Új hozzászólás Aktív témák

• adam_

senior tag

Sziasztok! Egy sima validálós formot szeretnék létrehozni, ami ellenőrzi, hogy a nevek, valamint az e-mail mező kivan-e töltve, és hogy helyesen van-e kitöltve. Ehhez már csináltam egy scriptet. Itt található. Nem tudom, hogy miért nem működik JSFiddlleben, nálam a helyi gépen megy a script, szépen módosítgatja a div konténerben a szövegeket, és az alert ablak is felugrik amikor kell. Szóval most ezektől függetlenűl lenne két kérdésem. (Bár érdekelne, hogy JSFiddleben miért nem működik..)

Amikor egy / kettő esetleg mindhárom inputboxot nem töltik ki, alul szépen felugrálnak a hibaüzenetek, hogy "Tölts ki a kereszt / vezetéknevet / e-mail mezőket. Ha mindet kitölti, ez szépen el is tűnik, és a küldés gombra kattintva megköszöni a kitöltést. Viszont ha másodjára töltene ki a formon egy mezőt, és az egyik kimarad, akkor már nem írja ki a msg konténerbe a hibaüzenet. Nyílván ez összefügg a visibility:hidden-nel, de hogyan lehet elérni, hogy addig amíg másodjára se tölti ki szépen az összes mezőt, ne engedje elküldeni az adatokat?

A második kérdésem, pedig a kikommentelt regexekre vonatkoznak. Hogyan tudnám még ezeket a regex feltételeket is bekapcsolni az egyes mezőimhez? Írtam lentebb az első "vorname" if rész után egy kikommenteltet, ahogy szerintem mennie kellene, mégsem megy.

Előre is köszönöm a rávezetéseket, hogy hogyan oldhatnám ezt meg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés