás állatok""
Itt a kulcsmondat! A bor nem válik vízzé!
Lauda:
Német juhászkutyát ne keverjük bele!
Az egy egész más világ! Az egyik legértelmesebb, legokosabb kutyáról van szó, azzal annyit kell törődni, mint a feleségeddel! Különben meghülyül.[ Szerkesztve ]
undefined
-
odds
csendes tag
válasz ludsimon #13990 üzenetére
Nagyon nagy képzavarban vagy.
Jelenleg is pit bull terrierem van,ez előtt is az volt nálam érte meg a boldog öregkort is.Soha sem láttam semmi jelét,semmi olyan dolognak amit vázoltál.Pedig olyan "családból"származott akinek az őseit még viadalokra tenyésztették(hatósági elkobzás után,lett enyém az egyik kicsi.A kutya azzá válik amivé nevelik,az,hogy vannak eleve "génhibás állatok"az pedig a tenyésztés hibája,de ez nem fajta függő.[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
-
titán
válasz ludsimon #13986 üzenetére
Nem a testfelepites a lenyeg, hanem az idegrendszere, a nevelese. Nyilvan egy idegbeteg kutya nem valo emberek koze, de az egy beteg allat, maradjunk az egeszsegeseknel. Az oroszlan nem jo pelda, mert az vadallat, a kutya pedig haziallat.
Tudod a legtobb kutyatamadast a csaladban maga az ember provokalja ki, ugy hogy uti veri a kutyat, pl a kisgyerekek, vagy feltekenysegi problemakbol adodik az ilyen, csak ugye errol nem szol a media, csak arrol, hogy megkapta a gyereket. Nezd meg ezt a videot a johiru pittbullokrol: [link][ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Kifutottam a mod időből.
Ha nekem család mellé kellene állat, akkor az szinte 100% vizsla lenne, de nem lesz több kutyám.undefined
-
ludsimon
veterán
Egyszerűen meg kell nézni milyen az idegrendszere mi a tulajdonsága a kutyának, ilyen egyszerű.
Ha egyszerűen idegbeteg természetű génjei vannak akkor hiába kezesbárány most, elpattan nála a húr és akkor megőrül.
Eleve meg kell nézni a testfelépítését. Hogy néz ki a kutya. Egy házőrző házőrző marad. Ez olyan, hogy oroszlánból akarunk kiscicát csinálni. Lehet 1-2 hétig menni fog, de bekattan nála valami és megeszi a gazdáját.
Sose vennék családi házba vagy olyan helyre ahol kisgyerek van házőrző kutyát.
A legnagyobb probléma mindig ezzel van.
Ó milyen kis aranyos, meg minden.
Aha, holnap meg leharapja az 1 éves kisgyerek lábát és akkor egy életet tett tönkre...Kivétel a nagytestű kutyák között vannak! Nagyon sok! De pont nem ilyen a rottweiler meg a doberman.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Daffni2 #13968 üzenetére
Ha már "hely" kérdés. Bibi-nek kimostuk a fekhelyét, nehezen szárad ebben az időben, és egy teljes napig nem volt, csak egy törülköző volt oda terítve. Ki volt bukva teljesen. Amikor vettük ki a mosógépből, örömtáncot járt, azt hitte már kapja vissza. Éjszaka 3-szor felkeltett (ilyet nem szokott), nem találta helyét...pedig rendszeresen fekszik/alszik bárhol máshol, de gondolom hiányzott neki a SAJÁT helye. Ma éjszaka édesdeden aludta végig azt a jó pár órát már.
-
addikt
válasz killer_04 #13975 üzenetére
Szerinted engem mennyire érdekel mit mondanak mások, főleg olyanok akiket említettél.
Az Én kutyám a családdal él, kiegyensúlyozott, feltétlenül engedelmes, mindig jókedvű, barátságos, játékos.Ez a lényeg.
Ugyanakkor egy pillanat alatt felismeri ha rossz szándékkal közeledik valaki az imádott családtagjaihoz.Ilyenkor "szolgálatba" helyezi magát és támadás nélkül figyelmezteti.
Aki látott már dobermannt vicsorogni, az tudja milyen a visszatartó ereje.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
killer_04
csendes tag
Esti elgondolkodtató:
Azzal a kérdéssel fordultak hozzám az emberek, hogy minek ivartalaníttattam a kutyámat, minek kínoztattam műtéttel. Jöhettem én azzal, hogy mivel nem tenyésztésre, hanem családi kedvencnek van tartva, és nem akarok véletlen szaporulatot, nem beszélve az ivartalanítás többi előnyéről...Nem hatott rájuk. Az ő szemükben én vagyok a szar aki fájdalmat okoz a kutyájának.
Én lennék az utolsó, aki egy állatot kínoz.
A legszebb az egészben, hogy nekik a kutyájuk láncon van, télen-nyáron kint egy kutyaházban... amiben a téli hideg napokon a meleget egyetlen egy párna segíti elő. -
addikt
-
Tipo16V
aktív tag
a vizsla, hirtelen elneveztük öcsinek minden nap rendszeresen jár még, be már nagyon barátságos, tanult kutya, ismeri az ül, lábhoz, menjél ki parancsokat, a konyhában ha nyitva volt az ajtó sosem jött be, mikor ebédeltünk, megállt az ajtó előtt.
Ma már játszottam is vele.
kezdem megszeretni"Mi az, hogy vége van egy gyorsaságinak?! Olyan nincsen"
-
ludsimon
veterán
-
titán
válasz Bjørgersson #13962 üzenetére
-
ludsimon
veterán
válasz Winner_hun #13958 üzenetére
Ezek szerint így működik a vadonban is?
Akkor ezért nem tanulták meg az állatok, mert az antilop csorda agyontaposta őket minidig?
undefined
-
ludsimon
veterán
-
HeavyToys
senior tag
válasz Jovanny2 #13954 üzenetére
Nem tudom, nekem kétélűek a tapasztalataim. Az enyém, nagyon kezesbárány felém, mint egy cica, úgy fekszik a hátán, amikor játszok vele, pedig lassan 2 éves kan.
Viszont idegeneket van amikor a falhoz állít, sőt, meg is harapná, ha elérné őket. Pedig soha életében nem vadítottam, mindig vittem sétálni, szocializálódott idegenekkel, idegen kutyákkal. Szóval tényleg, tudásom szerint legjobb módon próbáltam nevelni. Hallgat rám, megcsinálja amit mondok neki, nem feltétlen első szóra, legalábbis érdekes módon udvaron nem, nyílt terepen igen. Kutyasuliba is jártam vele, ott is az első hónap nehézségei(idegen kuityák, stb), leküzdése után jól viselkedett. Fél év után csibészeltettük is, ott is jól csinálta, parancsszóra fogott és engedett. Összességében elmondható szerintem, hogy jó a kutya idegrendszere, nagyon kiegyensúlyozott, nem fél semmitől(vihar, villámlás, nagy zörejek, robbanás, lövés), de nem is túlzottan agresszív, idegen kutyákkal szemben domináns, de ha nem harapják meg, ő nem kezdi a verekedést. Persze, ha már elkezdte eddig pár alkalommal volt kellemetlenség mikor szét kellett szedni őket. Mert mikorra én leszedem a másik kutyusról, akit jobbára csak letipor és nem harap meg, addigra az felkel és újra megharapja szegény kutyámat, aki már tényleg dühödten reagál ilyenkor.
Ennek ellenére nem feltétlenül hagynám vele egy számára ismeretlen ismerősömet kettesben....
-
Jovanny2
őstag
válasz fero02 #13946 üzenetére
A srác nem a kutya gazdája volt, a gazdája egy 20-as éveiben járó nő. A srác csak sétáltatta. Mondjuk, elég balfék módon... A roti egyébként az egyik legjámborabb fajta, ha jól nevelik. Gyerek mellé ideális. Egy roti mellett nőttem fel, és soha egy mordulása nem volt felém, pedig volt nyúzva rendesen.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
fero02
nagyúr
válasz philoxenia #13952 üzenetére
Most nem nézem meg, mert túl fáradt vagyok (meg sztem láttam is már), de örülök, hogy felhoztad ezt.
Ha nézted a sorozatot, akkor gondolom Te is nem egyszer hallottad CM szájából, hogy a kutya viselkedését alapvetően befolyásolja az, ahogyan a gazdája viselkedik, milyen állapotban van a gazda (testileg és lelkileg is), fél-e vmitől, feszült-e, stb. A kutya mindent érez. És ez így van.
Nem lehet minden állatszerető, kutya gazdi szakértő (még minimálisan sem), ezért lesznek rosszul, félrenevelt kutyák. A lenti videó is csak ezt bizonyítja. Csak amígy egy vicsorgó csivavát, vagy pincsert kiröhög az ember, addig egy nagytestű kutyánál ez másként van.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz fero02 #13951 üzenetére
Nem jó, a kutyát minimális szakértelem nélkül nehéz normálisan nevelni, csak míg egy engedetlen tacskó csak a harmadik hívásra hajlandó jönni, addig vannak fajták és azon belül egyedek, amik, ha viselkedészavarosak lesznek...[link]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
fero02
nagyúr
válasz philoxenia #13950 üzenetére
"Azt írtam, normálisan nevelt...."
Tételezzük, fel hogy a földön normális embernek élnek, akik normálisan nevelnek gyermeket, állatot. Olyan ez, mint a KRESZ-ben a bizalmi el. Mégis vannak balesetek...
Jogos, csak a kiadó egyezik. Ettől függetlenül gondolom legalább annyira nívós és hozzáértők véleményét adták ki az egész sorozatban.
-
fero02
nagyúr
válasz philoxenia #13947 üzenetére
-
Idiofil
aktív tag
válasz philoxenia #13947 üzenetére
Arra én is támadnék...
Fajta teljesen mindegy. Csak egy megvadult csivavát nem ilyen nagy dolog leállítani...
[ Szerkesztve ]
"Those who want respect, give respect"
-
fero02
nagyúr
válasz philoxenia #13945 üzenetére
Ez megint csak a gazda hiányossága (mármint, hogy nem ismeri a saját kutyáját ill. annak képességeit), nem a kutya sara. Jól látszik, hogy ez a gazda is egy fiatal suttyó, aki gondolom elvitte otthonról a kutyát, hogy tudjon vagánykodni a csajok előtt (persze a kutya nincs rendszeresen utcán és a megfelelő szocializálódás sem történt meg, esetleg otthon apa kemény kézzel és ész nélkül " na majd én megtanítom a qurvannyát" nevelte (?) a jószágot.
De hogy ne csak "negatívumot" mondjak, lehet éppen a kölyök szaladt feltett kezekkel visítva a kutya felé, hogy majd ő megsimogatja. Ettől még egy amúgy stabil idegállapotú kutya is ki tud kelni magából. Ehhez ha még párosul a gondatlanság (pláne ha mindkét fél nem figyel oda, vagy nem tudja jól lereagálni a helyzetet) és már meg is van a baj.Az meg, hogy problémás lehet, mert roti csúnya általánosítás. Ennyi erővel minden bull terrier, vagy pit bull, stb egy mészárszék, mert harci kutya. Holott erről is csak és kizárólag a köcsög gazdák tehetnek.
-
fero02
nagyúr
Mondjuk ha jól láttam az orrára nem éppen "rákoppintottak"...
Viszont azért az előzményekre is kíváncsi lettem volna. Illetve megint csak a kutya és a gazdája van b@szogtatva. A gyerek szülei hol voltak éppen, mikor kutya felé tartott a kölyök? Részükről legalább akkora a felelőtlenség, mint a gazda részéről.
-
Bjørgersson
félisten
válasz ludsimon #13938 üzenetére
Biztos a kutya hibája, hogy nem tettek rá szájkosarat.
A gazdájával kellett volna azt csinálni.As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
titán
válasz Idiofil #13936 üzenetére
Meg nem is ertenek a kutyahoz. Ugy nem lehet elvenni tole semmit, hogy huzod az ellenkezo iranyba. Csak gondoljunk bele, mikor huzzuk neki a kotelet, vagy barmi mast, persze, hogy huzza a kutya a masik iranyba. De ahogy racsapott a gyerek az orrara, el is engedte a gyatyajat.
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Bővült pár képpel az album
"Those who want respect, give respect"
-
killer_04
csendes tag
válasz TazLeacher #13924 üzenetére
Kellemesen csalódtam benne. Kicsit kényes, igazi lány kutya. Egész éjszaka aludt, semmi gond nincs vele. 2 éves múlt júniusban.
Igaz enni még nem nagyon akar, de ez még szerintem nagyon belefér. Ivást sem viszi túlzásba, 1x ivott a mai nap, de akkor viszonylag sokat. Vizelete elég sok volt. Pár nap múlva remélem fog rendesen enni, és inni is. -
killer_04
csendes tag
válasz TazLeacher #13918 üzenetére
Kicsit szomorú még. Egyébként lány.
-
Lompos48
nagyúr
válasz TazLeacher #13918 üzenetére
Volt.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz killer_04 #13905 üzenetére
Látom szomcsi...
Fiú vagy lány a drága?
Lompos48: gondoltam rá, hogy így fogalmazom meg, de nem akartam megsérteni a gazdit.
Akkor máshogy: nunija vagy kukija van?
Ja, nálunk Bibi még mindig "csajszi". Nem számít, hogy mi van (vagyis mi nincs) ott alul.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Jovanny2 #13909 üzenetére
Tökéletes példája annak, amit itt pár hete ecseteltem. Nesze neked! Ezeknek a kutyáknak a fele nagy valószínűséggel úgyis valamelyik menhelyen (vagy most vagy később) vagy valami "jó" sorsban végzi. A gazdának is gratulálok, ilyen egy felelős állattartó...remélem azért lesz olyan, aki tényleg komolyan gondolja, és legalább 1-2 kutya jó helyre kerül. Itt van a "szükség lehet kiskutyákra, meg a ne ivartalanítsunk" végeredménye!
Kedvenc mondatom:
Csere lehetséges : telefonra , pc cuccokra.
Bottal verném félholtra az ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
válasz philoxenia #13910 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy van-e oltva, ezt nem olvastam a hirdetésben (mondjuk nem valószínű, mert ha jól emlékszem, elválasztás után 1-2 héttel kaphatta meg a bullmasztiffom is az első oltásokat, az anyatej hatása miatt), sőt az árakkal sem vagyok tisztában, csak gondoltam hátha érdekel valakit, láttam, hogy van itt pár Beagle-ös. Pár nap, és szerintem 5k-ért is adja, ne maradjanak nála, mert lassan időszerű lesz az elválasztás, ennyi picivel meg nem olyan egyszerű.
[ Szerkesztve ]
-
Jovanny2
őstag
Nézegettem a hirdetéseket, és ezt találtam, hátha valakit érdekel.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Idiofil
aktív tag
-
Tipo16V
aktív tag
Sziasztok.
Egy kóbor fajtiszta vizsla mászkál be hozzánk a telepre, adunk neki mindig enni, inni, nagyon vékony, nyakörve van, van a nyakában egy "veszettség ellen oltva 2012" plakett.
Gondolom elszökött, rosszabb esetben kidobták
Fiatalnak tűnik fogai hó fehérek, milyen szabájok vonatkoznak a chipre?
Arra gondoltam, hogy elviszem állatorvoshoz, hátha van benne chip, és kideülne ki a gazdája."Mi az, hogy vége van egy gyorsaságinak?! Olyan nincsen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest