Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#101) Essejó


Essejó
Topikgazda

Egy UDS készítése.
Egyet meg kell jegyeznem, a filmen látható hordó, belső bevonatos. Mind az Amerikai mind a Magyar BBQ közösségekben megoszlanak a vélemények, hogy szabad-e belső bevonatos hordóból UDS-t készíteni. A belső bevonat ugyanis nem festék hanem műgyanta. Élelmiszeripari, gyógyszeripari, kozmetikai etc.. cuccokat szállítanak benne. A véleményem ez ügyben az, ha tudtok új bevonat nélküli hordót szerezni a készítendő UDS-hez az a legjobb, de egy ki tudja mi volt benne hordót, amiben lehetett toxikus méregtől permetszerig bármi. Akkor már inkább egy bevonatos. Abban szépen tüzet kell rakni és addig tüzelni míg kívül a belül leég róla a cucc. Aztán elő a Flexet és egy Néger tárcsa vagy fazék drótkorong és fémtisztára lehet pucolni a hordót. Mondjuk vannak cégek akik használt mosott hordókat árulnak (nem olcsón), de biztos ami biztos azt is ki kell égetni, már csak azért is, mert a külső nem hőálló festéket maradéktalanul le kell szedni. Igen a fedélről is. :)
Érdekesség kép elmondom, hogy vannak Mo-n akik építenek eladásra UDS-t, a 200 literes

hordóból készült ára 80.000 Ft-tól indul, magadnak barkácsolva kb. a feléből kijön.
A képen látható nem az én művem, sőt tavaly pár sörrel az arcomban neki is estem a készítőnek, hogy túláraz, végül is ezért készítettem el a magamét. SK. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#102) Essejó


Essejó
Topikgazda

Az őszi színek a legjobbak! :)

Forrás: Kettle Freaks

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#103) lemmy71 válasza Essejó (#101) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

A videón az emberünk nem a precizitásáról híres, a furat jelöléstől legalább másfél centire fúrt :DDD
Belülről könnyű kiégetni a hordót, kívülről meg gázperzselővel rálehet segíteni, utána jöhet a kisflex drótkoronggal, de ha van kompresszor akkor érdemes venni egy obis kézi [homokszórót] és egy zsák fugázó kvarchomokot valamelyik tüzépen és az szépen megtisztítja.
Az UDS kétoldalán az 5/4'' - 6/4'' csövek hosszának van valamilyen szerepe azonkívül hogy ne kelljen hajolgatni a csapok zárásánál :F Esetleg tudnál linkelni egy metszett képet vagy valamilyen rajzott amin jól látszódik a belső szerkezeti rész.

[ Szerkesztve ]

(#104) Essejó válasza lemmy71 (#103) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Azok igazából 1"-os csövek, és nincs a hossznak jelentősége akár csutka lentre is rakhatod a szabályzókat, ha szeretsz hajolgatni. 2 db csap és egy sima kijövet rácsavarós kupakkal. Bár 3/4" is lehet de akkor kell kb a 4 db.
Találtam egy metszetet, a lényeg úgy is az, hogy a tűzkosártól függ minden. Addig egy lyukat se fúrj ki amíg nincs meg a tűzkosár, ugyanis annak a tetejétől függenek a belső távolságok.

A tűzkosárra sincs egy szigorú ökölszabály, átlagban egy 25-30 cm átmérőjű és kb ugyanolyan magas szükséges. Sokan expandált lemezből készítik, nekem sikerült egy 27 cm átmérőjű 8 mm falú 25 cm hossz csődarabot szerezni. Az aljából ívesen kivan vágva 3 db 5 cm sugarú félkőr, ez a lába és a légbeömlő. A félkőr tetejénél van behegesztve a rács, 1 cm-es betonvasból. Egy bádogtálcát rakok alá a hamunak, hogy ne az egész hordót kelljen a fejére fordítanom takarításkor. Felül meg egy fül van rászerelve szintén 1 cm -es betonvasból.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#105) Essejó válasza Essejó (#104) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Emlékeim szerint a tűzkosár tetejétől úgy 10-12 cm-re raktam a vizes tál alját, aztán a vizes tál tetejétől a hordó pereméig lévő távolságot elosztottam két rácsra, de majd ma napközben lemérem. A rácstartó csavarok M6-os menetes rúdból lettek vágva, a vizes tálat 3 db M6-os szemes csavar tartja. A vizes tál egy nagy méretű rozsdamentes peremes kutya tál.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#107) Essejó


Essejó
Topikgazda

Bocsánat a rettenetes rajzért, de talán így is érthető lesz. A tűzkosaram 28 cm magas. A felső peremétől 26 cm-re van a vizes tál tartó csavarja, a tál magassága 12 cm, tehát a tál alja 14 cm-re van a tűzkosár felett. Az alsó rács tartó csavarja 9 cm-re van a vizes tál tartó felett, viszont ezek füles rácsok tehát maga a rács belóg a tartó csavar alá úgy 1- 1,5 cm-et. A felső rács tartó csavarja 14,5 cm-el van feljebb az alsó csavartól.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#108) Essejó


Essejó
Topikgazda

Az alábbi szöveget egy kedvenc ismerősöm írta, mondhatni ő fertőzött meg a BBQ húsok imádatával. :) Az ő töltény szmókerében készült oldalas volt az első falat BBQ módra készült hús az életemben.

Elkészült az IRON WORKERS BBQ új bemutatkozó filmje. Megismerhetitek a két alapító tagot és az egyik legsikeresebb szmókert, az IRON BLOCK SMOKER-t. A fiúk új Youtube csatornát indítottak, ahol BBQ ételeket fognak bemutatni az alapoktól a marhaszegyig. Mindenkinek ajánlom, legyen kezdő vagy tapasztalt a sütésekben. Mindenképpen érdemes odafigyelni rájuk. Hiteles arcok, értik a dolgukat és még a zene is szuper. Iratkozzatok fel minél előbb a csatornájukra! [link]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#109) jim bcs válasza Essejó (#108) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Nem gyengén kenik a srácok.

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#110) Essejó


Essejó
Topikgazda

Kb amikor az Offset szmóker építési leírása felkerül, akkoriban jutott eszembe a Közel a Tűzhöz verseny BBQ team. Merthogy van egy jó kis leírásuk sok sok fényképpel, szekrény szmóker építésről, illetve egy BBQ hőfokszabályzó.
Nos a gondom csak az, hogy 2017 óta egy vesszőnyit nem írtak az oldalukra, és hiába próbáltam meg az ismerősi körömet, senki nem tud róluk semmit, de még csak elérhetőséget sem tudtam szerezni. Márpedig az engedélyük nélkül nem töltöm le az oldalukról a leírást és a képeket, hogy itt megosszam. Egyet tudok tenni amihez nem kell engedély, mert a Web szabad, mindenki akit érdekel el megy és megnézi. :)

Szekrény smoker – Így építettük mi

BBQ hőfokszabályzó – Közel a Tűzhöz módra

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#111) Essejó


Essejó
Topikgazda

3 Pig Roast Barbecue by the BBQ Pit Boys

Miért kell nekem mindig hajnalban ilyet találnom, megyek és kifosztom a hűtőt. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#112) jim bcs válasza Essejó (#111) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Ezek nem szaroztak :DDD

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#113) Essejó válasza jim bcs (#112) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Szeretem ezt a csapatot :) Jó filmjeik vannak fenn a Youtubon Bár alaposan megvágják őket, hiszen elég ritkán mutatják, amikor parázzsal utánatöltik a kis gömb grilljüket, ha egy hosszabb sütést adnak elő, de ötletadónak nem semmi. Bár errefelé aligátort pl elég nehéz lenne beszerezni. :D Bár lehet nem is kivitelezhetetlen. ;]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#114) Essejó


Essejó
Topikgazda

A mai termés, BBQ csirkecombok és Armadillo Eggs.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#115) Essejó


Essejó
Topikgazda

Figyelem, az alábbi szösszenet: Termékmegjelenítést (szóban) tartalmaz!

Weber Master-Touch szólamok - BBQ sörös pite

Igazán jó recept a maradék húsok felhasználására. Mehet bele kolbász, pulled pork, burnt ends, stb.
A lényeg: a kis kockákra vágott húsokat rádobjuk zsiradékon dinsztelt hagymára, és rengeteg sörrel, némi BBQ szósszal sokáig főzzük. Szinte hasonlóan járunk el, mint a Brunswick Stew esetében, de itt nagyon fontos, hogy a sört folyamatosan adagolva érjünk el egy főzelékes állagot. Ha ez megvan, jöhet a kötés, amit száraz serpenyőben pirított zsemlemorzsával végzünk mégpedig úgy, hogy inkább kisebb részletekben adjuk hozzá, és várjunk 10-15 percet, hogy a masszában lévő folyadékot megkösse.
Olyan állag a cél, mint egy jó rétes töltelék.
450-500 gr-os vajas tésztát kinyújtunk akkorára, hogy belehelyezve egy 26 cm-es tortaformába még legyen 2-3 cm kilógás. Mehet bele a töltelék, majd a szélét visszatekerjük, felvert tojással megkenjük.
Most jön a lényeg:
A Master-Touch 2019-es modelljét a deflektor lemezzel felfűtjük legalább 200 fokra. Egy 32 cm-es pizzaformát megtöltünk sóval, és a lemezre helyezzük. Füstöléshez a Wood2smoke szőlőtőke csonkjait használjuk. Intenzív füst mellett 180 fok körüli hőmérsékleten addig sütjük a terméket, míg a szélén a tészta el nem készül. Miután levettük a rácsról, gazdagon megkenjük BBQ szósszal a húsos részt.
30 perc pihenő után vágható-ehető!
Forrás: Smoke 'N' Roll BBQ

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#116) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Rat Minion grill projekt :DDD
Összedobtam egy kis grillt a lányomnak hogy ő is tudjon külön sütögetni :B A villanyáramon, flexkorongon és a hegesztő elektródán kívül, teljesen költségmentes a szerkezet, minden alkotóeleme hulladék fémből van ;] A pontos méretezésre és a hegesztésre nem fordítottam nagy hangsúlyt, mivel a cél a rat stílus volt :DDD Alkotó részei, kibelezett kompresszor tartály, automata mosógép dob, egy pár rozsdás köracél és laposvas egyéb csődarabok. A belső parázstartó 12 -s köracélból van és vágtam rá egy darab mosógép dobot hogy a faszén ne essen le a rács közt. A szemüvege 6/4 -s rozsdás cső darab, mögötte a perforált rács egy Budapest rádióból van. Húsütőrács 7 -s rozsdamentes köracél, valami öntözési segéd anyag volt fénykorában :) [1, donor] [2, terv] [3, kivágva] [4, nyelv] [5, szemek] [6, fogak] [7, fejpánt] [8, lábak] [9, haj] [10, tűztér] [11, kezek] [12, állítható sütőrács] [13, helloween] [15, használatra készen]

[ Szerkesztve ]

(#117) jim bcs válasza lemmy71 (#116) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Ez kész :DDD

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#118) Essejó válasza lemmy71 (#116) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Azért ha a száját is be tudná csukni, akkor a hatékonysága hatványozódna. Mert így a meleg nagyobb része a kisebb ellenállás felé fog elmenni. Ez volt a bajom anno a kőgrillemmel is. Aztán hajlítottam egy lemezt a tűztér elé ami felért a rácsig, amíg az nem volt, addig aki a sütő előtt állt az is pirult mondhatni hasilag. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#119) lemmy71 válasza Essejó (#118) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ha kinyitom a fejét 'sapkáját' akkor olyan mint egy kémény és felfelé húzza a hőt :DDD de becsukot állapotban is felfelé kellene menni a meleg áramlatnak, a szemét azért csináltam perforált lemezből hogy meglegyen a kellő huzat. A szája és a sütőrács közé tervben van egy kis oldalra nyíló ajtócska, csak nem volt már kéznél 3milis lemezem :N meg lesz még egy nadrág szíj és egy húzentrogli is rajta, majd jövő héten át dúrom a telepen az ócskavasat ;]

(#120) Essejó


Essejó
Topikgazda

Egy kis segítség UDS építéshez.

És még1:

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#123) Essejó


Essejó
Topikgazda

Az alábbi szösszenet az Iron Workers Bbq "iwbbq" tól származik:

Fatüzelés Offsetben

A BBQ világában sok infóval lehet találkozni. Én is látok dolgokat (némelyektől a hideg kiráz). Belekezdünk a BBQ-ba, mindenkinek ismeretlen terület elsőre. Gyönyörű fotókat lehet látni a neten,az embernek csorog a nyála tőle. Ki ne szeretne ilyen csodálatos húsokat készíteni? De előtte kell egy szmóker! Megnézzük a lehetőségeket és láthatjuk , hogy elég nagy a választék. Az offset tetszik, talán magam is tudok ilyet építeni, legyen akkor offset. Az ember olvasgat a témában és mindenhol azt írják, hogy nem egyszerű sütni benne. Nem tűnik bonyolultnak a dolog... elmegyek a vastelepre veszek 2 hordót vagy valami tartályt, összerakom csak be kell gyújtani, felfűteni a smokert, a húsokat a rácsra tenni, aztán csak meg kell várni míg elkészül. Tényleg egyszerű... 😁
Nem az a nehéz,hogy összeállítsd a sütőt és megsüss egy húst, hanem az, hogy valóban jól működjön és a hús is olyan legyen amilyennek lennie kell!

Aki offsetben süt biztos találkozott már a jelenséggel amikor elszalad a hő és zársz a levegőn akkor jön a fekete füst. Ez nem igazán szerencsés. Értened kell a tüzet az egyik szemednek mindig a hőmérőn kell lennie. Folyamatosan kontrollálnod kell. Azt ugye tudjuk, hogy csak száraz keményfát használunk. A gyümölcsfák plusz aromát, karaktert adnak a húshoz. Rengeteg játék lehetőségünk van ezeket idővel kitapasztalhatjuk. Ami lényeges,hogy egyforma méretű hasábokkal fűtsünk mert ezzel megkönnyítjük a saját dolgunkat. Pici hőingadozástól nem kell félni de törekedni kell rá, hogy minimálisra csökkentsük. Én nem szoktam zárni a levegőn hanem úgy fűtök, hogy ne szaladjon el a hő. A tűztér ajtó mindig nyitva van. Kisebb darab fákat használok. A tűznek mindig lobogni kell akkor van áramlás a smokerben. Amikor a fa 650°F-en ég akkor szabadulnak fel azok az anyagok amik az ízért felelősek. Egyszerre nem teszek sok fát a tűzre. Egy idő után az ember rááll arra,hogy mondjuk 20 percenként két hasábot bedob a tűztérbe. Amíg a társaság bulizik, mindenki beszélget iszogat a másikkal neked a tüzet kell figyelned. A hőmérsékletnek nem szabad elszaladni ez a lényeg. Törekedni kell a Blue Smoke-ra (kék illetve színtelen füstre) Kicsit fanatikusnak kell lenni az offsethez, magányos sportág. Amíg a húsok sülnek, mi őrizzük a tüzet. Figyelemmel követjük a húsokat és ellenőrizzük a bark-ok állapotát is.

Az offsetet csak azoknak ajánlom akik komolyan gondolják a BBQ-t és készek arra, hogy megtanulják a tűzben és a füstben lezajló kémiai folyamatokat. Érdemes utána olvasni, hogy ezek a kémiai hatások miként hatnak a húsokra. Ez egy csodálatos világ de nem lehet a netről megtanulni mindent. Sütni kell minél többet és tapasztalni, tanulni a hibákból (mert lesznek)

Önmagában a tűz ismerete és a kémia betanulása nem elegendő a tökéletes eredmény eléréséhez. Kell egy gondosan megtervezett, szakértő kezek által kivitelezett szmóker. Nagyon sok olyan eset van, hogy az emberek próbálnak spórolni a sütőn és mindenféle kétes eredetű alapanyagokból összetákolják. Egy rosszul kivitelezett sütő rengeteg bosszúságot tud okozni. ( nem is sejtik sokan , hogy a szmókerük konstrukciós hibákkal tarkított) Sokan félnek az offset szmókerek használatától is. Mindenki el van kényelmesedve! Nem látják a szépséget benne. Nekem a fa beszerzése is örömet okoz. Megszerzem a fát, szellős helyre rakom fedél alá és izgatottan várom (akár éveket) a megfelelő pillanatot, hogy megízleljem az első füstöt az orromban.

Én mindenkit csak biztatni tudok, hogy próbáljanak ki minél több szmókert. Érezzék meg saját maguk, hogy mik a különbségek.

Sok mindent lehetne még írni az offset használatáról, de az durván hosszú lenne. Sokan még ezt sem olvassák majd végig. 😁

(A képek illusztrációk, nem saját fotók)

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#124) Essejó


Essejó
Topikgazda

Próbáltam visszakeresni az írásaimat, és úgy tűnik az alábbi videót még nem osztottam meg itt, ha még is akkor fogjátok a koromra. :)
Gondolatébresztő videó következik, hogy miket lehet elkövetni két megfelelő méretű tartályból. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#125) lemmy71 válasza Essejó (#124) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ezt én tettem fel két hónapja :) még témának felhoztam a füstjáratot mert arról nagyon keveset látni belőle a videón. De nem baj hogy újra beszúrtad, mert ez egy nagyon jó kis építési videó, nekem is ez adott ihletett a grillhez :DDD Nagyon sok faszenes grillt néztem már, nekem ez jön be igazán, praktikus és könnyedén megépíthető minimális anyagköltség mellett :K

(#126) Agent T


Agent T
tag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy sertésoldalas sütésével kapcsolatban kinek milyen van tapasztalata van. Az a tervem, ha az időjárás is engedi, a karácsonyi menüt egy kis bbq oldalassal (sertés) egészíteném ki. Utána olvastam a 3-2-1 sütési módnak, de ugye sokan írnak erről a módszerről is sokfélét. Smokerem nincs, de ahogy olvastam, grillsütőn is lehet értékelhető eredményt produkálni.

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#127) lemmy71 válasza Agent T (#126) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Szia!
Én már sütöttem egyszer nyílt faszénsütőn oldalast, ízre nem is volt rossz de nagyon kiszáradt, bár lehet nagyon száraz volt már maga az oldalas magyarul zsírmentes ;) Én igazán faszénen a jó zsíros csontos tarja szeleteket szeretem, bár ha nagyon vékonyra szeled az is képes kiszáradni. Szerintem tárcsán tömény zsírban jobban járnál az oldalassal és akkor közben süthetsz vele szinte egyszerre szalonnát és krumplit is. [Ez] tarja nem oldalas, de ugyan így akár az oldalast is sütheted és persze amikor jó félig megsült az oldalas mehet rá a karikára vágott krumpli hagymakarikákkal és az egészet letakarod szalonnával. Ezzel a módszerrel tepsiben is sokszor sütöttem, bár ott mindent egyszerre pakoltam a jól kizsírozott tepsibe (egy réteg hús arra rá a félceti vastagságúra vágott krumpli amit a hús olajos pác levében átforgattam, utána a vastag hagymakarikák és végül lefedtem az egészet bacon szalonnával, a megmaradt páclét a tetejére locsoltam majd az egészet alufolival alaposan lefedtem, 50 percig 230 fokon sütöttem majd még tíz percig fólia nélkül sütöttem).
Ez pedig borsos fokhagymás rövid karaj, két szeltet klopfolt húst borssal fokhagymával bedörzsölök plusz só, (de mehet rá valamilyen hús pác is ki hogy szereti) a húsra citromlevet facsarunk és a két hús közé kemény trappista szeletet teszünk, majd az egészet disznó hashártyába csomagolom és hústűvel átszúrom. Egy délvidéki szabadkai barátom ajánlotta ezt a receptet anno, de lehet többféle sajtot is tenni vagy akár gombát a belsejébe.
Elnézést ha egy kicsit elkanyarodtam az oldalastól ;)

(#128) hegegabi80 válasza lemmy71 (#127) üzenetére


hegegabi80
addikt

Hmmm meg is éheztem rendesen. Ezeket máris mentem a saját recepttáramba és ki fogom próbálni.

(#129) Agent T válasza lemmy71 (#127) üzenetére


Agent T
tag

Én inkább erre a verzióra gondoltam: 3-2-1 BBQ rib

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#130) Essejó válasza Agent T (#126) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Először is, milyen grillsütőd van?
Aztán az angolul nem tudóknak egy magyar nyelvű leírás a Nyárspolgár BBQ-tól.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#131) Essejó válasza lemmy71 (#119) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Egy Trónkövetelő! :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#132) Agent T válasza Essejó (#130) üzenetére


Agent T
tag

A grill sütőm az ilyen (kicsit használtabb). Ezt a cikket is olvastam, sok más angol nyelvű cikkel együtt. Inkább a személyes tapasztalatok érdekelnének, ki próbálta már ezt a módszert, mire jutott vele.

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#133) jim bcs válasza Agent T (#132) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Ebből könnyen lehet smokert csinálni és akkor nem lehetetlen az elképzelés.

Összefoglaló -> Szmoker házilag menüpont alatti link, karácsonyig magad is megépíted, az alap megvan. Lenne grilled és smokered egyben, azt a verziót használod amelyikre szükség van, ha grillezni akarsz grillezel, ha bbq akkor meg bbq.

[ Szerkesztve ]

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#134) Agent T válasza jim bcs (#133) üzenetére


Agent T
tag

A smoker építés nem opció sajnos. Se szerszám, se műhely. Teszek egy próbát ezzel a grillel, megnézem mit lehet kihozni belőle.

Más kérdés: Pesten jó hentest, ahol lehet minőségi sertésoldalast beszerezni, tud-e ajánlani valaki?

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#135) Essejó válasza Agent T (#134) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Hát, hogy pont oldalasuk van-e épp, de felhívod és kiderül:
MészárSteak Hentes és Más
Rendelésfelvétel, termékinformáció a +36 20 571 5758-as telefonszámon, illetve személyesen.
Apor Vilmos tér 11-12, Hegyvidék Bevásárlóközpont Budapest
Szerintem meg tudod beszélni velük az oldalas dolgot. Ja megjegyzem nem a Tesco-s árszínvonal!!! Nyitva 08-20-ig, Szombaton 19-ig

Illetve most hallottam egy másik boltról, de csak annyit hogy szép dolgaik vannak, és hogy nem olcsó. Matusz-Vad Zrt. Budapest, Kőér u. 3/a, 1103. Telefonszám: (06 96) 510 330. Érdekes ez a 96-os körzet, gondolom azért mert az anyacég az Győri. Ez Pesten a Kőér utca - Basa utca sarok, ahol régen a Barnevál hűtőháza volt.

[ Szerkesztve ]

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#136) Essejó válasza Agent T (#134) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Találtam Prémium oldalast a Matusznál! Még a Tesco árhoz képest sem drága! Csak az a gond, hogy 10 kg-os kiszerelésben van. :)

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#137) lemmy71 válasza Essejó (#135) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Anno 6 éven keresztül szállítottam a Kőér utcai nagyvásártelepre a húst és a különböző felvágottakat a Békéscsabai barneváltól éjszakánként, azok a régi szép idők :)
Nem tudom milyen a német vion -nak a termékei, egy ismerősöm Hollandiában Boxtel -ben dolgozik a vion -nál, azt mondja hogy néha borzalmas húsokat dolgoznak fel, pedig ott van helyben a vágás is.

[ Szerkesztve ]

(#138) lemmy71 válasza jim bcs (#133) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ezeket a viszonylag olcsó grilleket nem igazán érdemes átalakítani, én már próbáltam egy havernak a nagy gömb grillt "átfaragni" nem egy egyszerű történet, ez a vékony anyagában préselt lemez amikor vágod és hegeszted össze vissza vetemedik.
Ha egyszer BBQ félét szeretne a fórumtárs ebből a grillből akkor én [így] oldanám meg. Ez gyors és egyszerű és maga a sütő is érintetlen maradna, maximum a két jobboldali huzatszabályzót kellene eltávolítani. Szinte minden beszerezhető egy fémhulladék telepről pár száz forintért. Közvetlenül az alsó sütőrács alá tennék egy 1,5 - 2 milli vastag acél lemezt, 5 - 6 centis füstjáratot hagynák a bal szélén a szabad áramlásnak. A tűzteret 5kg acél gáztartályból vagy egy kidobott 20 - 25 literes acél kompresszor légtartályból készíteném kopoltyús huzatszabályzóval. Vastag falú cirka 10milis átmérőjű acél füstcsővel kötném össze a grill alsó jobb alsó huzatszabályzó nyílással, kéménynek elég valami lemez kémény egy pillangó szeleppel a teteje közelében, lényeg hogy akkora legyen a cső keresztmetszete mint az összekötő cső. Így megmaradna grillnek, de ha mellé teszik a tűzteret kész a rögtönzött smóker :D

[ Szerkesztve ]

(#139) Essejó válasza lemmy71 (#138) üzenetére


Essejó
Topikgazda

Szerintem kihagytál egy 0-át, a 10 milis cső semmire nem elég. :D Bár én inkább a 120-ra mennék rá.
Viszont a tagtárs azt írta hogy se szerszám se tudás, szóval a meglevővel kell gazdálkodni. Így azt lehet csinálni, hogy a tűztér egyik felében rak tüzet, fölé rak egy vizes edényt, meleg vízzel feltöltve, és a rács másik végébe, tehát a tűzzel ellentétes oldalra rakja a húst. Viszont ez a cucc, meglehetősen vékony falú. Semmi hőtartása szinte. Nyáron még el lehet vele szórakozni, de télen hidegben kérdéses, hogy tudja-e órákon keresztül tartani a stabil 120 °C-ot.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#140) lemmy71 válasza Essejó (#139) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Centit akartam de mire észrevettem már, kicsúsztam a szerkesztésből :N persze jobb lenne egy 120 - 140 es keresztmetszet de akkor tuti hogy faragni kell a grillt is. Olvastam hogy nincs meg a megfelelő szerszám és egyebek, azért is nem neki írtam. Amúgy szerintem működne a dolog ha folyamatosan táplálná a "tüzet". Na mindegy ez csak egy kósza ötlet volt, hátha valakinek ad némi ihletet.

(#141) Agent T válasza Essejó (#139) üzenetére


Agent T
tag

Igen, a hőtartás az még nagy kérdés eddig csak nyáron használtam. Az a tervem, hogy ha beállnak a mínuszok, próbaképpen begyújtom, és megnézem, hogy mennyire lehet benne tartani a 120 fok körüli hőmérsékletet. Abban bízom, hogy több tüzelőanyaggal valamennyire lehet ellensúlyozni a dologt. Ha nagyon reménytelen, akkor megvárom a tavaszt. :)

[ Szerkesztve ]

Igazi profi. Úgy csinálja, mintha könnyű lenne....

(#142) Essejó


Essejó
Topikgazda

Nincs olyan, hogy valamiből nem lehet BBQ sütőt fabrikálni! :D

Azt még nem tudom, hogy hogy fér majd el a teraszon, de kell egy ilyen! :DDD
Egy kis Barkács ötlet, hogyan lehet egy Gömbgrillből hegesztés és flexelés nélkül tökéletes mini Szmókert készíteni:

Egy jól kinéző UDS

Pár kép, ha meg akarjuk a koszttal lepni a haverokat :D

És egy igazán jó hír mára: egy portugál kutatás szerint jelentősen csökkenthető a BBQ-val járó egészségügyi kockázat, ha sört is használunk a receptekben! Hát azt hiszem, hogy ez egy könnyen tartható javaslat! Kiegészíteném - A Pit Masternek is jót tesz némi Serital. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#143) jim bcs válasza Essejó (#142) üzenetére


jim bcs
MODERÁTOR

Mindenből is lehet csak akarni kell :DDD

Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

(#144) Precorus válasza Essejó (#142) üzenetére


Precorus
tag

MIt gondolsz, a drum smoker honnan kapta a nevét? :U

Könyvtár == Old-school Netflix

(#145) Essejó


Essejó
Topikgazda

Egy kis Pork Belly? Reggelire vagy vacsorára? :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#146) Essejó


Essejó
Topikgazda

BBQ PIT BOX szekrényszmóker

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#147) Essejó


Essejó
Topikgazda

Még egy kis PIT BOX-os sütés

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#148) lemmy71 válasza Essejó (#145) üzenetére


lemmy71
Topikgazda

Ez biztos nem lehet rossz, ráadásul én [szeretem a babos ételeket] :DDD de ez már hasonlít egy jó kis sűrű csülkös bableveshez :D
Igényes ez a PIT BOX smóker is, szívesen megízlelném valami bemutatón hogy milyen is a végeredmény. Esetleg valami kóstolóval egybekötött rendezvényen, lehet velük valahol találkozni :F
Ha már tube-s videók akkor én is linkelek egyet. [Kadir Barcin] -t régóta figyelem, tetszik amiket csinálgat, pár éve jártam azon a vidéken és volt szerencsém megkóstolni egy két hegyi faluban a helyi ételeket, annyit mondhatok hogy az 5 csillagos ottani szállodai éttermek és a hazánkban megkóstolt török kebabosok a kanyarban sincsenek ahhoz amit ott az ütött kopott tűzhelyen készíttetek :K

(#149) hegegabi80 válasza Essejó (#147) üzenetére


hegegabi80
addikt

Hmmmmm, milyen jó kis zaftos omlós husika, nincs kiszáradva.

(#150) Essejó


Essejó
Topikgazda

Így süt a BBQ-guru

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.