Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3948) King Unique válasza general (#3942) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

A Maxell elvileg gyári külső HDD-ket készít, külön külső házakat nem. Viszont gondolom egy ilyenből lett kiszedve a merevlemez és ezáltal külső házként funkcionál.

Ezen valóban van eSATA interfész, de ahhoz külön eSATA kábelt a teszt alapján nem mellékeltek. Tehát, ha a gyorsabb porton keresztül akarod használni, akkor a lehetőségek a következők:

a.) Ha van eSATA port a gépen, akkor venni kell egy eSATA - eSATA adatkábelt. A mellékelt USB 2.0 Y-kábelt, vagy annak csak a kiegészítő tápvonalát pedig lehet használni a tápellátáshoz. Mivel a sima eSATA csak adatot továbbít, ellenben tápot már nem biztosít. De egyébként létezik az USB-hez hasonló adat + táp megoldás, ez az eSATAp / EUHP. Viszont ehhez, illetve a külön tápellátás nélküli használathoz akkor a külső házon és a gépen is eleve ilyen aljzatnak kell lennie!

b.) Ha nincsen eSATA port a gépen, ellenben van pl. USB 3.0, akkor venni kell valamilyen eSATA - USB 3.0 adaptert + egy eSATA kábelt és azokkal kell megoldani a csatlakoztatást. De van eSATA - USB 3.0 adapter kábel is. Plusz, ha szükséges, akkor egy külön USB-kábellel kell megoldani a tápellátást.

Egyébként lehet bele akár SSD-t is tenni, legalábbis technikailag kivitelezhető. Az összefoglalóban vannak infók arról, hogy SSD-khez milyen külső házat célszerű használni. Illetve többek között pl. a kolléga által említett TRIM működéséről is.

Utóbbit illetően, ha macOS alatt használnád, akkor azt már korábban is említették, hogy annál elvileg megoldható a TRIM működése akár külső háttértáraknál is. Viszont pl. én csak Windows és Linux alatt tesztelgettem, szóval ez előbbivel nincsen tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.