Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NomAAd5

csendes tag

Otthoni használatú kávégép vásárlásán töröm a fejemet, ezzel kapcsolatban szeretném kérni itt a segítséget. Először automata gépben gondolkodtam - vonzó volt, hogy frissen darál, darálási finomság és a vízmennyiség állítható, minden az egyben, használtan kedvezőnek mondható áron kapható.
    Át meg keresztbe olvastam és kerestem ezt a fórumot, az összefoglalót, a kapcsolódó oldalakat - persze nem teljesen. Azt megértettem, hogy itt a fórumközösség az automatákat egyáltalán nem javasolja, többek között pl. a megbízhatóságuk/javítási igényük miatt, de még inkább, hogy az elkészített ital minősége elmarad a várt szinttől.
    Természetesen minél kedvezőbb az ár annál jobb, de szempont, hogy normális ital készüljön a felszereléssel, szóval nem úgy vagyok vele, hogy csak "30e/40e alatt". :)
    Azt is megértettem, hogy bizonyos olasz gyártók (Gaggia :D, Quick Mill, Rancillio) bizonyos főleg régebbi (>10-15 év) modelljei ajánlottak.
    Örömmel veszem, ha kiigazítjátok, ha valamit nem jól értettem. :)

Felmerült néhány kérdés bennem, amire még nem találtam meg a választ.
    1. Jól sejtem, hogy ha sikerül szereznem egy ajánlott régebbi gépet, akkor még 20-40...e Ft felújítást is érdemes hozzászámolni? (Meg persze espresso képes őrlőt.)
    2. Mennyire javíthatók ezek a régi gépek, szóval mekkora esélye lehet, hogy egy olyan működőképeset szedek össze, amit már nem gazdaságos javíttatni?
    3. Ha hirdetnek egy olyan gépet, amiről itt, vagy a hivatkozott oldalakon nem olvasok, milyen szempontok alapján tudom eldönteni, hogy érdemes lehet?
    4. Kicsit körülményesnek tűnik ezeknek az ajánlott, régebbi gépeknek a fellelése. Van olyan új gép, amit ajánlotok, ami a szintet teljesíteni? Ha igen, melyik(ek)?

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák