Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz Blaise #6336 üzenetére

Legyen 100 az albi az egyszerűség kedvéért, (persze az is inkább 150 manapság), legyen 200 megtakarítás azért, hogy 2-3 év múlva be tudj szállni egy budapesti lakás hitelébe, és itt még csak a minimális önrésznél vagy. Már 300-nál járunk, és még nem is éltél. Ez szerinted a gazdagság?

Nyilván bele lehet kötni az "alig-alig" szóba, de én most úgy érzem, hogy nem élek nagylábon, főleg az átlagos Nyugati életszínvonalhoz képest. A cimboráim sokkal kevesebbet keresnek ennél, de alájuk például toltak egy lakást, szerencsés családból származnak. Ők máshogy állnak ehhez a kérdéshez. Nagyon fontos az, hogy honnan indulsz. Ha 0-ról, akkor Pesten sok pénz kell, hogy megkapaszkodj.

Egy ismerős csaj most vett egy panelt (!) 15 millióért, az önrészt a szülők adták neki "kölcsön". Nem keres rosszul, 300-350 ezer nettót, és nem tudja bevállalni azt, hogy vegyen egy kocsit. Nem egy Q7-esről beszélünk, hanem valami minimál autót. Pedig ő sem szórja a pénzt. Tök egyszerű matek az egész, törlesztőrészlet, kaja-pia, kis hobbi, bulizás.

Szóval számolgassatok! Nyilván sokakat dühíthet, hogy ennyi pénzről beszélünk, de akinek mondjuk fele ennyiből kell élnie, az kőkemény kompromisszumokra kényszerül. És ez nem duma, én is voltam koleszos 10 ezerért havonta.

nem véletlenül van annyi ember, akinek minden pénz kicsúcszik a kezei közül

Szerintem ez nagyon káros hozzáállás. Eleve Magyarországon hihetetlenül kevés olyan ember van, akinek nincsenek napi anyagi gondjai, saccra úgy 10% lehet. A többieknek matekozniuk kell. Nincs, ami kicsússzon az emberek kezéből. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés