- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #6041 üzenetére
Azért szerintem jelenleg még igen nagy túlzás, hogy a jQuery felett "eljárt a kor".
Egyszerűen még nem tartunk ott, bármennyire is menő lenne, a jQuery-nek az egyik lényege továbbra is megmaradt, vagyis röviden leírni mindazt, amit amúgy hosszabban, de amúgy tényleg megoldhatsz plain JavaScripttel. (A másik lényege persze a cross-browserség megteremtése, de most ettől tekintsünk el, mert nem érdekes a téma szempontjából.) Szerintem igaza van fordfairlane-nek akkor, amikor azt állítja, hogy ezen vacogni felesleges premature optimization. Ahogy haladunk előre, a középkategóriás (vagy akár még az olcsóbb) okostelók is egyre komolyabban vehető processzorokkal vannak felszerelve, úgyhogy szerintem kezd csökkenni a súlya annak is, hogy mobilon mennyire érezhető a jQuery-nélküliség (vagy sem).
Az általad linkelt oldal egy-két példája is mutatja, hogy azért kódszépség tekintetében vannak még mindig bőven különbségek egy rövidebb, beszédesebb kód és egy szószátyárabb, de menőbb (hiszen plain JS) kód között. Meg ott a ZeptoJS és társai, amik az alapvető funkcionalitást tartalmazzák, az is megfontolható lehet, ha a jQuery súlya fájdalmas.
Pont nemrég került elő, hogy korábban írtam saját célokra egy böngészőbővítményt, aminek annak idején az összes kódját plain JS-ben pötyögtem, mert nagyon menőnek éreztem akkor, hogy így minden sallangtól mentes lesz, de 1-2 hete némi agypihentetésnek egy részét átírtam inkább jQuery-re, mert egyszerűen zavart, hogy mindent olyan szószátyár módon kell leírnom.A kód karbantartását is nehézkesebbnek találtam, pedig nincs gondom a JS ismeretével ilyen szinten.
martonx foglalta össze röviden, hogy nyelvi szinten lenne elvárható némi rövidítés és funkcionalitás-bővítés, mert remek, hogy jönnek az új nyelvi feature-ök, de amíg frontenden legalábbis (!) így is library-re szorul az ember a szebb, tömörebb kód érdekében, addig nem okoz akkora felhőtlen örömöt, hogy ezeket is kézhez kapjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 3
- Nintendo Switch 2
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Hegesztés topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest