Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Bikeman
aktív tag
válasz becuszabi #13998 üzenetére
Nekem volt, hogy úgy belement egy 60-as szög, hogy 2X kilyukasztotta a belsőt, átszúrta a felniszalagot, megkarcolta felnit, és nochdazu még egy akkora lyukat is ütött a külsőn, hogy jobbnak láttam a külsőre is belülről tenni egy foltot.
Közönet ezért igen okok polgártársainknak, akik az erdőszélre hordják ki a sittet, törmeléket, fél-Wartburgot, stb. Ezeket mind megetetném velük.
-
becuszabi
aktív tag
válasz venember83 #13997 üzenetére
Hogyan lehet? Egyszerűen
Nem vetted észre? Lassú defekt
Rendszerint valamilyen, a külsőben megragadt idegen test okozza (pl. egy darab drót)...legutóbb 20 cm mély vizes hóban ácsorogva műtöttem ki egy ilyet a cimborám külsőjéből. Ő csak simán kicserélte volna a belsőt, de az a kis vacak pár km után ugyanúgy bajt okozott volna. Én megnézném még egyszer azt a külsőt...belülről alaposan, minden irányból végigsímítva."Aki szívből él, az élből szív"
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #13995 üzenetére
menj csak, én ugyse bicajozni menni hegyibuli miatt valaki azért bacajozzon is a topiklakók közül
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
venember83
nagyúr
Menjek én holnap bringázni, egy könnyed Ártánd - északi félkör - Berettyóújfalu - déli félkör - Ártánd túra milyen lenne? Aszfalton annyira nem érdekes, főleg nem szembeszélben, de azért csak kellenének a kilométerek, ez a kb. 90 km meg nem is sok...
-
tr00p3r
addikt
válasz Ariadne #13993 üzenetére
Bocsánat, de a tavaszi és nyári napjaim sűrűn telnek így. Jó van munkám, de nem annyi, hogy egész napra lekössön. Így általában 10-re készen vagyok és megy az unalom 2 kapura. Ezért aztán nem vagyok lemaradva a többiektől, akik sokat strandolnak illetve vannak a szabadban...
-
Ariadne
őstag
válasz tr00p3r #13991 üzenetére
Fú, ezt nem kellett volna... Nekem meg egy nagy halom munka van, hétvégére is marad, de csakazértis elmegyek végre bringázni, akármi is lesz.
Most is csak annyira futotta, hogy pár kollégával kiültünk egy padra ebédelni a napsütésre, annyira hívogató volt, hogy nem lehetett ellenállni..."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
tr00p3r
addikt
Ma is bringáztam. Engem a szél nem zavar, igaz nem is érzem menet közben, hogy annyira fújna.
Annyi melóm van, hogy beledöglök. Az unalomba! Így kiültem az irodánk tetőterén a napra egy órára. Rövid nadrág & póló. Így azért éreztem a szellőt. Azért jól esett.
Törött villa: [link]
Egyéb törések: [link]
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Hi,
Ma én is bringával jöttem munkába, kicsit rémálom volt 100m fel bontva az aszfalt, mindenféle csövek hevernek az úton. Így a 30 percből lett 45.
Mindenesetre jó volt nagyonSzerk:
Ja igen szél, a legszebb a csepeli gyorsforgalminak a bal oldala járható (most az sem), amikor szembe eljön egy kamin és visszarak 1m-t az fincsi.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jancsi
aktív tag
-
-
szatocs
őstag
Olcsó pénzért milyen pedált ajánlotok? Semmi SPD, semmi bunnyzás. Csak normál tekerésre kellene. Kelly's gyárit cseréltetnék - ha cseréltetnék -. Legjobb lenne áron belül, bár nem tudom mennyit érhet, szerintem jó, ha egy ezrest.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
-
-
Jancsi
aktív tag
válasz raczger #13980 üzenetére
Komolyabb tisztítást nem igényel sem a tárcsa sem a pofa. Zsírtalanítani kell őket, erre kiváló a sebbenzin, egy vattát átitatsz benzinnel, végigtörlöd vele a tárcsát és a pofákat, már kész is.
Ha külső behatás okozta egyenetlenséget találsz ( pl felverődő kő mélyebben megkarcolta a tárcsát ) akkor azt csiszolópapírral érdemes kicsit medörzsölni, hogy ne legyen kiálló él ami összekaristolhatja a pofát.
A pofákat szerintem nem érdemes csiszolni, a csiszolás után újra össze kell kopnia a tárcsának és a pofának, így lehet hogy csak jóval a csiszolás után lesz újra a régi a fékerő.
Túl sok időt nem érdemes amúgy a dologra szánni, hacsak nem tekersz sokat nagyon mocskos, olajos helyeken akkor bőven elég 1000-2000km-enként tisztítani a pofát és a tárcsát sebbenzinnel. -
becuszabi
aktív tag
válasz raczger #13980 üzenetére
Létezik tárcsaféktisztító spray. Autós-motoros boltokban kapni ilyet, de ha jobban tetszik, akkor vehetsz a patikában sebbenzint. Az etilalkohol nem az igazi, az olajat-zsírt nem túl jól oldja. A fékpofákat ugyanígy, meg esetleg csiszolóvászon.
"Aki szívből él, az élből szív"
-
raczger
őstag
Tárcsaféket kell/érdemes megtisztítani? Gondolom nem árt a pofákról kicsit lecsiszolni a koszt, de a tárcsát mivel vagy hogyan érdemes tisztítani?
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Ybron
senior tag
Jaj de pínom meleg volt... rövid mez be is figyelt .
-
golyani
őstag
néztem én eme nacit, amit bringás gatyónak szánok. minden hol csak a cicanacit találom azt meg nem szeretem meg suliba járnio, túrázgatni kellene. Freeride naciból is csak 3/4-est találtam, reggelente meg jól jönne a hosszabb szár mit szóltok hozzá megfelelne ez nekem?
-
szatocs
őstag
Én meg lerendeltem végre a gépsast, remélem köv hét elején már mehetek is érte Tényleg nagyon jó idő van, még reggel, mikor vonathoz mentem, akkor is jó idő volt, már nem éreztem, hogy hideg lenne a levegő.
Szerk.: Ami viszont nem tetszett, Kelly's - ék megint emeltek az áron, ismét egy 10-est... Tavaly óta így már 20-al növelték az árat, azért ha 2 héttel hamarabb értem volna pénzemhez, akkor még a 10k - val olcsóbban tudtam volna megvenni.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
venember83
nagyúr
válasz tr00p3r #13967 üzenetére
Itt van bizony, bringás idő van, csak a szél ne fújna ennyire. Meg nem lenne rossz, ha a bal térdem is abbahagyná a folytonos fájást, mert a végén megmérgelődök, aztán fájós térddel fogok bringázni 40-50 km-t, ha meghúzódott térddel (amit később gipszbe kellett tenni) ment a síelés, akkor csak tudok majd bringázni is vele.
Meg végre ki lehet ülni a teraszokra sörözni.
-
tr00p3r
addikt
Tegnap előtt megkaptam a sógorom, nagyon régi, első monti vázát. Specialized RockHopper 18" méretben. Acél váz, 1" nyak, még nincs rajta tárcsafék felfogatásra hely, csak V vagy canti. Állítólag olyan a geometriája, hogy outi bringát is lehetne belőle építeni. Gondoltam építek belőle egy SS városi bringát outi villával. Működhet ez?
-
tr00p3r
addikt
válasz Ariadne #13964 üzenetére
Én tegnap bringáztam. Bár reggel még nem úgy nézett ki, hogy délután csodás idő lesz! Rákos rendezőtől jövök ki Gazdagrétre és vissza. Ez napi 24 km. Elég gáz az erőnlétem (nesze neked görgőzés ), de nyáron van, hogy haza tekerek Gödre. Akkor az már 45 km per nap. Volt már olyan is, hogy be is és haza is tekertem és így 64 km a napi táv.
Szerencsére nekem az irodában van rendes fürdőszobám, ahol tudok tusolni és utána átöltözni. Másképp nem is tudnám megoldani a bringával bejárást.
VÉGRE ITT A TAVASZ!!!
-
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #13962 üzenetére
Hej, nekem egy irányban lenne olyan 15-20 km körül a munkábajárás bicóval... Mindig gondolkodom rajta, mert kedvem lenne hozzá, de sose lesz belőle semmi, mert nincs tusoló a melóhelyen és ennyi kmnél már azért nem ártana. De lehet ez is csak kifogás. Pedig milyen brutálisan erős lennék pár hónap alatt... Óóóó...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Meme
aktív tag
válasz Pinya007 #13960 üzenetére
A schwin csepelnek van ismét gyári tandemük.
Elég normális az alu vázuk, de pocsék felszereltséget raktak rá.
Ennek 134.000,- a listaára.
A leggyengébb pont a hátsó kerék-tengely. Még menetes agy van benne,az 2 ember alatt egy döccenőnél meg fog hajlani.
Ha a gyárit veszitek ezt mindenképpen ki kellene cserélni.
A váz+excenter 43+6k.
Építeni olyan 150-200k körül lehet.Használtba ennek megfelelően.
Kipróbáltam egy általunk frissen felujitott nöi vázasat (elöl-hátul csak alul volt 2 cső ) nagyon csavarodott oldalra. Ezekket én nem venném meg.Mint gyakoló boltos és tandemes mondom ezt
Szevasztok bogyókák!
-
rétisün
veterán
válasz bmx powa #13961 üzenetére
de jó neked! nekem csak sörözős kirándulás volt ma, a bicajozás holnapra marad, de már hajnalban elkezdem! (bicajjal járok melózni ) persze délután is megyek majd valamerre, remélem most már tavasziasodik az időjárás, igen unom ezt az ócska időt
a héten idáig ~25 km....(melóbajárással )
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
bmx powa
tag
ijjnye dejó volt! Napsütés, 19 fok, rövidgatya rövidmez!
A héten idáig 110km...Márciusban csak 440 jött össze sajna...nyárra havi ezernek meg kéne lennie...de inkább többRajtavagyok az ügyön!
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
Pinya007
aktív tag
-
brownus
veterán
-
tr00p3r
addikt
-
törölt tag
válasz szatocs #13944 üzenetére
Épp a múlt héten raktam össze egy HG50 11-30 8s fogaskoszorú HG70 8s lánc párosítást, szerintem nagyon pengén működik, hangtalanul pontosan teszi a dolgát. Átlagos CC vagy allmountain felhasználásra szerintem fölös drágább rendszert venni.
Sram cuccokat én nem keverném a shimanoval, de ezt csak a személyes rossz tapasztalat mondatja, lehet hogy másnak jól műkszik a kevert rendszer is. Nekem a sram 58-as lánc megette a shimano hajtóművet cirka egy év alatt. -
tekeyagd
aktív tag
Sziasztok!
Na megmaradok talán. Feltöltöttem a Bringaexpós képeimet ide.
-
Bikeman
aktív tag
válasz venember83 #13945 üzenetére
Az igazi lassúkezű, akinek ez a beceneve is, az Eric Clapton.
szatocs: nem bánd, tudniillik baromi nehezen lehet már IG lánchoz hozzájutni.
Különben IG-HG között az a különbség, hogy az IG láncszemek oldalán, ott ahol "hajlik" le van köszörülve az oldala széle ferdén, ezáltal valamivel jobb a váltásteljesítménye, meg lehet, hogy egy kicsit keskenyebb is a HG-nél, de nem annyival, mint a 8-9 seb. közzötti difi.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
-
szatocs
őstag
válasz Bikeman #13942 üzenetére
Láncra azt írtam, HG70
Fogkiosztást pedig csak kérdésre, hogy az mire lenne jó, mert szerintem nekem a 11-32 kellene, de akkor tényleg elég az. Az meg hogy a másikat lehet IG - ssel is, az nem vonz, mivel az árra is figyelek(#13943) Ybron - Hu, ez a sor már nagyon húzós nekem
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Ybron
senior tag
válasz szatocs #13941 üzenetére
Itt 1 pl a kompatibilitásra fogaskoszorú lánc
És egy másik pl pl az fogaskoszurúm campagnolo Centaur és most egy corus lánc van rajta, de anno szintén Centaur volt. Itt azért egyszerűbb dolgom van mert én csak a campa termékeit használom szóval akár tehetnék rá campa veloche record láncot is csak az a lényege hogy a sornak megfelelően (pl nekem 10 sebességes) legyen megválasztva.
Shimano láncot is rakhatnék fel rá csak a megfelelő sorra és méretbe legyen.[ Szerkesztve ]
-
Bikeman
aktív tag
válasz szatocs #13936 üzenetére
A másodikat IG lánccal is tudod használni, mert volt olyan hajtómű, amire rá volt vésve, hogy csak IG lánccal kompatibilis (pl. az én '98-as LX-emen is rajta virít ez a felirat, sőt még dobozos, bontatlan IG90-es (!) láncom is van )
De ez a fogosztás, amit leírtál ez inkább oútire hasonlít nekem, sőt biztos.
Nem tudom, milyen hajtóműved van, de jó lesz egy 11-32-es sor, láncnak pedig egy fokkal jobbat ajánlanék, Shimano HG70, vagy SRAM PC58.
Ismertetőjelem: Lassúkezű...
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
válasz szatocs #13936 üzenetére
Fogosztás:
12-21: 12-13-14-15-16-17-19-21 (S)
13-23: 13-14-15-16-17-19-21-23 (T)
12-23: 12-13-14-15-17-19-21-23 (U)
13-26: 13-14-15-17-19-21-23-26 (V)
12-25: 12-13-15-17-19-21-23-25 (W)Erre értem hogy országúti sorok, én ilyennel megyek 12-23: 12-13-14-15-17-19-21-23
de most neked akkor terepre kell vagy országútra, mert nem mind1
Mert én csak olyan fogazásban ami neked kell mountiba találok és az is 9 speedes
[link] -
szatocs
őstag
A fogaskoszorúhoz egy HG 70 - est néztem ki. Ehhez jó lesz akkor ez?
Shimano CS-HG50-I 8sÓra meg Velo 8 HD, amit néztem, de akkor az is lesz a befutó.
=== Szatocs ===
-
Bikeman
aktív tag
válasz szatocs #13935 üzenetére
Én Enduro8-at (tényleg, ezt nézted?) vettem annó a Mity8 ellenében, ott is a vastag vezeték a difi(meg a szín, de az mndegy). Szerintem megéri, mert ezt biztos nem szakítja el az ág, meg adnak hozzá egy spirálcsövet (legalábbis az Enduro8-hoz), amivel a fékkábelre esztétikusan fel tudod rakni a vezetéket, nem kell körbe tekregetni (ami nem is lehetséges a vastag vezetés miatt).
Az Enduro8 vezetéke kb. olyan vastag, mint egy mobiltöltő kábele.
-
Ybron
senior tag
válasz szatocs #13935 üzenetére
Szerintem abszolúlt nincs hátránya szóval nyugodtan vedd csak meg a HD-t.
A masodik kérdésedre a válasz pedig:
ezek ugye országúti sorok amiket bemásoltál.
IG a lánc tipusa semmi extra szóval figyelni kell milyen láncokat támogat az adott fogaskoszorú.
A Shimano 8-as fogaskoszorú 11-30 (CS-HG50-I) hoz a javasolt lánctípus:
IG-31, IG-51, PC-38, PC-48, PC-58[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
Csak kimentem az időből. Mégegy:
Shimano CS-HG50-I 8s
Shimano CS-HG50 8sA kettő között mi a különbség? Mert az első kb 1,5k - val olcsóbb, mint a második. A másodikra írja, hogy IG kompatibilis, ez mit takar?
8 sebességes,
IG kompatibilis fogaskoszorú
Fogosztás:
12-21: 12-13-14-15-16-17-19-21 (S)
13-23: 13-14-15-16-17-19-21-23 (T)
12-23: 12-13-14-15-17-19-21-23 (U)
13-26: 13-14-15-17-19-21-23-26 (V)
12-25: 12-13-15-17-19-21-23-25 (W)Az elsőnél ilyen nincs megadva, csak az, hogy 11-30 és 11-32. Nekem 11-32 kellene.
=== Szatocs ===
-
becuszabi
aktív tag
A tempósabb haladást úgy segítheted elő, hogy kisebb gördülési ellenállású, vagy keskenyebb külsőt teszel fel. Az elsőnek jelentősebb a hatása, viszont mindkét esetben van egy járulékos előnye a cserének: relatíve könnyebb lesz a kerék, kevesebb erő kell a forgatásához.
(...ahogy azt a többiek is írják ...lehet nem kellene tévézni és fórumozni egyszerre)
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
szatocs
őstag
Ebike-on van egy kis árcsökkentés, ami miatt megérheti rendelnem onnan. Volt már valakinek olyanja, hogy hibás terméket kapott tőlük?
Tudom benne van, de mégis megkérdem.
=== Szatocs ===
-
dunc
nagyúr
Nos a páromnak a montik tetszenek,de nem megyünk terepen(max laza földút) én hajlok rá,hogy azt vegyünk,és arra gondoltam jól gördülő külsőt dobnék neki rá,úgy mennyire tudna jobban haladni a durung gumihoz képest?
-
Ybron
senior tag
Volt most valaki a Bringaexpon ?
-
rankesz
veterán
-
-
Ybron
senior tag
Max eltörik a váz, vagy kiszakad a hajtókar... .
áhh, dehogy, szerintem csak simán van benne egy kis nyolcas. Én kerekeimbe is van pedig csak 65kg vagyok és nem nagyon szoktam kátyúzni, de ha igen akkori s megadom a módját.
Legtöbbször versenyen amikor menés van és csatt, de úgy hogy majd kiszakad az első villa, kettétörik a kerék, és kirepül két kulacs, nah az a kedvenc
De mindent öszevetve jól bírja és általában minden kerékben van egy minimális nyolcas akkor tárcsában is. -
nagyúr
Ha 80 kg fölött vagy, és 200-as tárcsával nyomod, még elöl-hátul átütős agyakkal is cirpelni fog kanyarokban, vagy ha nem teljesen szűz már a tárcsa. Meg lehet szokni, mint DH gépeken a láncvezető kerregését.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Bikeman
aktív tag
válasz tr00p3r #13902 üzenetére
Hát azért akkor már csak kitalálok valamit vele...
Külön is kapni, azt hittem, hogy csak a kerekekhez jár.
A belsejében van egy zippes oldalzseb, ill. az agynál mindkét oldalon meg van erősítve egy rávarrt valamilyen anyaggal, hogy a gyorszár/tengelyvég ne kezdje ki az anyagot. Cetlijéből kiderült, hogy a Salomon gyártotta.
És mindkét márka az Amer Sports konzorcium márkái tobbek közt, nem is tudtam...
-
Bikeman
aktív tag
válasz venember83 #13903 üzenetére
Mindkét megállapítás helyes... (2 monti (lesz) 1 outi)
Bár idén még csak az országútival tudtam menni egy karikát...
-
törölt tag
válasz No-kia #13895 üzenetére
Jaja, Eged-ről szinte bármelyik ösvényen lehet durvulni lefelé. De "eggyel" fentebb, a Vár-hegy tetejét ha van türelmed megmászni (669m) akkor onnan szintén villámgyorsat lehet lejtőzni. Egyik út levisz egy kőbányán keresztül F.tárkányba, a másikon Várkút felé jutsz vissza Egerbe.
-
Manitou
veterán
válasz venember83 #13903 üzenetére
MIntha lenne országútija is
-
tr00p3r
addikt
válasz Bikeman #13890 üzenetére
Az a két fekete köralakú valami a bringa alatt, a kis sárga csíkkal, a kerekek táskái, elég profik, csak tudnám, hogy mire fogom őket használni...
Megmondom: Nekem adod. Tudod mióta vágyom ilyenekre? A DT táskáját néztem, az is nagyon profi. 3 db kerék fér el benne.
Ütős lesz a géped.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest