Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
ST05
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
igen, meg hát emiatt a i3-3225 , 2 honap se kellett hogy 38- rol 32 most lement emiatt, de ahogy itt PH-n nézem igy már jobban megfontolják ezt is,,
pár tesztben még az i3 am is megfogja az uj 8 magot, de biztos lesz csucsszuper játék és gép kombó ami ezt full jol kihasználja majdopty06: de én is örülök ivynak, én ezt a 2 magot se tudom kihajtani közbelép még 2 valami

-
bodva
aktív tag
A VTT a processzorban lévő memóriavezérlőnek adott feszültség értéke (ha jól tudom).
Asus lapoknál nincs (vagy legalábbis nem találtam) VTT-t, de több helyen is írták, hogy a VCCIO és VCCSA felel ezekért (egészen pontosan csak a VCCIO és ha megnézitek az Asus lapoknál 2 is van, külön a 2-2 slotnak!)
VCCIO-nak maximum 0.5V eltérése lehet a vram-hoz képest. Tegnap szórakoztam a ramjaimmal feltoltam őket 2400-ra, itt 1,175 elég volt neki bőven. Fontos, hogy a VCCIO és a VCCIO2-t is állítsátok be!
A VCCSA-ra nem jöttem mé rá teljesen, de ennek elég volt 1.1-en lenni a stabil működéshez.
Van még egy VTTDRAM érték is, ennek az értéke általában 50%-ának kell lennie a ramnak adott feszkónak, de 0.8750-nél már szépen tuningolhatóak a ramok. Stabilitásban van szerepe!Én ennyit tudok, de valaki remélem leírja pontosabban, részletesebben.
-
pcsabat
őstag
hmm. Ettől féltem kicsit én is. Igazából berendeltem a harmadik variációt amit gondoltam, azaz egy i7 2600-t. Tuningolni nem nagyon fogok (ezzel már biztosan), ha jól olvastam esetleg a sima 2600-al is el lehet érni 4.2 Ghz-t a 42-es szorzóval. Ezt tudja egyszerre mind a 4 magon a processzor? Nekem ekkora órajel már bőségesen elég lenne. Vagy meg kell elégednem BLCK órajel emelés nélkül a gyári órajellel? Nem mintha az még évekig nem lenne elég, de azért a maximumot megpróbálnám kihozni a cuccból ha lehet.
Majd lehet, hogy kérek segítséget tőletek srácok, mert Sandy/Ivy téren nagyon tapasztalatlan vagyok. Én az első generációs i7-t hajtom már jó régen, de ezekkel az újabbakkal még nem nagyon volt dolgom.
-
Diocles
aktív tag
Így igaz. Nem termelnek sok hőt, de nagyon nagy a belső hőellenállásuk.
@don dante: Nagy hűtési teljesítmény helyett ezért a kis hőellenállású hűtőket érdemes keresni. A mostani vízhűtésednél szerintem egy közvetlen érintkezésű hőcsöves léghűtő (212 EVO) is jobban teljesítene. Ez most egy sejtés, amit az eddigi tesztjeim igazoltak, de hamarosan írok róla bővebben. Ezt majd tartsd szem előtt, ha új hűtőt választasz!
-
warrior28
aktív tag
Szia! És később esetleg kerülhet előnybe az i5-höz képest? Mondjuk olyan 5-6 évre tervezek gépet újítani, ezért kérdezem
(az eddigi Pentium-DualCore E2160 tuningolva bírta több, mint 6 évig, de már "elfáradt", persze az is igaz, hogy a VGA-kat váltottam, így még mindig nem olyan f*s a gép, de lehetne jobb is nyilván
). -
Macei
tag
csak nehezen dolgozom fel hogy ennyi mindent figyelembe kell venni egy konfig összeállításánál hiszen ez egy 2-3 évvel ezelött nem így volt. Vígasztal h nem vesztettem sokat a 2.0-al, meg az is h ha lesz pici pénzem akkor tudom tovább fejleszteni i7-el meg rammal
Soha nem is akartam és nem is lesz kétkártyás rendszerem, most hd7750 van, eddig nem találtam olyan gammát ami megfogta volna.
-
general
addikt
-
bandi0000
nagyúr
-
reset
senior tag
Megpróbálom hamarosan az "alulfeszelt" 4 gigát...
IGP-hez: a Virtu általában fut nálam. Bár nem hiszem, hogy túl sok hasznát veszem - néha egy-egy video-konvertálás / nem tudom, ebben segít-e...De ha letiltanámm, a BIOS-ban akkor is be kellene állítani valamilyen értékre az IGPU-memoryt, mert ha mégis használnám, akkor már nem kellene azzal az opcióval is bíbelődni.
(Alapon 64 MB-ra állt, de sztem az kevés... -
Én azért utána néztem a dolgoknak még akkor amikor először rákérdeztem az FPO (k) -ra
Malay-nál nem mindegy,hogy L212 vagy L221.De a Costa Rica-nál sem mindegy hogy 3xxxC vagy 3xxxB.
Azokból is van jófajta B-s és C-s is.Én azt mondom,ennél az Ivy szériánál igenis számít az FPO.
Nem legenda meg ilyen szövegek.
Ez amugy is erős tulzás volt nekem,hogy legend.Én mindig mindent kellő alázattal és érdeklődéssel közelítek meg,elfogadva és utána olvasva sokféle véleménynek.
Mondták anno,hogy a 2600-2700K sandy-brdige prociknál nem számít az FPO,
ott is számított,csak nem lettek leadva az infók. Viszont ha vki rendesen utána nézett a dolgoknak,láthatta,volt olyan széria ami jobban ment.Éppen ezért nem lehet azt mondani Malaysia-ban sokkal szarabb alapanyagot kaptak a procikhoz.
Ott is legyártottak olyan procikat amik mennek 1.17-1.2V 4.7GHz "prime-linx stabilan". -
Robi_73
őstag
Nekem 60°C a lélektani határ!
Van itthon még egy ugyan olyan GTX 460 kártyám majd csinálok teszteket (sli), de mivel már alig játszom, így a rendszerváltás utáni benyomásaimra céloztam. Nem váltottam volna, de annyira esnek az s775-ös config árak, hogy a váltást meg kellet lépnem. 
-
Pubszon
veterán
-
=HG=
addikt
Igen, ez így van..Tulajdon képpen 4,5 Ghz-ig nem olyan melegdősek, mert nem kell nekik sok fesz. Utána viszont megugrik a hőfok..Engem is jobban érdekelt volna, hogy mennyivel jobban lehet letekerni a fűtést....
(#8698) Stewen1967: Nyáron sem lessz gond, mert nem kell sok hűtés neki. Nálam majdnem passzívban megy..
-
-
Elhiheted hogy nekem is

Én amugy a ramokra is gyanakszom,de nem azt jelenti,hogy nagyon sokkal jobban fog menni a proci.
(200MHz körül dobhat,akár többet is,szal odakerülhet a "jól menők" közé is akár)
Biostar lap elég kényes a ramokra tuning tekintetében.Egyébként mindenféle rammal megy gondolkodás nélkül,de ha rendes tuningról van szó akkor igencsak válogatós.Volt pár Biostar lapom,és amikor raktam bele olyan ramot amit tuningban szeret,
akkor megtáltosodtak a procik.
Remélem ez most is igy lesz és nem kell vennem egy 2. procit.
Mindenképp ki kell deritsem mi nem jó.
Tudni akarom,ha más rammal megy akkor is ugyanez a helyzet,vagy sem.#8645 04ahgy : Én procim Malay
-
Ha nem fog nagyon menni sem baj,mert ez megy majd haza a családnak.
Nekik ez bőven elég alapon is.
Azt gondolom nekem is elég ez alapon.Először azt kell tudnom mi mit jelent a biosban aztán majd neki állok tesztelni

még a régi win7 van
szóval nem nagyon erőltetem a dolgokat,és még egy ssd-t is mellé kéne dobnom. -
=HG=
addikt
-
7600 GS
addikt
Alaplap 30 foknál nem melegebb, tehát szerintem a melegedés kizárva. A Carbide 500R jól szellőzik. Viszont ez az alaplap görbülés egész ijesztően hangzik.
Nehogy itt nekem kuka legyen az alaplap, mert akkor szomorú leszek. 
belinho: 1,5 V-ot kap. Nem hiszem, hogy a RAM a ludas, mert Everest stabilitástesztben azt is megdolgoztattam 1 órán keresztül. Én itt arra tudok gondolni, hogy valami szoftver összeakad egy másikkal. Majd rakok fel egy új Windowst, de előtte lehet, hogy kiszedem az alaplapot a házból.
Köszi mindegyikőtöknek a segítséget!
-
Repsol600
addikt
Ezek már teszteltek Linxel és több óra BF 3-al, de 5000-5200-on nem akarom linxelni. [link]
(#8299) S. Szabi 85-ig mehetsz hőfokban teszt alatt, valahol volt linkelve egy Inteles táblázat azon úgy emlékszem 1,5V volt a max amit szabad adni, de azt nem hiszem hogy lehet hűteni kupak modding nélkül.
Offset +/- al azt tudod állítani hogy mennyivel térjen el a gyári fesztől. -
-
A Batch# felirat után található az FPO
Batch#"CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszám " -
reset
senior tag
Ilyen frekin nem rossz ez...gondolom, nem vízzel hűtöd.
Birizgat engem, hogy váltani kellene i5 3570-esre. Az i5 2500 K-t el tudnám adni 45 rugóért....
Én beérném a gyári értékekkel, 3.4 + turbóval is. Néha tolok online fps-játékot, időnként video konvertálás...a többi időben átlagos géphasználat....Lehet, hogy pár héten belül átnyergelek én is.
Köszi az infót
-
=HG=
addikt
Igen, tudom, hogy 6100-ad volt ! Emlékszem bull-os fórumról. Kiváncsi vagyok erre a 3570K-ra nagyon. Legtöbbet BF3-al nyomom, de a fiam nyüstöl több játékot is...Azért a 8120 is szépen teljesített 4,5Ghz-re
húzva!
Túúúdom, itt nem illik dicsérgetni a másik oldalt, de látjátok nyitott vagyok, lehet jövő héten intelt dicsérem ! 
-
Colos1
őstag
Arra gondoltam, hogy lehet ezt kellett volna feljebb raknom, alapból nálam 0% -on van. Lehet hogy akkora volt a drop, hogy azért vágta ki 3b BSOD -vel

Viszont az enyém alapból többet ad neki, 3600 Mhz -en terhelés alatt megkapja az 1,198 V -ot is
A múltkor próbálkoztam offsettel, akkor is instabil lett 1600 MHz -en 0,89 V hatására.(#8114) JoolsNOS: Te a múltkor írtad, hogy a tiéd többet kér mint az átlag. Mennyit?
-
Colos1
őstag
Ezt úgy értettem, hogy "természetesen nem, mert nekem nincs olyan szerencsém, hogy kifogjak egy fasza példányt"
Pont azért lőttem be oda, mert visszaolvastam, hogy nagyon sokaknak azzal viszi 
Ugyan ez volt a Phenomommal, mindenkinek 3500...3700 -akat vitt (C2 -es), nekem már a 3400 -at alig akarta

-
04ahgy
nagyúr
Ha tudod, természetesen növeld meg, de a legjobb, ha a TDP Limit figyelést teljesen ki is kapcsolod (Turbo Boost Disable), ha a lapod engedi. Korrekt példánynak tűnik az a CPU.

(#8007) Tirexi: Az egy másik topik [link] témája lenne.
(#8009) 7600 GS: LGA1156 és LGA1155 esetén a hűtőrendszer teljesen egyezik.
(#8013) polgi803: Igen, kifejezetten jónak mondhatók, alacsony feszültséget kér. A legbiztosabb, ha megnézed, hogy 5GHz-en mekkora feszültségen fut le a SuperPi 32M.
(#8025) bluobluo75: Igen. Intel MAnagement Engine, azaz magyarul kezelőmotor. Ez kell ahhoz, hogy az alaplapod gyári tuningprogramjával Windows alól állítgathasd a tuningot.
(#8036) bluobluo75: Ne sürgesd a válaszadást, majd válaszol aki erre jár és tudja. Ez nem chat és nem azonnali üzenetküldő a realtime válaszhoz. Legyél türelmes. Láthattad, hogy másról ment a téma. Más topikokban van, hogy több napot is várni kell egy válaszra.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Villanyszerelés
- Programozási versenyek
- OTP Bank topic
- Escape from Tarkov
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, mással nem játszom, gépcsere lesz, és egy ideig bőven elég lenne nekem egy i3 3225 így... aztán ha rámszakad a kassza, veszek bele vga-t.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van itthon még egy ugyan olyan GTX 460 kártyám majd csinálok teszteket (sli), de mivel már alig játszom, így a rendszerváltás utáni benyomásaimra céloztam. Nem váltottam volna, de annyira esnek az s775-ös config árak, hogy a váltást meg kellet lépnem.

Nincs valami leírás ami egyszerűen, (még nekem is érthetően) leírja mit-miért ?

jó ez így...