Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48383) soldier2 válasza Casto (#48379) üzenetére


soldier2
őstag

Érdekes dolog ez a nyomásprofilozás, sokak szerint a pumpás gépeket vagyonokért tudják a rugós karosok nyomásprofilját reprodukálni (pl LM Strada stb). Általában a fokozatosan, de viszonylag gyorsan magasra emelkedő majd lassan folyamatosan csökkenő nyomás (akár 12 bar) a világosabb pörkölésű kávéknak, az alacsonyabb csúcsnyomás (akár 6 bar) a sötétebb pörkölésű, lazább szerkezetű kávéknak tesz jót. Ha ezt mint ökölszabályt elfogadjuk, láthatod is hol fog a szokásos pumpás gépek stabil 9 barjahoz képest többet hozni a (rugós) karos, és hol jön ki az előnye. Azért, hogy ne legyen ennyire egyszerű a helyzet ittam nagyon finom közepes pörkölésű (dominálóan gyümölcsös ízvilágú) kávét Kávékalmárnál az Olympia Club-ból, aminél a csúcsnyomás 6 bar körüli. Az Electra állítólag az őrlemény finomságára is nagyon érzékeny, könnyebben befullad (mint a rugós karos kisgépek általában).
A gép felmelegedik, akárcsak a Pavoni, nem is kicsit, hiszen 120 fok körüli benne a víz és nincs szigetelése.

Jveres: a közeleg már a bolondulásod" úgy hangzik, mint aki tud valamit, lesz még egy HG1 eladó hamarosan? :)

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.