Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz KMan #8703 üzenetére

Pontosan ez a problémám nekem is jelenleg, csak egy kicsit specifikusan, és úgy tűnik van némi helyzeti előnyöm.
    Idén év vége felé letelik a szerződésem, váltani szeretnék. Jelenleg közszféra, szűk 500K bruttó + telefon (ami egész jó csomag: pl. 6 GB net stb. van benne), illetve évi bruttó 200K béren kívüli juttatás. Ezen kívül gyakorlatilag semmi plusz nincs (eseti jelleggel, karácsonykor van 15-20K értékű utalvány, nagyobb összegű (mondjuk 1 havi) pénz átlag 10 évente esedékes). Bérfejlesztés 3-4% évete, még két évig, aztán előreláthatólag 4-5 évre befagy a fizetés. Plusz a jelenlegi, speciálisnak tekinthető beosztás előnyei: sok szabadság, bruttó 8 óra munkaidő (ebédidőt nem kell ledolgozni), kényelmes munkatempó stb. (van pár hátrány is: pl. elvileg bármikor levihetnek mondjuk a határra kerítést őrizni pár hétre).
    Kilátások a versenyszférában: anyagilag cca. 50-60%-kal több fizu reális lehet.
    Egyelőre nem nagyon nézegettem konkrét lehetőségeket, mivel még több hónapig kötődöm a jelenlegi céghez, de azért már a kapcsolati tőkémből 1-2 telefonhívást megengedtem. Egy cégnél, amely valahol félúton van a közszféra és a versenyszféra között, elvileg a versenyszféránál jobb lehetőségekkel, van egy jó ismerősöm, aki jelenleg igazgatói beosztásban van. Évekkel ezelőtt, amikor egyszer egy megbeszélésről kifelé jövet kifakadtam, hogy váltani fogok, megjegyezte, hogy ha komolyan gondolom, keressem meg őt. Mivel eljött a pillanat, tárcsáztam. Azt mondta, gyakorlatilag "könnyített eljárásban" felvesznek (nincsenek körök a személyüggyel stb.), csak egyetlen paramétert mondjak: fizetési igény. Ha nekik belefér, jöhetek, ha nem, akkor sajnálják. A cég elvileg jobban fizet (legalábbis a kvalifikált munkakörök tekintetében), mint a közszféra, viszont nem tudom, mennyivel (vélhetőleg nem éri el a versenyszféra szintjét).
    Jó lenne olyan összeget meghatároznom, ami még nem veri ki a biztosítékot a srácból, viszont azt sem szeretném, ha a túl óvatos becslésem miatt elesnék némi pénztől (egyéb előnyökért cserében részesíteném előnyben ennek a cégnek az ajánlatát: még ha valamivel kevesebb is lenne a fizum, mint mondjuk egy bankban, pl. a földrajzi elhelyezkedés (ha a megcélzott telephelyre kerülnék) kedvező lenne számomra).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés