Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz Bazsee71 #46140 üzenetére
elég csak kérdezni és már meg is találja az ember magától.. mint mindig
hario alátét
a csavaranya? az nem tartja középen a tengelyt az alsó felén. ott érezhetően jobbra-balra billeg és szerintem idővel leőrli saját magát a ketyere.
különben meg angliából rendelnék fiorentanot, csak most nem megy az anyagi része miatt meg a kábel is kérdéses amivel jönne. nem szeretnék egyből kábelcserével kezdeni. bár eng -> eu adaptert lehet kapnia baratza sette nagyon tetszett még a beharangizásnál, de az új videókon eléggé bazárinak tűnik a kivitelezése.
:)
-
vicces
addikt
válasz Bazsee71 #46146 üzenetére
a graefnál az őrlőmű 2 darabja közé beül a kávé és szerintem az eltart. ma szétcsavarozom és teljesen kipucolom. de továbbra sem tartom espressoképesgépnek csak az első pár hétben. ma már egyétalán nem tudok puderre őrölni vele, pedig olyasmi őrlemény kellene. /legalábbis az én setupommal igy adja ki a 25 másodpercet és a 60ml-t./ a hario egyből egészen finomra őrölt és jó is lett a főzet vele.
de az is lehet, hogy az állitótárcsa műanyag menete és a 2 műanyag pöcök amik abban futnak kopnak ki és adnak mindig egyre nagyobb holtjátékot az őrlőműnek. lehet ezért is van az a második lehetőség amikor még lehet finomitani rajta. pár hete irták mások is, hogy már nem tudják hova állitsák mert minden a max finomságon van de egyre rosszabb lesz idővel.
vagy mind a 2 jelenség egyszerrre. igy vagy úgy, én nem szenvedek vele tovább. ha engem kérdeztek ez nem espressoképes őrlő.:)
-
vicces
addikt
válasz Bazsee71 #46154 üzenetére
kávé bele, aztán őrlés. a végén paskolás. annyi van hogy én még úgy paskolom sokszor, hogy nyomom még a motornak. lehet ez a baj? a többiek hogy szedik ki a pangó őrleményt belőle?
a harióról nekem nagyon jó a benyomásom. minden kávét órával húzok mióta eszpressozok és nem mondanám, hogy nem alkalmas erre a feladatra. az is igaz, hogy eddig maximum 10x őröltem vele 15-16 grammokat. lehet nincs még el vagy bekopva. de nagyon tetszik. a teteje is már az újabb fajta szilikontető ami nem fog tönkremenni.
különben a 702-est lehet alátétezni, ezt a 800-ast nem. legalábbis nem találtam sehol erről irást. persze szerintem lehetne. megvárom a következő kofiváltást vagy esetleg tényleg levadászok valami pár napos pörit itt minálunk és persze kap még esélyt, de nem reménykedem már. ha továbbra sem lesz jó, akkor eladó lesz féláron. ajánlom figyelmetekbe!
esetleg még a szűrőm lehet ami miatt nem jó nekem ez a daráló. valaki irta már itt, hogy cserélt szűrőt és az őrleményt feljebb kellett csavarni durvább irányba. én még mindig a gyári dupla ranchiliot használom. eddig ez is megtette. mint ahogy a kávégép is. egy rossz szót nem tudok rá mondani, főleg mióta megkapta az extra "beültetéseit" fragolától. hibátlan a gép, nem is kell jobb[ Szerkesztve ]
:)
-
t-bali3
senior tag
válasz Bazsee71 #46154 üzenetére
Én is elég sokat szenvedtem a 800-zal. Rendszerint azok mondják az ellenkezőjét, akiknek 702-je volt/van... Ha én tudom előre, hogy nem egyszerű alátétekkel működik, tuti a 702-t veszem..még olcsóbb is lett volna..
(#46155) Alvarez81
Szerintem próbálkozz majd duplákkal, én már csak azt iszom. Kicsit dupla ristrettós lefolyásban. -
adp
őstag
válasz Bazsee71 #46267 üzenetére
mondjuk nem mintha nagy összeg lenne, egy sorral elnéztem előbb azt az 1800-at, hála égnek csak 167 ft.
De lehet veszek párat valamelyikkel csak jó lesz, mert a mostani is néha jó néha nem. Egy ideig megfordítva is volt, aztán ott is egyszer elkezdett szivárogni, visszafordítottam és igazából már vagy fél éve nincs baja -
-
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #46393 üzenetére
50 fok körül volt egy konszenzus kb fél éve.
Sz.sz főleg a világos pörkölés döglik gyorsan. Ráadásul a fagyasztás főleg adagonként fagyasztva hoz pluszt, ha egybe fagyasztod, miután kiveszed nagyon gyorsan romlik.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jolti
senior tag
válasz Bazsee71 #46423 üzenetére
Ja, bocs! Figyelmetlenül olvastam! Azt hittem az ragadt bele.
Azzal óvatosan, nehogy nehogy leszivárogjon valahová.
Mielőtt azzal neki esel -lehet hülyeségnek hangzik-, de én tennék egy próbát ezekkel a nedves tisztítókendőkkel is.
Még a sima babapopsi törlő kendő is csuda dolgokat lehozott már nekem. Amikről nem is gondoltam volna. De vannak vegyszeresebb változatok. Olyan meg szinte minden háztartásában van.
Ha nem jön be, még mindig ott a másik változat.[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
válasz Bazsee71 #46490 üzenetére
Majd a profik megmondják, de emlékeim a bejáratás úgy általában valahol 5-10kg között van. Na ennyi még nálam nem ment át. Másrészről meg úgy rémlik, hogy a Mazzer a Majorhoz (meg gondolom felfelé) a késeit "bejáratva" árulja. De hogy válaszoljak a kérdésedre nem tapasztaltam semmit. Persze ez lehet azért is, mert: 1 folyton váltogatom a kv fajtákat 2 nem elég kifinomult az ízlelésem.
Azt viszont észrevettem, hogy a tölcséren 16g darálásból kb. 1g feltapad a falára. Annak idején próbáltam vízpapírral felcsiszolni, de mint látható nem jött be (nem is tudom hogy gondoltam) ezért most fel akarom polírozni. -
Tonyo
őstag
válasz Bazsee71 #46626 üzenetére
Nem értettük félre egymást, leírta, hogy nem küld külön tamper segédet.
Türelmes típus vagyok, amikor gépet akartam venni még májusban, akkor írtam neki, azóta se válaszolt, ennek ellenére megkerestem telefonon, hogy szeretnék tampert és segédet venni tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
válasz Bazsee71 #46681 üzenetére
Azért azt a Major-t te elég jó áron vetted. Ha hozzádobod az új kés és a karba örlős átalakítás árát, akkor sem lesz vészes. A reális ára szerintem 130-140 körül van, ha szép állapotban van, új késsel, átalakítva. Én is beszéltem az eladóval, de addigra te már bejelentkeztél arra a Majorra, úgyhogy én lecsúsztam róla.
-
Wolfy999
tag
válasz Bazsee71 #46685 üzenetére
A villához tudsz egy linket adni? Azon én is gondolkozom. Mi az az anti-sztatikus rács? Hova kerül rá?
Nekem is nagyon bejön a Major, sokkal kénylemesebb használni, mint a K6-ot volt, és finomabb is vele a kávé. Bár ízben nem volt akkora az ugrás mint árban! Az ascaso mini és a K6 között sokkal nagyobb volt a szakadék ízben, mint a K6 és a Major között. -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #46702 üzenetére
így van, én is csak tisztázni szeretném, aztán jön a takarítás, törlés. jó tesztelést, az eredményeket pedig meg lehet beszélni ott. általánosságban ("kóstoltam ezt a kávét, nekem túl savas") itt is, céla, ávéix, a korzó így-úgy, ezek a témák viszont vörös posztó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz Bazsee71 #46754 üzenetére
Látod, ebből látszik hogy mennyire nincsen fogalmam erről az egész dologról
Pl. arra sem gondoltam hogy működés közben kell körte fecskendőzni... azt meg, hogy mennyire van rá szükség?!
Tegnap mikor kitakarítottam megérzésre kb. 4 g őrleményt véltem felfedezni, utána beletettem 16 g-ot, amiből 12 g jött ki, kis paskolgatásra talán még 1,5...
Ez csak akkor zavar mondjuk, ha decafra váltok...[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
verti1
tag
válasz Bazsee71 #47109 üzenetére
Nem tudom miért van ez nálam, de nem egyedi jelenség. Teli van a googli is hasonló képekkel. A te géped rézcsöves ha jól tudom. Szerintem az van befolyással erre is. Persze a folyadék nem össze nyomható ideális esetben, de azért itt levegősödik kicsit a bojler/csőkígyó. A lényeg amíg a hosszú csövön végig nyomja a vizet az ulka és feltornázza a nyomást addig már ázik a pogi és ellenállóbb lesz. Én ezt érem el a szűkítővel. Az ulka hangján lehet hallani, hogy mikor épül fel a teljes nyomás. De ezen felül egyszerűen nem hagyott nyugodni a dolog, hogy "féloldalas" a vízterítés. A legtöbb gépet ha megnézed középre terelik a vizet, vagy eleve ott lép be a fejbe, majd onnan osztják szét különböző módokon. Pl. a Silvianal ezt tökéletesen megoldották. Ha lehet akkor miért ne legyen tökéletesebb a dolog, ezen ne múljon semmi. Elvégre a minél egyenletesebb kioldódás a cél minél stabilabb hőmérsékleten. Persze a jó kávé nagyon sok mindenen múlik, de ez pont olyan "tuning"mint a spec felső szűrő, a PID, a rézcső, a tökéletesen megmunkált szűrő amin egyenletesen halad át a kávé, a daráló szabályozás, a szenzorok, hőmérők stb...
Már mutattam ezt a videót , de itt tökéletesen látszik, hogy mennyire eltolódik a csapolás vége balra.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #47124 üzenetére
Ja, erre céloztam én is. Túléli a Szajkófilippét többszörösen, és az eredmény is jobb. De minimum egy Graef 702 kell mellé. Bolti téglából nem készít kávét.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- Seiko The Black Series Limited Edition
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest