Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Önmagában az általad írt 1M bevétel (nettó, 1 főre) nem értelmezhető, hogy sok vagy kevés. Nagyon sok egyéb paraméter kontextusában lehet csak vizsgálni:
- párod is hoz ennyit? (ugye olvastuk, hogy családos vagy); Ha nem hoz, mi az oka? Pl.: vigyázni kell a gyerekre és ez is ér család szinten annyit, hogy ne égjen ki és emiatt kevesebb vagy olcsóbb munkát vállal el;- mennyi a havi fix kiadás? (ha havi 60e rezsit nézünk, mellé a mobil- vagy tévé részlet - ha van - további akár havi 50-60e lehet, azt is ide kell számolni);
- mennyi a hiteltörlesztés teljes havi díja, amit levonnak?
Hiába van 1M bevételed, ha 400-450e azonnal elmegy hiteltörlesztésbe, akkor valójában 550-600e a bevételed azon része, amivel gazdálkodhatsz, és itt már bizony hiányzik 400e a nap végén, amikor azt számolod, jó vagy sem a bevételi szinted?Van vidéki házaspár ismerősöm, akik 2x 300e bevétellel működnek, hitel vagy nagy igények nincsenek, így ahogy elmondták, akár az egyikük fizuját is félre tudják tenni.
Ezért írtam, hogy fontosak az egyéb paraméterek.Fentiekkel együtt is, amikor azt olvasom, hogy valaki a nettó 1M-t szanaszét adóztatná, azzal nem tudok egyetérteni, mert ahogyan te is, én is látom az élelmiszerek és egyéb termékek brutálisan emelkedő árát, és nem tudom azt a logikát hová tenni, hogy ha nekem nem csak az alsó polcos szemét élelemre futja, attól még miért kellene több adót fizessek?!
Rácsatolva Drizzt 42506-os hsz-ére: a nem munka jellegű jövedelem a társadalom jelentős részénél szerintem nem értelmezhető, mert megtakarítás vagy befektetés nincs, csak a hónapról-hónapra túlélés. Holott, egyébként lenne az a réteg, aki tudna megtakarítani, csak az akarat hiányzik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- TCL LCD és LED TV-k
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest