Hirdetés

Aktív témák

• F_Gergely

őstag

Sziasztok!

PH forumát szoktam olvasni néha, és nagyon tetszik az a féle összetartás ismeretlenül is ami itt van, és most hogy rátaláltam a kerékpáros részre így megosztanám veletek az alábbit és ezzel egyben egy nagy kéréssel (kérdéssel) fordulnék hozzátok:

Van egy 2008-as Magellan hydra kerékpárom amit szeretek, imádok 2 év alatt 5 ezer km-t raktam bele (nekem speciel ez soknak számít hobbikerékpárosként és csak szezonban használom). Mikor megvettem akkor már kezdett rajzolódni hogy bizony itt egy két dolgot cserélni kell majd, leginkább a kerékre és az agyra jött ez be mert rettentően silány a gyári, felnit centirozni is kellett pedig elvileg duplafalú, de a bike+ nem is vártam nagy csodát.
    Már tavaly elterveztem de úgy tűnik idén lesz rá keretem hogy jelentősen feltúrbozzam a gépet. Felmerülhet a kérdés hogy miért nem veszek vadi újat, nos vehetnék mert a felújítás ára kb annyi lesz mint egy új kerékpár viszont én a saját igényeim szerint szeretném alakítani mig a gyári amit megveszek nem olyan lenne. Elkezdtem már kinézni az alkatrészeket, és ez ügyben szeretnék tanácsokat kérni, előszőr a kereket illetően pl: ipari csapágyazás jobb az agyon, vagy a kónuszos? Rodi Excalibur 10' XC kerekeket néztem ki ezek gyári agyakkal vannak én mondjuk jobb örültem volna shimano agynak, de egyenlőre hajlok a komplett kerék mellett, de felmerült bennem a kerék összerakása is (megveszem a felnit, az agyat a küllőket és összefűzetni). Másik nagy kérdésem majd az lenne hogy a kinézett alkatrészek mennyire kompatibilisek egymással, értem ez alatt a fogaskoszorú, a hajtókar, a lánc fogszámát meg ilyesmit. Ilyenekkel eddig nem foglalkoztam szerelésben jó vagyok, de lánc vagy fogaskoszorú cserélnél odavittem a szerelőhöz ő kicserélte és ennyi. Szervizbe azért nem szeretném "összerakatni" mert túlságosan lehúznának plusz kapnám a "neked ez felesleges" és egyéb kommenteket. Egy erős, de elegáns letisztult formájú csodálatos szépséget szeretnék mostani köntösében csak újabb, finomabb alkatrészekkel. Tudnátok ebben segíteni? :R

(bocsánat ha kicsit hosszú lett) :B

Aktív témák

Hirdetés