Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
.bruszli.
senior tag
válasz
TazLeacher #13798 üzenetére
Egy másik videódon a tricolor kan...az nagyon rendben van. Kívül-belül.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13796 üzenetére
olyat állítasz ami nem állja meg a helyét
Konkrétan? Mert különben megint úgy kell vennem, hogy direkt provokálsz. Mellesleg ott a privát üzenet lehetősége, ha szeretnél valamit. Miután jelentettél a modkerben, még mindig nem tudsz továbblépni azon, hogy beszólogass...
Milyen játékommal? Azzal, hogy kérdezek valamit, amire Te nem tudsz/akarsz válaszolni, hanem inkább visszakérdezel? Megkérdeztem, hogy milyen az, aki háziállatnak tart egy kutyát, és nem kedvtelésből...ennyit szerettem volna tudni. De látom, nem lesz rá válasz. Pedig nagyon kíváncsi lettem volna, hogy milyen egy "háziállat" kutya.
-
Idiofil
aktív tag
Sokáig csináljátok még? Látom hogy van új hsz, folyamatosan bízok abban, hogy normális írás vagy kép lesz, de sajnos csalódnom kell...
R2D20208:
Jópofa -
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13795 üzenetére
Kifordítod mások szavát, olyat állítasz ami nem állja meg a helyét. Erre írtam nincs értelme. Nem tudom minek, vagy hova ezt tovább fokozni.
Hidd el, baromi nehéz megállni, hogy ne személyeskedés legyen a vége, mert olyan idegesítő vagy ezzel a játékoddal.R2D20208:
Nagyon aranyos kutya!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13793 üzenetére
Akkor az már nem is ember, aki háziállatnak tart kutyát, nem kedvtelésből?
Miért kérdezel, ha nem vársz rá választ? Miért reagálsz a hsz-emre, ha nem vársz rá választ? Miért kérdezel, ha utána Te nem válaszolsz az én kérdésemre? Mond meg akkor légyszíves, hogy milyen választ vársz tőlem (mondjuk küld el privátban) én meg akkor beírom ide...úgy jó lesz?
De jobbat kérdezek:
Miután 2012-09-28 15:15:15-kor megírtad a #13790-es hsz-t, és vissza is kérdeztél, utána 2012-09-28 15:16:17-kor tehát alig 1 perc múlva már mentél a Modker-be jelenteni. Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy szándékos provokáció. Visszakérdezel a hsz-emre, majd mész jelenteni...
Az meg a másik, hogy többször leírtam, mondjátok ki, hogy nem vagyok itt szívesen látva, és többet nem írok ide. Eddig ilyen nem történt.
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13792 üzenetére
Befejeznéd végre? Csak lapát a tűzre amit művelsz. Nem értem miért kell ezt csinálni.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13790 üzenetére
Ilyet nem írtam, de, ha Te így érzed, hogy ez volt mögötte, akkor ne bennem keresd a hibát...
Mellesleg mi az, hogy háziállatnak?
Nem haszonállat, nem hoz hasznot, nem lehet levágni, nem tojik tojást, nem ad tejet, nem terel birkát. A házőrzési "funkciója" mint olyan, évek óta megszűnt, mivel, ha be akarnak jönni, úgy kezdik hogy megmérgezik, üvegszilánkos vagy borotvapengés zsemlét adnak neki, egyszerűen leszúrják vagy lelövik...(Persze kivéve ha a kutya a házban veled lakik, mert akkor ezek ugye nem fordulhatnak elő, vagy jóval nehezebben, sokkal körülményesebb. De ugye tudjuk, hogy a kutyának a kertben, vagyis a kerítés mellett őrjöngve van a helye.)
De, ha nem így gondolod, fogalmazd már meg légyszíves, hogy mi az, hogy "háziállatnak" tartasz egy kutyát, és nem kedvetelésből. Ha nem kedvtelésből, hanem...? Akkor miért? Tényleg érdekel...ez volt az utolsó "kérdésem", hogy az ilyen embernek minek kutya. Minek?
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13789 üzenetére
Kötözködésen kívül egyéb mondanivalód nincs is?
Mindenki értette a célzást, csak Te nem.
Szép, érdekes a felfogás. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13788 üzenetére
Akkor leírom neked is:
Azért, mert nem születik mindenki kutyakiképző szaktudással az nem azt jelenti nem tarthat állatot/kutyát,
Nem születni kell, hanem foglalkozni vele. Olvasni, tanulni a dologról. Ennyi. Csak ez nem jön magától.
hülye a kutyatartáshoz, mert nincs szabadideje pl.
A szabadidős mondásodon meg azóta is kivagyok, úgyhogy azon meg végképp ne vitatkozzunk. Kérdésem: akkor mi a büdös francnak vállal valaki kutyát, ha nincs rá ideje...az meg a másik, hogy sok mindenkivel hajlandó vagyok bármivel vitába szállni, mert ha még különbözik is a véleményünk a lényegi dolgokban, egybe biztos vagyok: ő úgy gondolja, hogy a kutyájának az a legjobb. Az, hogy én máshogy látom...ez lenne a kötözködés...legyen.
De az, hogy valaki azt mondja, hogy a kutyára költött pénzt és időt inkább utazásra, vagy autóvásárlásra fordítja...pff....ezt még mindig nem tudtam megemészteni. Tehát, ha valaki van, akinek a véleménye aztán teljesen érdektelen részemről, az a tiéd. A fenti mondatból egyértelműen kiderült, hogy számodra a kutya egy nyűg. Mind anyagi, mind minden szempontból. Na, innentől teljesen mindegy...mert hogy várhatná el az ember, hogy egy olyan ember a szabadidejét azzal töltse, hogy elolvas egy kutyás könyvet, amikor még a kutyájára is sajnálja az időt...neked fontosabb a hobbid, az utazás, a fórum, vagy a tökömtudja mi, mint a kutya. Ennyi. Megérteni megtudom, elfogadni viszont sosem fogom. Én már csak ilyen vagyok.
Nem az a baj, hogy valakinek nincs ideje, kedve, pénze a kutyára...az a gond, hogy az ilyen emberek mégis kutyát vállalnak. Bár sosem értettem miért...
-
ludsimon
veterán
Szerintem túlbonyolítottad már az egészet.
Ebben értek teljes mértékben igazat:
"Ezeken a dolgokon szeritnem nem kellene vitatkozni, meg is mondom miért.
Sokféle ember van, valaki így, valaki úgy gondolkodik egy bizonyos dologról. Tanácsot adni lehet, de megszabni bármit is nem jó dolog. Te ezekben a kérdésekben esetleg más véleményen vagy, mint mások. Mindenkinek mások a lehetőségei, stb...." [link]Azért, mert nem születik mindenki kutyakiképző szaktudással az nem azt jelenti nem tarthat állatot/kutyát, egyszerűen csak tudni kell, hogy hol a helye egy ÁLLATnak és nem hagyni rá mindent.
Mert ha ráhagyunk sokmindent akkor jönnek a problémák, esetleg meg is támad.
Egyébként már ne is haragudj meg, de Te kezdted a kötözködést itt és Te próbálod mindenkinek bemagyarázni, hogy hülye a kutyatartáshoz, mert nincs szabadideje pl.
-
TazLeacher
nagyúr
És még egy utolsó gondolat:
Nem furcsa, hogy itt mindenki azt bizonygatja, hogy miért NEM csinál valamit? Mindig könnyebb megmagyarázni, hogy miért nem csinálom, mint megtenni.
-
-
TazLeacher
nagyúr
Megmagyarázni meg lehet...
igen, a kutya termesztes kornyezete nem a lakas, hanem kint a placcon
A kutyának nincs természetes környezete. A kutyát háziasították, és az emberhez szoktatták. Ha már természetes környezetről beszélünk, akkor az az ember mellett van. Amikor házasították a kutyát, akkor nem töltöttek tizenX órát a kutya nélkül, mert az emberek egész nap a kutyával voltak, mert állatokat tereltek, vadászni jártak a KUTYÁVAL. Nem bent ültek a jurtában és fórumoztak, amíg a kutya kint ücsörgött tök egyedül....
Egy lovat is tarthatsz a lakasban, de attol meg nem az lesz a termeszetes eletkornyezete.
De nem is az istálló vagy a karám...de igazad van, a lovat is bezárhatod 200 nm-re, és egész nap hagyhatod egyedül. Biztos ő is jól fogja érezni magát.
orbitalis baromsag. Ebben a topikban ezt senki sem allitja, max 1-2 uj betero, de arra is ra van szolva.
Bocsánat, ebben igazad van. Valóban senki sem állítja, mégis sokan mégsem sétáltatják. Akkor ez talán még rosszabb...
szinten marhasag, soha senki ilyet nem irt a topikban.
Lásd előző pont. Ha tudod, hogy nem érzi jól magát egyedül, és tehetnél ellene, hogy ne legyen egyedül, de nem teszel, szintén a "még rosszabb" kategória. Többször hivatkozol, hogy a kutyának természetes környezetében....stb. A kutyák (nem is a farkasok, a kutyák is, ha kóborolnak) falkában élnek, együtt alszanak, együtt kelnek, együtt vannak. Egyik falkatag sem tölti egyedül a napja legnagyobb részét. Ennyit a természetességről...hozzáteszem: a farkas, ahonnan a kutya származik, szintén falkástul odúban lakik, és nem egyedül kint a szabad ég alatt. De ezt annyiszor lefutottuk...
szerintem az
Az ilyen emberek miatt vannak tele a menhelyek. De ha már a "természetes" dolgokat említetted, ezek szerint akkor Te rendszeresen megadod a kutyának a "lehetőséget" gondolom, ahogy neki természetes. Vagy nem?
A szőrlevágásra meg a többire reagálni meg csak viccesen tudok. Akkor gondolom, ha toklász megy bele, akkor hagyod szenvedni, hiszen a természetben se szedné ki senki a lábából...ez a természetes kiválasztódás. Béna volt, belelépett, pusztuljon...oltásokat se adsz neki, hiszen egy olyan betegségről beszélünk, ami lehet, hogy be sem fog kovetkezni. Jézusom...olyan szavakat, mint betegségmegelőzés, biztosítás, meg hasonlókat hallottál már...? Mind olyan dolgokra épülnek, amik lehet, hogy be sem fog következni. De igazad van, jobb a kutyának, ha egész életében hajtja a szaporodási ösztön, kit érdekel a kutya lelki világa. Szenvedjen....vagy állítsd azt, hogy nem szenvedés, nyugtasd ezzel a lelked.
És megint csak nem az a lényeg, hogy Te így gondolod, mert szíved joga. Csak azt hiszed, hogy jobban tudod, mint azok, akik erre tették fel az életüket. De továbbra is mondom...NE VITATKOZZ! Bizonyítsd az igazad...ja...majd ilyenkor jön a terelés, hogy nem akarsz velem kutyás témában vitatkozni. Nem kell! Mutasd meg, hogy milyen jól nevelt és szocializált a kutyád...
Még valami: mond ki, hogy nem vagyok itt kívánatos, nem csinálok hacacárét, többet nem jövök ide...
-
válasz
TazLeacher #13782 üzenetére
Probalkozz meg, mert ez nem az.
ludsimon
-
válasz
TazLeacher #13775 üzenetére
A dogmakra pedig:
- a kutyának a kertben a helye
igen, a kutya termesztes kornyezete nem a lakas, hanem kint a placcon. Egy lovat is tarthatsz a lakasban, de attol meg nem az lesz a termeszetes eletkornyezete.
- a kutya nagy kertben van, nincs szüksége sétára
orbitalis baromsag. Ebben a topikban ezt senki sem allitja, max 1-2 uj betero, de arra is ra van szolva.
a kutya jól érzi magát egyedül
szinten marhasag, soha senki ilyet nem irt a topikban.
- a kutyát fölösleges ivartalanítani
szerintem az. Egy olyan dolog miatt fosztod meg a kutyat orok eletre egy vele szuletett szervetol, ami lehet, hogy be sem fog kovetkezni. Ennyi erovel nyirjuk le a kutyat kopaszra, hogy ne legyen a szoreben bolha, vagy akkor elobb eszreveszem a kullancsot. De ne engedjuk ki a retre se, nehogy toklaszba lepjen es meg sorolhatnam napestig...
-
válasz
Kutyas temaban mondtam, hogy nem vitazok Veled, mert ertelmetlen, de egyebkent ugy a topiklakok 90%-aval sem egyezik a velemenyed. Persze ettol meg lehet Neked van igazad, de nem ez a gyakoribb.
A lehulyezesre es szemelyeskedesre pedig, legyszives idezd, hol irtam ilyet, masreszt nem engem tiltottak ki mar tobbszor is emiatt, hanem Teged. Ez is biztos a veletlen muve.
public73
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13778 üzenetére
A második pontot félreértetted. Itt nem arról van szó, hogy a kutyát ne hagyd egyedül, hiszen muszáj, nem viheted magaddal melóba, mindenhova. Hanem arról beszélek, hogy ez szorosan kapcsolódik az előző ponthoz. Tehát, ha otthon vagy, legyen veled a kutya. Azokat az időket, amikor nem vagy otthon, azokat nem tudod vele tölteni. Normális. De amikor otthon vagy, akkor legyetek legalább együtt. Ami persze csak úgy oldható meg, ha bent van. Az, hogy a kutya egész nap egyedül van, mert melózol, majd haza jössz, kint játszol vele 1 órát, majd megint egyedül marad kint a kertben, és nézi a semmit és csinálja a semmit...erre gondoltam.
Hidd el, nem érdemes így letámadni senkit, mert nem az lesz, hogy végiggondolja amit mondasz, hanem kapásból védekezik.
Azt hiszed én mindig így gondoltam, ahogy ma? Dehogy is. Egyszerűen túl kell jutni azon, hogy szarul csináltam. Ezek után lehetne lelkiismeret furdalásom sok dolog miatt, amit a mai eszemmel nem úgy csináltam, ahogy. De nincs. Azért, mert én akkor is a legjobbat akartam, és ma is. Akkor azt hittem, hogy az a legjobb, és csak így lehet. (És most tök mind1, hogy miről van szó.) El kell jutni odáig, hogy ez ember felismerje, hogy amit csinált az nem jó. Azt hiszem ez a legnehezebb.
Ha már csak 1 ember ráveszi magát, és elkezd utána olvasni már jó. Ha az utána olvasás után nem az a reakció, hogy "ááá...nekem erre nincs időm, kedvem...stb", akkor meg megérte.
-
sirály12
őstag
válasz
TazLeacher #13777 üzenetére
"kutya nem lakásba való" Ezzel engem is ki lehet kergetni a világból, sajnos sokan vélekednek így. Engem nem bosszant fel, nem érdekel a véleményük!
"kutya jól érzi magát egyedül" Tudom hogy ez nem igaz, de, és itt a de. Én például nem tudom hová elvinni a kutyámat, mert a környéken alig van egy pár értelmes kutyatartó. Így igen ritkán találkozik más kutyákkal. Én amennyit csak tudok vele vagyok, így napi min 10-12 órát velem van, vagyik a közelemben, hétvégenként szinte egész nap mellettem van.
Persze éjszaka tőlem 2 - 3 méterrre alszik, néha az ágy mellett.Hidd el, nem érdemes így letámadni senkit, mert nem az lesz, hogy végiggondolja amit mondasz, hanem kapásból védekezik, céfol(ilyen a magyar mentalitás)! Ezt csak azért írom, hogy én értem amit mondani akarsz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13776 üzenetére
Nem sértődtem meg, és egy dolgot tisztázzunk: nem én vagyok más véleményen, hanem az itt lévők többsége. Itt már rég nem arról van szó, hogy én így gondolom, ő meg úgy. Itt arról van szó, hogy vannak olyan emberek, akik ennek a tudománynak szentelték az életüket, ők így TUDJÁK, itt meg egy pár ember úgy gondolja, hogy...gondolhatom, hogy a Föld lapos, csak a jelen kor tudománya ezt a gondolatot már egy kicsit túlhaladta, és bebizonyította az ellenkezőjét. Persze sokan voltak, akik két kézzel ragaszkodtak sokáig a "Föld lapos" elmélethez, de attól nem lett igaz...
De szívesen fogadok olyan "szakma" által elismert emberek tollából vagy szájából elhangzott mondatokat, mint, hogy a "kutyának nincs szüksége sétára", vagy a "kutya nem lakásba való", vagy, hogy a "kutya jól érzi magát egyedül".
Mert amennyiben nálam a témában jobban felkészültebb, végzettem, emberek, akiknek ez a szakmájuk így látják, akkor el tudom fogadni, hogy ez is egy nézőpont. De sajnos(?) nem így van. Azok, akik ténylegesen értenek a kutyákhoz, azok sírnak az ilyen mondatok hallatán. De bizonyára mondjuk Lauda sokkal jobban felkészült, tapasztaltabb, tanultabb, több elért eredménnyel rendelkezik, mint akár az általam említett két illető, így jelen esetben az ő szava legalább annyit, ha nem többet nyom a latban, mint mondjuk Korom Gáboré.
-
sirály12
őstag
válasz
Ezeken a dolgokon szeritnem nem kellene vitatkozni, meg is mondom miért.
Sokféle ember van, valaki így, valaki úgy gondolkodik egy bizonyos dologról. Tanácsot adni lehet, de megszabni bármit is nem jó dolog. Te ezekben a kérdésekben esetleg más véleményen vagy, mint mások. Mindenkinek mások a lehetőségei, stb....
Csak azt akartam mondani, hogy nem kell ezen megsértődni! -
TazLeacher
nagyúr
Mi a tartalmi része a mondandódnak azon kívül, hogy megint eltereled a dolgot személyes irányban?
Mert azon kívül, hogy van egy pár felállított dogmátok...
- a kutyának a kertben a helye
- a kutya nagy kertben van, nincs szüksége sétára
- a kutya jól érzi magát egyedül
- a kutyát fölösleges ivartalanítani...amivel egymás győzköditek (és ha valaki máshogy gondolja, akkor az kötekedő), nem látok más gondot. Veled ellentétben, aki valahogy mindig személyes ügyet csinálsz belőle, én nem valakibe, hanem valamibe kötök bele. Ha egyszerűen elfogynak az indokok, akkor Te szimplán lehülyézel (direkt vagy indirekt módon) vagy - mondjuk most - megpróbálod személyesre terelni a dolgokat.
A gond az, hogy az, hogy belterjesen győzköditek egymást a saját igazatokról, azért mert itt a legtöbb ember egyszerűen lusta foglalkozni a kutyájával. Azért mert egymásnak mondogatjátok a fenti négy pontot, attól nem lesznek igazak. Az itt olvasottak alapján (természetesen a teljesség igénye nélkül, tisztelet a kivételnek, akinek nem inge...) a legtöbb kutya viselkedési gondokkal küzd. Képtelen pórázon sétálni, nem lehet kutyák vagy emberek közé vinni, neveletlen, rosszul szocializált. Ami alapvetően nem lenne gond, de szépen meggyőzitek egymást, hogy ez így a normális, a helyett, hogy felismernétek, hogy vannak problémák, és tennétek ellene. Talán foglalkozni kellene a témával, mondjuk ajánlom Korom Gábort, vagy csak a mostanában népszerű Ceasar Milan könyveket, és nem feltalálni azt, amit már mások megtettek helyetted.
A gond azzal, hogy amit szajkóztok (kiemelt mondatok) azokon a tudomány már túllépet. Próbálkozhattok egymást győzködni, és mondani, hogy így a jó, de a fenti dolgokat a modern "kutyatudomány" a legnagyobb téveszmék között tartja számon. Persze, azt is lehet mondani, hogy egyszerűen hülye vagyok, ők hülyék, vagy nem értenek hozzá...a gond az, hogy ezek az emberek, akikről többek között beszéltem több tucat vagy több száz kutyát neveltek fel/meg. Itt meg a többség még 1 kutya nevelésére is képtelen. Tehát elmondhatod százszor, hogy a kutya nem lakásba való, vagy azt, hogy a kutyának nincs szüksége sétára, ha kertben van, ezzel csak a tudatlanságodat bizonyítod. És azért, mert itt a fórumon leírja 5-6 ember, attól még nem lesz így. Attól, hogy rengetegen a kutyát a kert 4 fala közül az életben nem viszik ki, attól ez nem lesz jó...
És továbbra is azt tudom mondani, hogy a gond az ezzel, hogy az eredmények engem igazolnak (pontosabban azokat az embereket, akiknek tanácsait, útmutatásait követem, mert semmiképp sem szeretném magaménak beállítani ezeket a dolgokat). Felajánlottam, hogy akár hajlandó vagyok személyesen is bizonyítani azt, amit mondok, erre Te nemes egyszerűséggel a kötekedéssel jössz.
Summa summarum: amennyiben úgy gondoljátok, többet nem írok ide. Erre a fórumra járok évek óta, így keveredtem ebbe a topicba, de amit láttam eléggé "szűk a kör". Nem feltétlen ragaszkodom ahhoz, hogy ide írogassak. Nincs ebből harag részemről, ha nem, hát nem. Viszont 1 dolog nem megy. Ezek mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ha téged (vagy mást) zavar, hogy ez, nincs gond, mondom, többet nem írok ide, és szépen győzködhetitek egymást továbbra is arról, hogy "de királyul csinálom". De inkább olvass utána, vagy menj olyan környezetbe, ahol sok kutya van, és nézd meg, hogy milyen kutyák vannak...akkor fogsz csak igazán rájönni, hogy nagyon messze vagy Te még attól...vagy maradj a saját világodban, győzd meg magad arról, hogy jól csinálod, így a jó, Te vagy a király, és ne foglalkozz azzal, hogy mit történik a világban.
-
válasz
TazLeacher #13752 üzenetére
Gyakorlatilag alig van ember akibe ne kotottel volna bele, vagy ne oktattad ki volna valamibol, amiota megjelentel itt. Ugye ismered a helikopteres mondast?
-
sirály12
őstag
válasz
TazLeacher #13768 üzenetére
Hogy én mennyit takarítok néha e miatt..
A szőnyegen 1-2 nap, és annyira látszik. De hát ez van, kellett nekem, vállaltam! -
sirály12
őstag
válasz
ludsimon #13763 üzenetére
Az én kutyám is a szobában alszik, van egy külön fotel neki, az ágyra és az én fotelomba nem mehet. Bár e kettő kivételével oda fekszik, ahol csak jó neki. Bár nem kellene sokáig unszolni, hogy az ágyra is felugorjon, vagyis lépjen.
Német juhászokat én is imádom!Egy régebbi kép. Ma már kicsit felnőttesebb.
-
ludsimon
veterán
válasz
Daffni2 #13762 üzenetére
Nem mondod, hogy az ágyban tartod, ugye csak viccelsz?!
Egy kutyának kint a helye!
Mi az előszobában tartjuk, szobába meg máshová be se teheti a lábát! Ágyra nem is vetheti a szemét!Amúgy elképesztő cukorfalatok azokkal a hegyes fülekkel, ennél jobban talán még a német juhászokat szeretem, de csakis kizárólag a dalmaták mögött! Természetre messze a legjobbak.
-
Daffni2
addikt
válasz
TazLeacher #13758 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13759 üzenetére
Most röhögni fogsz, de pont így jártam. Szépen lassan felcsúszott egy kis felesleg. Nyomtam egy intenzív fogyót, lement egy 10-es. Nem kúszik vissza, mert bejött a napi 1 óra mozgás. Mellette szaladgálunk is, illetve van egy szakasz, amit minden alkalommal indenzív futással teszünk meg. Csak pár száz méter, de kemény emelkedő. Én folymatos kisebb sétákkal kezdtem (a kutya miatt, mert nem bírta, nem volt hozzászokva), és kb. 1 hónap alatt értük el a jelenlegi távot. Pont elfárad a végére.
-
sirály12
őstag
válasz
TazLeacher #13758 üzenetére
Erre törekszem. Nekem sem ártana a séta, talán fogynék kicsit, vagy -10kg nem ártana.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13757 üzenetére
Tényleg nem a saját sztárolásom végett, de napi átlag 12 órát melózom. Reggel fél óra, este fél óra. Mondjuk én utána még elég sokáig fenn vagyok, és elvagyok napi 4-6 óra alvással is. Reggel jó egy kis friss levegő, felébredek, este meg ráhangolódom az otthonlétre egy fél órás sétával. Napközben a feleségem viszi ki egészségügyi sétára. Séta után kaja, majd jöhet a pihi. Egész nap nyugis. Intenzív séta, fél óra, múltkor lemértem, a a két kanyar 4,5 km. Mellette még ott a napközbeni. Ne add fel. Ha egyszer hozzászoktatod mindkettőtöket, akkor hosszútávon jobban jársz, és hidd el, élvezni fogod. Én nagyon szeretem.
-
sirály12
őstag
válasz
TazLeacher #13756 üzenetére
Ezt már elkezdtem párszor, aztán idő hiányában sokszor feladtam.
De persze viszem, ahogy tudom, csak a meló sok, belőlem pedig csak 1 van.
De én is ezt akarom, amit modasz. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13754 üzenetére
Naponta sétálj vele 2 x 0,5 órát, szokja meg a kerítés mellett őrjöngő kutyákat, a hangjukat, tanulja meg, hogy nem lehet odamenni veszekedni a kerítéshez, az emberek jelenlétét, had szagoljon más szagokat is, mint a sajátját, ismerjen meg új környezetet, dolgozzon az orra, a füle, az agya, ne hagyd eltompulni az érzékeit. Egy kutyának az élete egy kerten belül (akinek az orra az elsődleges érzékszerve, nincsenek más kutyák szagai, nincs semmi újdonság, pár év alatt tönkremegy az orra - mármint egy kutyáéhoz képest) kb. olyan, mintha bezárnának téged egy fehér szobába, és azt mondanák, nyugodtan csinálj, amit szeretnél. Futhatsz, ha akarsz, vagy nézelődj...
Így meglesz a napi mozgásigénye, szocializálódni fog, és egy nyugodt, békés természetű kutya lesz a végeredmény.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sirály12 #13753 üzenetére
Ha nem csak "légből" tájékozódsz, és olvasol, akkor könnyen utánaolvashatsz, hogy hajtja a kutyát a szaporodási ösztön. (Normális, mint minden állatot.) Ha ebben megakadályozod, akkor feszkó lesz benne. Ennyi. Vagy szerinted miért mondják, hogy az ivartalanított kutya nyugodtabb lesz? Nem attól, hogy nem zavarja séta közben, hogy a lábához verődik a golyója...nem. Attól, hogy megszűnik a folyamatos késztetése arra, hogy ***jon. Ennyi. Ezt két féle képen lehet kezelni:
1. Fél évente csökkented a feszkót...
2. Ivartalanítod.Ez kicsit rosz hasonlat, mivel a kutyának az, hogy nincs ivartalanítva nem betegség! Sőt, természetes állapot.
Nem, természetes állapotban szaporodik a kutya. Az a természetes állapot. Az emberek többsége morális kérdést csinál a dologból. Én meg egyszerűen azt nézem, hogy mi a legjobb a kutya lelki, és fizikai állapotának. A hererák meg az, hogy tüzelési időszakban (mindkét nemű kutya) idegroncs, az biztos nem.Valaki viszont kimondottan élvezi mondjuk, ha egy kan kutyája a tüzelő szuka láttán megörül, és nem csillapíthatja a "vágyát"...valakinek ez élvezetet nyújt.
Hatalmas füves udvar van így nem kell máshová vinni sétálni.
Ez a kedvenc mondatom...meg is magyarázza a kutyád viselkedését. Olvass vissza nyugodtan, kifejtettem a véleményem erről elég hosszan.
-
sirály12
őstag
válasz
TazLeacher #13747 üzenetére
Nem kötekedésből, de nem értek egyet!
"Ha esetleg valami betegséged lesz, és ki kell venni a vesédet, akkor is úgy fogod gondolni, hogy nem veszed el, amit a természet adott, inkább a sorsra bízod magad?"
Ez kicsit rosz hasonlat, mivel a kutyának az, hogy nincs ivartalanítva nem betegség! Sőt, természetes állapot.
"A kutyának egész életére egy frusztrációt okozol. De ez nem zavar téged. Attól nem fosztod meg, amit a természet adott, de attól, amire a természet hajtja, igen...tehát az normális, hogy nem ivartalanítod, de arra kárhoztatod, hogy egész életében hajtsa a szaporodási ösztön..."
Kiskorom óta vannak kutyáink, eddig egynél sem vettem észre, hogy frusztrált lenne valami miatt is. Pedig volt olyan ami kutyaévekben számolva igen tisztes kort élt meg!
13752: Az enyém ilyen szempontból nem lenne túl jó példa. A területét veszett mód védi, max 5 ember van akit közel enged magához, viszont nem is jár túl sokat máshol. Hatalmas füves udvar van így nem kell máshová vinni sétálni.
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, én vagyok a rohadék, aki bent tartja a kutyáját, és napi több, mint 1 óra sétát biztosít neki (és mellette olyan felelőtlen, hogy még azt is megengedi neki, hogy a nyitott teraszajtón a kertbe kimehessen), mert úgy gondolja, hogy ez így jó. Továbbá ivartalanítja, hogy könnyebbé tegye az Ő, és a családja életét, elkerülje a fölösleges betegségeket.
Igen, én vagyok az a rohadék, aki egy rettegő kutyát, akit a lakásból nem lehetett kicibálni, mert 4 lábbal kapaszkodott mindenbe (szőnyeg, ajtófélfa, küszöb), rettegett a lépcsőtől (konkrétan nem lehetett le vagy felvinni, csak kézben), a póráztól, az autóktól, az engedelmesség teljes hiányával küszködött, és lényegében azt sem tudta, hogy mi az a séta, 3 hónap alatt egy 100% ember- és kutyabarát kutyát neveltem (konkrétan még nem sikerült olyan kutyát vagy embert találni, akinek ne örülne), aki ma már vígan szaladgál a kertben, autózik, nem fél a nagyobb hangoktól sem, már a markológépek mellett is büszkén vonul el, póráz nélkül napi 5 km-t sétál tisztességesen, mellettem, nem elszaladgálva, és az alap parancsszavakat (ül, fekszik, marad, áll, gyere ide) kézjelről is tökéletesen végrehajtja...az állatorvoshoz farokcsóválva, szaladva, körbenyalogatva megyünk, akár 1 órás szóőrkefélést is nyugodtan, esetleg a gazdi lábára hajva szuszókálva tűri, emellett 100%-ig szobatiszta (a kertben sem végzi a dolgát), nem tett kárt még semmiben! a lakásban, az ágyam mellett alszik éjszaka és a családdal tölti a mindennapjait, emberek és kutyák közé visszük (legutóbb a bulltalin olyan 60 bullal volt összezárva, minden gond nélkül), járunk a nagyinál, bevásárolni, a városban vagy csak egyszerűen fagyizni.
Ez annak a sok badarságnak a végeredménye, amit összehordtam, mindezt egy bull típusú, híresen konok és önfejű fajtával. Annyi itt a megmondóember, meg a nagyon okos, nagy állattudós, de többség a Margit-szigetre nem tudná kivinni a kutyáját póráz nélkül, mert vagy a kutyáktól kell tartania, vagy még emberközelébe sem lehet engedni, mert annyira nincs szocializálva, illetve annyira nem szófogadó. Eljutottam arra szintre, hogy bárki előtt személyesen hajlandó vagyok bizonyítani az igazam. Szervezzünk egy nagy kutyatalit egy elzárt területen, és engedjük el az összes kutyát. Nézzük meg kinek jobban szocialiált, neveltebb, engedelmesebb a kutyája. 3,5 hónapja van nálam a kutyám, a többségnek itt évek óta. Nem lehetek "ellenfél"...
-
válasz
Legutobb is osszehordtal egy csomo marhasagot a kutyatartassal kapcsolatban es most is. Inkabb nem pazarlom erre az idomet ha nem haragszol.
-
public73
senior tag
válasz
kutyám (Luna) törzskönyves, nagyon szép eredményeket elért szülőktől származik.
neki nem csináltattunk törzskönyvet, nem éreztük szükségét, ő házikedvenc, nem járunk kiállításra vele.
DP hajlam-ről még az ükszülőktől sem lehetett hallani.
1,5 éves korában leszűrettem és kiderült, hogy enyhe, de mégis DP-s hajlam fedezhető fel a kutyán....
első dolgom az volt, hogy 2 évesen kipakolták a kutyát, még véletlenül se legyenek utódok, akik hordozhatják a DP hajlamot!
mivel szuka (volt), így ez a műtét összetettebb és költségesebb, mint egy kannál.
de!!!!!!
csak pozitívumokat tudok elmondani az ivartalanítás után:
-a kutya lényegesebb nyugodt lett
-a környék (fél falu!) kankutyái egymásnak tartották a tolvajlétrát, hogy bejussanak a kapun, fél évenként (tüzelési időszakban) 3 hétig tiszta húgyszag volt a kerítés, mivel minden kankutya oda jelölt, hogy visszataláljon------>>>>mindez elmúlt az ivartalanítással!
-még a házfal is lucsok vér volt tüzeléskor----->>>nincs már gond ezzel se.
a műtét helye meg sem látszik, nincs tokától bokáig való heg a kutya hasán!
szóval aki nem gondolkodik szaporításról, vagy kénytelen (DP) megtenni, annak csak ajánlom az ivartalanítást, mert csak pozitív hatásai vannak!
ez a vélemény szubjektív, nem akarok igéget szórni, vagy ráerőltetni senkire semmit!
csupán tapasztalat.... -
sirály12
őstag
Régebben sok kutyánk volt, amig kicsi voltam. Egyik sem volt ivartalanítva, mégsem volt egyiknek sem semmi baja! A mostani kutyum is már 3 éves, de nem is akarom ivartalanítani.
-
TazLeacher
nagyúr
Egyreszt sosem tudhatod mikor lesz szukseg kiskutyara,
Nincs elég kiskutya már így is? Meg tele vannak a menhelyek...itt kezdődik a felelős állattartás. Vagy megvan az összes szűrővizsgálata a kutyádnak és a szüleinek? Bizonyíthatóan semmilyen genetikai betegségre nem hajlamos, és nem is örökítheti tovább...stb..stb. Azt hiszem ezeket az embereket hívják szaporítónak. Itt kezdődik a felelős állattartás. Mi a, hogy "szükség egy kiskutyára"...jézusom...nem egy kalapácsról beszélsz.
Pont ezért mondtam, hogy inkább nem is mondok semmit...aztán megkérdezték, most meg már nem tudom megállni, hogy ne reagáljak...a kutyatartási kultúra Magyarországon továbbra is ott tart, mint 30 évvel ezelőtt.
Sohasem hereltetnem ki a kutyamat, inkabb a sorsra bizom, mint hogy megfosszam attol, amit neki adott a termeszet.
A saját életedet is így kezeled, vagy csak egy kutyával játszol "istent". Ha esetleg valami betegséged lesz, és ki kell venni a vesédet, akkor is úgy fogod gondolni, hogy nem veszed el, amit a természet adott, inkább a sorsra bízod magad?
A kutyának egész életére egy frusztrációt okozol. De ez nem zavar téged. Attól nem fosztod meg, amit a természet adott, de attól, amire a természet hajtja, igen...tehát az normális, hogy nem ivartalanítod, de arra kárhoztatod, hogy egész életében hajtsa a szaporodási ösztön...
Ez nem egy haszonallat, mint a diszno, amit igyis ugyis levagnak.
Éppen ezért kellene máshogy gondolkodni vele kapcsolatban.
-
válasz
Daffni2 #13744 üzenetére
Egyreszt sosem tudhatod mikor lesz szukseg kiskutyara, masreszt mondjuk a kutyam a tokeivel olyan amilyen. Ez nem egy haszonallat, mint a diszno, amit igyis ugyis levagnak. Sohasem hereltetnem ki a kutyamat, inkabb a sorsra bizom, mint hogy megfosszam attol, amit neki adott a termeszet.
-
Daffni2
addikt
Szerencséd volt.
Meg kell kérdezni az állatorvosokat,minden harmadik kutya,macska valamilyen daganatos betegségbe szenved élete folyamán.
Nem azt mondtam, hogy mindegyik amelyik nincs ivartalanítva.
Viszont sokszoros az esély, hogy élete során valamelyik betegség fogja sújtani.A tüzeléssel járó sokszor igen kellemetlen körülmények és következmények elmaradása már komoly előny.
A kan kutyákra ugyanúgy vonatkoztatva. -
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13738 üzenetére
Nyilván jobb lett volna a dalmatánknak, ha meg se mentjük és az előző gazdi elaltatja...
-
Idiofil
aktív tag
válasz
TazLeacher #13736 üzenetére
Sajnos felelős állattartás a mo-i állattartók elenyésző százalékára vonatkozik. Egyet értek, hogy sajnos rengeteg a kidobott kutya és a felesleges szaporulatok ellen a legjobb védekezés a sterilizálás.
offtopic: a képed Silvio Dante?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Idiofil #13732 üzenetére
Persze, ebben teljesen igazad van. Az ivartalanításos dolgot két részre kell szerintem bontani:
1. A Ti érdeketek. A kutya ne legyen beteg, mert ez mindkettőtöknek jó. Ha eddig nem beteg (és tök mind1, hogy mennyi idős), akkor sohasem késő, és örülni kell neki, hogy eddig megúsztátok. Persze lehet, hogy sohasem lesz baja, de ha baja lesz, nagyon sokan az ivartalanítás többszörösét is kifizetnék, csak, hogy vissza tudják csinálni...
2. A felelős állattartás. Nem véletlenül vannak tele a menhelyek kutyákkal. Mert persze sok a "köcsög", aki kidobja a kutyát az utcára, de ezeknek a kutyáknak egy jelentős része már "kisebb szorzóval indult" az életben, amikor a szomszéd Juli néni tacsiját felcsinálta Béla bácsi labradorja, és ugye a 8 kölyöknek gazda kell, tukmáljuk már rá mindenkire, meg osszuk meg FB-n...így kezdődnek a kidobott kutyák sorsai. Véleményem szerint (semmi alapja nincsen, én így gondolom) a kidobott kutyák közül jóval kisebb azoknak a száma, akiket a volt gazdájuk gondosan kiválasztott egy tenyésztőtől, leszurkolta értük a vételárat...stb...stb, és nem csak átmentek a szomszédba, mert ott született 8 kiskutya a gyerek meg már úgyis nyavajog, ez meg ingyen van legalább...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13727 üzenetére
Nem nem értem értem meg, hogy ez lesz az utolsó kutyád...megérteni megértem, inkább "fura" nekem.
Sok szabadidő, illetve anyagi vonzalmai is szerintem minimum 1-2 millióba van egy kutya az összköltséggel.
Azt inkább elutazom. Vagy félreteszem kocsira.
Én ezt a részét nem tudom megérteni. Az én személetem szerint az már rég gáz (?) ha ilyen gondolat egyáltalán felmerül. Annyi mindent tudnék még erre írni, de ennyi. Te máshogy látod, neked más a kutya. Ennyi.
-
ludsimon
veterán
válasz
Bjørgersson #13731 üzenetére
Nem szeretnék ebben a topicban hátrányokról beszélni, egyáltalán nem az a célom, hogy bárkit is lebeszéljek a kutyáról.
-
Idiofil
aktív tag
Azért az ivaros kutyára sem kell úgy tekinteni, hogy 100%, hogy beteg lesz. A sansz nagyobb, de a nem-ivartalanítás nem egyenes út a csillagászati gyógyászati számláig. Amúgy tudtommal 6 hónapos kor alatt nem szoktak ivartalanítani, de hallottam már olyat is, hogy első tüzelésig. Ha nem túl idős a kutya, szerintem bármikor lehet. Én is szépen lassan tervezgetem, lehet megcsináltatom Zarának tavasszal, télen tölti be a 2. Itt ~15-20 körül van egy műtét.
-
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13726 üzenetére
Fogalmazz egyértelműen!
Mit nem lehet megérteni azon, hogy ez lesz az utolsó kutyánk??
Sok szabadidő, illetve anyagi vonzalmai is szerintem minimum 1-2 millióba van egy kutya az összköltséggel.
Azt inkább elutazom. Vagy félreteszem kocsira.
-
ludsimon
veterán
válasz
joey0235 #13723 üzenetére
Nah hát azt még bevállalom, csak tudod már tényleg annyit költ a kutyára az ember lassan, mint ha 1 év a kocsijára alkatrészt.
Tudtam, hogy nem olcsó mulatság a kutya, de azt azért nem gondoltam volna ilyen veszett drága lesz és még fiatal, mert 7 éves.
Most már megvan, szóval mindegy, előtte kellett volna gondolkodni.
Amúgy is nagyon szeretjük ez lesz az első és utolsó kutyánk.jer1cho:
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13722 üzenetére
Már bocsánat, de egy műtét esetében ugye a pár ezret Te sem 3.000 Ft-ra gondoltad...volt már komoly "állatműtéted"? Egy komolyabb műtét 100-200.000 simán van. Ahhoz képest pár ezer Ft. Megjegyzem, rendszeresen vannak akciók a legutóbb pl. nem tudom már melyik állatorvosi rendelő csinálta egységesen 8.000 Ft-ért, a múltkor nálunk Érden meg a macskákra volt 1.000 Ft-os akció, mert egy alapítvány támogatta.
Ha egyszer baja lesz ettől a kutyádnak, az ennek a többszörösébe fog kerülni. Arról nem is beszélve, hogy az a jobbik eset, ha csak pénz kérdése a dolog, és nem annak, hogy megvárod-e, amíg elpusztul, vagy kéred az injekciót. Ez a Te oldalad.
A kutyáé meg az, hogy egész életét folyamatos stresszben éli le. Normál körülmények között egy kutyát fél évente ****tni kellene, hogy rendben legyen, és ne legyen benne feszkó. Ez meg az ő oldala.
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13720 üzenetére
De ne ferdítsünk már, hogy 'Pár ezer Ft-ért' meg lehet csináltatni, csak ennyit akartam.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13719 üzenetére
Én fizessem ki? [moderálva - saját magam által]
Akkor ne csináltasd meg, lesz@rom, a te kutyád, az ő, meg a Te életed.
Mellesleg 3 és fél hónapja van nálam a kutyám, és túl vagyunk az 50.000-en. És? Ez valami verseny? Ha sok lesz az állatorvosi költség, akkor kaját se veszel neki, és ott is az lesz, hogy fizessem ki én?
joey0235: ahogy Te is egy mandula- vagy egy vakbélműtétbe, vagy egy egyszerű altatásba. Minden orvosi beavatkozásnak van kockázata.
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13716 üzenetére
Pár ezer forint? Aha
19000-27000
Ha neked ez pár ezer forint akkor fizesd ki, ebben az évben 50 ezernél járunk CSAK 1 hét alatt és még októberben vannak a kötelező oltások! -
joey0235
aktív tag
válasz
Én kérdeztem az állat orvos erről az ivartalanításról és azt mondta hogy a kutya akár bele is tud halni ebbe de ennek nagyon kicsi a felelőssége, akkor ilyen sincs?
-
ludsimon
veterán
válasz
Meg fogom kérdezni mennyibe kerül, mert az kemény amit írsz!
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ludsimon #13715 üzenetére
Hogy talán az egyik leghíresebb idős ivartalanított kutyát említsem Daddy. 12 éves volt, amikor hererákos lett, a kezelése (átszámítva) közel 3.000.000 Ft-ba került. De megmentették, ivartalanították, és kapott még két évet.
Nincs ilyen kor. Pár ezer Ft-ért nyugalmat vásárolsz magadnak, és a kutyának, illetve hosszú távon elkerülhetőek a "balesetek", amiknek rendszerint gazdit kereső keverék vagy törzskönyv nélküli kutyakölykök a megszenvedői...hátránya semmi nincsen, csak előnye.
Hozzáteszem: kötelezővé tenném a chip-el együtt a kutya 2 éves koráig. Ekkorra már kiderül, hogy a kutya tenyészthető-e, illetve a gazda a későbbiekben szeretné-e.
-
Daffni2
addikt
válasz
TazLeacher #13713 üzenetére
Szeretik ápolni a here, emlő, nyirok daganatos kutyát.
Szeretik nézni ahogy szenved, leépül.
Szeretik a bonyodalmakat tüzelési időszakonként, szukások az álterhességgel járó cécót.Soroljam még?
-
ludsimon
veterán
válasz
TazLeacher #13709 üzenetére
Írd le egészen nyugodtan!!!
Kíváncsi vagyok rá nagyon mi az ellenérv.
Sajnos engem is nagy 'kötözködősnek' ismernek, akik ismernek már, mert mindenhez hozzáfűzni valóm van.
Viszont ezzel a témával kapcsolatban teljesen laikus vagyok.Miért nem lett ivartalanítva?
Egyszerű a válasz a mi részünkről.
1 évesen kaptuk a dalmatát, nem volt ivartalanítva és ahogy hallottam befolyásolja a viselkedését is az ivartalanítás.
Mivel már 1 éves volt így nem foglalkoztunk vele nagyon. -
lacos001
senior tag
válasz
TazLeacher #13709 üzenetére
Biztos "ember"kutya !
Szerintem se kezd el,mert belázadnak az "okoskodás" ellen......
-
golya32
senior tag
Esetleg van valakinek skót juhász nősténye Győr környékén?
Nekem kan van és már nem nagyon bír magával -
HeavyToys
senior tag
Nekem kis rottim pedig parvós lett... 5 napja küzdünk érte, 3 napja infúzió, antibiotikumok. Véres széklet, inkább már csak víz, jelen van. Folyamatosan csurog a nyála, de szerencsére iszik és per pillanat láza sincs. Délután megpróbálunk beleerőltetni valami kis kaját. Előbb kapott normaflore-t, remélem a gyógyszerekkel együtt segít rajta. Holnap reggel viszem infúzióra.
Végül a tanulság. Ne hallgass feltétlen az állatorvosodra, szerinte nem volt szükséges az ismétlőt 4 hónaposan beadni parvó ellen sőt ellene volt, most 6 hónapos, ez lett a következménye...
-
Skizz
addikt
Hali
Na megvolt a szokásos baj. Németjuhász féle tipikus fülgyulladás, daganat a lábon, a háton meg chippelés. A fülmosást sajna félévente el kell végezni, ezek a németes juhászok allergiásak mindenre, és itt jön ki, főleg. Azzal nem is volt nagy baj, leszámítva, hogy szedálni kellett szegényt, mert amúgy nem hagyja magát. Aztán jött a nyisszantás. Régóta ficegett már az egyik lábán egy daganat, vagy inkább kinövés, ami a doki szerint jóindulatú. Azt ma lenyisszantotta, eret varrt, aztán sebet. Aztán jött a hát. Ott egy hasonló daganat volt, azt pucolni és fertőtleníteni kellett, aztán még kapott a nyakába egy chippet a Zserbó. Meg ami közérdekű, az a vérvétele. Elmesélte a doki, hogy az éghajlatváltozás miatt az olaszoktól felvándorolt egy nyavalya, ami kb. minden második kutyát megtámadta a körzetében. Ez valami olyasmi férgesedés, ami a vérében van és a bőre alatt szaporodnak el főleg. Ez daganatszerű kinövéseket eredményezhet, ami valószínűleg a mi esetünkben is jelen volt. Ha ilyet találtok a kutyuson, akkor érdemes elvitetni vérvételre - a műtét mellett - és kivizsgáltatni, hogy erről van -e szó, mert egy féléves kezeléssel (havi 1x csöpp) meg lehet szüntetni ezt a nyavalyát és nincs vele több gond. Egyébként szúnyogok terjesztik, szóval addig is nehéz távol tartani. Érdemes télen kezelni, gondolom.
Zserbó még most is félálomban fekszik kint, több sebből "vérezve". Lassan csak rendbe jön, rossz nézni. Na ennyit erről.üdv.
-
válasz
Idiofil #13701 üzenetére
Hidd el, en maximalisan megertem az egeszet, kizarolag azert irtam amit, mert azt irtad a postban, hogy a jog a kutyat vedi. Nem, nem azt vedi ilyenkor.
Szerintem olvasd el megegyszer amit irtam es latni fogod en melyik oldalon allok, de jogilag a kutyad volt rossz helyen.
-
Idiofil
aktív tag
Természetesen egyet értek, hogy utcán csak és kizárólag pórázon, viszont egy 5hónapos kutyáról azért megoszlanak a vélemények, hogy mekkora veszélyhelyzetet jelent
Persze minden egyénfüggő, hogy egy adott dolgot ki hogy él meg. Az, hogy támadni akart, annyira életszerű szerintem, hogy miután a papi/mami belerúgott a kutyába, rád nézett és halálosan megfenyegetett és már emelte a kezét és te jogosan verted szájba...
De attól hogy póráz nélkül volt úgy, hogy a gazdi ment utána és próbálta megfogni, jogtalan, eltúlzott és gerinctelen dolog egy kölyökkutyába belerúgni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest