Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jim-Y

veterán

válasz Sk8erPeter #4669 üzenetére

A szekesztésedre: kicsit szerencsétlen a példád, mert ez így stilisztikailag sem szerencsés, de csak a boolean-ek miatt. Belémverték, hogy ha ilyet írnék le, hogy

if (smtg) {
    return true;
    } else {
    return false;
    }

Az szentségtörés :D Helyette:

return smtg;

vagy

return !!smtg;

vagy

return Boolean(smtg);

vagy bármi, csak ne a felső :) DRY ugyebár..

Egy jobb példa, amire te is gondoltál, lehetne a node style programming. Ahol a callbackek mindig function(err, result) alakúak.

Például egy mongodb query method nagyszerű példa erre (pszeudo):

function queryUsers(res, req, next) {
    Users.findAll({}, function(err, users) {
    if (err) {
    return next(new InternalError('..'));
    }
    res.send(users);
    });
    }

Amúgy szerintem ugyanúgy gondoljuk a dolgokat, szóval ez inkább chit-chat, mint veszekedés. :)

• Jim-Y

veterán

válasz Sk8erPeter #4669 üzenetére

Nem, igazából ennek van értelme, bár, ja, kérdéses, hogy mennyi. Leginkább az lenne az értelme annak, hogy egy függvénynek csak egy kilépési pontja legyen, hogy jobban átlátható lesz tőle a függvény. A fejlesztő kognitív terheltsége csökken tőle. http://en.wikipedia.org/wiki/Cognitive_load

Én hiszek abban, hogy az ilyen apró dolgok tesznek egy fejlesztőt jó fejlesztővé. Most nem azt mondom, hogy pont ez. De ha valaki figyel arra, hogy a kódja egyszerű legyen, egyszerűen olvasható legyen, az tesz valakit igazán jóvá. :)
    De amúgy igen, sokszor bullshit áll mögöttük, vagy csak vallási kérdés :)

Lehet simán olyan függvény, amiben tök szépen lerövidíti a kódot, hogy egy bizonyos feltétel teljesülése esetén azonnal visszatérsz

Így van, pont ezért írtam, hogy nem mindig lehetséges egy visszatérési pontot írni. Node környezetben ez elég gyakran előfordul. Az IDE mindig szól is érte btw :D .. nem mintha EZ számítana ^^ ..

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés