Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Alvin köszöni kb. egy hete teljesen rendbe jött . Ugrál, játszik, jobban van mint valaha, szóval örülünk .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
titán
Na asszem ebbol a brit tapbol a budos eletben nem veszek tobbet, nem hajlando megenni valamiert a kutya. A dog chow-nal, ok dognal, pro plannal sosem volt ilyen, mindig megette, amikor neha bevagta a durcast, akkor max masnap, de latszott rajta, hogy joizzel eszi. Ezt meg 10-bol tizszer nem akarja, csak masnap/harmadnap, vagy akkor se, szoval ennek valami oka van. Kb haromnegyed zsak fogyott el a kettobol, de ez is nagy kinok aran, ennek semmi ertelme, ugy hogy nem kinzom vele tovabb.
Akit erdekel egy zsak bontatlan brit premium adult 15 kilos papan az szoljon, vagy hozzon helyette pulykas dog chowt es rafizetek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz joey0235 #13591 üzenetére
Úszás és dombra felfelé futás /labda után/ nagyon szép izmos testet alakít. szép mellkast,feszes hátat.
De csak 2 éves kor után szabad komolyabban terhelni.Nem szabad elfelejteni, a kutya ragadozó, kirobbanó rövid ideig tartó futásra van "tervezve".
Más pld. a szánhúzó fajták, de az igazi terhelést azoknál is a csontozat és izületek teljes kifejlődése után.Jó példa a sportolók, akik fiatal korban kezdik, 30 évesen meg egy időjárás változásnál alig tudnak felkelni.
[ Szerkesztve ]
"Aki ad,az nyer"
-
canniball
nagyúr
Nem azt mondtam hogy árt neki a mozgás, hanem azt hogy ezt a fajtát teljesen felesleges "extrém" feladatok elé állítani csak azért hogy izmos legyen...merthogy alapból az.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
lacos001
senior tag
Itt remélem nem az összegre utaltál,mert az lófasz.Volt ettől már drágább kiadás is vele kapcsolatban.( 100K a lábműtéte mindennel együtt 2 évvel ezelőtt....)
Baj van a kis ebzetekkel,akkor azt meg kell oldani,másra nem számithatnak,csakis a gazdára.Nyilván van aki ezt telibe*zarja,de az majd visszakapja az élettől,csak tudnám akkor minek vállalta a kutyát és a velejáró mindent,jót-rosszat egyaránt.......
-
joey0235
aktív tag
Nah a mai játék is meg volt
Az igaz hogy az amstaffnak meg a piteknek kb 1.5-2éves korig szélesedik még a mellkasa? Nem dagi egy kicsit egyébként a kutyám?
[ Szerkesztve ]
... No sacrifice, No victory ...
-
lacos001
senior tag
válasz lacos001 #13576 üzenetére
Na voltunk dokinál.
Megállapitotta,hogy daganat van a lábán.......de szerinte jó indulatú,mivel körülhatárolt a helyzete.Tapogatásra nem reagál a kutya és semmiben sem akadályozza a járását,futkározását,csak ha kifakad,akkor vérzik kicsit.
Igy le lesz szedetve,20 perc a műtét,altatással gyógyszerrel együtt 8K. -
Idiofil
aktív tag
Egyik ismerősöm megkért, hogy segítsek neki.
2011 novemberben született szuka törpe pincser keresné új gazdiját. Lakásban van tartva, oltási könyvvel. Szobatiszta, csak a pár nem tudja most beleépíteni az életvitelbe (a srácot a munkahelye áthelyezte, így hónapok óta nem lakik otthon), a menyasszonya pedig szintén dolgozik. A kutyus Debrecenben van, ha bárki érdeklődik, írjon privát üzenetet és megadom az elérhetőségeket.
Köszönöm"Those who want respect, give respect"
-
joey0235
aktív tag
Amúgy olvastam valami új törvényről hogy nem lehet a kutya farkát meg fülét vágatni, valaki tudja hogy is van ez pontosan?
-
Idiofil
aktív tag
De szokták, fülét-farkát, de én egyiket sem csináltattam meg
"Those who want respect, give respect"
-
titán
fero02, Idiofil
-
Idiofil
aktív tag
"Those who want respect, give respect"
-
titán
-
joey0235
aktív tag
válasz Tothgera30 #13557 üzenetére
hát ez a videó rohadt jó én mondjuk ilyen tanítós videókat szoktam inkább nézni. legalább tanulok is belőle
-
lacos001
senior tag
válasz Tothgera30 #13557 üzenetére
Nézek én mindenfélét,csak killer_04 videója után elkalandoztam.........
De akkor is faszság ilyeneket feltolni jutúbra.....vagy nem Na mind1.......
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
lacos001
senior tag
Nem tudom eldönteni, mit is gondoljak erről ! a videóról.......
Ebben kicsit hosszabb....
[ Szerkesztve ]
-
killer_04
csendes tag
Üdv!!
Ma is játszottunk egy jót. Íme pár kép játék után:Itt egy videó, az egyik kutyámról (láttam, hogy hasonlókat linkeltetek):
Maya -
Tothgera30
Ármester
Köszi, Dobi amúgy is nagy kedvenc.
ui.: Úgy néz ki Alvinka helyrejön, a 3 injekció, és a napi egy E vitamin tabletta megtette a hatását. Persze jövő héten megy még vissza a dokihoz, de az már csak ilyen átvizsgálás lesz, és talán egy szuri. Most is játszik, harapdál, ugrál, tehát életkedve az van, így csináltam is pár fényképet (bár éppen várt valakit, tehát nem volt annyira nyugodt), ha pedig meg lesz az utolsó kúra, akkor sétálni is elviszem, már nagyon várja.
-
titán
válasz Tothgera30 #13551 üzenetére
Aranyos.
-
Tothgera30
Ármester
Nálam ez viszi a prímet, persze más kategóriában, de a tiéd se rossz .
-
joey0235
aktív tag
[ez a videó... ] de elítélem azokat akik harcoltatják a kutyákat!
-
zenwalk
senior tag
Igen tudom, hogy ez a méret kicsi neki, írtam is, hogy nem a méreten van a hangsúly, hanem a szigetelésen. Megfelelő ez a 3 rétegű szigetelés? ( OSB és lambéria között hungarocell)
-
titán
válasz zenwalk #13538 üzenetére
Ott is irnak neki egy meretet es az nagyobb, mint amit linkeltel. Nem kell ezen annyira agyalni, kicsi ne legyen semmikeppen, ha nagyobb mint kene, az nem baj. Nyilvan nem arra gondolok, hogy egy moszkvai orkutya meretet odateszel neki, de ha kicsit tullovod, abbol baj nem lesz.
-
Bjørgersson
félisten
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Ti honnan szereztétek be a kutyaházat? Esetleg ti magatok csináltátok? Mekkora ház kell egy dalmatának? Ahány oldal, annyi méret... Én egy ismerősömmel csináltatnám, akinek meg kell adnom a kutyaház méreteit. Valószínűleg kint lesz majd télen is ezért szigetelt ház kellene. Erről mi a véleményetek? Főleg a ház anyagaira gondolok nem is a méretére, gondolom ez kicsi egy dalmatának. -
Idiofil
aktív tag
válasz Bjørgersson #13535 üzenetére
Igen, de megtanulni sétálni nyakörvvel kell. Hám húzásra van és húzni is fog általában.
Miután nem húz, nyugodtan mehet a hám.
szvsz"Those who want respect, give respect"
-
killer_04
csendes tag
válasz Bjørgersson #13535 üzenetére
Hámmal is szoktak sétálni. Vannak különböző súlyhúzó hámok, értelem szerűen súlyhúzásra
-
Bjørgersson
félisten
válasz joey0235 #13529 üzenetére
Nagyon szép kutya.
"Hám nem sétáltatásra való, így szerintem nyakörv." - Hogyhogy? Én a biglivel hámmal szoktam sétálni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Idiofil
aktív tag
Jópofa kutya
Sajnálatos, hogy 10hetesen kaja az első oltását....Ajánlatos a gyors növekedésű szakaszban a lehetőségekhez képest a legjobb tápot venni. Én akkorra a ProPlan Puppy Sensitive-et ajánlom. Azután Brit, vagy ProPac jó választás lehet, de ez még egy kicsit később lesz.
Hám nem sétáltatásra való, így szerintem nyakörv."Those who want respect, give respect"
-
joey0235
aktív tag
válasz killer_04 #13530 üzenetére
2 hete kapta meg az első oltását sajnos, mert ahonnan vettem azt mondták kapott oltást közben meg kiderült hogy nem, holnap kapja meg a 2. oltását, és holnap veszek neki vitamint meg csont erősítőt is. Köszönöm a segítséged valószínűleg foglak keresni privátban!
