Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-11-10 14:07:28

LOGOUT.hu

iPad topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46151) smc válasza yaska (#46150) üzenetére


smc
addikt

Van egy select gomb a fotók appban jobb oldalt felül, itt kijelölhetsz annyi képet amennyit csak akarsz. Húzni is lehet, úgy gyorsabb. Aztán ha megvagy jobb oldalt alul van három pötty menü, ott hozzáadás albumhoz.

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#46152) yaska válasza smc (#46151) üzenetére


yaska
csendes tag

De akkor ott maradnak az eredeti képek is a háromezerben, és ha újabbakat akarok kiválasztani ez akadályoz...

(#46153) yaska válasza yaska (#46152) üzenetére


yaska
csendes tag

A Fájlok szekcióban már sikerült a leválogatás, újabb probléma: innen az albumokat nem tudom átmásolni a Fotóalbumok szekcióba.

(#46154) alba-regia


alba-regia
aktív tag

Egynapos tapasztalatok az M4 11" iPad Proval és a Magic Keyboarddal:

Az M1 Prohoz képest (közel két éves) nem érzem jobbnak az akkumulátor üzemidejét. Ez lehet az intenzív felhasználói szokásaim miatt is.

Nagyon gyors, minden azonnal történik. Az M1-hez képest még ha nem is jelentős a különbség, de érezhetően fürgébbnek tűnik.

A 2. gen. Apple Pencillel valóban nem kompatibilis (ma érkezik az USB C-s), a mágneses rész sem tartja meg rendesen, nem is tölti, nem akar vele barátkozni, együttműködni.

Az OLED kijelző szebb és kontrasztosabb, mint az előző IPS, de nem mondanám, hogy emiatt érdemes lenne váltani (fotót és videót is szerkesztek, úgy mondom).

A Magic Keyboard nagyon hasznos nekem. A billentyűkombinációk, gesztusok, nagyobb trackpad kezelhetővé teszik 95%-osan az iPadet (csak ritkán van ingerem a képernyőhöz érni).

A gépelés kissé hangos éjszaka (engem nem zavar, de hallható), a billentyűk határozottan működnek, talán az asztali billentyűzethez hasonlóan (előző generációval nincs gyakorlati tapasztalatom). Még az 1. gen. Prohoz megjelent billentyűzetem volt régen, az egy gyenge próbálkozás volt ehhez képest.

Belefutottam abba, hogy nem mindig akart szóközt írni. Ez lehet, hogy csak nálam volt probléma (ha esetleg másnál is, itt a megoldás). A beállításokban a kisegítő lehetőségeknél a lassú billentyű kikapcsolása megoldotta a problémát.

A jobb oldalra eső magyar ékezetes karakterek zavaróan kis méretűek. Inkább úgy fogalmaznék, hogy aki vakon gépel, annak megszokást igényel. Ellenben ekkora területen ez hozható ki tisztességesen. Gondolom a 13"-osnál nincs ilyen gond.

A funkcióbillentyűk hasznosak, de pl. keresés, alkalmazásváltás gesztusokkal nekem gyorsabb a trackpaden.

A másik iPadról történő visszaállítás, beüzemelés során melegedett kicsit, ami természetes, ha ennyi adatot mozgat át, és aktívan dolgozik. A billentyűzet fém részén éreztem hátul. Ezek szerint hőelvezetés szempontjából is hasznos lehet.

Lightroom, Luma, Logic Pro nálam a rendszerigényesebb felhasználási terület. Ezekkel még nem próbáltam. Eddig leginkább böngésztem és próbáltam mindenbe belépni, visszaállítani. Az üzenetek app vicceskedik (nem szinkronizál rendesen iClouddal, telefonnal), de megoldom (ugyanazok az iMessage címek vannak beállítva).

A csomagot az Apple-től a bemutatáskor rendelve tegnap hozta a UPS. Érdekes, hogy egy 600e Ft értékű csomagot csak úgy átadnak. Sem személyit, bármilyen rendelési azonosítót nem kérnek. És ez már nem az első eset. A feleségem épp jött haza, a kapuban állt kívülről, ekkor jött a futár. Nem kért adatokat, hanem gyakorlatilag ő mondta, hogy kinek hoz csomagot, majd átadta. Így akár egy járókelő is állhatott volna ott...

Kb. ennyi jutott eszembe hirtelen. Remélem, hogy valakinek segít.

[ Szerkesztve ]

(#46155) Rage47 válasza alba-regia (#46154) üzenetére


Rage47
veterán

Az Üzenetek app valahogy mindig megkavarodik ilyen átköltözéskor. De nálam van, hogy reboot után is ki-be kell kapcsolnom, hogy synceljen, elég "vicces".

Szerencsére nem győztél meg, hogy váltsak M1-ről :D

(#46156) lugosi válasza alba-regia (#46154) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Nagyon gyors, minden azonnal történik. Az M1-hez képest még ha nem is jelentős a különbség, de érezhetően fürgébbnek tűnik."

Köszi a részletes tapasztalatokat, nekem ez volt az egyik legfontosabb kérdés, szintén M1 Pro-m van, hogy mennyivel lehet gyorsabb. Fotóknál raw feldolgozásnál teljesen rendben volt / van az M1, viszont videónál éreztem már, hogy tekeri a procit. Mondjuk nagyon keveset videózok.

(#46157) fery02 válasza yaska (#46153) üzenetére


fery02
addikt

Át tudod másolni, csak maximum nem érzed még eléggé a rendszer logikáját, amit egyébként nem csodálok.

Itt az app-okban a Megosztás funkció nem kizárólag arra van értve, hogy személy vagy személyekkel szeretnél megosztani dolgokat, hanem app-ok között is így tudsz “megosztani” fájlokat és egyebeket.
Az én felhasználásommal erre rá kellett állnom, a Megosztás funkciót sokkal többször használom rendszeren belüli műveletekre, mintsem hogy valakinek küldjek valamit.

Esetedben ez úgy néz ki, hogy a Fájlokban ráböksz a képre és “Megosztás / Kép mentése”.
Ezzel a művelettel bemásolja neked az adott képet a Fotók ömlesztett tárjába, ahonnan már tudod albumba rendezni.

Ebben az ömlesztett tárban mindig megfog maradni minden képed, annak ellenére is, ha külön albumokba rendezgetsz belőlük, ez a rész sohasem lesz átlátható, mert ez is saját logika alapján van kitalálva.
Az ömlesztett részen maximum úgy tudsz rendezni képeket, hogy a dátumokat módosítod és annak megfelelően fog az adott kép elhelyezkedni az ömleményben.

Ha esetleg a klasszikusabb, régimódi mappás rendezgetés a szimpatikus, akkor ahhoz minden képedet a Fájlokba kell helyezni és ott úgy rendezed mappákba és almappákba, ahogy jól esik.
Bár Fájlokban a képnézegetés kevésbé élménytelibb a Fotók megoldásához képest.

(#46158) Rage47 válasza SoldierL (#46119) üzenetére


Rage47
veterán

Nálad újraindult a garancia a csere után?

(#46159) yaska válasza fery02 (#46157) üzenetére


yaska
csendes tag

Köszönöm szépen, ez már nagyon hasznos leírás, küzdök vele, nálam a dátumos megkülönböztetés sajnos nem jó, mert kellenek az eredetiek. Próbálkozok elrejtéssel, meg majd a szín jelöléssel; az elrejtés már félig jó, csak ebben az esetben nem mentődik a fájlokból az összes kijelölt az előzményekbe.
Szóval küzdök, az alap probléma mostmár az hogy viszonylag könnyen meg tudjak különböztetni egymástól 1-2 ezer fájlt, akár vmilyen jelöléssel vagy más helyre rakással... :R

(#46160) fery02 válasza yaska (#46159) üzenetére


fery02
addikt

Nagyon szívesen!
Én is a dátum módosítást akkor használtam csak, mikor fél éve átcókmókoltam mindent androidról és például a különböző üzenetküldő appokból származó képeket úgy költöztette át, hogy azt a dátumot társította mindegyik ilyenhez, amikor éppen átköltöztettem azokat a képeket.
Szóval azoknak kellett úgy utólag sacc szerűen megadnom valamilyen dátumot.

Egyébként a Fotók logikájától még annyit, hogy nem úgy van kitalálva, hogy te az “Összes fotókban” böngészel (mondjuk erről nehéz átállni, én a mai napig abban nézelődök), hanem például a rendszer maga címkézgeti a képeidet, tag-eli a személyeket (őket ki is listázza és elnevezheted őket) a képeken, időnként Emlékek válogatást készít neked egy témából és a “Kereső” funkciót gondolja, hogy használd.

Pár példa a Fotók Keresőjére:

A továbbiakat viszont folytassuk mondjuk az iOS alkalmazások topikban.

[ Szerkesztve ]

(#46161) yaska válasza fery02 (#46160) üzenetére


yaska
csendes tag

Ok, én már átmentem.

(#46162) Scholes9


Scholes9
nagyúr

Én most az új Pro és az Air között agyalok, 11-és méretben. Mini 5-ről gondolom mindkettő nagy ugrás lenne. YouTube, e-mail, Facebook, Messenger ezekre bőven elég az Air is. Csak ott a kísértés a Pro jobb kijelzője, face id, amit az iPhone14 Pro-ban megszerettem :B Na meg a mini 5 is közel 5 éves, az utóddal is ennyit tervezek, nehéz döntés :D :B

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#46163) zaskar válasza alba-regia (#46154) üzenetére


zaskar
senior tag

"Az M1 Prohoz képest (közel két éves) nem érzem jobbnak az akkumulátor üzemidejét. Ez lehet az intenzív felhasználói szokásaim miatt is."
Ennek gondolom lehet több oka is. Pl.
- az akku néhány feltöltés után éri el végleges teljesítményét
- lehet, hogy az OLED kijelzőnek is nagyobb a fogyasztása

Használd egészséggel! (Nekem M2 Pro van, egyelőre nem cserélek, talán 1-2 év múlva).

(#46164) tybsen válasza Scholes9 (#46162) üzenetére


tybsen
addikt

Nem tudom, mennyire segít a hozzászólásom, de tegnap megnéztem a 11” és 13” pro illetve 13” air modelleket, számomra a 13” Air kijelzőjén nagyon zavaró volt az animáció, vagy csak a 60 Hz miatt volt, nem tudom. Kifejezetten lassúnak tűnt / “akadozott” az animáció. Önmagában is látványos volt, de különösen feltűnő volt a pro-val összehasonlítva (de lehet, hogy csak azert volt szokatlan, mert a telefon es ipad is 120 Hz amit hasznalok).

A pro pontosan úgy működött, ahogyan az elvárható volt. Szuper gyors és élmény volt használni, én azt venném, ha van rá lehetőség vagy spórolnék kicsit rá ha ez működhet. Esetleg nézd meg élőben, mert lehet, hogy csak a kiállított példánnyal volt valami.

#46154 alba-regia Grat hozzá, jó volt olvasni az első tapasztalatokat :-)

[ Szerkesztve ]

(#46165) Elektrosokk válasza tybsen (#46164) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Ha mèg nem használt pro-t, akkor nem biztos, hogy zavarni fogja.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#46166) Pano válasza tybsen (#46164) üzenetére


Pano
addikt

Kifejezetten lassúnak tűnt / “akadozott” az animáció.

Ez a jelenség később, amit az iPadOS felépíti a swapot és az indexet, megszűnik. Hasonló volt amikor pl megvettem az iPhone 14-esem. Eltelt kb 1,5 hét és vajsima lett. Akkor is annak érzem ha éppen a 165 Hz-es monitor bámulása után nézek rá.

[ Szerkesztve ]

(#46167) tybsen válasza Pano (#46166) üzenetére


tybsen
addikt

Köszi, ez hasznos info - na lehet, hogy megnézem majd még alaposabban ezt az airt (személy szerint én jobban szeretem az LCD kijelzőt, ilyen szempontból számomra elméletileg szimpatikusabb az air és nyilván az ára is kellemesebb - annak ellenére, hogy a telefon és az óra oled és az valahogy nem zavar, mert kicsik. Ha az Air 13” 120 Hz lenne, simán lecserélném a 2020 11”-t, mert néha izgalmas lenne a nagyobb kijelző. Valószínűleg ezért is hagyták 60-on, mert kevesebben vennék a pro-t).

#46165 Elektrosokk jaja ez így van

(#46168) Shame21


Shame21
tag

Sajnos a nagy kijelzőn nagyon látványosan látszik a 60HZ telefonnál nem tűnik fel annyira sőt nekem mindig alap modeljeim volta most is sima 13 van teljesen jó viszont tableten nagyon látszik nem gördülékeny a 60hz látszik hogy szaggat.

(#46169) Shame21


Shame21
tag

Kijött app storba a retroarch ingyenesen tölthető erre vártam nem kell sideloder👍

(#46170) smc válasza Shame21 (#46169) üzenetére


smc
addikt

Ha valaki rájön hogy lehet működésre bírni benne a billentyűzetet az ne tartsa magában, bár én úgy látom egyelőre nem fog menni. :(

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#46171) adp


adp
őstag

Szerintetek itt mi a különbség? Elvileg mind kettő az új 11 colos air, csak hát van 50k difi.
[link] vs [link]

[ Szerkesztve ]

(#46172) f_sanyee válasza adp (#46171) üzenetére


f_sanyee
senior tag

128 vs 256GB

(#46173) adp válasza f_sanyee (#46172) üzenetére


adp
őstag

Fuuuu :D Bocsi még nagyon reggel volt mikor néztem :B

(#46174) SharpSA válasza Scholes9 (#46162) üzenetére


SharpSA
veterán

Én pont a faceID miatt is választottam a Pro-t tavaly, számomra kényelmetlen állandóan a bekapcsológombhoz nyúlni. Persze az elvileg 120 Hz-es képernyő is sokkal jobb, mint a 60, de nekem azért ezen a képernyőn sem teljesen folyamatos a görgetés, míg telefonon annak látom. Valószínűleg a képernyő mérete miatt.

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#46175) GalaxyS9


GalaxyS9
tag

sziasztok!
2 éve van egy kilencedik generációs iPad a tulajdonomban, szeretem használni, de szerintem az iPadOS 17 nagyon lelassította. legalábbis a 15 Pro Max-hoz képest laggolós, lomha lett. tiszta iTunes telepítéssel újra lett húzva olyan 17.2-nél.
lehetséges a 3 GB RAM a szűk keresztmetszet? Reddit, netezés, Apple Music, ezek azért már multitaskolva nagyon szétszedik szegényt.
másnál is van hasonló tapasztalat? (tárhely nagyon sok van szabad, nem ez a probléma.)

(#46176) consono válasza GalaxyS9 (#46175) üzenetére


consono
nagyúr

Én iPad 8-on vagyok, de nem vettem ezt észre. Lehet, hogy azért, mert folyamatosan frissítek és lépésről lépésre lassult le. Nálam mondjuk leginkább YouTube meg netezés megy a tableten, Redditis, meg zene, de ezek nem lassúak. Vagy én nem érzem annak.

"In God we trust. All others must bring data"

(#46177) GalaxyS9 válasza consono (#46176) üzenetére


GalaxyS9
tag

egyébként, ha fél napig nem használom a telefonomat, akkor már hozzászokom teljesen. valszeg a 15 PM a qrvagyors. :R

(#46178) consono válasza GalaxyS9 (#46177) üzenetére


consono
nagyúr

Látod az simán lehet :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#46179) Scholes9 válasza SharpSA (#46174) üzenetére


Scholes9
nagyúr

Igen mérlegeltem, mivel ezzel is kb. 5 évre tervezek, így a 11-es Pro lesz :B

PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C

(#46180) SharpSA válasza Scholes9 (#46179) üzenetére


SharpSA
veterán

Szerintem elégedett leszel vele. :)

Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben

(#46181) Rent


Rent
senior tag

Na sikerült az alzánál becserélni a 2022-es m2 11” 256gb cellulart.
2 napja leadtam, ma letelt a 48 óra, mivel raktáron nem volt, ezért mehetett a csere. Annyi, hogy közben szigorítottak az azonnali garancián annyit, hogy már felfele sem lehet eltérni 5%-nál nagyobb mértékben. Nem számított, hogy egy csomó pénzt otthagytam volna, kötötték az ebet a karóhoz, hogy 5% nál többet sem hagyhatok ott. Állítólag sok volt a visszaélés azzal, hogy jóval olcsóbbra cseréltek és a különbözetet visszakérték.
Így végül 2024 m4 11” 256gb lett és annyi, hogy buktam a cellulart, mert az már +20% lett volna, ráadásul a 13-ast terveztem elhozni 256 cellularban, ami meg 50% lett volna. Mindegy, összességében szerintem jól jártam, 0ft-ért becserélték egy új m4-esre (vagyis ennek volt ugye 60e Ft felára az elején) 2 nap alatt. Vettem hozzá egy magic keyboardot (máshol, mert náluk nem volt, de ezért írtam, hogy otthagytam volna náluk nem keveset, mert rendeltem egyet a 13-ashoz), ami nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, bár ettől még mindig sokallom az árát.
Illetve most nézhetek valami hordozható routert, hogy ne kelljen telefonról megosztani mindig a netet. :)
Még annyi, hogy az 5% on belüli azonnali cserénél ha olcsóbb, ha drágább nem fizetsz és nem kapsz vissza különbözetet, hanem az eredetileg megvásárolt áron viszed tovább a garit és az értéket.

[ Szerkesztve ]

(#46182) f_sanyee válasza Rent (#46181) üzenetére


f_sanyee
senior tag

röviden a pro 13" celluar álomipad helyett van egy 11" wifi, ami mellé venni és cipelni kell egy routert, és buktál rajta 65 ezret. tényleg jó üzlet volt.

(#46183) F.B.I. válasza f_sanyee (#46182) üzenetére


F.B.I.
veterán

Minek kellene cipelni egy routert ha van nálad egy telefon és korlátlan net….hotspot és kész.

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#46184) f_sanyee válasza F.B.I. (#46183) üzenetére


f_sanyee
senior tag

olvasd el mit írt.

(#46185) Rent válasza f_sanyee (#46182) üzenetére


Rent
senior tag

Eredetileg is 11-est rendeltem (mert erre vartam honapok ota, az oled 11-re), asszony duruzsolta, hogy legyen 13, ha mar becsereltetem, de en hasznalom es cipelem naponta, nekem meg nem mind1, hogy mekkorat cipelek.
13-asbol meg van mindkettonknek macbook, igy total feleslegesnek tartottam a kezdetektol a 13-as tabletet. Valoszinu, hogy az en 13 mbp m1-em el is fogom adni, mert az elozo ipad ota alig hasznaltam.
Min buktam 65 ezret?
Ha eladom a 11es m2-ot, mennyit kapok erte, hogy az "alom" oled ipadet elhozzam?
Na az nagyobb buko lett volna, mint 65, igy meg meg ott a lehetoseg, hogy 3 even belul ha ezt kivonjak, megint becsereltessem, erre van meg 2 alkalom.
Viszont egyedul az en elofizetesem tartalmaz korlatlan mobilnetet, igy a cellularral kicsit tulzasnak is ereztem, hogy a korlatlan netem a telefonomon kivul egy masodik eszkozbe is integralva van.
Igy a csalad osszes eszkoze loghat utazaskor ezen a routeren, irodaban pedig boven elfer az asztalon. A cellular felarabol (es meg marad is) meg mar eleg izmos hordozhato routert lehet venni.

FBI: telefon sajat megosztasat utalom a kezdetek ota. Iphone 3g-vel kezdtem 2008-ban, talan a 4S nel 2011-ben jott el az elso megosztasi lehetoseg az ipad air1 -hez. Azota ugyanolyan fos! Azon tul, hogy melegszik a telefon, gyorsan merul is, ha egy bizonyos ideig nem hasznalod a rakotott eszkozt, ledobja a wifit es csak ugy megy ujra, ha telefont elo ~> megosztas kikapcsolas ~> visszakapcsolas. Folytathatod tovabb. Ez rohadt unalmas es nem oldottak meg 2011 ota. Ilyen volt a 4s, 6p, 8p, 11p max, 14 pro is most.
Hordozhato kis hotspotra gondoltam, amit az irodaban konnektorba dugok, nyaraloba szinten es igy ha epp uton vagyunk, nem csak az ipad loghat rajta.
Tobb ismerosom hasznal kulonbozo hordozhato kicsi hotspotot es imadjak.

[ Szerkesztve ]

(#46186) F.B.I. válasza Rent (#46185) üzenetére


F.B.I.
veterán

Van nekem is egy TP-Link cserélhető aksis….7-8 órát tud. Utána 2 órát tölteni kell. Az újabbak biztos jobbak, nekem nem vált be. :(

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#46187) Rent válasza F.B.I. (#46186) üzenetére


Rent
senior tag

Nyaraloban es az irodaban is van aram. Nekem ez az uzemido boven jo! Savszel legyen megfelelo. m7650 tplinked volt esetleg?

(#46188) F.B.I. válasza Rent (#46187) üzenetére


F.B.I.
veterán

Passz, a fiókban van, valami alap 4G változat.

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#46189) Rent válasza F.B.I. (#46188) üzenetére


Rent
senior tag

7650 re ha jol olvastam talan a duplajat irtak (most nezem, hogy 1.5x nek kell lennie, mert 2000 vs 3000 mah)

Ha jol emlekszem akkor vettem 506 ert az m2 2022 11 cellulart, amikor beakcioztak, nem emlekszem pontosan mennyirol, de talan az azonnali araval megfelelo osszeggel, igy ha igy szamolom, akkor raadasul 1:1 volt a csere es meg van 2 alkalom 🤣 mindenkepp megerte, csak nem tudtam a fenekemen ulni es varni, mert marciust, majd aprilist irtak minden forumon, nem volt vegleges idopont a 11 oledre, vegul marcius vegen megvettem az elozot

[ Szerkesztve ]

(#46190) lugosi válasza Rent (#46185) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem mifi routerem van, olyat ne vegyél, akkuról jelképes csak az üzemideje.

(#46191) kchris78 válasza F.B.I. (#46188) üzenetére


kchris78
veterán

nekem is volt nekem sem valt be… macera.

elofizetesnel leteznek konstrukciok arra hogy minimal osszegert +1 simen az a net legyen ami a fo kartyan.

off @Rent: ha lehet tudni hogy “ugyis” csereberel az ember akkor nem teljesen korrekt berendelni majd visszakuldozgetni… tobb evre tervezett beszerzesnel en biztos kivartam volna mar azt az 1-2 hetet. Raktarkeszlet erejeig a regi is szokott lenni. Engem utana vegig idegesitene hogy elbsztam.

(#46192) Rent válasza Rent (#46189) üzenetére


Rent
senior tag

Nem tudtam kivarni, mert marciust irtak tavaly osz ota (azota vartam), majd marciusban aprilist, de ugy hogy az sem volt biztos, majd aprilisban majust. Ha lehetett volna tudni a megjelenes idopontjat kivartam volna, de igy lett belole ezzel a konstrukcioval marcius vege. Vegul 2 nappal a megjelenes utan meglett amit eredetileg is szerettem volna. Az, hogy most vegul nem cellular valtozat, annyira nem erdekes, mert vegso esetre ott a telefon netmegosztasra, de azon vagyok, hogy vegyek egy a csalad osszes eszkozet kiszolgalo hordozhato eszkozt, ami 90% ban a meloban lenne, illetve a nyaraloban. Mashol meg nincs ra szukseg. Korrekt nem korrekt, itt ezert fizetsz 12% felarat, hogyha velt, vagy valos problemad adodik az eszkozzel, akkor ha van raktaron azonnal cserelik, miutan raneztek, hogy nem erte kulso behatas, ha 48 oran belul pedig nem elerheto ugyanaz, akkor +-5% on belul cserelhetsz. Nem ingyen van ez a szolgaltatas, hanem 12% felarert csereben, igy teljesen korrektul jarsz el, hogy kihasznalod azt a szolgaltatast, amiert fizettel.

[ Szerkesztve ]

(#46193) Rent


Rent
senior tag

Nem tudom, hogy frissíthettek -e valamit a netmegosztással, de 1,5 órája használom az új ipadet (több megszakítással) és 1x sem kellett eddig a telefonhoz nyúlni, sőt a legelső alkalommal is felcsatlakozott anélkül, hogy bármit kellett volna állítani a telefonon. Lekopogom, de eddig tökéletes. :)

(#46194) BigBlackDog válasza Rent (#46193) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Tegnap nálam is jól működött kb. 1 órán keresztül, pedig pár héttel ezelőtt volt probléma. 17.5 frissítés megvolt azóta.

(#46195) Rent válasza BigBlackDog (#46194) üzenetére


Rent
senior tag

Ez nagyon hír, mert már 2 órája működik úgy, ahogy korábban soha. :)

(#46196) kchris78 válasza Rent (#46195) üzenetére


kchris78
veterán

eddig eldobta? kollegaimtol hallom hogy gond van vele nekem apple cuccok kozott nem volt...

(#46197) Elektrosokk válasza kchris78 (#46196) üzenetére


Elektrosokk
addikt

apple cuccok egymás között sosem voltak problémásak. :N

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#46198) kchris78 válasza Elektrosokk (#46197) üzenetére


kchris78
veterán

igen, ott meg csak be sem kell kapcsolni mert megoldjak egymas kozott a megosztast - ha egy appleidn futnak.

(#46199) Rent válasza Elektrosokk (#46197) üzenetére


Rent
senior tag

Problémásak nem voltak, de a net megosztás az nálam a kezdetektől (3G-nél még nem, 4S-nél már volt) kizárólag úgy működött, hogy ha nem nyúltál hozzá egy ideig a macbookhoz, vagy az ipadhez, akkor már nem is látta a telefon által szórt wifit, pedig azon bekapcsolva hagytad ugye. Ilyenkor mindig először elő a telefont, megosztás kikapcsolása, bekapcsolása, aztán a macbookon, ipaden újra wifi keresés és kattint, különben nem csatlakozott fel, sőt néha itt is feldobott egy sikertelen csatlakozást és újra ki/be a telefonon.
Ezzel szemben a tegnap este elhozott új ipad, meg a 14 pro között eddig ezzel ellentétes a tapasztalatom, annyi, hogy március vége óta nem használtam net megosztást, azóta a 17.5 frissítéssel érkezhetett meg az ezzel kapcsolatos javítás, aminek nagyon örülök. :)

(#46200) kchris78 válasza Rent (#46199) üzenetére


kchris78
veterán

Nekem sosem volt ilyen. Ilyen operációra (telefon elő bekapcs és mutassa a menüt mert addig szórja csatlakozható állapotban a wifit ha nem kapcsolódik semmi) csak nem apple eszköznél volt szükség.. Csak engedélyeznem kellett bekapcsolni sosem. Macen mutatta a másik apple eszközt a wifiben katt és ennyi. Csináltál hálózat visszaállításokat / teljes újratelepítést?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  iPad topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.