- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
#39560925 #5408 üzenetére
OK, rosszul emlékeztem, régebben ADA volt a fő programozási nyelv a repcsiknél, mi ezt még egyetemen tanultuk is. Ahogy most nézem valóban C/C++ -t használnak.
-
Aethelstone
addikt
-
válasz
#39560925 #5139 üzenetére
Sokkal rosszabb, de az eredeti felállás se jó.
Szerintem a legtisztábban úgy tudnád megoldani, hogy a modelledet kiegészíted egy kicsit: a doDamage nem egy számot vár, hanem egy olyan struktúrát, ami tartalmazza a sebzés mértékét (szám), típusát (pl. enum), távolságot (szám, ha akarsz shotgun jellegű fegyvert); az áldozat meg ezekből illetve a saját védelmi paramétereiből kiszámolja az okozott sebzést.
Így senkinek nem kell konkrétan ismernie a másik felet.
-
axioma
veterán
válasz
#39560925 #5104 üzenetére
Me'g nem, bar terveztem, de ido nincs most ra igazan (na meg en netbeansben application-t fejlesztek, eclipse-et nem toltenek le emiatt pluszban, meg ra kene kicsit mennem az applet specialitasaira).
Viszont ha te mar bent vagy: a CV - ez is vicces, angol kell amikor itthonra keresnek? -, meg a reklamba beleegyezes az feltetel? Csak hogy mennyire kamu adatokat adjak megbar a valos cv egyszerubb lenne, az van. Viszont jelenleg hazai allasbol absz. nem erdekel masik.
-
válasz
#39560925 #4800 üzenetére
Az elv egyébként: "if it ain't broken, don't fix it". Elsősorban Androidozok, amihez ugye Eclipse vagy előbb-utóbb az iDEA van bejáratva, de ahogy előttem is volt, rengeteg toolchain és egyéb eszköz épít rá. Ebből azért párat használok is a mindennapokban.
Szóval nekem nincs se igényem, se betöltendő űröm hozzá.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
#39560925 #4800 üzenetére
Talán azért, mert egy tapasztalt java fejlesztő mögött sok év van már. Amikor kezdtek (2005 előtt), akkor már az Eclipse egy kiforrott ide volt, míg a Netbeans egy használhatatlan valami.
Ezt a hátrányt több éve (2006, 2007 körül) ledolgozta a Netbeans és remek eszközzé vált, de akik ez előtt kezdtek javazni, azok már az Eclipse-nél maradtak.
Egy jól belakott ide-t nehezen cseréli a fejlesztő. -
Spam123
tag
válasz
#39560925 #4788 üzenetére
Annyi itt a probléma, hogy szoftlab 3 nem kell a szofttech-hez, tehát ha buktam a 2-t, akkor is simán felvehetem a szofttechet. És ha már ennyire jó a szoftlab 3. Miről is szólt idén? Bemész, önállóan/társaddal megírod a feladatod és kész. Házi miről szólt? Önállóan megírod és bemutatod.
Szoftlab 3 nem egy tárgy, hanem számonkérés, mivel ott nem oktatnak, csak számon kérnek. Ennyi erővel miért nem otthon gyakorolja az ember, annyit amennyit akarja?
Nekem szinte semmit se tett hozzá a szoftlab 3 tárgy a tudásomhoz, csak az, amit én magamtól készültem.
Egyébként én 5-ös lettem mindkettő, tárgyból, tehát nem azért tettem be ezt ide, hogy bosszút álljak, csak kíváncsi voltam arra, hogy ez mennyire nehéz egy átlag programozónak.
-
Spam123
tag
válasz
#39560925 #4784 üzenetére
Oké, nyertél, ott a dia. Ha bemagolja az ember őket, valószínűleg tudni fogja, bár azért a magoláson kívül érteni is kéne mindet, de az előadásból nem biztos hogy minden teljesen világos lesz. Egyébként ha én a magolás császára és favorizálója lennék bölcsésznek mentem volna, nem mérnöknek. Gyakorlat nélkül Java-t tanítani olyan mint a sexet könyvből megtanulni.
Persze lehetne otthon is gyakorolni Java-t, de akkor teljesen felesleges egyetemre járni, ha úgy is mindent otthon tanulsz meg és nem segítenek benne.
-
törölt tag
válasz
#39560925 #4541 üzenetére
Lehet, hogy ezért van?
panelLeft = new LeftPanel(panelMiddle);
panelMiddle = new GameArea(panelLeft, panelRight);hmmm.... felcseréltem a két sort és már nem dobál exceptionöket. csak teljesen rosszul működik.
Most sehogy sem tudok mozogni az űrhajóval.
Mindig a gomb van kijelölve, így ha spacet nyomok, akkor is az nyomódik le, pedig az űrhajóval mozognék.
-
válasz
#39560925 #4537 üzenetére
A CardLayout például jó ilyesmire.
-
válasz
#39560925 #4443 üzenetére
A ciklust nem így gondoltam. Attól szakítsd el az animátort, hogy 20 ms-enként meg kelljen hívni; ezt a konstanst töröld mindenhonnan (kivéve a sleepet, legalábbis amíg nem állsz át Timerre), és helyette az eltelt idő paraméter legyen. Azaz a timeDiffet kell átadnod és azzal számolni az elmozdulásokat.
A duplapufferelés helyes használatának utánaolvasgattam, és még annál is sokkal könnyebb, mint amit elképzeltem. Itt van egy használható példa a BufferStrategy használatára, sőt a végén a példakódban van Timer is, meg billentyűkezelés. Szóval bátran emeld át
A Java Timerek egyébként háttérszálon futnak, úgyhogy amit kitaláltál, könnyen megvalósítható a példa követésével.
A kódoddal kapcsolatban: ha az ellenségek között a különbség csak a kép és az a négy konstans ami a pályát befolyásolja, ne csinálj külön osztályokat miattuk. Egy "OscillatingEnemy" elég, ami konstruktorban kap képet és számokat. Ha más ellenségféle is kéne, akkor is használhatsz strategy mintát a viselkedés leírására subclassok helyett.
-
válasz
#39560925 #4439 üzenetére
Folyt.: A kódban ki az a GA? A Move most viewport (ablak) vagy világ (0-100) koordinátákban számol? Mert egyértelműen az utóbbiban kéne, és csak rajzolásnál konvertálni pixelpozíciókra. PROTIP: a játékmotor és a konkrét ablak két egymástól független dolog.
Egyébként a game loopodat kicsit rendbe kéne szedni, mert a mostani elnevezésekkel nem jön át hogy mi mit csinál. Ennek kellene történnie:
1) Kiszámolod a legutolsó periódus óta eltelt időt.
2) Ezzel az értékkel mozgatod a modell szinten (world koordinátákban) az objektumokat.
3) Kiszámolod és kezeled az ütközéseket - a ConcurrentModificationExceptionök miatt okosan kezelve a pusztulásokat - pl. naívan egy listát gyűjtesz minden meghaló entitásról, és az ütköztetés után külön ciklusban törlöd őket a világból.
4) Eltárolod az időt az első lépéshez, most.
5) Invalidálod a panelt.
6) Vársz. Várakozás helyett lehet, hogy egy jó időzítőosztályt kéne használnod amúgy.Rajzolásnál meg, ami aszinkron meghívódik, az aktuális állapotot rajzold ki. Semmi mást ne csinálj. Egyébként azt is lehetne, hogy egy másik ciklus hívogatja a rajzolást, de nem biztos hogy szükséges. Duplapufferelést is lehetne írni, nem sokból tart.
Ez így egy hótprimitív játékciklus, de egyszerű dolgokhoz elég lehet.
-
válasz
#39560925 #4439 üzenetére
Gyorskérdés, amíg tovább olvasom: miért nem használsz foreach ciklust manuális iterátorozás helyett?
Második: a rajzolási ciklusodból takarítsd kifelé a destroyEmeny hívást! Semmi köze hozzá, rajzolja csak ki a pillanatnyi állapotot, de semmi logika.
Harmadik: ezzel a Move implementációval biztosan pofonba szaladsz. Egyrészt a 20 ms fix idő semmilyen körülmények között nem garantálható, ezért úgy szokták megoldani ezt, hogy a Move paraméterben megkap egy legutolsó frissítés óta eltelt időt (pl. milliszekundumban), és azzal számolja a képleteket.
-
PandaMonium
őstag
válasz
#39560925 #4405 üzenetére
Nem beleduma, csak szólnék, hogy ha nem muszáj vektografikus képeket használni akkor érdemes bitmapokkal dolgozni, sokkal kevesebb fejfájást okoznak az embernek és a betöltési/renderelési idő is jóval alacsonyabb ha ez számít. Csak kíváncsiságból, meg szabad tudni mi a projekt lényege (játék, kisfilm, vagy csak tesztelgetés)?
-
válasz
#39560925 #4356 üzenetére
A másodikhoz nézd meg a MigLayoutot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest