Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6201) fecus


fecus
őstag

A Samsung D151TAB külső ház firmware-t frissítettem. Sikeres lett. Computerbase firm, a verzió: 13022081f602
Működik, de USB2.0 csatlakozókon nem látszik csak a 3-asokon. Több gépen és rendszeren próbáltam. Ez ismert mellékhatás?
A másik kérdésem, hogy ezzel a firmmel tudok 4TB-s HDD-t benne kezelni? Vennem kéne új HDD-t.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#6202) King Unique válasza fecus (#6201) üzenetére


King Unique
titán

A társtopikban nemrég le lett írva, hogy a Samsung D151TAB nem éppen standard külső ház, hanem egy gyárilag készre szerelt 3,5"-os külső merevlemez, ami nem feltétlen arra való, hogy tetszőlegesen cseréljék benne a HDD-t, frissítésék a firmware-t, stb.
Mivel a részletek nem ismertek, ezért ki tudja mi USB 2.0 porton az adatkapcsolati probléma oka, lehet az USB-kábel / USB-port hibája miatt is, okozhatja akár 3rd party antivírus program is (példa), stb.
A téma összefoglalóban ott van a táblázat, ami szemlélteti, hogy az egyes ASMedia chipeknél milyen verziójú firmware szükséges 6-8+ TB-os HDD-k kezeléséhez. Ahol a 13022081f602 az USBDev alapján elvileg ASM1051 (E) / ASM1053 (E) chiphez való firmware és megfelel a táblázatban lévő minimum követelménynek. Viszont hogy ennek ellenére kezelni fog-e rendesen a Samsung M3 Station 4 TB-os HDD-t, az passz, meg pláne hogy a felhasználói útmutatója alapján max. 2 TB-os tárolókapacitású modell volt ennél a sorozatnál.

[ Szerkesztve ]

(#6203) fecus válasza King Unique (#6202) üzenetére


fecus
őstag

Köszönöm. Olvastam az összefoglalót. A táblázat alapján kezeli 8TB-ig a lemezeket. Akkor a 4TB-ről biztosat csak próba után lehet mondani az esetleges egyedi hardver miatt.
Valószínűleg szintén a hardver eltérése okozza azt is, ami miatt az új firm nem kezeli az USB2-t. Nem nagy gond, mert a kuka helyett most legalább működik.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#6204) Ferenczi Áko válasza Ferenczi Áko (#6199) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

No, így 3 hét használat után írnék egy kis beszámolót a holmiról..
Abszolút megfelel az elvárásaimnak: Csendes, könnyű és passzentos a hdd belehelyezése, a külseje matt műanyag, ami számomra azért plusz pont,mert nem gyűjti az ujjlenyomatot. Az alján vannak a szellőzők, a tetején található a be/kikapcsoló gomb, de ha nincs használatban, pár perc után leáll a hdd pörgése, ami nekem szintén pozitív dolog,mert nem kell odamennem a tv-hez minden egyes lekapcsolás után. Szóval meg vagyok elégedve :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#6205) ricsip válasza Ferenczi Áko (#6204) üzenetére


ricsip
addikt

műanyagban hosszú használat alatt esélyes hogy jobban felmelegszik. Ha fémből lenne a ház, az jobban át tudja venni a hőt h. utána leadja. Azok a szellőző lyukak szerintem csak optikai dísznek vannak, kb. 0 javító hatásuk lehet a hőleadásra. Max ha ventillátor hajtaná rajtuk keresztül a levegőt. Így álló mozdulatlan állapotban ott semmi légáramlás nem fog történni. Csak a user megnyugtatására vágják ki azokat a lukakat. De ha ettől fgetlenül működik jól, az akár a szerencsés véletlen miatt is lehet. A wd green amúgy is általában hűvös, mert cserébe legalább lassú. Ha jó régi, 1.5TB akkor talán kevés lemezes, így amiatt is mehet hűvös.

-

(#6206) Ferenczi Áko válasza ricsip (#6205) üzenetére


Ferenczi Áko
addikt

Maximum 2 és fél órás filmeket nézek rajta, arra megteszi 😀

Xiaomi 13T - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF

(#6207) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok.
Vettem egy WD blue hdd-t. Keresek olyan 3.5" házat ami tudja legalább az usb 3.0át, és ha leáll a Windows, akkor leállítja ő is a hdd-t...jelenleg ami van dokkolóm, az csak kiparkoltatja..:/
Persze legyen uasap támogatás is..mit tudtok ajánlani?köszi

(#6208) King Unique válasza szkutyi (#6207) üzenetére


King Unique
titán

Ha egylemezes külső ház kell, akkor általánosan lásd egy másik válasz "A" pontjában leírtakat, az ott linkelt példákat, + azokat a külső házakat (ezt és ezt), amelyekről nemrég készült itt beszámoló.

A másik topikban említett dokkoló is megfelelhet a célra, amiben ha jól működik a HDD, akkor nem világos miért kell okvetlenül külső házra cserélni, ha másik HDD-hez kell egy külső ház, akkor érthető inkább. Parkolni maga a HDD szokott, a hálózati tápegységről működő külső házakat és dokkolókat pedig a rajtuk lévő tápkapcsolóval lehet teljesen kikapcsolni, áramtalanítani, ami az LC-Power LC-DOCK-U3-III dokkolónál is adott.

[ Szerkesztve ]

(#6209) szkutyi válasza King Unique (#6208) üzenetére


szkutyi
őstag

Azóta nem tudom hogy de sikerült azt megcsinálni hogyha kikapcsolom a laptopot 10-20 perc múlva le áll a hdd is..ez fontos mert ha kikapcsolom, ne forgassa nekem állandóan, de kapcsolgatni nem tudom se a dokkolot sem a házat mert el van rejtve.
Igazából azért szeretném le cserélni mert a WD blue-t nem ajánlják állítva,(ne kérdezd miért) és félek a dokkoló clone gombjától.xd.de amúgy stabilan működik a dokkoló. .
Ja most tűnt fel, hdd sentinelnél ennél a wd40nél nem érhető el az energia beállítások...szürke...ezt a dokkoló okozza?

[ Szerkesztve ]

(#6210) King Unique válasza szkutyi (#6209) üzenetére


King Unique
titán

Ideális esetben a PC kikapcsolásával a dokkoló / külső ház is kikapcsol, ha nem, akkor a rajta lévő tápkapcsolóval lehet áramtalanítani. Ha van rajta tápkapcsoló, akkor nem világos ez az "el van rejtve", meg hogy miért ne lehetne azt használni.

A HDD-knek elvileg valóban a vízszintes elhelyezés lehet a legideálisabb, de ugyanakkor lehet vertikálisan, függőlegesen állítva is használni, nem adnak meg a gyártók erre vonatkozóan megkötést (bővebben). Vagyis itt nem arról van szó, hogy egyáltalán nem lehet, nem szabad függőleges helyzetbe állítva használni, ebben a topikban is többen használnak évek óta 3,5"-os HDD-ket dokkolóba téve és nincsen emiatt probléma, csak ezért szvsz felesleges a dokkolót külső házra cserélni.

Itt inkább maga a HDD lehet problémás, mármint hogy a WD Blue sorozat elvileg gyengébb eresztés mint pl. a Red és a Purple. Az viszont pozitívum a WD40EZRZ esetében, hogy elvileg CMR és nem SMR a The HDD Platter Capacity Database adatbázisa alapján.

A HDS programban a speciális lemez funkciók, a fejlett energiagazdálkodás normál esetben nyilván USB-s csatlakozásnál is működik és állítható. Ahol nem, ott vagy a programban van erre vonatkozó korlátozás ha a próbaváltozat van használva, vagy maga a HDD nem támogatja.

[ Szerkesztve ]

(#6211) szkutyi válasza King Unique (#6210) üzenetére


szkutyi
őstag

Értem köszi a választ..a táp kapcsoló a dokkoló hátulján van, ami elvan dugva az asztalba.nekem nem feltétlen gond, csak pluszt egy folyamat, de én jobban szeretem ha úgy megy a dolog ahogy én azt szeretném..(most jelenleg nem tudom híg, de úgy megy :).)
Ezt a cmr és smr dolgokat én nem is tudtam ...annyira nem vagyok benne a dolgokban :D

(#6212) Rowon


Rowon
veterán

Sziasztok,

Sabrent márkával kapcsolatban van-e tapasztalatotok? Eddig külső M.2 házat vettem tőlük, ami nagyon jó, szerszám nélkül lehet benne cserélgetni az SSD-ket. Most ezt a külső házat nézegetem Amán: [link] Jónak tűnik.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#6213) arcitec válasza Rowon (#6212) üzenetére


arcitec
addikt

Műanyag fedél, nem is illeszkedik sehova stabilan a HDD, a hűtés a kérdőjeles, na meg a HDD akár el is mozdulhat. Szóval olcsóbban beszerezhető megfelelően jó minőségben számos típus létezik. Szerintem ..... ;)

[ Szerkesztve ]

(#6214) Rowon válasza arcitec (#6213) üzenetére


Rowon
veterán

Melyiket tudnád ajánlani? Láttam a topikösszefoglalót, de a bőség összezavar...

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#6215) arcitec válasza Rowon (#6214) üzenetére


arcitec
addikt

Jómagam a Sharkoon Swift Case választanám de sajna már nem elérhető, azonban
az összefoglalóban Beszámolók Külső házak
részben a felsoroltak közül bátran választhatsz, persze a beszámolókat célszerű elolvasni.

(#6216) Rowon válasza arcitec (#6215) üzenetére


Rowon
veterán

Köszi! :R

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#6217) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok.
Van egy ilyen hdd dokkolóm, hív a feleségem hogy, nem megy a szerver...na mondom mi a tosz..
Kiderült hogy ki volt kapcsolva...magától lekapcsolt a dokkoló...
Valakinek van.hasonlo tapasztalata?köszi. [kép] [kép]

(#6218) King Unique válasza szkutyi (#6217) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben nyilván nem kapcsol csak úgy ki magától egy ilyen dokkoló teljesen, max. készenléti (alvó) állapotba vált, de azt is csak X perc teljesen inaktív állapot után, amikor nincsen semmilyen olvasási / írási művelet a benne lévő HDD-n. Viszont annak másfelől pont az a lényege, hogy ha valami hozzáférést intéz a HDD-hez, akkor újra aktív lesz, újra felpörög és elérhetővé válik.
Ha áramszünet volt, akkor lehet reális a dokkoló teljes kikapcsolása, de akkor meg azt kellene írni, hogy áramszünet volt. :))
Egyéb esetben (nem áramkimaradás) a dokkoló teljes kikapcsolása akkor lehet reális, ha magánál a dokkolónál vagy a tápegységénél van valamilyen hiba, de akkor az rendre előfordulna, leállna / kikapcsolna működés közben, vagy éppenhogy pont be sem kapcsolna.
Az adatkapcsolat megszakadhat, ha pl. USB-n csatlakozási (érintkezési) probléma van, elmozdul az USB-kábel csatlakozója a portban, vagy kihúzzák. De ez ugye adatkapcsolati hibához vezet és nem feltétlen ahhoz, hogy teljesen kikapcsoljon a dokkoló.

[ Szerkesztve ]

(#6219) szkutyi válasza King Unique (#6218) üzenetére


szkutyi
őstag

Igyvan ahogy írod..csak áramszünet az órák szerint nem volt, hds pedig be van állítva hogy folyamat figyelje a hddt azaz ne engedje parkolni...érzésre nem pörgött a hdd...szóval le volt kapcsolva :(

(#6220) King Unique válasza szkutyi (#6219) üzenetére


King Unique
titán

Az "érzésre nem pörgött a hdd" lehet ugye a készenléti (alvó) mód is, viszont abból normál esetben fel kell ébrednie az eszköznek, amint egy rendszerfolyamat vagy program hozzáférést intéz a lemezhez.
A HDS-nél a lemezek leállásának akadályozása funkció az, ami meggátolja hogy készenléti (alvó) módba váltson az eszköz, a dokkoló és benne a HDD, ellenben önmagában a HDS futása nem feltétlen.
A dokkoló le volt kapcsolva akkor reális, ha áramtalanított állapotban volt és az állapotjelző LED sem világított rajta, ellenkező esetben viszont eleve be lehetett kapcsolva.

[ Szerkesztve ]

(#6221) szkutyi válasza King Unique (#6220) üzenetére


szkutyi
őstag

Le volt kapcsolva....mintha kihúztam volna és vissza...egy gombnyomás és vissza kapcsolt..szóval ez nem.alvo.volt...torrent is hisztizett H nem találja az adott fájlokat...

(#6222) szkutyi válasza King Unique (#6220) üzenetére


szkutyi
őstag

Egyszerűen sehol semmit nem találok ami utalna arra hogy mikor dobta el az usb kapcsolatot ..hdd szerint éjfélkor meglessz ma is a 24 óra hdd idő szóval nem ertem...nem tudom hol talalhatnék olyan előzményeket ahol az usb vagy torrent vagy az értesítések vannak leírva.

(#6223) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok!
Erről tud valaki véleményt mondani.?
Köszi.
[link]

(#6224) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!

2db. 3,5 hdd-t szeretnék külső dokkolóban tárolni, ezt néztem ki (Axagon ADSA-ST). Semmi extra nem kellene, csak annyi, hogy a rajta tárolt adatokat ugyanúgy elérjem, mintha a pc-ben lenne (írás-másolás). Megfelelő lenne?

Köszönöm

battletag: bossi#2666

(#6225) szkutyi válasza bajtokarpi (#6224) üzenetére


szkutyi
őstag

Szia!ilyenem van pont.eleg stabil...ha gondolod megveheted tolem

(#6226) A Mágus


A Mágus
csendes tag

Üdv!

Kicsit off lesz a téma, de nem nagyon tudom, hogy hol tudnám máshol megkérdezni.
Hogyan lehet megfelelően tisztítani a dokkolókat? Elég sok HDD megy a kezemen keresztül manapság, gyakran nem a túl legmakulátlanabb állapotban, így előfordul, hogy a dokkoló belseje szennyeződött lesz, és gyakran a sűrített levegős spray sem segít. Ilyenkor szoktam esetleg fültisztogatóval kitisztítani, de nem mindig vezet sikerre. Van valamilyen megoldás ezen kívül.

Ahogy néztem, vannak izopropilos sprayk. Használhatóak ezek a dokkoló belső részének, akár a port, vagy esetleg magának a HDDnek a csatlakozó részének a megtisztítására?

(#6227) ab81


ab81
csendes tag

sziasztok,
van egy 3TB-s WD vinyóm, ami eddig gépben volt közvetlenül SATA-ra kötve. Most beraknám egy Sharkoon Rapid Case-be (ASM1051 van benne), de a diszket felismeri a gép, a rajta lévő partícióit viszont nem. Egy másik rack-ben, ami ASM1153-as, gond nélkül megy. Az ASM1051-esben egy 64GB-s SSD is gond nélkül megy. Ezért arra gondoltam, hogy lehet, hogy az ASM1051-ben alapból be van kapcsolva a szektor emuláció, az ASM1153-ban viszont nem, és mivel a vinyó nem USB-n keresztül lett formázva, ezért nem ismeri fel a partíciót az oprendszer?

Próbálnék firmware-t frissíteni, szektor emuláció nélkül az ASM1051-re, de ha az üres rack-et rádugom a gépre, az eszközök között megjelenik mint USB Mass Storage Device, az MPTool viszont nem hajlandó felismerni Win10-en, így nem tudom sem a FW verziót/konfigot kiolvasni, sem frissíteni.

Ötlet?

(#6228) King Unique válasza ab81 (#6227) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a leírtak alapján esélyes, hogy itt is a 4Kn (4Ke) vs. 512e logikai-fizikai szektorméret a probléma, akárcsak korábban egy hasonló esetnél, ahol le lett írva erre vonatkozóan a lényeg.

Az ASMedia MP Tool programnak elvileg akár még HDD nélkül is fel kell ismernie a kompatibilis vezérlővel szerelt külső házat, már ha valóban ASM1051 chip van benne, azt mutatja a fizikai szemrevételezés is.
Aztán ugye az ASMedia MP Tool verziója sem feltétlen mindegy, a régebbi ASM1051(E) és ASM1053(E) chipekhez inkább régebbi verziók, pl. az 1.10 és 2.02 használata volt javasolt az itteni tapasztalatok alapján, nem feltétlen a legújabbé (jelenleg 3.7.2.5), utóbbi alapesetben inkább az újabb chipekhez való.

[ Szerkesztve ]

(#6229) ab81 válasza King Unique (#6228) üzenetére


ab81
csendes tag

Köszi, ezeket a verziókat és a legújabbat is végigpróbálgattam, két különböző Win10-es gépen, mindkét házzal (ASM1051 és ASM1153), de egyiknél sem találta az MPtool egyik házat sem. Ha jól értem, simán elindítva az MPtool-t, az ablak alsó felében kéne látnom vmelyik porton a házat, hát nálam töküres minden esetben.
Lehet, hogy Win10-en nem megy a cucc? Próbáltam kompatibilitási módban, adminként, de semmi....

(#6230) King Unique válasza ab81 (#6229) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben nyilván működik Windows 10 és akár Windows 11 alatt is az ASMedia MP Tool, szóval önmagában nem az lehet a probléma, hanem egyéb. Bár mondjuk az nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen verzió és kiadás, naprakészre van-e frissítve, stb.
Ha asztali PC-ről van szó, akkor ott előlapi vagy hátlapi USB-porthoz van csatlakoztatva a külső ház, valamint USB 2.0 vagy USB 3.X? Elsődlegesen a hátlapi portok használata javasolt, valamint van ahol az USB 2.0 stabilabb, bár normál esetben USB 3.X porton is gond nélkül működnie kellene.
Aztán ugye ott vannak olyan alapvető dolgok, mint pl. szükség esetén az eszköz (külső ház) leválasztása és újracsatlakoztatása, előtte akár a Windows 10 újraindítása, 3rd party antivírus szoftver és meghajtó emuláló szoftver (pl. Deamon Tools) átmeneti kikapcsolása (ha telepítve van olyan), stb.

[ Szerkesztve ]

(#6231) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Van egy kb 10 éves Sharkoon Rapid-Case 3.5 HDD házam, a hozzáadott adaptert kellene kicserélni 2 féle okból is. [link]
1. valami fura ciripelő zajt hallani belőle,
2. jó volna valami kisebb ha van, mert ez elég nagy.
Mire kell figyelni? :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#6232) King Unique válasza makoss (#6231) üzenetére


King Unique
titán

A téma összefoglaló "Gyakran ismételt kérdések" fejezetében, valamint pl. ebben a válaszban is le van írva, hogy milyen paraméterekre kell figyelni a másik tápegység kiválasztásánál.

(#6233) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! Látom sajnos a jól bevált Sharkoon Swift Case Pro-t nem gyártják már. Van valami hasonló jó ajánlat? Családi videókat, képeket archiválnék WD Red Plus 4TB-ra. Axagon EE35-GTR vagy EE35-XA3-ra gondoltam.

(#6234) King Unique válasza pinnacle (#6233) üzenetére


King Unique
titán

A kettő közül az EE35-XA3 külső házzal vannak itt tapasztalatok, olyat már vettek és használnak itt többen is.

(#6235) pinnacle válasza King Unique (#6234) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor lehet majd kipróbálom a másikat, hogy azzal is legyen. :) Ha elromlik a külső ház a benne lévő HDD olvasható marad PC vagy más külső ház számára? Ha jól emlékszem nem. Akkor viszont kettőt kell venni.

[ Szerkesztve ]

(#6236) King Unique válasza pinnacle (#6235) üzenetére


King Unique
titán

Olyan probléma csak akkor lesz, ha eltérő logikai-fizikai szektorméretet használ a két külső ház / külső ház és a PC, egyik pl. 4Kn (4Ke), míg a másik 512e, lásd korábban egy másik esetnél bővebben kifejtve. Ahol a mostanában gyártott külső házaknál már nem nagyon szokták erőltetni a gyártók ezt a 4Kn (4Ke) megoldást, ami amúgy Windowson is eleve ellenőrizhető egy másik hozzászólásban szemléltetett módon.

(#6237) pinnacle válasza King Unique (#6236) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi!

(#6238) laslo.


laslo.
csendes tag

Sziasztok!

PC-ből megmaradt Toshiba Performance X300 4TB-os HDD-met szeretném újra használni, mostmár Mac-en. Mondhatni általános felhasználásra kell, fényképek, videók archiválására, illetve torrent filmek tárolására (torrent nem menne 0-24).

Milyen külső házat tudnátok ajánlani nekem? Leginkább a megbízhatóság számít nekem, minden más jöhet utána.

Köszönöm a segítséget! :R

laslo

(#6239) King Unique válasza laslo. (#6238) üzenetére


King Unique
titán

Ha egylemezes külső ház kell, akkor általánosan lásd egy másik válasz "A" pontjában leírtakat, az ott linkelt példákat, + azokat az egyes külső házakat (ezt és ezt), amelyekről korábban készült itt beszámoló.

(#6240) Crvsh3R


Crvsh3R
senior tag

Sziasztok,

Plex kiszolgálóhoz 24 órás üzemre keresnék olyan 3,5"-os USB 3.0-ás rack-et ami megbízható, aránylag jó a hangszigetelése és hűvösen tartja a HDD-t.
Esetleg tudnátok ajánlani a paramétereknek megfelelőt? Előre is köszönöm! :R

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#6241) tomgabor


tomgabor
senior tag

Sziasztok. A mostani USB 2.0-ás Sharkoon Rapid-Case-em szeretném lecserélni 3-0-ás dokkolóra, 2-3 HDD-re lenne havonta egyszer vagy kétszer backupolva.

AXAGON ADSA-SN néztem először, de azt írják akkor kapcsol le amikor akar. Utána néztem a ADSA-ST DUAL de ott írják hogy vagy két lemezt nem bír el egyszerre vagy egyből klónozni akar ha kettő van bedugva. ADSA-DC meg túl új.

(#6242) King Unique válasza tomgabor (#6241) üzenetére


King Unique
titán

AXAGON ADSA-SN SuperSpeed USB COMPACT HDD / SSD DOCK

HDD Auto Spindown - merevlemez automatikus leállítása egy 15 percig tartó inaktivitás után.

AXAGON ADSA-ST SuperSpeed USB DUAL HDD / SSD DOCK

Az AXAGON ADSA-ST DUAL SuperSpeed USB 5 Gbps dokkoló/klónozó állomás gyorsan és egyszerűen csatlakoztat bármilyen SATA-meghajtót vagy akár két meghajtót egyszerre a számítógéphez.

HDD Auto Spin down támogatás - a meghajtók leállítása üresjáratban.
A klónozás a CLONE gomb legalább 3 másodpercig tartó lenyomásával indul.

:))

[ Szerkesztve ]

(#6243) tomgabor válasza King Unique (#6242) üzenetére


tomgabor
senior tag

Kösz. Egyedül nem találtam volna meg.

Erre tudsz valamit mondani, guruló smile-tól picit bővebb infóra lenne szükségem.

Sajnos ha csak egy HDD van benne 5 alkalomból 2x teljesen véletlen módon olyan szinten elszáll a partíció, hogy vissza se lehet állítani, csak újra particionálni és formázni.Ami a gond ezzel az, hogy mindezt képes másolás közben megcsinálni.Ha pl: másolok egy 10Gb adatot, véletlen szerűen eldobja a HDD-t és kiírja ,hogy nincs ilyen meghajtó.

Két hdd-t nem bír el, még a laptop hdd-k közül sem mindegyikből.

Habár klónozásra alkalmas, két HDD-t egyszerre nehezen működtet, néha le is áll. Azóta egy HDD van csak benne, azzal üzembiztosan működik.Láthatóan kicsi hozzá a tápegység, hiába van ráírva hogy 2,5A, szerintem a valós teljesítmény kevesebb.

Gondolom ezek csak véletlen esetek? Cheers mate. :C

(#6244) King Unique válasza tomgabor (#6243) üzenetére


King Unique
titán

A termékek hivatalos weboldalán minden le van írva világosan, mint azt az onnan vett szövegek szemléltetik.

Ha rákeresünk itt a topikban, akkor látható, hogy már többször volt téma itt pl. ADSA-ST dokkoló is, többen vettek és használnak olyat. Ahol nyilván nem az volt az általános tapasztalat mindenkinél, hogy az eleve kétlemezes dokkoló nem működik egyszerre 2 db HDD-vel és csak 1 db HDD-vel lehet használni, elég nonszensz lenne.
Nem világos pár ilyen árukeresős vagy honnan való "értékelés" általánosan mit bizonyít, meg pláne ha olyat írnak, hogy egy alapvetően 3,5" HDD-khez tervezett hálózati tápadapteres dokkoló állítólag még 2,5" HDD-ket sem tud rendesen meghajtani, ami kb. a vicc kategória. :D Ha egyesek netán esetleg gyári hibás terméket fogtak ki, akkor azok pedig egyedi esetek, amik alapján megint nem lehet általánosítani, ahogyan akkor sem, ha a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezete a probléma forrása.

[ Szerkesztve ]

(#6245) Celithrandi


Celithrandi
addikt

Sziasztok,

Raid1 rackek közül mit ajánlanátok?
LogiLink UA0154A-t ismeri valaki esetleg? köszi

i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4080 Super, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, LG 34GN850-B, Lian Li LANCOOL III

(#6246) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Adott egy Sharkoon Swift Case PRO 3.5 ház, amelyben egy 8TB WD GOLD üzemel, többnyire 45-53 fok között közel 3 éve. HDS szerint semmi baja nincs! Minden 100%. Win7-et használok! Egyebek iránt a gépem!

Közel 3-4 napja azt vettem észre, hogy néha sleepből a LED szerint felébred a disk, TC-ben látom is a mappastruktúrát, viszont nem lép be a mappákba. Gép restart után, a POST képernyőn nem ismeri fel a meghajtót, a Windows pedig bár elindul, de a monitoron nem ad képet! Csak úgy javul meg ez esetben, hogy a külső ház OFF - ON.

Illetve ritkán az is előfordul hogy a gépsession alatt a HDS rosszul mutatja a HDD hőmérsékletét. Mintha nem tudná kiolvasni.

Kicsit aggódok!

A házon a LED ok. lemez rendesen pörög, USB kábelt átdugtam egy másik USB 3.0 portba.

Valaki tapasztalt már ilyet?

Köszönöm szépen előre is! :R

U.i.: Legutolsó teszt-job, hogy pár percre a külső házat áramtalanítottam!

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#6247) Crvsh3R


Crvsh3R
senior tag

Szerintetek mi a különbség az alábbi két külső mobil rack között:

Startech S3510BMU33 (ASMedia - ASM1153)
Startech S3510SMU33 (ASMedia - ASM1153E)

Melyiket érdemesebb megvásárolni? Tippre a chip alapján másodikat gondolnám jobbnak, de érdekes módon az az olcsóbb, szóval nem tudom, nem vagyok otthon ebben a témában.

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#6248) atees


atees
őstag

Sziasztok! 3,5” 4tb-os hdd-hez tudnátok ajánlani egy bevállt külső házat, asztalon lenne tárolva, külső tárhely lesz.
Köszi

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#6249) King Unique válasza atees (#6248) üzenetére


King Unique
titán

(#6250) vadkörte


vadkörte
addikt

Üdv!

2023. első felében lecseréltem a Windows-os gépem egy M2 Mac Mini-re. Mivel nem tobzódik bővítési lehetőségben, így az addigi 2db 3,5"-os HDD-t - 1TB WD RED és 2TB Seagate - száműztem egy Raidsonic IcyBox IB-RD3621U3 házba, backup felhasználási céllal. A helyüket 2,5"-os SSD-k vették át egy RaidSonic IB-RD2253-U31 2,5"-os házba telepítve. Ez utóbbi tökéletesen teszi a dolgát, viszont az IcyBox IB-RD3621U3 nem hajlandó működni a MacOS-sel. Windows-os PC-n és linux-os laptoppal tesztelve tökéletes. Így sajnos meg kell válnom tőle (megy HA-ra) pedig még majdnem 1,5 év garancia is van rajt.
Mindenképp 2 lemezes 3,5"-os méretben gondolkodok, az LC-35U3-RAID-2-t néztem ki helyette. Remélem ez képes normálisan együttműködni a MacOS-sel. Vélemény, esetleg alternatíva?

Üdv. V. Körte

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.