- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lauterbrunnen
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Sk8erPeter #5898 üzenetére
Már megoldottam.
Nem. Van egy mappa. Ebben csak képek vannak. A listFiles a Taskerben valami ilyesmit ad vissza:
/Mappa/Kep1.jpg
/Mappa/Kep2.jpg
[…]Na nekem az az ötletem támadt, hogy nyomok egy splittet a \n-re, azaz a sortörésekre és ezt belementem 'i' -be. Ekkor ha pl a /Mappa/Kep1.jpg-t szeretném kiiratni, akkor az i[0] kell nekem. Tehát a tömb nulladik eleme. Namost ennek a tömbnek a lenghtje alapján generáltatok vele egy random számot. (Math.floor) Majd ezt a random számot állítom be háttérnek. Eddig működött a dolog. Viszont azt is szerettem volna, ha az előző háttér tömbbeli értékét ne sorsolja ki még 1x, illetve nulla se legyen az a szám, amit így kapok, erre kellett volna nelem a for. A for azt nézte volna meg, hogy az előzőleg "I" Taskeres globális változóval egyezik-e a most generált szám. Ha igen, akkor addig futtatja, míg más nem lesz a kapott eredmény. Csak közbe rájöttem, hogy az amit összedobtam több sebből vérzik. (Pl a setGlobal a forban
) Ezeket közben kijavítottam és while-ra cseréltem a for-t. Ezt sikerült összehozni, ami működőképesnek látszik:
var Hatterek =listFiles("Hatterek", false).split("\n");
var number = Math.floor( Math.random()*(Hatterek.length));
while(number == global('OldScrBcg')) {
var number = Math.floor(Math.random()*(Hatterek.length));
}
while(number == 0) {
var number = Math.floor(Math.random()*(Hatterek.length));
}
setGlobal('OldScrBcg',number);
setWallpaper(Hatterek[number]);
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest