Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
geotigris9
tag
válasz buci30 #86496 üzenetére
100 Ft-t vedd meg szerintem! ("Kicsivel" szerintem így ár alatt van ..)
Tréfát félre téve 100 e.k. kicsit sok érte szerintem nekem max. 80 k érne talán, de kellene látni élőben, menyire kopottak rajta az alkatrészek.
[ Szerkesztve ]
((( Hallgass Szabad és Független Tilos Rádiót FM90.3./Tilos.hu Mert megéri! )))
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #86506 üzenetére
Ha azt nézzük mit adnak annyiért a Decathlonban,bőven megéri a százat is.Feltéve persze ha igaz amit írnak róla.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #86511 üzenetére
Ha minden faxán műxik rajta akkor talán a 26" os kerék az amiért nem kap annyit érte.Próbáld lealkudni 70-80-ra és akkor biztos jó vételt csináltál.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #87895 üzenetére
Azzal nem azt állítod,hanem kizárod ha kiállva,vagy meredek kaptatón tekersz és így mintegy merev villát kapsz. Egy terhelés nélkül kizárt teleszkóp nem szabad mozogjon és bár ezt nem ismerem,meglehet,hogy szervizt igényelne.Ami a tárcsát illeti,nyikoroghat ha megázik,megmosod stb.,de amúgy is ha kopott,szennyezett vagy éppén fémes a betét benne.A tárcsát ne bántsd,leggfeljebb töröld tisztára alkohollal.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87895 üzenetére
"Igen az egy teleszkóp. Fatty" Jav: Igen az ez a teleszkóp
Itt egy leírás róla. Talán ebben megtalálod a megoldást. [link]Amúgy az nem ritka ha nyikorog a féktárcsa. Attól még lehet hibátlan.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87901 üzenetére
Jaaa, akkor az a baj, hogy nincs benne levegő, nincs felfújva. Valahol (
talán a tetején)kell lennie egy autó szelepnek, ott lehet felfújni teleszkóppumpával.Megnéztem a manualban, és az alján van a szelep. A 7. oldalon látható! Ott írja a megfelelő nyomást is.
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87904 üzenetére
Fel kell fújni és ha megtartja a nyomást akkor jó, ha nem akkor a dugattyú mellett kimegy a levegőt. Azt lehet, hogy meg lehet oldani egy szimmeringgel, de nem vagyok benne biztos.
Azt esetleg kipróbálhatod, hogy kerékpumpával belefújsz egy kicsit és változik-e valami. Túlfújni nem tudod, mert a táblázat szerint pl. 90kilós testsúlyhoz 10bart javasol."Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87909 üzenetére
Teljesen leeresztve nem használnám, ha nem muszáj, mert így a döccenőknél lehet, hogy sérül. Próbálj meg te egy kicsit belefújni (mondjuk 4-5 bart), már az is jobb neki mint a semmi, és utána minél hamarabb vidd el felfújatni.
Most látom csak, pécsi vagy. Biztos van ott egy fórumtárs akinek van telópumpája, vagy egy szerviz, nem kicsi város az.
Pécsiek jelentkezzetek!geotigi: megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87918 üzenetére
Gondolom használattól függ. Én kb. másfél éve fújtam amikor megvettem, aztán pár hete amikor karbantartottam (és ezért leeresztettem) akkor megint. De én nagyon keveset megyek és akkor sem gyepálom a vasat. Egy jó állapotban levő teló nem igazán engedi el a levegőt, de azért nem árt egy ilyen pumpa, mert lehet, hogy hízol/fogysz vagy egy idő után változnak az igényeid és túl keménynek/puhának találod akkor könnyen utánamehetsz a nyomásnak.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87929 üzenetére
Ránézésre az a pöcök olyan mint az autószelep belseje.Schrader(auto) valve
Tudnál közeli képet csinálni a belsejéről? Vagy le kéne csavarni azt a recézett rögzítőt(?) és megnézni, hogy mi van alatta, mert gyanús, hogy valami autószelepféle. Vagy lehet, hogy arra a recézett valamire rá lehet fogatni a kerékpumpa csatlakozóját.
Szerk: igen, autószelep az csak a külső csatlakozása furi.
[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #87944 üzenetére
Sajnos lehet cserés az a villa,elég egyedi Cannondale,mint a Lefty.Egy ügyesebb szaki kellene szétbuherálja,hátha kiderül mi a baja.A féknél meg a tárcsát kell megtörölni,ott ahol a betét éri.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87944 üzenetére
Lehet, hogy akkor a dugattyú mellett ereszt. Azért egy szelepbelső cserét megpróbálnék, hátha. Amúgy ha van barkácsvénád meg szerszámod akkor szét is szedheted (az enyémet pl. magam szerelem), és ha rendellenességet látsz(pl repedt gumitömítés) akkor tudod mi a baj. Itt -ha lehet éppen kapni- 10euro a felújító szett, de aztán lehet, hogy itthon a Malinál is érdemes rákérdezni, mert ők a magyarországi Cannondale kereskedők. Lehet, hogy be tudják szerezni. Mindenesetre én nem hagynám így/dobnám csak úgy ki. Ha nincs elrepedve/elkopva fém alkatrész, akkor szinte biztosan javítható.
-
ShiTmano
aktív tag
válasz buci30 #87957 üzenetére
"Nekem ugye középen van teleszkóp míg láttam másnál olyat hogy a villa kettő szélső része a teleszkóp és a közepe fix."
Ez a hagyományos. A telós bringák 99,999999999999999%-ban ilyen van, a tiéd az különleges. Van az országban szerintem max. 10db. De mivel a vázad ehhez van tervezve, én nem cserélném a helyedben. Nem is biztos, hogy bele lehet tenni mást, méretek, csapágyazás miatt.Ja és nem elavult az alu váz. A többség még azt hajt. A karbon az drága és nyersz vele kb fél kilót.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #87957 üzenetére
Nem eszik azt olyan forrón,még fuss néhány kört,hátha valahol javítják,fórumtársnak igaza van,a Mali Magyarországnál érdeklődj.Ráér újat keresni,ha más tényleg nem javítható.Azt meg,hogy a tiéd más,elég későn vetted észre!
Nincs elkopva a betéted? Próbáld ki valamelyiket egy új pár organikus betéttel és ha jó cseréld a másikat is.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #87963 üzenetére
Ha nincs kifizetve gondold meg jól kell-e ez neked.A Cannondale csinál furcsaságokat melyek cseréje/javítása macerás és költséges lehet.Azok a vegyes fékek is arról tanúskodnak,hogy gazdája nagy buherátor lehetett.Jobb egy egységes valami,melyet gond nélkül lehet majd esetleg fejleszteni,nagyon jó ár kell legyen,hogy megérje egy ilyen csodabogárral kockáztatni.
-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #87966 üzenetére
Milyen a hajtómű,nincs széthajtva? Utána kellene nézni milyen az a fejcső,simán cserélhető-e benne a villa,mert megtörténhet az a rugózó villanyak nem lesz jó.
-
geotigris9
tag
válasz buci30 #87966 üzenetére
Az Ecobikehoz is beviheted mert azt írják felszervizeltek egy ilyen villát. [link]
(#87971) skroy Használható ugyan úgy mintha prizmás felülettel kombinált lámpát használsz akkor nem szólhatnak, hogy külön nincsen prizma. A gond a matricával akkor lehet, ha rossz minőségű és vagy szakszerűtlenül van felragasztva. Valamint idővel nyomot hagy a vázon ha leszeded el fog ütni a váz színe.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
Apollo_21
addikt
válasz buci30 #87974 üzenetére
Egyáltalán nem maradi meg elavult stb...
Szimplán csak ritka, hisz a Cannondale találta ki..ő használja ezt a rendszert, ettől még nem sz***.
Az h maga a villa nyaka a rugózó rész nem pedig a lábában a becsúszószár sztem vonzóvá teszi.
Gondolom ezáltal a szervízelése és az alkatrész elletás is nehézkesebb lehet, de más hátrányát nem látom.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Runner_fxr
Ármester
válasz buci30 #87974 üzenetére
Nekem is volt egy hasonló Cannondale bringám, egy Super V600-as: [kép]
Ebben is Fatty villa volt. Őszintén szólva nekem ez a villa nagyon nem tetszett. Annyi előnye volt, hogy könnyű, de a csillapítást inkább hagyjuk. Ha már különleges villa, akkor inkább egy Lefty-t szereznék abba a bringába, az egy fasza villa.trialboj: Nyomatékkulccsal húztad meg a forgáspontokat? Lehet túl szorosra húztad. 8-10Nm szokott kelleni, az nem olyan sok.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz buci30 #88111 üzenetére
"A kérdésem:
1- Idegesít ez a villa hogy közepén van a teleszkóp, többen kérdezték tegnap is hogy ez régi kerékpár és azért biztos"Olyan szinten lesz@rnám mi a véleményük kerékpározás terén kevésbé vagy nagyon nem jártas járókelők véleménye.
Hé te tudatlan nézzél már utána mi fán terem ez a bringa mi előtt orrbitári hülyeséget mondasz róla.
"Azért mert a focihoz mindenki ért és képben van ..."Tőlem olyan leoltást kapna a juzer beszóló, ne szólogassa le bringámat.
-
válasz buci30 #88130 üzenetére
Amit képet küldtél először az nem ilyen felszereltségű.
A linkelten XT, XTR cuccok vannak.
A képed alapján meg valami vegyes vágott. Deore hajtókar, kitudja milyen váltás,sor. Fék hátul talán valami avid juicy elől pass.
De ez nem az a kategória.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
válasz buci30 #88135 üzenetére
Avid Juicy 7-esem sokszor volt és jó kis fék. Shimano Slx szintúgy.
Ha átnézetted gondolom sehol nem kopog, lötyög, lánc,sor is jó. Hajtókar, tányérok is még használhatóak.
Én csak az első teló és kormánycsapágy megoldás miatt paráznék. Főleg ha szervizelni kell később.100k-t max akkor adnék érte ha a teló 100%-ig működőképes tartja a nyomást.
de ez csak az én szerény véleményem[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
Danny365
őstag
válasz buci30 #88169 üzenetére
Többé-kevésbé. Nincs kőbe vésve, de általában csak az első kereket, kormányt, pedált, esetleg nyerget kell ráoperálni saját kezűleg, mert így fér el a dobozban.
Persze azért érdemes végignézni mindent, de ez akkor is igaz, ha helyileg boltban veszed készen. De a lényeg, hogy nem csavaronkent kell összerakni.
Egyébként használtan elég sok van pl. Testbike-on is ilyen arkategoriaban.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz buci30 #88171 üzenetére
Ez egy Aim...nemvmi fullos felszereltséggel van megálldva..de az árán ez visszais köszön...
altus és társai..alsóbb kat. cuccokkal van feldobva. Én Altus váltóval toltam kb 2,5évig DH bringán, még nemhalt meg Tehát rossz nemlehet egy normális montinAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bunddog
tag
válasz buci30 #88162 üzenetére
Szóval MTB-ot akarsz? Jó az a Cube is ha nincs extra igényed de valóban alsóbb kategóriás felszereltségű. Ezen felül milyen kerékméretet akarsz? 26 - 27.5 - 29?
Ha megvagy teló nélkül: cube reaction pro
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #88234 üzenetére
Pedálra nem kötelező. Ha nem nagyon erős lábbal,nem nagyon sokat nyomod,ez jó lesz.Ha erősek lábaid,nyomod mint állat neki mondjuk 100-150km-t hetente,akkor kell egy komolyabb ipari csapágyas.
[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz buci30 #88234 üzenetére
Olvasom a specifikációban, hogy adnak hozzá pedált az kb. olyan kaliberű lehet mint amit linkeltél ami egyébként klipszes pedál is. Én megvárnám a cangát aztán keresnék valami jó pedált. (Én biztos kipróbálnám a patent pedált is pl. SPD nagyon sokat hozzá tehet a tekeréshez.)
(#88242) Kickass Most olvasom ...
(Lazítsd ki teljesen a rugó feszességet amennyiben nincs így és idővel ha már kellően rögzül a kilépőmozdulat már nem lesz probléma. Esetleg ülj fel a bringára támaszkodjál és úgy is próbálgasd a ki-be lépést a pedálba.)[ Szerkesztve ]
-
geotigris9
tag
válasz buci30 #88651 üzenetére
Nézd meg a választót hátha segít. (Bár nem teljesen releváns.) Egyébként meg a KONA a legjobb. - Bárki aki mást állít az vagy hazudik vagy nem mond igazat vagy elfogult és nem tudja reálisan megítélni.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz buci30 #88651 üzenetére
Ennyiért vagy a Decából tudsz választani, pl az 520-at, vagy picit hozzáraksz a tervezett kerethez, és veszel egy Cube cross bringát. Az 520-ra érdemes venni valami aszfaltra való gumit, de a tervezett felhasználásra jobban járnál a Cube-bal.
Közben látom, hogy már drágábban is nézegetsz, helyes. Megéri a felárat, mert hidrós fék van benne, de a városban nem sok hasznát fogod venni, kivéve nagy esőben.(#88657) Napfénysüti: grat, jó kör lehetett. Bár ahogy láttam, nem is kör, sok az oda-vissza szakasz. Ki van ilyenkor jelölve az egész pálya, vagy csak kaptok check point-okat és menni kell?
(#88640) jilian: én most vettem Answer Won-t, elég jó. Mondjuk a markolat elkezdte már szőrözni a bőrt a tenyér részen, de remélem csak ilyen kezdeti kopás. Nagyon jól szellőzik, tegnap 5 óra alatt sem rohadt rám.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz buci30 #88686 üzenetére
Gratula,körhátszelet hozzá!
(#88687) Strezi és (#88685) raczger ...200+km 7000+m szintkülönbséggel 16 óra alatt brutális lehet! Amolyan Ironman-es szaga van ennek.
-
trialboj
őstag
válasz buci30 #88700 üzenetére
Kidobni nem kell add el vagy rakd el még jó lehet valakinek, akit be akarsz majd vezetni a bringázásba.
A gond vele, hogy csak rövid távon érzed kényelmesnek. Kb ugyan az mint az én zselés ülésem. Nem szokja meg a feneked, hogy hetente bizonyos ideig jobban elviselje a nyomást, illetve mivel nagy, több helyen elszorítja az ereket, többet súrlódik a combtőnél stb. (nézz videót róla ha pontos magyarázat érdekel).
Ezért ajánlják a legtöbben a valamennyire kemény ülést, ha 40-50kmnél nagyobb távokra szeretnél eljutni.
De egy jó nyereg megtalálása talán a legnehezebb feladat a bringázásban, és szerintem a legtöbb embernek nem is jön össze, szóval azzal megy ami van. (vidéki városokban ugyanis ritka hogy teszt nyerget kapsz, és így több profilt kipróbálhatsz mielőtt döntenél).Nem tudom te mekkora köröket tervezel, de ha 20nál messzebb is mennél, mindenképp szánj rá 1-2 hetet hogy megszokd a sima nyerget, ha pedig nem megy akkor vagy cseréld le vagy szerezz zselés nadrágot.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest