- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
Hétvégén kipróbáltam a 2-14g-os Daiwát, elsőre azt hittem ez se frankó, de kiderült, azért nem ment messzire a könnyű wobbler mert a fonott zsinór visszafogta.
Banax Si800-on van fém dobon Kastking, többször is messzebbre dobtam, majd felcsévéltem nehezebb csalival, de így sem pereg le a zsinór rendesen.
A mini gyűrűkben meg kézzel húzva is érezhető a súrlódása.
Mono zsinórt feltéve (sima mono van a másik dobon, azt feltettem próbából) viszont simán száll a csali.
Ez általános a fonottaknál? Eddig a merevebb boton nagyobb gyűrűkkel ez nem tűnt fel, ugyanezzel az orsóval.Milyen mono pergető zsinórt ajánlotok?
Maradjak is annál a fonott helyett? Vagy mi lehet az oka, túl vastag a Kastking? Elvileg talán 0.18-as, de köztudottan és láthatóan jóval vastagabbak ezek mint a specifikáció. -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #44695 üzenetére
Én a születési dátummal szívtam, éééé.hh.nn formátumban hiába gépeltem be, nem fogadta el, aztán vagy tíz percnyi szenvedés után vettem észre a kis naptár ikont, onnan kiválasztva már jó volt (mondjuk totál ugyanebben a formátumban írta be a gép is, és azt elfogadta, szóval funny...). Mindegy, ezen is túl vagyok, várom a Toyotát.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
joe979 #44690 üzenetére
Nem tudom megcsinálni a regisztrációt... ahogy beütném a horgászegyesület nevét, amiben van egy kötőjel, abban a pillanatban a tagság kezdete mezőbe ugrik, az egyesületi sort pedig átugorja a rendszer. Viszont tovább nem tudok menni, mert egyesületet meg meg kell adni... Zsákutca egyelőre
-
mano660
tag
-
joe979
aktív tag
Grat. Nincs is ennél szebb mikor a Duna kegyeibe fogadja az embert
Ha ennyire esznek éppen, akkor nyugodtan mehetsz vastagabb cuccal is, nem lavorba pecázólErről nekem az ugrik be, mikor megszűnt egy pecás oldal [ haltartó ] , és ott ki volt akadva egy őstag, hogy a márna ..... lehet ismeritek képről
mi egymás között párszor poénkodtunk ezzel ...
-
hermanyi
addikt
felejtsd el a kényelmet minimál pecánál . De amúgy a láda nagy dolog főleg sziklás terepen , belefér sok minden és így nő nem kicsit a tömege . Én nagyon sokáig 2 db diszperzites vödröt vittem és a botot , belefért minden ami kellett . És a 2 vödör is össze volt dugva lefelé és hazafelé is . Mai napig visszasírom ,csak hát elkényelmesedtem elkényesedtem . A két vödör egybehúzva ,belefért a kaja az a 3 db létra ami kellett egy kis előketartó 2 kis doboz a csontival szúnyoggal + egy leszúró . Hátsó görgőm nem is volt évekig a botzsákot használtam annak
-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi #44685 üzenetére
nekem is 0.10-0.12-0.14 van előkéknek, erre a Gurura ránézek majd.
Egy ideje gondolkozom rajta, hogy lehetne megoldani a minimál cuccot, de akárhogy is nézem, azért nem sok mindent lehet kispórolni belőle. Ha a ládát el lehetne valahogy hagyni, már az is jó lenne, de mostanában csak oda lyukadok ki legtöbbször, hogy az ilyen mindenféle alaktalan, meredek, nagyköves partszakaszokon, ahova le szoktam ülni, már most jobb lenne, mint egy szék. Bár most is építem a környezetem, hogy tudjam hova rakni a lábam, a kézmosó vödröt, az etetős vödröt, a válltáskát a kacatokkal, a bottartót, a merítőt...
-
hermanyi
addikt
Minimálrakó és nem kell hozzá teherautó
Kicsit kényelmetlenebb de működik .
Cserélj Zsinórt én is megtettem épp az általad említett okból igaz én 0.08-0.12 ig használtam .
Guru N-Guage ,nagyon jó madzag csak kötésnél ne legyen száraz mert akkor szétcsúszik . A ráírt szakítótól nem kell megijedni mert csomóval megadott érték és szerintem tudja is . . -
A Zéé
addikt
na, rápróbáltam a Hajógyári sziget budai oldalára, kicsit eláztam, de asszem megyek még...
Egy lakóhajótól ~20 méterre ültem le, mert ott kicsit lassabb a víz, 6g-s úszóval már elvoltam spicc alatt. Kicsit odébb voltak rakóval, ott erősebb volt a sodrás, és a megállított szerelékhez már 20g feletti úszókat használtak.
Jött mindenféle kisebb-nagyobb hal, elég változatos fajokból. Fogtam egy lapát dévért, hosszabb volt, mint a merítőm alja, de aminek a leginkább örültem, az a 2 márna! Nem voltak nagyok, ~25 cm-esek, de nekem mumusaim voltak régen is (amíg jártunk a Rábára, én sose fogtam, öcsém 1x jöt velünk, és ő egyből...) , ezért tényleg örültem nekik. Meglepett, hogy mennyi erő van még ezekben a picikben is. Amíg a dévér fordult 3-at a víz alatt, aztán ki is feküdt a tetejére, addig ezek teljesen meg voltak bolondulva, rendesen köröztek a víz alatt, látszott a zsinóron. Az egyik olyan kapást csinált, hogy még a botot is meghúzta, aztán elkezdett rohanni befelé. Hirtelen azt hittem, hogy valami nagy szörny leszDomolykóból is fogtam 3 kb. ekkorát, azok is jobban melóztak, mint a dévérek.
Aztán brutál összegubancoltam a szereléket, kaja fogytán volt, így összepakoltam, és mentem leskelődni a korábban említett rakósokhoz. Bár csak ne kellene egy autónyi cucc ahhoz a módszerhez...
Elég jól kijött az a pár percnyi leskelődés alatt is, hogy milyen komoly előny az, hogy mindig pont ugyanoda tud etetni, és mindig pont az etetésen tudja tartani, vagy elúsztatni rajta a szereléket. Szinte minden úsztatásnál volt legalább kapás.
Amire viszont kezdek haragudni, az a Trabucco XPS Match Strong előkezsinór. Nem bír végig egy előke egy 3-4 órás pecát, mert ha egyszer feltekeredik valamire (főzsinórra, faágra, bármire), akkor utána nem egyenesedik ki többé, és szinte dobásonként romlik a helyzet, mindig összeugrik, vagy magára tekeredik. Ez ellen lehet csinálni valamit?
-
nepszter1
addikt
Etető hajó építése házilag mennyire körülményes ? Mennyit lehetne vele sporolni ?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #44673 üzenetére
A G50 elvileg 1350 a Drennan 1000 font listaáron, de azonos kategória. Nem tudom megmondani én, hogyan kezelem a botot, mondjuk kímélni kímélem, de szoktam terhelni ha kell. Azt láttam, hogy Te simagotod a Tied
szépen bánsz a bottal. Döme enyémet meg majdnem eltörte úgy akasztott vele mint egy jobb pro method feederrel
Pechnyo mégmindigszaruldob Gergő már tesztelte a botot, az tűnt fel mennyire közel vannak a gyűrűk, már a keverőgyűrű a bottesthez. Míg az angolok, akik szerintem előrébb járnak tudásban, inkább hosszabb lábú gyűrűkkel szerelik a botokat.
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #44671 üzenetére
Drennanman 3 at fogott . Majd bepakolt a seatba és elment . Büfébe menet megvizuáltam azt az Acolyte Carp botot , pont akasztott egy kb 3 as potyot és fárasztotta. Ami szembetűnt ,nagyon óvatosan bánik a bottal hallal . A másik dolog amit mondtál ,hogy a G50 a társa . Hát papa láttalak téged is fárasztani terhelni a botot ,de a G50 szerintem sokkal szebben jobban dolgozik . És ezt nem kimondottan seggnyalásnak szánom .
-
A Zéé
addikt
Ahogy Grillo is mondja, UL nem igazán a Dunára való, csak speciális helyeken.
Nekem is egy 3-15g-s botom van, 2,05 méteres, tömör spicces Daiwa Silver Creek. 2,5g-s chebu+kis csalikhoz már jó, az már akár UL-nek is mondható, de az max. az öbölben elég. Wobblerből a Salmo Tiny, meg a 2,5-ös Hornet már dobható vele. Főágon, sodrással szemben az 5-ös Thrill, és 7-es Rapala Original még megy neki, a Sparky Shad-et viszont már határozottan nem szerette, nagyon erősen húzta. Ezek viszont elég alap csalik, nem nagyon érdemes kisebbel próbálkozni itt.Zsinórból én is monofil párti voltam, de ezeket a kicsi csalikat (különösen a wobblereket) tényleg könnyebb dobni a fonottal.
Hajógyári sziget budai oldala állítólag jobban húz, mint a főág, szóval az sem egy UL pálya, de pont holnap tervezem megnézni úszóssal. Viszem a pergetőst is, kipróbálni, majd azután tudok nyilatkozni róla.
(#44667) hermanyi
Szép az a koi -
Grillo
őstag
Én L botot vettem, azt hiszem 3-15g, ezzel az öblökben, és kisebb csalikkal a főágon is szoktam dobálni. Sajnos nem nagyon van olyan hely a környéken, ahol kifejezetten érdemes lenne UL-ezni. Viszont a 10-30as botot elő sem vettem az elmúlt 2 évben.
Zsinór 0,09es fonott. 4es Agliához igazán fasza még, felett már kezd a nagydunán kevés lenni.
Mondjuk tény, hogy az 1-es körforgóhoz meg az 1-2g-os gumihoz már nem elég érzékeny, de nem bántam meg.
Ez 225 cm-es Bokor bot, de van belőle 2-12-es, 198 cm-es is. -
hermanyi
addikt
Tegnap fáradt voltam meló után és így kihagytam a szokásos esti pecát . Reggel korán felébredtem és asszony jóváhagyásával elmentem a Kisblero horgásztora . A tavon vettem 900g tejsavas magmixet ,úgy gondoltam elég lesz úgy du 2 ig . A horgászatot 8 kőrül kezdtem kényelmes kipakolás stb miatt . Az első 5 halam úgy leakadt mint a sic volt amelyik azonnal volt amelyik 1-2 perccel akasztás után . Amit nem nagyon értettem ,hisz a jól bevált szerelékem volt fent 0.18 as Trabucco S force Match főzsinór ,0.15 Guru N guage előke ,horog Guru LWG 14 es méretben ,úszó SW lake pro 1,5g. Majd mikor már úgy éreztem ,hogy kettétöröm a rakost ,vetettem egy tüzetesebb pillantást a horogra ( melléraktam egy újat ) vettem észre ,hogy ki van nyúlva . Gyors előkecsere és lás csodát elkezdtek kijönni a halak .
Ezek a teljesség igénye nélkül . Volt még horogcsere után 3db ami a közöm nincs hozzá kategóriát képviselte . Az egyiknél 3x raktam össze és szedtem szét a botot ,magából a halból nem láttam semmit csak a nagy burványokat amiket csinált . 2 kor befejeztem a pecát és hazajöttem .
-
forras2
őstag
Szevasztok
Van valakinek tapasztalata erről az új horgász kártya igénylésről?
Hétvégére tették az első napját, azt hittem, hogy napra készen tolják ezt a dolgot...
Reggel óta várok az emailra, hogy az adataimat véglegesíteni tudjam...
Jól gondolom, hogy a hétvégén nem is lesz belőle semmi?
Hétfőn meg belibbennek az irodába az asszisztensek, és akkor bele fognak rokkanni a sok igénylésbe -
Gtxtt
tag
Sziasztok!
Gondoltam bő 15 évnyi kimaradás után újra próbálkozom a horgászattal. Pergetésre gondoltam, elsősorban a pesti Dunán. Ahogy olvastam páran űzitek ezt a műfajt.
Én elsősorban UL pergetésre gondoltam: csalinak gumihalak pár grammos jigekkel, illetve 0-1-es körforgók és pár cm-es wobblerek. Helyszínként az öblök, illetve hajógyári-sziget budai oldala tűnik jónak. RSD-t kihagynám, húzós áron van oda a turistajegy.Más helyszínt esetleg ismer valaki?
Orsóm már van, egy Wizard spin 1000. Zsinórnak 0,16-0,20mm monofil damilra gondoltam. Ami igazán kérdés az a bot. Az alábbi 3-at néztem ki:
-Predator-Z Oplus Drop Shot Rapid 3-12 g 210 cm,
-Energoteam Wizard skill 2-8 g 200/240 cm,
-AWA-Shima Q Light SPIN 1-5 g 240 cm.A 200 cm elég hosszú a pesti duna-parthoz? Az Oplus nem sok kicsit UL-re?
A főágra nem igen mennék ki egyelőre. Oda gondolom 10-30 g alatti bottal nem érdemes. Ha tetszik a pergetés akkor lehet veszek oda is botot. -
Grillo
őstag
Kezdett már valaki kártyázni?
-
Interceptor
addikt
Hello,
Lenne egy kérdésem. Szürkülettől szoktam mostanában horgászni a Dunán általában péntek/szombat éjszakába nyúlóan. Általában 2-3 kis süllő szokott jönni meg néhány kapás. Az Újpesti Öbölben ilyen 10dkg körüli kis apróságok jönnek(mindig), az Öböl bejárat mellett ami már inkább a főfolyamhoz tartozó rész, ott 20-30 dkg körüliek, tehát valamivel nagyobbak. Ha esetleg kijjebb mennék még inkább a főfolyam felé akkor lehet még ennél is nagyobbakat találnék?
Kijjebb már elég nagy húzása van a víznek és arra felé már nem nagyon horgásznak, ezért meg kellene találni a jó helyet, ami sok időbe kerülhet. Persze az említett helyeken is jöhet nagyobb(az elmondások szerint) csak úgy tűnik erre nagyon kicsi az esély.
Másik, bár inkább költői kérdés, hogy tényleg akkora bocskoros suttyók az átlag magyar horgászok, hogy képesek egymás mellé kiülni fenekezni mint a madarak, mert pár napja fogott ott valaki egy állítólag 70kg-os harcsát?
Tegnap is folyamatosan csörögtek ott mint a b@rom meg lámpáztak, dobálni esélytelen ott egy másik pergető szerint mert "elhajtanak", úgy hogy át sem mentem oda.
Kiakarnám próbálni azt a részt éjszaka is mert több arra a harcsa, mint ott ahol én szoktam dobálni. Egyik fenekező nekiállt pergetni és fogott valami nagyobb egy szerintem 10 feletti harcsát, sokáig fárasztotta, elején leszaladt vagy 20 métert a hal, pont ráláttam mert valahol előttem állt meg, nagyokat csobbant és forgolódott a víz tetején, elég durva voltNéhány balint fogtam már azon a részen korábban nappali időszakban nyár elején mikor még több időm volt lejárni, akkor mindig üres volt a hely.
-
BlackmMmDog
aktív tag
Igaz tegnap csak kettő ponty jött. Kisebbik 9.20 kg nagyobb 16+(nem tudtam le mérni pontosan),kettő hal lépett le .
Vicces volt, a kivételekor(vízben volt még) szétszaggatta a merítőmet,de végül más szákjával sikerült kivenni.
Fateromnak haza szóltam(60km) vegyen egy merítőt ,de ezt már nem tudtam felavatni.
10ig ettek a pontyok utána már csak kárászok ettek. este 8-ig maradtam.Csali FM BCN wafters 10mm -
mario1012
tag
-
csƵ
addikt
Augusztusban 5 órahosszát horgásztam.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
purechill #44653 üzenetére
Szia, sorban igyekszem válaszolni:
- engedély megvan-e?
- felejtsd el a két horgot, több gondod lesz vele, mint az egyhorgossal
- Csali lehet természetes (kukorica, csonti), pelletek (süllyedő, lebegő), wafters-ek (kikönnyített csali).
- Etetőanyag: nem lehet tanácsot adni, annyi féle van mint égen a csillag. Ami telepített, intenzív vizeken jól szokott menni azok az aqua garant 2 mm-es pellett feláztatva, method kosárba töltve
- haldorado.hu, walterland.net.Haldorádó oldalán sok leírást találsz milyen felszerelést vehetsz és végszereléket állíthatsz össze. Csalikra és etetőanyagra is adnak ott tippet, a youtube tele van amúgy method feeder videókkal ezekre keress rá, ott fogsz látni csalit és végszereléket is.
Bordás etetőkosárral is tudsz horgászni, erre is millió videót találsz a yt-n.
-
purechill
csendes tag
Sziasztok!
Pár év kihagyás után ismételten horgászni mennék, és ehhez kérnék pár segítséget.
Állóvizi ponty-amúr horgászatához milyen kéthorgos végszerelékkel készüljek? (esetleg képet kérnék hozzá)
Csalinak izesített kukorica vagy pellet vagy bojli? Tudom tó és halméret függő, de nem tudom mi a szokás manapság.
Utolsó kérdésként melyik horgász webshopból érdemes rendelni felszerlést?Nagyon köszönöm a segítséget!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #44647 üzenetére
Dunakeszin láttam legutóbb is (1 hónapja voltam talán ott).
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest