Hirdetés
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
s111
csendes tag
Nekem volt ilyen esetem. Fél év kettlebellezés után megrándult a derekam edzés végén. annyira fájt, hogy nem tudtam lehajolni. Elsőre sérvnek nézte a körzeti orvos, de a reumatológus felülbírálta miszerint semmi különös csak gyenge a derekam. Kaptam beutalót némi masszázsra meg gyógytornára. A masszázs jólesett, a gyógytorna meg sima gerincerősítés volt csoportban. Viszonylag hamar elmúlt a fájdalom, csak kicsit éreztem a helyét.
Én bejelentkeztem a fő SMR-Kinezió tape-FMS-kettlebell (meg még biztos sok máshoz is ért) szakemberhez, hogy olyan is lásson, aki tudja mi az a kettlebell. Kiderült, hogy egy kapitális (bár sok embererre elég jellemző) asszimetriával lengettem lelkesen a bellt és kódolva volt a sérülés. Kinezió téppel "egyenesbe lettem hozva" és kaptam jónéhány rehab gyakorlatot. Aztán fokozatosan újra bellezhettem, de megszállott aprólékossággal ki lett javítva a technikám. Emlékeim szerint kb egy éven át "igazgatta" csak a swingemet. Mindig volt valami, amin még javítani kellett. És természetesen rengeteget SMR-ezek mindmáig. (Eleve SMR-rel és 4-5 rehab/prehab gyakorlattal kezdem az edzésemet (20-25 perc).)
Azért ez így elég drága mulatság volt. Úgy csökkentettem a költségen, hogy nem jártam csoportba, hanem inkább egy-másfél havonta privát órára és kaptam otthonra edzéstervet. (Így kb dupla annyiba került mintha simán csoportba járok heti kétszer.) De én, ha ezt nem csinálom végig, akkor valószínűleg abbahagytam volna a bellezést, mert eleinte nagyon meg voltam ijedve.
Szóval, ha nem is kell azt csinálni, amit én, akkor is szerintem minimum egy FMS mérés és rendszeres SMR hengerezés nem ártana. Valamint keresni kell egy technika-fanatikus instruktort és venni tőle 1-2 havonta privát órákat. Aki lesérült, annak SZVSZ tuti van javítani való a technikáján.
Egyébként nagyon jó a topik, már egy ideje lelkesen olvasom.
-
Csarlee
tag
Masszor sokat segithet meg letezik ra torna is (youtube-on piriformis nyujtasara keress ra)! Nekem is volt ilyen masfel eve akkor utana 6 het kimaradt, majd kis sullyal (20-24 kg) kezdtem el ujra. A gyakorlatok helyes technikajara figyelj nagyon, mert ez sajnos, ugyanigy visszajohet!
-
Bobinative
csendes tag
Egy RTG mindenképpen jóljönne. Ha más nem a megnyugvásért . Ártani nem árt. Pár hete volt nekem is hasonló de egy hét alatt én teljesen rendben voltam . Az első pár nap pokoli volt de nem szabad sokat feküdni. Én sokat nyújtottam ,naponta többször is. A jelentésen lumbágó volt. De az RTG után kiderült,hogy más oka van...A ráedzés semmiképp sem lehet jó és a leépülés hosszabbtávú ha komolyabb sérülést szerzel akkor aztán tényleg hagyhatod. Engem nem tiltottak el,de azt mondták,hogy pont a rossz mozdulatok elkerülése végett szerezzek be egy súlyemelő övet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Chrome
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- eBay
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest