- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
Látszik, hogy mennyire kijöttem a Java-s gyakorlatból, most, hogy C#-al foglalkozom többet.

A static modifiert meg nem vettem észre. No mindegy!

-
trisztan94
őstag
Azért, mert amikor az i-nek a j-t adod értékül, akkor a metódus scope-jában lévő i változónak az értékét állítod.
Helyette:
this.i = j; - ezzel az osztályszintű változóra hivatkozol.Pár dolog:
Kétszer van definiálva az i.
Miért tömb az i és a j?
-
trisztan94
őstag
Na most először is mondm, hogy soha nem csináltam még hálózatos cuccokat Java-val, így csak elméleti alapon:
Egy tömbbe lemented az összes ip-t, majd ciklussal végig mész rajtuk, a ciklusmagban, pedig nézed, hogy a port le van-e foglalva. Ha igen, akkor meg megnézed, hogy a te appod foglalja e.
De mondom, lehet ilyet nem lehet.
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Jó nagy, kb. 30-35 osztállyal, nagyon profin megcsinálva (legalábbis az én szemeimmel nézve).
Külső libek nincsenek szerencsére.
Köszi a tanácsokat, nekirugaszkodom, oszt' ha bajban leszek valamivel, ordítok (vagyis a C# topikba, ezt a kérdést is oda kellett volna feltennem, így utólag belegondolva)
-
trisztan94
őstag
A nyelv szintaktikája nagyon hasonló, a .NET és a JDK libek közötti különbségekre kell igazából figyelni. Jah és persze a kódolási konvenciókra... az nekem kicsit szokatlan volt.
C#-ban a metódusok nevét nagybetűvel írjuk, van kisbetűs String (mintha primitív típus lenne), a property-ket nagybetűvel írjuk és van get/set stb...Köszi a választ!
Tehát akkor semmi egetrengető nincs benne, csak tudni kell a két nyelv szintaktikáját? Osztályok logikáit, felépítéseit ha csak 1:1-ben lemásolom, elvileg nem lesz vele probléma?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Azt a feladatot kaptam, hogy egy Java-ban irt programot portoljak at C#-ra.
Milyen triviális buktatók vannak, amikre figyelni kellene?

-
trisztan94
őstag
Bocsássatok meg az OFF-ért, de ezen jót mosolyogtam

A bunch of 17 year olds - ClassCast, IllegalArgument and ArrayOutOfBounds - decide to take their chances, and try to get served at the bar. The Bartender takes one look at them, and asks them for ID. ClassCast hands over his fake ID, IllegalArgument hands over his brother Throwable's ID, but ArrayOutOfBounds doesn't have any fake ID. The Bartender says "Sorry guys, you'll have to leave unless I can see some ID". ClassCast pleads with the barman "can't you just bend the rules for us?" and the barman says "Sorry, no Exceptions".
-
trisztan94
őstag
"Vagy van valami jobb cucc?"
Igen, ha megtanulod kézzel megírni a GUI-t.
Amúgy viccen kívül, sokkal nagyobb irányítást ad az egész fölött ha megérted mi zajlik a háttérban és a magad szájíze szerint írod, rendezed.hát igen, tervben van az is
Kicsit úgy érzem magam ezekkel a WYSIWYG szerkesztőkkel, mint anno a Dreamweaver-es korszakomban webes környezetben. Szerencsére gyorsan leszoktam róla 
Apropó, ha már ez a téma: Nem tudtok egy baromi jó tutorialt Java GUI írásra? SWT-ben szoktam dolgozni, de igazából lényegtelen.
-
trisztan94
őstag
Google-keresés alapján ez az update site van Keplerhez.
Egyébként sose használtam.+ (#4666) PandaMonium
Köszi!

(#4665) Karma
Hát én C#-ról jöttem át Java-ra (vagyis nem teljesen, ingázok a kettő között. Ha cross-platform megoldás kell, akkor java, ha Windows (vagy MS közeli), akkor C#. A Visual Studioban lévő designer felület hiánya pedig nagyon, nagyon rossz, ezért keresek egy hasonló dolgot.
Vagy van valami jobb cucc?
-
trisztan94
őstag
Hali
Melyik verziója megy jól a Window Buildernek Eclipse Kepler-el?
-
trisztan94
őstag
Én libgdx-ben irtam egy aknakeresot korabban, ha gondolod atdobhatom a logikai reszt. Minden van benne amit leírtál

Szerk:
telorol vagyok, ha hazaértem bedobom ide a linket. -
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
C#-ban vannak TryParse metódusok, pl. int.TryParse(string input, out int parsed) : bool.
Tényleg! Erre gondoltam, csak kevertem a try-catch-el

-
trisztan94
őstag
Egy profiler meg sikítana minden ilyenre.

@kemkriszt98
- reguláris kifejezés
- végig is iterálhatsz a szöveg betűin megnézve, szám-e (Scanner használata például)
- vannak lib-ek Java-hoz, amelyekben ez meg van oldvaNa hoppá, akkor visszavonom

C#-ban ez jó megoldás viszont, nem? Nekünk suliban (legalábbi amikor rákérdeztem) azt mondták, hogy egy try-catch-be rakott int parse bőven elég erre.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok, hogyan tudnám megállapítanih hogy egy stringben tárolt karakterlánc tulajdon képen egy szám e? Arról van szó hogy a felhasználó egy textfield be írja be a számot de ha véletlenül betűt ír be akkor figyelmeztetni kellene...
legegyszerűbb egy try - catch-be rakott int konverzió. A try ágba rakod az int parse-olást, ha betűt ír a felhasználó, akkor exception-t dob amit elkap a catch.
try (Integer.parseInt(string-valtozo))
{
//művelet
}
catch (Exception e)
{
return;
} -
trisztan94
őstag
Lefordítom neked: Java hiba történt. Na hát ebből annyi információt kaptunk, hogy mindjárt kirázzuk a kisujjunkból a megoldást!

Rakd újra a Java-t, hátha. Nézd meg a progi honlapján, hogy hanyas verzió kell neki, lehet, hogy nem megy az új verziókkal.
-
trisztan94
őstag
Bemásolok ide egy e-mailt, gondolom az előadó úr akinek küldtem ma már nem fog válaszolni, remélem itt tudja majd valaki.

Tisztelt Tanár úr!
Nagy házimnak egy space invaders szerű játékot választottam. A specifikációt már kitaláltam hozzá. Úgy szeretném megcsinálni, hogy az ablak default felbontása 1280*720 legyen, és mivel csak vektorgrafikus elemekkel dolgozom, ezért nyugodtan skálázódhat kisebb-nagyobb méretre. De hogy ne nézzen ki bugyután a játék, ha átméretezik az ablakot, ahhoz az kéne, hogy csak úgy lehessen átméretezni, hogy megtartja a 16:9-es képarányt. Ehhez tudna adni egy kis segítséget?
Lenne még egy kérdésem.
A JFrameben olyan Layoutot szeretnék, hogy középen egy négyzetben folyik a játék, két szélen pedig egyenlő szélességű sáv található, ahol statisztikák meg egyéb dolgok jelennek meg. BoxLayouttal próbálkoztam, le is tudtam tenni egymás mellé a 3 JPanelt, de nem tudom hogy változtathatnám meg a méretarányukat. Csatolok 2 painttel szerkesztett képet, hogy hogy képzelem el, és hogy mit sikerült alkotnom.Szerintem sokkal, de sokkal jobban járnál, ha libgdx-ben írnád a játékot. Igaz, hogy androidra van kitalálva, de desktopon nagyon szépen megy vele minden. Én már 2 kisebb játékot csináltam vele, nagyon jó

-
trisztan94
őstag
Jogos...
amúgy egy egész számítógép használati(nem tudom mi a hiv. neve) orán keresztül kerestem csak az nem jutott eszembe hogy a search szó helyett brows-ot használjak... 
Informatika óra.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok, van mód arra hogy a fájlok között keressek a program futása közben.Tehát valami olyasmire lenne szükségem mint amikor egy progrban megnyomod az open-t és előjön egy ablak. Elképzelésem szerint ezt nehéz magamnak meg írni de ha tévedek szóljatok
Több órán keresztül keresgéltem, de végül megtaláltam neked
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
trisztan94
őstag
Java programozásban (is)járatos embert keresek. Feladat olyan letisztult weboldal készítése, mely az oldalon bevitt adatok alapján egyszerű matematikai képletek segítségével számol és ír ki eredményt. Ha valaki úgy érzi képes ilyesmire, további részletek privátban, sürgős a dolog, óradíjban megegyezünk.

Minek erre java? JavaScript boven elég.
küldtem privatot

-
trisztan94
őstag
A GWT RPC framework-je nem AJAX kommunikációt végez, ugye? Mivel lehet a legegyszerűbben AJAX kommunikálni?
(ha hülyeséget kérdezek, nyugodtan hülyézzetek le
) -
trisztan94
őstag
+ (#4301) Karma
Köszönöm uraim, utána nézek

-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
GWT-vel kapcsolatban lenne még kérdésem.
Készítettem egy service-t, egy Model-t és egy adatbázis kapcsolódást.
Így néz ki az adatbázis kapcsolódás:
public class db_conn
{
public Connection con;
public db_conn()
{
}
public String ConnectToDB()
{
try
{
String host = "localhost";
String db = "test";
String driver = "com.mysql.jdbc.Driver";
String user = "root";
String pass = "pwd";
Class.forName(driver).newInstance();
con = DriverManager.getConnection(host+db, user, pass);
return "Connected to Database";
}
catch(Exception ex)
{
return ex.toString();
}
}
}Sikeresen kapcsolódik is az XAMPP-s adatbázishoz. Egy kérdésem maradt már csak: Hogyan tudok a mysql adatbázis felé query-ket küldeni, és visszakapni azok értékét? (Valami olyasmi kellene, mint PHP-ban a fetchAll, vagy valami hasonló)
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Ha Tomcat 7 alatt tesztelem az app-ot (xampp), akkor az mekkora valoszinuseggel fog jol futni Tomcat 6 alatt?
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Miért lesz kék egy betű, ha barna rgb-t adok meg neki? Bitmapfont
font.setColor(165, 126, 70, 1);
eredmény:

-
trisztan94
őstag
If (x >= xo && x <= xe && y >= yo && y <= ye)
return true;
else
return false;Mivel ez egyetlen logikai kifejezés, simán ennyi. De ezt így írni tökre nem szép. Egyébként sztem a "rövidített if" amire te gondolsz, az a ternary operator.
Látom megelőzek. Athlon64+, Te az eredeti választ adtad meg.

Ja tényleg, ez nem a "rövidített" if
Köszi a linket, még sosem néztem utána, de nagyon ronda szerintem (és átláthatatlanabb sokkal, mint egy értelmesen megírt if() vagy switch())Köszönöm a gyors válaszokat uraim, neveiteket imáimba foglalom!

-
trisztan94
őstag
Igen

Még egy utolsó nagyon, de NAGYON béna kérdésem lenne:
return x >= xo && x <= xe && y >= yo && y <= ye;
ez sima if()-ekre lefordítva hogy nézne ki? Sosem értettem ezeket az if() rövidítéseket

-
trisztan94
őstag
Végül a smoke problémát sikerült megoldani, igaz nem egy perc alatt, de a kívánt effektus megvan:
deklaráltam egy változót:
smokeX = 400;
a draw-olás után pedig:
smoke--;Egyszerűbb volt, mint gondoltam

-
trisztan94
őstag
Valahogy így? Mert nekem nem mozog

spriteBatch.draw(smoke, smokeX, 0);
A smokeX a create() metódusban való deklarálása:
smokeX = Gdx.app.getGraphics().getWidth() + smoke.getWidth(); //ezzel eltűnik a képernyőről pont
A draw-olás után:
smokeX = smokeX * (delta * (-1));
-
trisztan94
őstag
Azt hogy tudom megoldani, hogy egy textúra (jelen esetben egy felhő) kb 1 perc alatt a képernyő egyik oldaláról "átrepüljön" a képernyő másik oldalára, természetes mozgással? (Tehát ne "ugrálja" át a pixeleket) És mivel ugye az lesz utoljára draw-olva, lehessen rajta átkattintani, mert átlátszó lenne?
Köszönöm!
-
trisztan94
őstag
Nyomtam, nem segített. Újraindítottam a gépet, és lám, no problem. Néha tud érdekes dolgokat művelni ez a napfogyatkozás

Más:
Libgdx problémába ütköztem. Ugye egy aknakeresőt készítek, egy kész kód alapján, csak nagyon sok mindent módosítok rajta. (minesweeper-gdx google első találat)
Az input handling-gel gyűlt meg a bajom.
Van ez a metódusom:
if (in.justTouched()) {
int x = in.getX();
int y = H - in.getY();
if (isPaused) {
if (yesBox.contains(x, y)) {
Gdx.app.exit();
}
else if (noBox.contains(x, y)) {
isPaused = false;
}
}
else if (smileBox.contains(x, y)) {
MineFinder.Log.debug("restart touched");
clearGame();
}Az "in" változó korábban van deklarálva:
Input in = Gdx.app.getInput();Nos, ugye a smileBox-ra ha rányomnak, akkor újraindul a gém. A smileBox koordinátái: 610, 590.
Többször is rákattintottam, logoltam az x és az y koordinátát, jól kalkulálja ki, ilyenek jöttek ki: 600-600, 587, 612, stb, tehát nagyon közeliek, sőt, volt ami pont annyi volt, mégsem fogadja el, hogy rákattintottam.
Ez miért lehet? Ha gondoljátok, és ráértek, szívesen elküldöm a teljes forráskódot, (összesen kb ~600 sor) de azt privátban.
Köszönöm!
Szerk:
ja igen, a yesbox és a nobox-ra bezzeg elfogadja a kattintást, szóval végtelenül tanácstalan vagyok

-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Google Code-ról checkout-oltam egy projektet.(minesweeper-gdx) Hogyan tudom Eclipse-be importálni a projektet?
Csináltam egy új workspace-t, rámentem a file->import->general->import existing projects into workspace. Kiválasztottam a mappát ahová lementettem, de semmi sem jelenik meg

Ötlet?
-
trisztan94
őstag
Üdv ismét. Tanulom nagyban az alapokat és belefutottam egy ilyenbe:
String gyumolcs = "körte";
gyumolcs = "barack";Így a gyümölcsöm barack lesz, nem pedig körte. De a hivatalos dokumentáció szerint nem lehet megváltoztatni a gyumolcs értékét, az első hozzárendelés után:
"Enclosing your character string within double quotes will automatically create a new String object; for example, String s = "this is a string";. String objects are immutable, which means that once created, their values cannot be changed"
WTF? Vagy mire gondolnak?
nem erre van a "final" modifier? Én sosem hallottam még olyat egy OOP nyelvben (C#, Java, ASP), hogy egy deklarált string típusú változó értékét később nem tudod módosítani

-
trisztan94
őstag
Egyébként, hogy témára térjünk, ami fontos lehet: Bizonyos számú aknát (ez akár lehet tartomány is, pl. 15-20 között) helyezz el csupán a képernyőn, tehát véletlenül se legyen majdnem mindenhol akna. Az aknák számát esetleg nehézségi szintenként (ha van ilyen) kedved szerint növelheted. Egy sima random funkció elég ide, de ha úgy érzed, hogy szeretnél valami újat tanulni próbálj ki valami zajt, pl. perlin noise vagy simplex noise. Összességében az egész projekt nem bonyolult ha nem akarod cifrázni, egy délután alatt (inkább 2-3 óra alatt) simán megoldható. Miben tervezed amúgy kivitelezni a user interface-t? Sima konzolba printelés, swing, vagy android?

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, szerintem sem lesz vele gond, de azért ha bármi gond lenne ordítok

-
trisztan94
őstag
Hát, nem igazán. Az a pszeudokód, legyen szöveges vagy folyamatábra, már a tényleges programozói munka része, a kész program terve. Nyomokban algoritmusokat is tartalmaz.
Az előttem szólóra rákontrázva: szerintem nemhogy a "jó" programozóvá váláshoz kell ez, hanem egyáltalán a programozáshoz. Egy programnyelvre leírni a más által fejben végigvitt dolgokat nem programozás, csak kódolás.
Az eredeti kérdésre visszatérve: Google-ben próbáltad már? Sourceforge-on? GitHubon?
Persze az így "talált" kódok licencét célszerű figyelembe venni.Nekünk pedig 4 éven keresztül azt tanították suliban, hogy ahhoz, hogy valaki jó programozó legyen, előbb algoritmust kell tudni írni, (ami MINDENKÉPP folyamatábra [struktogram]) nyelvfüggetlenül, és, hogy program írás előtt írjuk azt meg, utána kezdünk csak bele a tényleges kódolásba.
Keresgéltem, találtam is párat, arra voltam kíváncsi, hogy tud-e valaki azokon kívül valami jót

-
trisztan94
őstag
Egy felturbózott aknakeresőt akarok csinálni, és nagyon nem szeretném kigondolni, hogy mi hogy van, mit kell ellenőrizni, stb, ezért kellene egy algoritmus.
Na most lehet, hogy én vagyok a hülye, de egy algoritmus az nem az, ahol programnyelv-függetlenül le van írva egy program működése (struktogram pl) amit aztán lekódol a programozó?
-
trisztan94
őstag
Tud valaki egy jó aknakereső algoritmust?
-
trisztan94
őstag
A <= es a >= logikai operatorok, jelentesuk: kisebb egyenlo, nagyobb egyenlo.
a => hozzafuzesre valo, amit irtal:
x => 10 azt jelenti, hogy x legyen egyenlo 10-el. Altalaban asszociativ tombnel hasznaljak leginkabb php-ban, pl: elem => 15 es akkor ugy hivatkozol ra, hogy array[elem] -> ennel az erteke 15
szerk: javitom magam: csak php-ban van ertelme (+ olyan nyelvekben ahhol vannak asszociativ tombok)
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
A Java-hoz melyik Eclipse verziót kell / érdemes letölteni ? Leszedtem még hozzá a JDK 7u25-öt is.
Az Eclipse-ben miket kell beállítani, hogy rendesen működjön a Java?Az eclipse egy java ide, igy tul sok mindent nem kell csinalni vele

en eclipse kepler-rel nyomom, eddig nem volt vele gond
-
trisztan94
őstag
Bocsi a négyszeres hsz.-ért

Na most ott tart a dolog, hogy sikerült felrakni a Tomcat bővítményt, a "Runtime Environements"-be is beraktam. Hogyan tudom developement mode-ban Google App Server helyett Tomcatben futtatni? Rákattintottam a "Start Tomcat" gombra, megy is a localhost:8080, de nem tudok az appra navigálni sehogy sem.

-
trisztan94
őstag
előbb kérdeztem, mint hogy megnéztem volna.
Köszönöm a segítséget uraim!

-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Ez az a plugin, nem? Hogyan tudom bele rakni Eclipse-be?
URL címet kér a help->install new software-ben, ha local-ra kattintok, akkor hiába tallózom be a zip fájlt vagy a kicsomagolt mappát, azt írja nem talált semmit 
Többiek: Köszönöm!
Ezt az xml fájlt hova kell majd rakni? 
Nagyon nem tudom, hogy mi van

-
trisztan94
őstag
-
trisztan94
őstag
Köszönöm az infót, akkor azzal fogom csinálni

Nem tudsz jó oktatóanyagot Gson GWT-ben való használatáról? Van user guide, de egyáltalán nem vagyok java pro, így ha magamtól kellene kitapasztalnom sokkal tovább tartana

szerk:
A mysql adatbázist nem támogatja a gwt local szervere, nem? Sima XAMPP-s adatbázis is használható?
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Lőn egy ilyen feladat leírásom:
"A frontend ajax hívásokkal kommunikáljon a backenddel (preferált a JSON formátumú adatcsere). Az alkalmazás adatbázisa legyen hordozható (mysql/sqlite elég). "
GWT-vel lenne készítve a dolog.
Nézegettem a gwtproject.org-on lévő oktatóanyagokat, és szerintem a JSONphp az ami kell nekem.Ha jól értettem a leírást, akkor készítek egy php scriptet ami egy sima fetch-et küld a mysql adatbázis felé, majd visszaküldöm az értékeket JSON-ban a kliensoldalban (mint ahogy azt egy JSON-os javascript/jQuery ajax kérésnél csinálnám).
Kérdésem igazából annyi lenne, hogy szerintetek erre gondolt-e a (remélhetőleg) leendő munkáltatóm, vagy valahogy máshogy, esetleg RPC-vel implementálva kellene ennek zajlania?
Köszönöm!

Egy Junior webfejlesztő állásra jelentkeztem, egy próba feladatot kell megoldanom, mint kiválasztási gyakorlat (amivel nincs semmi gond). -
trisztan94
őstag
Amit a fájlrendszerben módosítok, nekem mindig meg is jelenik Kepler alatt, néha F5-öt kell nyomni, de mindig ott van.
f5-el jó lett, köszönöm

Más:
Tud valaki jó oktatóanyagot arról, hogy hogyan tudnék egy adatbázishoz kapcsolódni, (mysql leginkább) az abban található adatokat ajax-al JSON formátumban átküldeni a kliensoldali kódomnak?
Eddig a GWTproject.org-on található "Getting Started" tutorial-t lesem, de abban nem találtam ilyet, csak sima JSON-osat.

-
trisztan94
őstag
Köszönöm szépen!
Bocsi a n00b kérdések miatt 
Más (eclipse érdekesség):
Beraktam a /war/ könyvtárba pár új mappát, név szerint egy css, egy js és egy img-t, ezekbe raktam pár fájlt amit használni fogok (html5bp és bootstrap css és js fájljait)
Na én ezt a műveletet Total Commanderrel végeztem, amikor kész volt nyomtam Eclipse-re egy project->clean-t, belinkeltem a fő host fájlba a css és js fájlokat.
Működni működik, mert pl a bootstrap grid rendszere tökéletesen megy, viszont valamiért az Eclipse Package Explorer-ében nem jelennek meg a mappák, így módosítani sem tudom a bennük lévő fájlokat.

Mit tegyek?

-
trisztan94
őstag
Na már a GWT tutorialon túl is vagyok, nagyon tetszik eddig a környezet

Már egy utolsó kérdésem lenne. Idézem a kiírt feladatomból:
"... a táblázat legyen rendezhető bármelyik oszlopra, kattintásra az adott név minden adata jelenjen meg inline ablakban. A táblázatos nézetben egy oldalon legfeljebb 10 rekord szerepelhet, ennél több rekord esetén lapozóval lehessen navigálni előre-hátra."
1: rendezhetőség
Erre melyik a jobb a FlexTable vagy a Grid?
2: inline ablak
PopupPanel-re gondoltam, így átfutva a GWT widgeteken
3: lapozó
Nem tudom, hogy erre van-e valami widget, vagy akármi, tudtok bármit amivel könnyen meg lehet oldani?
-
trisztan94
őstag
Köszi, akkor kezdek a GWT-vel.
Most egy érdekes dolog fogott meg viszont:
A GWT oldala az Eclipse 3.7-es verzióját ajánlja, ahhoz van dokumentáció. Fel tudom rakni majd a plugint 4.3-ra?
Más:
Ha web alkalmazásokra fog specializálódni a dolog, akkor elég a Java EE-s változat, vagy jobb, ha megvan a teljes telepítés?Szerk:
Azt írták a leírásba, hogy Tomcat 6-on kell futnia a dolognak. Mivel tényleg nem foglalkoztam még ezzel, a biztonság kedvéért erre is rákérdezek: Nincs annak valami bundle csomagja local fejlesztéshez? (mint az XAMPP sima apache-ra) -
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Jelentkeztem egy állásra, mint junior java fejlesztő, és egy próbafeladatot kell elkészítenem.
Alapvetően webes felületre fog történni a fejlesztés. Írták, hogy lehet mezei GWT-vel vagy Sencha GTX-el is készíteni az alkalmazást.
Mivel ezekkel még nem foglalkoztam, gondoltam titeket kérdezlek meg, hogy melyiket könnyebb megtanulni, melyiknek jobb a dokumentációja, egy előny-hátrány összehasonlítás nagoyn jó lenne

Vagy lehet, hogy orbitális nagy hülyeséget kérdezek, ha így lenne nyugodtan küldjetek el hűvösebb éghajlatra

Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Arc Raiders
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Új, csak kipróbált Motorola Moto G77 8GB/256GB - 1 év garancia
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 5th I i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kicsit úgy érzem magam ezekkel a WYSIWYG szerkesztőkkel, mint anno a Dreamweaver-es korszakomban webes környezetben. Szerencsére gyorsan leszoktam róla

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)