Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
odds
csendes tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Jogos!
GraveDigger:elnézésed kérem,ha megsértettelek. 
-
GraveDigger
csendes tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Szia! Én úgy érzem, hogy végül is nem fajult el a vita, és nem került sor csúnya személyeskedésre egyik részről sem. De köszi a figyelmeztetést!

(#13892) odds:
Bolhanyakörv simán mehet, de ha tutira akarsz menni, kérdezd meg az állatorvost, mert nyakörvből is sokféle van, s a típusát ismerve esetleg tartalmazhat olyan anyagot, ami nem jó ilyenkor... Ezt a doki tudja. -
ludsimon
veterán
Nah, jelentés.

Nálunk lekerült a gallér a Dalmatáról, már ismét teljes életet élhet.
De gyorsan elrepült 3 hét, pedig még most műtötték.
-
válasz
lacos001
üzenetére
Na mi ujsag a dog labaval? Ma vakargattam ennek a piszoknak a talpat es talaltam egy hasonlo buckot. De nem olyan rozsaszin, mint nalatok, viszont kicsit erzekeny neki. Megnezetem neki, csak eszembe jutott, hogy nalatok is volt hasonlo, mondom rakerdezek azota mi tortent.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedésre semmi szükség!
-
odds
csendes tag
válasz
GraveDigger
üzenetére
Köszönöm.

A seb teljesen gyógyultnak látszik,a varratok épek.A ruha napi 24órában rajta van.
Bolhaírtó nyakörv lehet-e ilyenkor rajta?
-
GraveDigger
csendes tag
Ha nem zavarja a gallér, láthatóan nem korlátozza a mozgásban, akkor azért célszerű rajta tartani legalább egy hétig (a dokik mindig ragaszkodnak a két héthez). Persze van olyan kutya, amelyik nem nyalogatja a sebet, a hetekben két ilyen nyugodt kutyával is találkoztam. De sajnos ez a ritkább eset... Ha tűri a gallért, a biztonság kedvéért, én rajta hagynám, ha nem tűri, de már 4-5 nap eltelt, akkor talán már levehető, de ilynekor több figyelmet igényel, s ha mégis nyalogatja, azért nem árt rászólni... (s figyelni a sebet, hogy normálisan gyógyul-e).
-
GraveDigger
csendes tag
válasz
Daffni2
üzenetére
Ez így van, teljesen egyet értek.
Két dologgal egészíteném ki, az egyik saját tapasztalat, nem biztos, hogy másnál érdekes, a másik pedig gyakorlati jó tanács.
Nálunk nem azért nyalogatta a sebet (gallér nélkül volt, mert egyszerűen képtelen volt vele mozogni, hatalmas testű kutyáról van szó), amiért a kutyák nyalogatják, hanem a leborotvált szőrzet elkezdett nőni, s az apró szőrszálak irritálták a bőrét. Egy kis megfelelő kenőcs, ami csökkenti az efféle irritációt jól jöhet. Nálunk bevált.
A másik, a műtétet olyan időpontra érdemes időzíteni, amikor legalább az első 3-4 napban a kutyával tudsz lenne, mivel ez a legkritikusabb időszak, bármikor szüksége lehet rád. -
válasz
killer_04
üzenetére
A kutya állapota műtét után, nagyon megviseli-e az állatot, mivel célszerű etetni a beavatkozás után, vagy nem szükséges változtatni.
Nyilván minden kutyánál más, az enyémek esetében azt mondhatom, hogy nem viselte meg egyiket sem, a műtét napján még aluszékonyak voltak, de másnap már szaladni akartak.
Az etetést nem változtattam meg.
Ha kap antibiotikumot,célszerű Florenterol tablettával pótolni a bélflóra bakteriumait.Persze vigyázni , ne nyalogassa ki a varratokat idő előtt.
Nekünk nem kellett gallér,.
-
GraveDigger
csendes tag
válasz
killer_04
üzenetére
3-4 nap múlva már játszott, de a dokik ilyenkor kb. két hét mozgásmentes időszakot javasolnak...
Én több neves és valóban jó dokival is beszéltem. Eleve tőlük jött az ötlet, tehát kockázat nem ezen múlik. Hülyén és talán kegyetlenül hangzik, de van akivel direkt befedeztetik a szukáját, hogy a lehető legkockázatmentesebb és a legkevesebb vérveszteség legyen. -
killer_04
csendes tag
válasz
GraveDigger
üzenetére
Beszéltem már állatorvossal, ma megyünk negyed 7 re ivartalanításra. A vemhesség felén túl vagyunk, azt mondta a doki, hogy ilyenkor ideális. Vemhes kutyádat ivartalanították? Mennyire viselte meg a kutyát, mennyi időbe telt a felépülése?
#13873) Daffni2: A kutya állapota műtét után, nagyon megviseli-e az állatot, mivel célszerű etetni a beavatkozás után, vagy nem szükséges változtatni. Többségében tápot kap. A műtéttel tisztában vagyok, csupán tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Esetleg tanácsokra, amik segíthetnek engem és a kutyámat is.
-
odds
csendes tag
válasz
GraveDigger
üzenetére
Megbocsáss, de ez nem fedi a valóságot.A vemhes kutyáknál sokkal komolyabb érhálózat épül ki,melyekben sokkal nagyobb a vérnyomás.Ezért nagyobb a kockázat az esetleges vérszivárgásra,így az elvérzésre is.
-
GraveDigger
csendes tag
válasz
killer_04
üzenetére
Tapasztalt állatorvosok szerint ez az egyik legbiztonságosabb módszer, mivel ilyenkor vérzik a legkevésbé a kutya a műtét alatt. Simán tüzelés alatt pedig a legjobban, olyankor nem végezhető el. Ugyanakkor meg kell kérdezni az állatorvost, hogy adott kutyánál a vemhesség melyik időszakában célszerű elvégezni az ivartalanítást, asszem 3-4. hét körül, de ezt ne vedd szentírásnak, csak így emlékszem a mi kutyánknál.
#13874) odds: pontosan fordítva!!!
-
killer_04
csendes tag
Sziasztok!
Régen írtam ide, de most visszatértem. Vemhes kutya ivartalanításával vannak tapasztalataitok? -
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Hát jól megjártam a kutyámmal.
1éves staff.
Múltkor sétáltattam a kutyát, és kinn volt egy ember kutyávval(jól ismerem) bullteriere van.
Kérdeztem Tőle, hogy nem bánt-e nem lesz-e gond?! Mondta, hogy dehogy nagyon rendes játékos kutya, következő pillanatban már a nyakát elkapta az enyémnek.(Ő szabadon vitte a kutyát-enyém megkötve volt)
Tegnap el is vittük az orvoshoz, gyógyszer-altatás -eborotválták a nyakánál a szőrt...Ez is baj, de ez a kisebbik. Lelkileg viselte meg nagyon a kutyát, most eléggé bizonytalan, meg a rednelőnél az összes kutyára morgott, és nekik akart menni(közben reszketett, mert félt)
Most megint várnom kell egy kicsit, hogy trainer-hez elvigyem....
Nagyon remélem, hogy helyre fog jönni, és megint egy boldog játékos kutya lesz ....

-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor elboldogulna egy ilyen összejövetelen is prímán.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Lompos48
üzenetére
Nálunk meg az "élettársán" kívül nem szoktunk kutyával találkozni. Utcán másik sétáló kutyával egyáltalán nem, inkább csak kerítés mögül őrjöngő kutyákkal, róluk viszont egyáltalán nem szokott tudomást venni. A normálisabb kutyáknál néha megállunk picit, amíg megszaglásszák egymást, aztán megyünk is tovább.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Én is rettegve mentem oda, mert az utcán a másik oldalról "falja fel" a rottveilereket, de pár perc alatt megvolt a szocializálódás. Néha még össze-összemorgott egy-egy hímmel, de aztán csak a tömegjáték. Semmi baj nem volt. Egyikről se mesélték a gazdik, hogy földreszállt angyal lenne. Ugyanazok a stiklik, csibészségek és csodálat/imádat a gazdik részéről.
-
Telomanikus
senior tag
Hát nem szerettem volna részletezni
de : egészbe jön ki a kaja...az evést követő 5percen belül...kb.
tápot nem nagyon szokta, mert azt annyira nem szereti, hogy befalja...tehát az ott van 1-2 órát a tálban mire elfogy...de ha bármi 'különlegességet' kap (pl főtt csirke hús, kutya parizer) azt egy pillanat alatt eltünteti.
szóval szerintem azért hány
(régen is volt ilyen csak akkor ritkábban mert még nem adtunk neki sokszor mást, csak tápot) -
ludsimon
veterán
Meg nem mondom neked! Megkérdezem többiektől holnapra.
De nem volt olcsó mulatság, 60k volt (műtét, szurik, kezelések, stb) ez a 'kis' csontos bohóckodás.
Jah és be lett vizsgálva a massza! El lett küldve laborba és úgy jött ki, hogy a csont miatt lehetett és elképedt a doki, mikor mondtuk mit szoktunk neki adni.
-
válasz
Telomanikus
üzenetére
De biztos attol hanyik? Mikor kicsi volt a malacka, akkor is ketten voltak, regen miert nem hanyt?
ludsimon csontot nem szabad adni nekik, csak sokan keptelenek felfogni. Amugy milyen sos masszarol van szo?
-
ludsimon
veterán
Vigyázzatok rohadtul a csonttal!!!
Nekünk szinte 99%-ra megmondta a doki, hogy a kutyánknak a húgycsövön az miatt nem tudott távozni a víz, mivel összegyülemlett ez a sós akármi massza!
Mi soha többet nem adunk neki semmi csontot!
Még ha visszaemlékezünk is, hogy meg volt érte zavarodva akkor sem!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Winner_hun
üzenetére
Csont...[link]
-
Winner_hun
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
kaját ... csontot - ez nem kaja, max. fogtisztító.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Telomanikus
üzenetére
Olyan kaját kell adni neki, amit nem bír befalni egyben... Akár nagyobb darab főtt húst, csontot, szelet ízesített kenyeret például...
-
Telomanikus
senior tag
-
fero02
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
És a másik kutya is ezt csinálja? Nem lehetséges, hogy vmi szervi problémája van a hányósnak?
Hasonló esetben a kutyák zöme is mohó, na de hogy mindig kihányja...?!
-
Telomanikus
senior tag
-
fero02
nagyúr
válasz
Telomanikus
üzenetére
Etessétek őket külön.
-
Telomanikus
senior tag
Jajjj...ha már itt járok. Lenne valami tanácsotok?
A probléma:
Bármi kaját adunk a kutyusnak olyan féltékeny, hogy nehogy a másik ebnek is jusson valami úgy felfalja a kaját, hogy 2 perc sem telik el kihányja.
Ez biztos nem tesz neki jót...szóval mit lehetne tenni?
-
válasz
Telomanikus
üzenetére

-
Telomanikus
senior tag
Ártatlan vagyok...

imádom

-
ludsimon
veterán
-
válasz
narancsnn
üzenetére
Szia!
Elrontani mar nem tudod, mert mar el van. Azert csinalja, mert lexar a kutyad es nem Te vagy a falkavezer, hanem o. Egy falkaban sosem az alattvalok dontenek arrol, hogy kit ugatunk meg es kit tamadunk meg, hanem a falkavezer, epp ezert csinalja. Vidd el iskolaba, vagy foglalkozz vele otthon, talalsz errol infokat a neten es konyvekben, hogy lehetsz a falkavezer. Nehez lesz es kitartonak kell lenned, a legtobb embernek ezert is nem sikerul.
-
public73
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
az a baj, hogy Te is ugyanolyan elnéző vagy velük szemben, mint azok, akik tehetnének komoly lépéseket, hogy ilyen ne történjen....
méz+hangya!
ugyan már!!!!
nyilvános akasztás, golyó általi halál (hasba, hogy sokáig vergődjön!), villamosszék!
na ez már olyan elrettentésül szolgálna, hogy a sok primitív egysejtű "viadalos" elgondolkozna.
de amíg kapnak pár száz forint pénzbüntetést, a közügyektől eltiltják pár hónapra....könyörgöm, kiröhögnek bárkit ezek!!!!!
-
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. (Lehet nagyon amatőr, és nagyon buta)
Lenne egy 1éves staffim.
Nagyon barátságos, játékos emberszerető.Javarészt kutyákkal is elvan, de sétáltatás közben azért nehéz Vele, ha más kutyákról van szó.
Van értelme elvinni a kutyát iskolába? Hallottam jót is rosszat is. Csak attól félek, nehogy elrontsam.

Köszi -
ludsimon
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem ez a link nem jó ehhez, rossz ctrl-c volt.

-
válasz
D.Orion
üzenetére
Szia!
Nagyon helyes kutyus es kulon riszpekt a mamadnak, hogy menhelyrol fogadott be kutyat!

Egyebkent ne aggodjatok, majd az ido megoldja a kaja kerdest. Most meg ahhoz van szokva, hogy minel gyorsabban eszik, annal tobb jut. De ra fog jonni szep lassan, hogy ez innentol fogva mar nem igy lesz. De vegulis ha le tudja nyelni, mar sok baj nem lehet, mert ugy is megemeszti, szoval a taplalek a megfelelo helyre jut.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
D.Orion
üzenetére
Eszméletlen gyorsan behabzsolja a kaját, alig rágja meg.
Ne aggódj, majd mikor tudatosodik benne, hogy nem kell félteni a kaját, nem eszi el más kutya előle, akkor kissé nyugodtabban fog enni.
Rágni nem fog, mert a ragadozó nem rág szinte egybe gyelik a tépett falatot.
A gyomorsav ennek megfelelően brutális összetételő szinte mindent megemésztenek . -
D.Orion
veterán
Sziasztok!
Nagymamámhoz csütörtökön került egy fél éves menhelyről származó kutya. Jelenleg még nagyon félénk, de azért barátkozó. Jövőbeli termetét csak tippelni lehet.
Érdeklődnék, hogy valaki tudja-e, hogy hogyan szoktathatnám le a gyors evésről. Eszméletlen gyorsan behabzsolja a kaját, alig rágja meg. Szerintem ez nem teljesen egészséges így és szeretném, hogy ha rendesen és nyugodtan enne. Gondolom a menhelyen hozzászokott ehhez és most erről kéne leszoktatni.
Próbáltam úgy etetni, hogy nem egyszerre kapta meg az adagot, hanem leültem tőle egy méterre és részletekben adtam neki. Odaadtam neki az első adagot és ha megette, akkor 2 perc múlva kapta csak a következő részt, de sajnos két etetés alatt sem jutottam el oda, hogy rájöjjön, hogy hiába eszi meg olyan gyorsan akkor se kapja meg előbb. Pedig reméltem, hogy így majd lassít.
Ötlet, hogy hogyan tudnám rávenni, hogy nyugodtan lassan egyen?

-
-
ludsimon
veterán
Rossz nevelés az oka és már elharapódzott!
Az első ilyen morgásnál aki a házhoz hozta a kutyát, vagy akit elfogad jobban falkavezérnek annak oda kell mennie ilyenkor, nem megverni, hanem lenyomni a földre, beletuszkolni a fűbe a nyakánál fogva amíg nem kezd el nyüszíteni, vagy behódolni.
De ez csak akkor lehet, ha nem harapódzott el és nem féltek tőle.
A kutya a legkisebb félelem érzetét kiszagolja és meg is támadhat!Óvatosan ezzel a módszerrel, olyan csinálja aki nem fél tőle.
Egy kutyával nagyon határozottnak kell lenni!
A kutya megérzi kinek van tartása, ki enged a szavából kinél mit csinálhat! Azt is megérzi, ha nem vagy határozott, hiába kiabálsz vele ha a tetteid nem bizonyítják a határozottságot. -
ludsimon
veterán
Nem iszol?
Úgy értem alkohol volt benned?Némely kutyák eszméletlen feszült, támadó, agresszív kutyává lesz, ha megérzi az alkoholt valakin.
A mi kutyánk pl a nagypapánkat majdnem megharapta, mert kiszagolta a röviditalt messziről már az ajtóban ugatta mérgesen.
Pedig alapjáratba véve a legbarátságosabb, legaranyosabb jellemű kutyáról van szó: dalmata
Egyszerűen utálja az alkoholista embereket. Amúgy még a vadidegen postással is jóba van, meg akárkivel, csak ne érezze rajta az alkohol szagát.
Amúgy pedig ha nem a fentebbi akkor pedig a rossz nevelés miatt van.
Nekünk 1 évesen került hozzánk a dalmata. Azt játszotta régen kb 1,5 éves lehetett, hogy mindenét féltette, mikor a játékát ki akarta valaki venni a szájából, vagy csak a lába alól, morgott.Szólt anyu, hogy nem lesz ez így jó. Szólt nekem is.
Azon nyomban odamentem, nekem is ezt csinálta, elkezdett morogni mérgesen.Megfogtam erélyesen, határozottan a nyakánál és a földbe tuszkoltam, nyüszített és azonnal behódolt, nyalizott rögtön. Nem dicsértem meg, mert ilyenkor tilos. Otthagytam szó nélkül.
Ez volt az egyetlen első úgymond, ellenünk fordulása, de amint megmutattam ki a falkavezér azonnal tudta hol a helye.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Annyit szeretnék kérdezni hogy az mitől lehet a 4 éves kan kutyám az utóbbi két három hónapban állandóan morog, vicsorit rám...és néha meg is akar kapni...utána öt perccel meg jön hízelegni?
Ez mitől lehet...korábban mindig nyugodt és játékos kutya volt....? -
Idiofil
aktív tag
Google Drive nem lesz jó, akinek nincs Gmail fiókja. Feltolom Picasa albumba

Ezt remélem látjátok gmail nélkül is

-
ludsimon
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hegyes az.
Aranyos! 
-
fero02
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha azt mondanam, hogy hulye vagy, az szemelyeskedes lenne. De en nem mondtam semmi ilyet. Azt allitottad, hogy szemelyeskedek es hulyezek es erre irtam, hogy idezd be hol es raadaskent jegyeztem meg, hogy azert nem engem pateroltak ki innen emiatt tobbszor is, hanem Teged. Ebben semmi szemelyeskedes nincs. De egyebkent azota sem tudtal idezni semmi olyat, ahol en barkit is a szemelyeben megsertettem volna es elarulom, hogy nem is fogsz tudni, de jo keresgelest.
A masikra nem reagalok, mert megint teleraktad olyan dolgokkal, hogy max nevet rajta az ember, de inkabb nem kommentalja.
-
.bruszli.
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Próbálkoztak kizárni,több kevesebb sikerrel. Olyan vonalra,ahol addig full fehér egyedek voltak és előfordult süketség; vittek rá foltos / tricolor kutyákat és az utódok közt alig fordult elő süketség. Sajnos ez sem zárja ki teljesen...de csökkenti a kockázatot.
Nem csak bullterriernél jellemző ez; argentin dogoknál elég gyakori,de pl fehér amerikai bulldogoknál is előfordul.Ez a koszolódás dolog meg elég érdekes; az am.bulldogom is fehér volt kb 95%-ban...sokat mentünk terepen / erdőben / vízparton időjárástól függetlenül ( van kertünk,de napi 2-3 óra séta/foglalkozás azért megvolt napi szinten
) és elég érdekesen szokott kinézni,mire hazaértünk. Viszont 10-15 perc alatt rendbe lehetett hozni ( láb és alvázmosás,nedves törlés aztán szárazra törlés ) és szebb lett,mint előtte. 
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
.bruszli.
üzenetére
Igen...a süketség is, a mai napig. Szerencsére ilyen gondunk nincs (maximum alkalmi...
), de tudok többről is sajnos. Sose volt fehér kutyám...sárban nagyon jó...meg úgy egyébként se látszik rajta a kosz. Múltkor is megfürdettem, kimentünk sétálni, megszagolt egy autót, és a fél feje fekete volt. -
.bruszli.
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Meg sajnos a süketség is gyakori volt a full fehéreknél.
Amúgy nekem a csíkos kivételével mindegyik bejön; de a szép szimmetrikus trikolor meg a fülfoltos / monoklis fehér a leginkább.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Holnap én is rakok fel friss képeket majd Zaráról

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Idiofil
üzenetére
Bibi kb. 2 éves. Kb...
Nem tudom, hogy melyik az az "itt", ahol Te laksz, de akkor biztos, hogy jó hely lehet, ha sok a bull.

Mi is trikolort akartunk (vagy zsemle-fehéret), de a végén megláttuk az örögbefogadhatóak között Bibi-t, és beleszerettünk. Így utólag nagyon jó döntés volt. Egy a "bibi", hogy a fehérnek sokkal jobban hullik a szőre. Gábor is mondta, hogy Jürgi-nek is sokkal jobban hullik a fehér rész. Csak ugye nem mindegy, hogy az egész kutya fehér, vagy csak a melle és a hasa. Ráadásul a fehérek sokkal problémásabbak. Sokkal gyakoribb közöttük a az allergiás, illetve a különböző bőrbajos.
.bruszli.
Ja, értem... -
Idiofil
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Jól néz ki

Mennyi idős itt a videón? Itt a városban van néhány bullterrier, de még trikolort nem láttam soha. -
.bruszli.
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
-
.bruszli.
senior tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Tetszik. Rajta tényleg látszik,hogy van GAZDÁJA...elég csak megnézni a videóit.
A másik játszós / szaladgálós videón meg igazi "úriember" Bibivel.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
.bruszli.
üzenetére
Ő nagyon. Szép nagy, testes "kis dög", és ő is olyan mint egy bárány.
Gábor (a gazdája) mondta, hogy kicsi korában el volt deformálva a feje...és lám...lám...mivel nincs törzskönyve, így fajtakiállításon nem indulhat, de több "hobbiversenyt" nyert már. Ő nem "csövi" (így hívják a kidobott kutyákat), hanem kiskorától náluk van, tejben vajban van fürösztve. Náluk lakott Bibi egy pár hétig.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, CSERE IS!!! a és e-bike dobozban, 3 hó gar.:
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

GraveDigger:elnézésed kérem,ha megsértettelek.

de : egészbe jön ki a kaja...az evést követő 5percen belül...kb.