-
killer_04
csendes tag
Szia!
Először is jópofa a kutya.
12 hetes, gondolom akkor már vannak oltásai, így viheted sétálni.
Ajánlanék egy oldalt, ahol szét tudsz nézni tápokkal kapcsolatban. Tápfutár
Az étrendje nagyja tápból álljon inkább, mint házi kosztból. Ha mégis házi koszttal etetnéd, akkor vegyél neki vitaminokat és csonterősítőt.
Én a kölyköknek nyakörvet szoktam venni.
Bármi kérdésed van, nyugodtan keress fel privátban. -
joey0235
aktív tag
Sziasztok 4 hete vettem egy amstaff kis kutyát most 12 hetes. Az lenne kérdésem milyen közép árkategóriás tápot ajánlanátok neki? illetve honnan tudnék rendelni tápot? vagy jó neki a házi koszt? néha szoktam neki adni csirke farhátat/nyakat (főzve). És szerintetek a nyakörv vagy a hám lenne jobb neki? Van egy német juhász kutyánk is azzal nagyon sokat játszik nap közben ettől függetlenül el vigyem sétálni vagy elég 1 héten 2-3x?
[egy kép róla][ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #13527 üzenetére
Fejlemény: A kutyusnak izom sorvadása van. Kissé megijedtem, de kapott három injekciót, és E vitamint, 2-3 kezelés után helyre fog jönni. Esetleg volt már valakinek hasonló tapasztalata, vagy ez mégis hogy kapható el? Doki szerint genetikus út kizárható, táplálékában sem kaphatott olyasmit ami ezt elősegítette volna, tehát tanácstalan vagyok. De hogy egy 9 hónapos kutyusnál ez hogyan történhetett...!?
-
-
killer_04
csendes tag
válasz Tothgera30 #13525 üzenetére
Szerintem helyre fog jönni pár napon belül! Az előző hozzászólok elláttak minden lényeges dologgal! Ne izgulj, nem lesz baj.
-
titán
válasz Tothgera30 #13523 üzenetére
Az valami randulas, vagy felrelepes lesz, ha nagyobb baja lenne, visitana mint a rohadas. De azert ennek hamar el kell mulnia, ha 1-2 napig ilyen, akkor tenyleg vidd el orvoshoz. De az is lehet, hogy toklasz ment a talpaba es a szortol nem latod. Nem nyalogatja a talpat?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Jovanny2 #13521 üzenetére
Nem haragszom, csak izgulok, bár ez természetes. Pihen eleget, sokat fekszik, szinte egész nap, ha meg nézem akkor teljesen elengedi magát, mutatja hogy neki fáj a lába.
#13522 Lauda: Nem láp rá, felhúzza. Nem, meg sem mukkan, ha tornáztatom akkor átszellemülve figyeli. Remélem tényleg csak rándulás már 2-3 napja észrevettük hogy van valami gond vele. Izomlazító krémmel még bekentem, én is használtam, mikor meghúzódott a lábam.
-
titán
válasz Tothgera30 #13518 üzenetére
Mennyire huzza? Nyikkanik mikor nyomkodod vegig neki? Azert ha nem csinal ilyet, varj 1-2 napot, lehet megranditotta. A Roni is volt, hogy megbotlott mokazas kozben a sajat godreben es az egyik mellso labara santitott, aztan elmult.
-
Jovanny2
őstag
válasz Tothgera30 #13520 üzenetére
Ne haragudj, nem olvasok vissza heteket. Nem érzem egyébként lényegtelennek, de megértem, hogy izgulsz. Itt egyébként nem tolonganak az állatorvosok, inkább csak a tápokról és a kedvenceink fényképeiről kapsz ésszerű javaslatot. Egyébként ha tényleg húzódás, ahogy gondolod, akkor pihentesd minél többet a kutyust, pár napig érdemes csökkenteni az állati fehérjebevitelt, a fájdalmat csökkentheted napi 1x1 szem Algopyrin tablettával 2-3 napig. Ha ezután is fáj a lába akkor meg kell vizsgáltatni állatorvossal. Masszázs, torna (nyújtás, lazítás) segíthet, de a korán kezdett masszázs káros lehet, illetve a korán kezdett terhelés fokozza az újrasérülés esélyét.
Nos, ez ésszerű javaslat? Jobbulást a kutyusnak, te pedig nyugodj meg, nem lesz semmi baj.Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Jovanny2 #13519 üzenetére
A szüleimnél van, faluban.
Igen, ott egy állatorvos van, de (szépen fogalmazva) egy halott kutyát/cicát nem bíznék rá. Egyszerűen nem ért hozzá, ha hozzáér az állathoz, látszik hogy már fáj neki, egyszerű injekciót se tud beadni rendesen. Ergo 10km-re egy állatkórházba szoktuk vinni, ott elég nagy a tolongás, mert nagyon jó doki dolgozik ott, és telefonon kérdezve, két hét várakozási idő.
Van még kérdés a lényegtelen dolgokról (ha visszaolvasol, tudod és nem kell kérdezni), vagy ésszerű javaslatot is kapok? Kicsit izgulok érte, nem akarom hogy baja legyen!
-
Jovanny2
őstag
válasz Tothgera30 #13518 üzenetére
Miért, csak 1 állatorvos van a városban? Én azért nem ragaszkodnék egy olyan dokihoz, ahol 2 hetet kell várni...
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Tothgera30
Ármester
Hu, de rég írtam. Szóval Alvin húzza a hátsó lábát. Megnéztem, a talpában nincs semmi, inkább a comb felső részél húzódhatott meg, mert mikor végigtapogattam, ott érzékenyebbnek tűnt. Ilyenkor mi a teendő, vigyem dokihoz (bár kb. 2 hét múlva tud adni időpontot)?
-
Hujikolp
őstag
válasz philoxenia #13516 üzenetére
De-de Ezt csak a neten találtam, de nagyon jó :-)
-
capulet75
addikt
Meg volt az első dán kullancs. Most sasolás van, de eddig semmi para.
Nagyon király erdők vannak itt, jó közel, uhogy vannak jó nagy csatangolások.Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
Varoz
addikt
Héló, héló, ki videózta le Hunort?
Mintha csak őt látnám. Csak ő rendes nagy fotellal csinálta ezt, fél méteres hóban. Beszarás mennyi erő van egy ilyen kutyában.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
killer_04
csendes tag
Nem igazán jó még most sem a kutyám szeme, remélem pár nap múlva jelentős változást veszek észre.
-
Lompos48
nagyúr
válasz philoxenia #13505 üzenetére
Nemcsak érdemes olvasni Csányit. Nekem "kellemesebbnek" tűnnek az írásai anélkül, hogy ez a tartalom róvására menne. És sok eredeti véleménye is van.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Azért a Konrad Lorenz féle falkavezér mindenekfelett elméletet már meghaladta a tudomány... a falka mint olyan farkasoknál él, kutyáknál sokkal bonyolultabb a helyzet...
Minden kutya egyéniség is, falkától függetlenül tart rangsort is, de szeret is embereket, ezért tud kivételezni gyerekekkel például. Csányi Vilmost is érdemes olvasni, sok kísérletet végeztek kutyákkal...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
titán
-
FatalEror
addikt
válasz madmike #13501 üzenetére
Nálunk is ugyan ez volt.Én csak annyit mondtam,hogy a bolognese hardver alatt doberman szoftver fut.De egyszer össze engedtem Alf-al illetve többször is és egyszer Alf valami botot rágot,és a kicsi elakarta venni,erre Alf úgy rámorgott,hogy ilyen morgást még soha nem csinált.
HardCore is my LifeStyle
-
madmike
őstag
válasz FatalEror #13499 üzenetére
Ő szerencsére kijön a többi kutyával, bár múlt héten két kutya is megtámadta, Ő pedig nem igazán tudja magát megvédeni.
Anyámnak van egy Máltai selyemszőrűje, na az nekimegy egy német dognak is Muter el se meri engedni sétáltatás közben,mert ha meglát egy kutyát vagy macskát akkor fénysebességre kapcsol és nem áll meg. Lehet csak addig lesz ilyen kemény amíg egy másik kutya el nem kapja a grabancát. Szerintem az a szerencséje, hogy a nagy kutyák többnyire semmibe veszik ezeket a törpéket és nem igazán stresszelnek azon, ha az ott pattog mellette
szerk: a legérdekesebb az, hogy egy máltaitenyésztő egyik anyakutyája volt és 5 éves koráig 15-20 kutyával élt együtt.
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest