Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5498) kokokka válasza fisherx (#5497) üzenetére


kokokka
őstag

Sziasztok!

Van egy AXAGON ADSA-ST dokkolóm. Eddig egy HDD-vel használtam, hibátlan már több, mint egy éve. Most tennék bele még egyet, de az isdtenért nem látja egyszerre a két beledugott merevlemezt. Hárommal it próbáltam különböző párpsításokkal, de mindeig csak egyet ír ki. Én csinálok valamit rosszul? Remélem nem hiába vettem kettes dokkolót, mert ha ez csak a klónozás miatt van így, akkor csaszhetem. Engem ugyanis ez a funkciója nem érdekel. Köszi a válaszokat!

(#5499) King Unique válasza kokokka (#5498) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem írod le a lényeges részleteket és nem pontosítod, hogy mit jelent ez a "nem látja egyszerre a két beledugott merevlemezt", akkor nem is fog kiderülni, hogy hol a hiba. Többek között még az OS sem ismert, aminél csak találgatni lehet, hogy valószínűleg talán Windows. Ha Windows, akkor arról megint nincsen információ, hogy mit mutat az eszközkezelő, lemezkezelő, tárolóhelyek, stb. Ha a felsoroltaknál egyáltalán nem jelenik meg a 2. HDD, max. akkor lehet azt mondani, hogy "nem látja" az OS, ellenkezező esetben viszont nyilván nem.

Aztán ott van olyan alap dolgok kipróbálása és tisztázása, hogy pl. a másik foglalatba helyezett HDD egyáltalán felpörög, működik-e, nincs-e esetleg csatlakozási/érintkezési probléma, egyszerre csak azt az 1 db HDD-t csatlakoztatva működik-e ugyanabba/másik foglalatba helyezve, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5500) kokokka válasza King Unique (#5499) üzenetére


kokokka
őstag

Igazad van, nekem egyértelmű, csak azt felejtetem el, hogy nektek nem. Dune médialejátszóra van csatlakoztatva USB3-as csatin keresztül. Mindkét merevlemez 1Tb-os és WIN10-el partícionált, egyenként mindegyiket kezeli. Ha a laptop hazakerül, akkor tudom csak megnézni, hogy azzal mit mutat. Ez remélem még ma meg fog történni.
Közben gondolkoztam és lehet, hogy a Dune miatt működnek egyszerre? Azon ugyanis adnroid van, lehetséges lenne, hogy e miatt?

(#5501) xabolcs válasza kokokka (#5498) üzenetére


xabolcs
őstag

A gyarto felhasznaloi utmutatoja alapjan azt irja, hogy nyisd meg a lemezkezelot (diskmgmt.msc), ha nem latod elsore a lemezt.

Az emlitett felhasznaloi utmutatoban talalhato kepek alapjan nagyon tartok attol, hogy ez a dokkolo egyszerre csak egy lemezt tud kezelni. :(

A klonozas funkcio kepein kulon kiemelik, hogy ne csatlakoztasd szamitogephez, illetve a termek oldalan (meg a GYIK-ban sem) nem talaltam semmi arra utalo informaciot, hogy lehet ket lemezzel hasznalni.
Pedig ha tudna, akkor biztosan eldicsekedne vele a gyarto, mindenutt, ahol csak tud! :U

Szerk:
Ja, hogy a medialejatszo nem latja? Az talan meg akkor sem latja, ha az asztali op.rendszerek latnak. ;]

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#5503) kokokka válasza xabolcs (#5501) üzenetére


kokokka
őstag

Ezt írják :

Az USB 3.0 dokkoló állomás összekapcsolja a számítógépét és bármely SATA meghajtót vagy akár két merevlemezt egyszerre.

Ebből nekem az jön le, hogy tudnia kéne, de félek tőle, hogy igazad van. Közben rátettem a QLED-re, de ott is csak egyet lát. Qrva laptop pont most nincs itthon...

(#5504) King Unique válasza kokokka (#5500) üzenetére


King Unique
titán

A médialejátszón történő használat pont egy lényeges részlet, ami az előbb lemaradt. Ahol nyilván azt kellene első körben tisztázni, hogy csak a médialejátszónál áll fenn az említett probléma, vagy a dokkolót a laptophoz, az azon lévő Windows 10-hez csatlakoztatva is. Ha pl. csak az előbbinél, akkor nyilván nem a dokkoló, hanem a médialejátszó, az azon futó OS a probléma forrása. Ahol az utóbbi annyira nem lenne meglepő, számtalanszor volt arról szó ebben a topikban is, hogy az ilyen eszközök elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete = PC, Mac & desktop OS.

Az AXAGON ADSA-ST dokkoló pedig ugye eleve kétlemezes dokkoló, ami nyilván kezel is egyszerre 2 db HDD-t, illetve mindegyik külön-külön meghajtóként jelenik meg (JBOD módban) az OS-ben. Valamint már többen vettek ilyet itt a topikban és nyilván tudták egyszerre 2 db HDD-vel is használni (példa). Vagyis értelemszerűen nem az van, hogy az eleve kétlemezes dokkoló csak 1 db HDD-t tud kezelni. :N Max. akkor lehet ilyen, ha pl. gyári hibás példányt fogtál ki és az egyik slot nem működik. De azt írtad, hogy külön-külön kipróbálva működik mindkettő foglalatban a HDD, vagyis akkor elvileg nem lehet hibás az egyik. Vagy még akkor, ha esetleg nem bír egyszerre 2 db HDD-t meghajtani, gyenge a tápegysége. De ez elvileg megint nem lehet gond, ha eleve kétlemezes dokkolóról van szó, meg ha mindkét merevlemez rendben elindul és felpörög, bár az utóbbiról nincs pontos információ.

"Mindkét merevlemez 1Tb-os és WIN10-el partícionált, egyenként mindegyiket kezeli"

Az nem derült ki, hogyan lettek inicializálva, vagyis MBR/GPT séma szerint történt-e. Ami azért lehet lényeges, mert a GPT-t nem minden médialejátszó, okostévé stb. készülék, illetve azokon futó futó OS kezeli. De ha külön-külön állítólag biztosan mindkét HDD-t kezeli a médialejátszó, akkor elvileg nem ez lehet a gond.

[ Szerkesztve ]

(#5505) nerozol


nerozol
tag

Sziasztok, rendelkezem egy Chieftec CEB-7035S külső HDD házzal. A problémám az, hogy időről időre a merevlemez átvált RAW-ba NTFS-ről. A merevlemezt számítógépből vettem ki a házban újraformáztam és a probléma még mindig fenáll. Egy western digital red muzsikál benne a tesztprogramok semmi hibát nem írnak ki. Elvileg a vinyó rendben van. Mit kell tegyek ilyen helyzetben? A problémát az okozhatja, hogy eredetileg asztali gépben volt megformázva a vinyó? Egyszerűen nem tudom mit lehetne ilyen helyzetben tenni. Valaki találkozott már hasonló problámával? Elnézést ha nem jó fórumra írtam de jelenleg úgy tudom ebben a fórumban van a legtöbb tapasztalat külső házak terén.

[ Szerkesztve ]

(#5506) King Unique válasza nerozol (#5505) üzenetére


King Unique
titán

Volt arról szó már ebben és másik topikban is, hogy RAW esetén mi a teendő, mik lehetnek a kiváltó okok, stb. Ahogyan arról szintén, hogy a gépben (SATA) / külső házban (USB) inicializált és particionált főleg 2 TB+ | GPT HDD-k oda-vissza történő cserélgetése esetén milyen gond lehet, de az az említett Chieftec külső házat nem érinti az egyes beszámolók alapján.

(#5507) kokokka válasza King Unique (#5504) üzenetére


kokokka
őstag

Nos, a laptop tökéletesen kezteli : látja mindkét HDD-t akkor is, ha egyszerre vannak a dokkolóban. Így nem marad más, minthogy a DUNE-ön lévő android miatt nem működik :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.