Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stoilt
csendes tag
Sziasztok! 9 hónapja dolgozom egy cégnél java fejlesztő gyakornokként. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek gyakornokként van-e létjogosultsága a fizetésemelés kérésnek? Nem feltétlenül azonnal. A legjobb esetben is csak nyáron lesz diplomám és akkor is október végéig él a jogviszonyom, a tapasztalatok szerint addig gyakornokként alkalmazzák az embereket a cégnél. Az viszont még (ismétlem, legjobb esetben is) 8 hónap, és nem szeretnék addig ugyanezen a fizetésen tengődni. Alapvetően nem egy rossz órabér, amit kapok (átlagos), de kicsit rosszul esik, hogy minden ismerősöm, aki velem egy időben kezdett gyakornokoskodni más cégeknél, már túl vannak legalább 1 emelésen, van aki kettőn is. A másik, ami bánt, hogy mostanában interjúztatják a most tavasszal induló gyakornoki programra jelentkezőket és gondolom a felvetteket szintén ezzel a bérrel fogják díjazni, az meg hogy néz már ki, hogy ugyanannyit keressek, mint egy oktatás alatt álló kezdő kolléga. Én mostanra eljutottam arra szintre, hogy kisebb feladatokat önállóan meg tudok oldani, de bíztak már rám nagyobb, fontos feladatokat is szűk határidővel, amelyekben szintén helyt álltam. Azt elismerem, hogy amikor én voltam frissen felvett, kicsit szégyelltem magam, hogy 4 hétig oktatáson ültem, nem termeltem, de az alatt is kaptam ezt a fizetést, szóval ilyen szempontból korrekt volt a cég, de most már jól esne valami emelés. És nem az én munkámmal van a baj, mert a többi, velem egy időben kezdett gyakornok kolléga (már aki még mindig itt van...) sem kapott semmi emelést. Nem tudom, hogy nem is tervezik-e, vagy csak kérni kellene esetleg, de egyelőre nincs képem több pénzért kuncsorogni. Viszont lassan kezdek megszorulni anyagilag (albérletbe kellett költöznöm) és nem fedezi a gyakornoki fizu a kiadásaimat, október meg még messze van... (többet pedig nem tudok dolgozni, mert akkor tényleg soha nem lesz meg a diplomám) Szóval szerintetek kérjek, vagy sem? És ha igen, kit keressek meg ezzel? A HR-t, vagy egy vezetőt, vagy hogy működhet ez egy 100+ fős kkv-nál?
Új hozzászólás Aktív témák
- HAVN HS 420 VGPU Black - Prémium minőség
- Samsung 970 Evo 500GB (28-30k) / 1TB (43-45k) NVMe SSD - több db is - 99-100%-os kondíciók
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- MSI A78M-E35 (MS-7721) AMD FM2+ alaplap
- MAGYAR Lenovo T14 gen2 (11.gen Core I5 16Gb 512Gb 98% Akku) laptopom eladó!
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- darkFlash Shadow Pro
- Cooler Master Cosmos C700P + 4db be quiet! Light Wings 120mm PWM + kontroller
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új Acer Nitro V15 FHD IPS 144Hz Ryzen7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest