-
LOGOUT.hu
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
NvidiaRTX #1097 üzenetére
A Realtek fő oldaláról leszedtem egy driver-t azóta redukálódott a probléma, de most sem 100%-os a cucc és van, hogy naponta 1-2x-er ledobja az internetet.
De így legalább most már tudom, hogy a probléma szoftveres jellegű.S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
NvidiaRTX
őstag
Sziasztok.
Én egy olyan hibába futottam bele ami nagyon sok embert érint legalább is a góglis találatok ezt mutatják.
Névszerint az, hogy ledobálja az internetet a Windóz ha nagy terhelés éri a LAN-t.
A dolog egyszerű csak simán elmegy az internet majd pár mp múlva újra csatlakozik és ez megy a végtelenségig vagy addig amíg a Win be nem korlátozza a sebességet 100Mbps-re az 1Gbps-ról.
Természetesen minden lehetséges dolgot kipróbáltam már amit írtak, de semmi nem segített.
Az internet nem szakad meg tehát nem modem probléma mert a wifi meg simán megy tovább.
Lecsatlakozás hang sincs tehát gondolom nem hardver probláma lehet.
Még a kábel cserét bevallom nem próbáltam az lesz az utolsó, amúgy a kábelt nemrég vettem és eddig semmi baja nem volt. Cat6.
Rengetegen panaszkodnak erre a hibára és a mai napig nincs rá épkézláb megoldás.
Windows 11 Pro, Realtech 2.5Gb-es LAN, Asrock alaplapon.
Ötletek?
S23 Ultra / Watch 6 / LG OLED 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
-
MaGor72
csendes újonc
Köszönöm a kimerítő választ.
Az a helyzet hogy lehet nem kellő pontossággal fogalmaztam meg a kérdést.
Mivel sorban mindent rendben találtam sor került a dupla nat ellenőrzésre is. Ekkor meglepődve láttam hogy a szolgáltatónál két egyforma privát ip is szerepel az útvonalon. Ezt nem igazán tudtam hova tenni (a válaszodból világos), és innen jött a post. -
mrots
junior tag
válasz
MaGor72 #1090 üzenetére
"A tracert már egy kicsit érdekesebb:"
A traceroute egyatalan nem erdekes, hadd mondjam el miert.
1) a traceroute-ot gondolom nem akkor futtattad amikor a problema fennalt, illetve lathatoan nem oda, ahol a cel amivel kommunikalni akarsz, van. tehat kb tok felesleges, semmi hasznos informaciot nem hordoz a problemad szempontjabol. Mert ugye az, hogy egy X szerverhez lassu / packet lossos a forgalmat, az egy dolog, de a hibakeresesbol tok irrelevans, hogy egy teljesen masik szerverhez meg nem.
2) "A 2-es sor mi?"
A traceroute attol fuggoen, hogy milyen oprendszer alol inditod, illetve milyen parameterekkel, magas UDP portokon illetve ICMP csomagokat kuld ki, egyre emelkedo TTL ertekkel. A lenyeg, hogy megvarja a visszajovo ICMP uzenetet, amit az a router general, akinel a TTL elfogyott. Ebbol a visszaerkezo ICMP uzenetbol tudja, hogy mennyi volt a kesleltetes, hiszen tudja mikor kuldte ki a sajat csomagjat es latja mikor jon ra vissza a valasz. Namost, ha tortenetesen nem jon vissza ra valasz, ami teljesen elkepzelheto, akkor nem tudja megmondnai, mennyi volt a kesleltetes, tehat csillagokat ir. Miert nem jon vissza valasz? Peldaul mert az adott halozati eszkoz ugy van bekonfiguralva, hogy ne kuldjon ilyet (tuzfalaknal alapertelmezett), vagy mert a halozati eszkoz, ami kuldene vissza, a sajat routing tablaja alapjan masfele kuldi a csomagot es sosem talal celba. Szoval a csillagos sor onmagaban meg nem feltetlen jelent hibat. Mivel az utana kovetkezo mar kuld vissza, igy ki lehet jelenteni, hogy a masodik sor jelentektelen es nem hordoz informaciot.3) És mi a 4-es és 5-ös sor?
A szolgaltato a sajat belso halozataban olyan cimzest hasznal, amilyet akar. A legtobb szolgaltatonal a csomagtovabbitasra hasznalt eszkozok nem kell, hogy kilassanak az internetre a szolgaltato halozatabol, mert a) semmi dolguk az interneten, b) ha nem latnak ki, akkor elerni sem lehet oket, tehat kulso tamadasok ellen is vedettek. Ahhoz, hogy a te csomagod a routerek tovabbitsak, maguknak a routereknek nem kell interneten ervenyes es route-olhato ip cimmel rendelkezniuk. Csak kell valamilyen cim, ami az adott halozati kornyezetben ertelmezett. Ha a szomszed routerek tudjak merre van, akkor mar tudnak csomagot tovabbitani, igy tehat teljesen megfelelo RFC1918 tartomanyba tartozo IP cimeket osztani ilyen helyekre. Ettol ez meg nem NAT hatar es nem tortenik cimforditas.Szoval lenyeg a lenyeg: a problemad szempontjabol teljesen irrelevans adatokat adtal meg, amelyek tul ezen raadasul semmilyen hibajelenseget nem is jeleznek. Pontosan ugy mukodik a traceroute ahogy kell neki.
Mintha kabe azt mondtam volna, hogy esik az eso, mert kek a tenger. Valoban eshet az eso, a tenger valoban kek, csak semmi koze nincs a kettonek egymashoz.
-
MaGor72
csendes újonc
válasz
4Grider #1093 üzenetére
Köszi az infót.
Van helyben ismerős vidanetes szerelő, közben már megkérdeztem tőle. Megígérte hogy utánanéz. Ha nem javul a helyzet akkor pedig megyek a ZNET-hez. A cégemnél ilyen kapcsolat van(A két hely közt nincs 1km távolság.), ott így néz ki egy google dns trace route:
Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.33.1
3 * 1 ms 1 ms 100.120.80.1
4 1 ms 1 ms 1 ms 172.29.6.117
5 3 ms 2 ms 2 ms 172.29.8.181
6 3 ms 2 ms 2 ms 172.16.6.163
7 3 ms 3 ms 3 ms 172.16.6.61
8 3 ms 3 ms 3 ms 57389p-bix.unitedtelecom.hu [185.219.48.4]
9 3 ms 3 ms 3 ms bix-dpx-p.unitedtelecom.hu [185.219.48.1]
10 4 ms 3 ms 4 ms 185.219.50.73
11 3 ms 3 ms 3 ms 172.253.51.195
12 3 ms 3 ms 3 ms 142.251.228.25
13 3 ms 3 ms 3 ms dns.google [8.8.8.8]
Trace complete.Azt hiszem eléggé érzékelhető a különbség.
-
4Grider
nagyúr
válasz
MaGor72 #1092 üzenetére
Ezt a vidanettől kérdezd, náluk van ott egy aktív elem, amiben két hop van, ők tudják, hogy miért. Persze L1 ezt nem fogja tudni megválaszolni, L2-höz meg kérdés, hogy eljut-e a kérdésed.
Viszont a problémád okát változatlanul nem itt keresném. Tudtommal a vidanet mögött is telekom peering van, ami mostanában (főleg esténként és hétvégén) nemzetközi irányokba torlódik, mert a telekom felmondta tavaly tavasszal a költséges peering szerződéseit és áttért a DT peering-re, ami viszont elég sokszor túlterhelt. -
MaGor72
csendes újonc
-
MaGor72
csendes újonc
Help!
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Az utóbbi időbe egy kicsit játszogatok egy ismerősömmel Space Marine II coop-ot (XSX). Feltűnt hogy állandóan kapcsolati problémáim vannak. Régebben sosem voltak ilyen gondjaim, így elkezdtem egy kicsit körejárni a problémát. (Már amennyire értek hozzá.) A net (Vidanet) sebességével nincs gond, 400mbps kapcsolat, jobb szerverről, vagy sebességteszt stb. meg is van. Megvan Xbox-on is tesztben is, letöltésbern is. A NAT Type természetesen Open, Upnp bekapcsolva. Loss packet 0%, Latency 50+ms Xbox tesztben. packetlosstest.com 0%, itt kb 35ms a latency. Szóval ezek alaján akár minden okés is lehetne bár az 50+ latency egy kicsit többnek tűnik az ideálisnál.
A tracert már egy kicsit érdekesebb:
tracert -w 5000 8.8.8.8
Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1 <---Tp-Link Archer AX50
2 * * * Request timed out. <--- ???
3 8 ms 17 ms * 10.250.0.10 <--- Arris TG3492
4 15 ms 14 ms 17 ms 192.168.243.138 <--- ???
5 25 ms 14 ms 14 ms 192.168.243.138 <---- ???
6 * * * Request timed out.
7 18 ms 19 ms 18 ms 145.236.92.98
8 17 ms 18 ms 17 ms 81.183.3.117
9 17 ms 19 ms 18 ms 172.253.51.153
10 19 ms 17 ms 19 ms 172.253.65.39
11 24 ms 24 ms 26 ms dns.google [8.8.8.8]
Trace complete.A 2-es sor mi? A Tp-Link és az ARRIS közt nibcs semmilyen eszköz.
És mi a 4-es és 5-ös sor?
A munkahelyemen (ZNET) semmi hasonló nincs és lényegesen kisebbek az elérések is!
Mi ez? Dupla NAT még a szolgáltatónál?
Előre is köszi. -
phoenix1989
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,hogy egy meg halt alaplap helyere tettem egy másik használt lapot , minden ment elsőre aztán úgy 20 perc elteltével elment a net és nem jön vissza. Nincs letiltva se semmi. Bekapcsolaskor vilan egyet a narancssárga fény a csatlakozónál de ennyi. Azt írja nincs csatlakoztatva kábel. Mi lehet a gond? Drivert leszedtem ujratettem. -
BBali3
csendes tag
sziasztok, vodafone otthoni netem van (250mbit-es), már egy jó ideje szarakodik a net, mostanában kezdtem jobban belemélyedni, mert eddig csak elkönyveltem,hogy szar a gyári wifi router de most kezd körvonalazódni,hogy más is gond lehet.
Ezt abból szűrtem le, hogy amíg nincs bekapcsolva a laptomop, addig viszonylag rendben van minden telefonról nézve, packet loss nélküli jó pingek jönnek, de amint bekapcsolom a laptopot, elkezd csomószor packet loss lenni, 10s feletti pingek és elviselhetlenül lassú oldalbetöltésekkel, de nem folyamatosan. Torrenttel és anélkül is. Milyen irányban javasolnátok a nyomozást, van valami jó hálózat elemző progi, amit laikusként is tudnék használni, vagy bármi más javaslat, amit érdemes lenne lecsekkolni/átállítani a routeren? Ha bármi infóval tudok segíteni légyszi írjátok meg. -
krealon
veterán
válasz
Franky2Ster #1085 üzenetére
"Adott egy TP-Link switch az egyik oldalon a másik oldalon pedig egy Tenda Router. A két eszköz között van 25-30 méter szerelt UTP kábel. A probléma az, hogy csak 100Mb jön át de ha újraindítunk mindent akkor egy darabig megy az 1000Mb mi lehet a probléma?"
Érdemes lenne a kábel végi csatlakozókat újra krimpelni, hátha csak a szerelés nem tökéletes.
Ha gyári a kábel és nincs megtörve, akkor a következő tippem, hogy a két csatlakozó eszköz közül az egyik "Green Ethernet" specifikációjú, ezért forgalom mentes időszakban lecsökkenti a link-sebességet, amit a butább eszköz kábel hiba miatti csökkenésnek értelmez és később már nem próbálja növelni.
Ez utóbbit a pintos tipusszám és hardver verzió ismeretében lehetne kideríteni.
-
Franky2Ster
senior tag
Helyi hálózatos problémám lenne.Adott egy TP-Link switch az egyik oldalon a másik oldalon pedig egy Tenda Router. A két eszköz között van 25-30 méter szerelt UTP kábel. A probléma az, hogy csak 100Mb jön át de ha újraindítunk mindent akkor egy darabig megy az 1000Mb mi lehet a probléma? Talán kábel minőség?
[ Szerkesztve ]
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Az alábbi problémával fordulnék felétek:
-4-5 napja megfigyeltem, hogy zavaróan belassult a google oldala, ha képet keresek és ránagyítanék be sem hozza stb...CHROME
- gondoltam megnézem Firefoxon is:
Nem kapcsolódott: lehetséges biztonsági probléma
A Firefox egy lehetséges biztonsági kockázatot észlelt, és nem lépett tovább a(z) www.google.com oldalra, mert ez a webhely biztonságos kapcsolatot igényel.Más nem vett észre hasonlót ha a google-t használja tudom is én ha valamit keres?
Semmilyen más oldallal nincs gond..
Ötlet? -
CsabaSteel
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1081 üzenetére
AsusRT-AX82U, igen, cat 5E-s a kábel ami a wanba megy meg van egy router kabel ami a lan1be megy és a gépbe.
Csé
-
válasz
CsabaSteel #1079 üzenetére
Milyen típusú router-t vettél?
Kábel csere volt a router és a szolgáltatói eszköz között?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy vettem új routert de van a digitől is router ami most modem üzem módba van szál optikás net (Gigabit 1000) és a speedtesztbe nem hozza a teljesítményt ami legalább 300 lenne, ehhez képest 96-ot hoz. Nem tudom, hogy hol a gond. Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném.
Csé
-
válasz
MolnárKrisz #1074 üzenetére
Nem lehet, hogy gyenge a gép és emiatt van ez?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
krealon
veterán
válasz
Goldmember01 #1076 üzenetére
A naplók, eszközlista és a hálózati beállítások nélkül, érdemi választ a kerdéseidre nem tudok adni.
A helyszínen, egy hozzáértő tudna tanácsokat adni.
-
Goldmember01
tag
válasz
Goldmember01 #1075 üzenetére
Áramtalanítottam az új routert, újraindítottam a gépet és visszacsatlakoztattam a routert és minden működik... Volt már hasonló az elmúlt időben, általában reggel első bekapcsoláskor... hasonlóképp oldódik meg mindig... Mi baja lehet olyankor?
-
Goldmember01
tag
Sziasztok!
Most kötötték be ezt a fiberhome routert meg internetet, miután 2 hete volt egy digis itt és szólt, hogy ingyenesen upgradelik erre a jobbikra meg a tv is szebb lesz. Totál hozzá nem értő vagyok nyilván látszik az írásból, ezért fordulok hozzátok.
Az internet végül is megy, de rengeteg weboldalt nem tölt be, köztük van a digi.hu is, eeszt.gov.hu is, profession.hu és még sorolhatnám. Kétlem, hogy ezeknél az oldalaknál mind hiba van...
Még épp elértem a srácot, aki bekötötte de nem nagyon foglalkozik vele, azt mondja ha más oldalak bejönnek akkor van internet...
Viszont vannak gondok játékoknál és programoknál... Battlefieldezni nem tudok, mert amíg az Originbe be tudok jelentkezni, a játékban nem tud online módba váltani. Battle.net applikációban is hasonló a probléma ott mondjuk tudok játszani de a Shopot meg képeket nem tölti be.
Mi lehet a probléma? Hogyan tudnám kijavítani? Ha kértek screenshotokat valamilyen beállításról szóljatok nyugodtan. -
MolnárKrisz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1073 üzenetére
Csak azon amelyiken megy a letöltés. És mindig ugyan azon a gépen fordul elő.
-
válasz
MolnárKrisz #1072 üzenetére
Ez azon fordul elő amelyiken megy a letöltés vagy más eszközön?
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MolnárKrisz
csendes tag
Sziasztok! A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
UPC connect box
kábelen használom
Nagyobb terhelésnél(pl nagyobb fájl letöltése) az egyik számítógépen elmegy az internet 15-20 másodpercre, majd visszajön. Ez ismétlődik pár percenként, egész addig, amíg tart a terhelés. A Windows 10 ilyenkor is jelzi, hogy "csatlakoztatva". Másik eszközön ez nem fordul elő se wifin sem kábelen. -
krealon
veterán
válasz
Corleone33 #1069 üzenetére
Ez nem internet, hanem Wifi probléma.
Az illetékes a Wifi topik. -
Corleone33
senior tag
Egy meglehetősen furcsa problémát tapasztaltam a gépemmel nemrég:
Otthon két channeles wifi elérésünk van, 2,5 gigahertzes és 5gés wifi (Telekomos Sagemcom routerrel). Utóbbi időben a gépem rendszeresen azt játtsza el, hogy vagy csak az 5G hálózatra hajlandó csatlakozni (a 2,5 gigahertzesre meg egyáltalán nem, windows folyton azt hajtogatja hogy nem lehet a hálózatra csatlakozni), nem olyan rég meg csak és kizárólag a 2,5-ösre volt hajlandó csatlakozni, az 5g-s wifire meg egyáltalán nem.
Még furcsább pedig az hogy minden más eszközön gond nélkül tudok váltogatni a kettő között, szóval szerintem nem a routerünkkel van a gond.
Bármi tipp hogy ezt mi okozhatja?
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
hondahun
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! A fiam babrálta a gépét és valamit elállított, amit nem találok mi lehet, mert mikor elindít egy online játékot, a 170-es net leesik 3-4-re. Wi-Fin keresztül kapcsolódik a gép a routerhez. Köszönöm! -
válasz
markknight #1066 üzenetére
Belépsz admin felületre és másolod a jelszint adatokat.
-
markknight
veterán
válasz
Gubek-Einste #1065 üzenetére
Mire gondolsz? (tapasztalatlan vagyok a témában)
-
válasz
markknight #1064 üzenetére
Jelszintek milyenek?
-
markknight
veterán
Van egy UPC-s connect boxom és az a helyzet, hogy mostanában óránként újraindul a modem, de van, hogy gyakrabban és ez eléggé nehezíti a home office-t, főleg a meetingeket. A vodánál azt mondják, hogy flappol meg nagy a packet loss a routeren, majd kiküldenek egy szerelőt aki megnézi. Ami bizonyos, hogy ilyen újraindítás után még a 192.168..-t sem tudom behozni egy ideig. Volt valakinek hasonló eset? Mi lett a vége? Milyen routert ad manapság a vodafone a felvásárlás után?
A logok ezt mutatják: Illegal - Dropped FORWARD packet: SRC=2a03:2880:f0ff:0013:face:b00c:0000:008e MAC=01:5C:7A:D6:45:86;CM-MAC=ac:22:05:bf:1b:d6;CMTS-MAC=00:01:5c:7a:d6:4a;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
[ Szerkesztve ]
-
válasz
rigoattila #1062 üzenetére
Igen, ezzel nincsen gond.
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1061 üzenetére
-
válasz
rigoattila #1060 üzenetére
A szolgáltatói eszközön van erre egy menüpont de, hogy pontosan, hogy azt most nem tudom megmondani de a UPC topikban le van írva.
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1059 üzenetére
Hogy tudom megnézni?
-
válasz
rigoattila #1058 üzenetére
A modem jelszinteket kérdezem.
-
rigoattila
lelkes újonc
válasz
Gubek-Einste #1057 üzenetére
Kábelen csatlakozok.
Más gépem nincs amin ki tudnám próbálni de két haveromnak is upc-ről megy a játék de nekik semmi probléma. -
válasz
rigoattila #1056 üzenetére
Milyenek a jelszintek?
Más gépen is ez a helyzet ugyan ezzel a játékkal?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
rigoattila
lelkes újonc
Sziasztok!
Fivem-Gta 5 RP-vel játszok és előjön egy olyan probléma hogy "Connection Interrupted" le és vissza csatlakozik a szerverről. Van amikor 5percenkén van amikor 2 percenként csinálja ezt így annyira nem élvezhető a játék.(nem dob le a szerverről csak gyorsan lecsatlakozik és vissza bár ez szerveren jaték közben olyan 4-7 másodperces kihagyás)
Más játékoknál nem tapasztalom ezt.(Rocket League, Lol, Csgo)Internetem 500mb Upc, Connect Box.
Gépem: Msi b450 Tomahawk max, Ryzen 5 3600, Curcial Ballistx 32gb 3600 (2x16), AMD Radeon RX 5700XT (Shapphire Nitro +)
HDD-n volt a játék átraktam SSD-re de ez sem oldotta meg a problémát)
Volt egy időszak mikor nem csinálta kb 3hétig. -
renegat1
tag
válasz
Gubek-Einste #1054 üzenetére
Szia!
Igen. Legalábbis szerelők szerint. Tegnap délután voltak újra. Amikor lett mutatva a log fájl ,akkor azt mondták, hogy normális ha felugrik a ping. Erre 2 percre rá elment a net. Azt mondták, hogy törik rajta a fejüket, hogy mi lehet a hiba és elmentek. Lassan 1 hónapja így megy. -
-
renegat1
tag
Sziasztok!
A szolgáltatótól mikrohullámon kapjuk a netet. Egy ideje az a gond vele, hogy megszakad a kapcsolat, és csak akkor lesz újra, ha áramtalanítjuk a poe adaptert és a routert. Ilyenkor egy darabig jó, de van amikor 1 óra vagy rövidebb idő múlva már nem. Szolgáltató szerint náluk minden jó. Amit eddig próbáltunk: Számítógépbe külön hálókártya, poe adapter csere, router csere, asztali pc helyett laptop, kábel csere. Egyik sem jött be. A szolgáltató szerverét pingelve pedig szerintünk náluk van a hiba. A válaszidő hirtelen felugrik, csomagokat dobál el, illetve van amikor nincs válasz. Sajnos másik szolgáltató itt nem érhető el, illetve még nem járt le a hűségidő. Valakinek ötlete, hogy mit kellene még megnézni? -
krealon
veterán
válasz
scofield657 #1051 üzenetére
A router log-ja ujrainditaskor elvesz, igy a kepen erdemi informacio nem latszik.
Ha van Windows-os geped, probald futtatni a Halozati hibaelharitot.
A naplot, syslog szerver segitsegevel tudod megorizni.
Windows-ra peldaul en ezt hasznaltam egyszer:
https://sourceforge.net/projects/syslog-server/files/syslog-server/1.2.x/Dianosztikai alplepesek: https://www.dnsstuff.com/network-troubleshooting-steps
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
A következő gonddal küzdök ismerősömmel 1hónapja kb. Teljesen véletlenszerű időpontban (naponta többször) a hálózatot elmegy. Semmilyen oldal nem jön be. Csak a teljes újraindítás hozza helyre az egészet, van hogy sokadik újraindításra. Kicseréltem teszt jelleggel már a routert is, a kábeleket, eszközökkel nem csatlakoztam rá és így is előjön a hiba. A szolgáltató bármely telefonhívásunkra annyit reagál, hogy a hiba nem náluk jelentkezik, mert az ő eszközeik visszajelzése alapján minden jó. Hogyan tudnám bebizonyítani, az ellenkezőjét? Mit rontok el? Vagy mit teszteljek? A router log-jai alapján sem derül ki semmi pontos dolog, legalábbis az ott található logok alapján google érdemi találatot nem hoz. Mellékelek egy képet, hátha azok alapján ti tudjátok, hogy hol a gond.
Egyébként mikor elmegy az 'internet' pontosabban, mikor már nem jön be semmi oldal, vagy skype hívás megszakad, akkor a router menübe betudok lépni, wifi hálózat is látszik hogy van. Győr melletti szolgáltató adja az internetet kábelen -> falutv. Szolgáltató egy modemet adott amely egy asus routerrel van összekötve.Válaszotokat előre is köszi.
-
halhatatlan
aktív tag
üdv!
Antennás internetem van,de eltekerte sajnos a nagy szélvihar az antennát, (a torony 800 méterre van tőlem) így nem jön 100% -on a jel a toronytól.
Abban kérnék segítséget, hogy mien progit tudok feltelepíteni a sz-gépre amivel látom a jelemet hogy merre tekerjem az antennát? Vagy valami ping tester progi is jó lenne.Köszi a választ -
mtwys921014
lelkes újonc
Sziasztok, egy még mindig meglévő hibára keresem a megoldást.
Nos a hiba a következő, bizonyos időközönként megszakad az internet mind a Gépen(Kábel) mind pedig wifin( laptop) ledob a net, lecsatlakozik a skype, a játék kidob vagy 1-2 seces laggom van a sTream(OBS) szétcsatlakozik, tehát egyszerűen megszakad az internet, bal asló sarokban az asztalon nem vált az ikon , de gondolom csak azért mert a szakadás egy bizonyos ideig tart. Amit csinált már a szolgáltató, Modem csere, kábelezés csere, erősítők stb mókoltak már pár dolgot, amit én tettem, Új rendszer, de gondoltam semmit nem ér , mivel a wifi is szakad, továbbá kábelcsere, driver frissítések, de a hiba valahol a modem előtt van, ami fura átmentem egy ismerőshöz 20 méterre van, és ott hibátlan, rámértem pingplotterrel és semmilyen piros csík nem jön, olyan mintha valami zavarná a jelet, vagy túl lenne terhelve stb, nem értek hozzá sajnos. Mellékeltem néhány képet. Információként.
Várom a kérdéseket észrevételeket.
Az internet 500/20-as Albérlet. Koax kábelen jön be. onnan ketté tv illetve a modem felé. Nem használom csak a gyári modemet. Ami egy Arris 1652S Gyártmány.
Amit még tenni fogok, az egyik szomszédomnál megnézem miújság, ha ott is ilyen adatokat mutat a pingplotter akkor itt a hiba a tömbben.(ez csak saját vélemény) Gondoltam még arra , hogy esetleg szarul van belőve az Admin része a modemnek de ott nem tudom mit tudok variálni. Képek lentebb.
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_cqdlezpgjjmyv9jr_555555555555.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_blnnyicil12ymtf8_prtele.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-04/24/780176_z0zrffbrjbr5w2nl_hhhhhhhhhhhhh_2.png
Köszönöm a segítséget. -
krealon
veterán
válasz
Martin5948 #1046 üzenetére
A leirasod vege alapjan kabeltv-s interneted van.
Ha a modem jelszintjei rendben vannak, akkor lehet, hogy a kornyekben mashol jelenlevo hiba van hatassal a te interneteleresedre.
Nalam evente 1-2 alkalommal megromlik a kabeltv-s kapcsolat, olyankor a digi szereloi kijonnek, nezegetik a modemet, de eddig mindig a lakason kivul volt a problema.
Ha nalad is ez a helyzet, akkor csak annyit tehetsz, hogy nyaggatod a support-ot, es hatha megunjak es rendberakjak a rendszert. -
Martin5948
újonc
Sziasztok
Van egy 50/2-es netünk.Az utóbbi időben szakadozott volt hogy semmit nem töltött be a napnak az egyik szakaszába pl reggel jó volt este már nem másnap egész nap nem volt jó következő nap meg van hogy csak pár órát nem működik.
Közben a szerelő is kijött és másik modemet adtak úgy se volt jó napokig.
Kipróbáltam mindent másik gépet hoztam friss újat ott is lassú volt úgy hogy 3wifit-t +egy csomó cat6-os kábelt cserélgettem.
A házban egy Teleste márkájú 3-as F-elosztórol megy 2tv illetve a modem, és az elosztóra kompressziós csatlakozó van rakva nem a csavaros.
Szerintem a a koaxunk ami beadta a derekát mert 10éve kötöttéek be ilyen 1x árnyékolt olcsó rg6-os koaxal aminek 50ft/m-e.
Szerintetek ha vennék trishieldes 3x árnyékoltat aminek 200ft/m-e azzal érdemes lenne megpróbálni? -
greenmukk
tag
Sziasztok!
Problèma: Tegnap este online játszottam (CS GO) gond nèlkül aztán egyszercsak elszállt a net a laptopon. Azóta a wifi jelen egy sárga háromszög van benne egy felkiáltójel lel ès nem tud csatlakozni. A házban lèvő asztali pc-n van net (ez is wifin keresztül csatlakozik) , a telefonokon van net ezèrt gondolom valami a laptoppal szar.
Gèp: Acer Aspire V5-5916
Op.rendsz. Windows 10
Router: Sagemcom fast 3686 v2Nem tudom ez segíthet e valamit:
Laptop eszközkezelő- Hálózati kártyák:
-qualcomm atheros qca61x4a wireless network adapter
- realtek pcie gbe family controller
- meg egy csomó wan miniportAmit próbáltam: A routert már újraindítottam egy párszor, laptopon hibaelhárítás, repülèsi üzemmódba kapcsolás majd vissza, adapter eltávolítása a listából majd újraindítás, víruskeresès folyamatban.
Egy hozzáèrtő gondolom pikk-pakk megoldja ezt, örülnèk ha tudnátok segíteni.
-
Enrico77
csendes tag
válasz
djentleman #1043 üzenetére
Nekem optikai kábelen jön a jel. Azt is valahogy csatlakoztatni kell, tehát ha a kiépítés nem tökéletes, akár ez is okozhat problémát.
Azt vettem észre, hogy amikor lag van a játékban, akkor nekem az eltart 1 percig is. Örülnék, ha csak annyi lenne, mint neked a linkelt videóban.
Viszont a lag nemcsak a játékszerveren mérhető, hanem pl. a Google.com elérésénél is.Tegnap kíváncsiságból mértem egy magyar honlapnál (index.hu) és ott már nem tapasztaltam adatvesztést, bár a játék többször is kifagyott.
Ezért azt feltételezem, hogy valahol a szerverek közötti kommunikációnál lehet a gond.
Ezt hogy fogják megoldani, nem tudom -
djentleman
csendes tag
válasz
Enrico77 #1042 üzenetére
Nálam megoldódott:
A padláson lévő elosztókat és koax kábel végeket kicserélte a UPC szakembere.
Elmondása szerint oxidálódtak (kevesebb, mint 1 év alatt, akkor voltak ugyanis beszerelve).
Most páramentesen csomagolva tartom őket remélve a hosszabb élettartamot.
Pingplotterben is megszűntek a kiugró válaszidők és packetlossok.
Játékban ugyan néha még jön a "gyenge kapcsolat" jel, de lag nincs.
UPC topicba töltöttem fel szemléltető videot is, a leírásban jelöltem a lagokat.Diginél nem lesz ilyen "egyszerű" szerintem... ott elvileg csak jön az UTP kábel egy felhasználó által hozzáférhetetlen elosztóból.
-
Enrico77
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni Tőletek, hátha valaki tud tanácsot adni mi lehet a gond.
A hibajelenség: Online játékok esetén (World of Tanks, World of Airplanes, stb.) változó időnként megszakad a kapcsolat.
Természetesen pont akkor, amikor csatában van az ember és nem elég, hogy szétszednek, de még büntetést is kapok, mert azt hiszik, bot vagyok (tudom, sosem legyen nagyobb gondom ennél,de alapvetően heti 3-4 alkalommal játszom 0,5-1 órát és nagyon idegesítő, hogy ennyi szabadidőm van, azt is bosszúsággal kell töltsem).Hívtam a Digi Ügyfélszolgálatot, ők ránéztek a netre, azt mondták náluk minden rendben, nálam van a hiba, különben is ők a végpontig garantálják a netet, onnan bármi gond van, az csak nálam, a gépemben, vagy a szoftverben lehet.
OK.
Játék töröl, újrarak, ugyanaz a hiba. Írtam a játékfejlesztőknek, javasoltak egy progamot, a Pingplottert. Adtak hozzá egy beállítási segítséget, amivel mérni tudtam, hogy mikor, milyen az adott szerver elérhetősége.
A riportokat aztán visszaküldtem nekik. Azt válaszolták, hogy a riport alapján egyértelmű, hogy az internet szolgáltatással van a gond.OK. Vissza a Digihez, de ugyanaz történt. Ők nézik, a hiba tuti nálam van.
OK.
WoT szünetel,mondom keresek más játékot. Akkor teszteltem a WoA-t, de a hiba itt is megjeent.
Jó, mondom akkor keresek más fejlesztőtől játékot és láss csodát, a hiba ott is jelentkezik.
Szóval ami biztos, hogy NEM játékspecifikus a hiba.
A kérdésem az felétek, hogy szerintetek hol lehet a gond?Kb. 3 hónappal ezelőtt még Invitel volt a szolgáltató, akit megvásárolt a Digi kft.
Invitelnél nem voltilyen gond, csak mióta Digi van. Azóta érdemi változtatást a gépen, nem csináltam.
Vírusírtó többször futtatva, nem talált semmit.Bármi javaslat, ötlet, vélemény, esetleg tapasztalat hasonlóval nagyon segítene!
További szép napot mindenkinek!
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Véreshurka #1039 üzenetére
Sajnos a linkelt megoldás nem vezetett megoldáshoz, bárhogyan próbáltam állítgatni az értékeket. Végül sikerült más T-s ügyintézőtől szervízeshez kerülnöm, aki pár mérés után mondta, hogy lát a vonalamon hibákat. Kaptam egy hibajegyet az esetre, ami végülis azzal zárult, hogy szombaton kicserélték a szolgáltatói modememet. Azóta egyelőre megy hibátlanul, remélem nem kiabálom el. Köszi azért a segítséget!
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
válasz
krealon #1038 üzenetére
Köszi!
Próbálgatni fogom, és majd jelzek. Abból esetleg ki lehet indulnom vajon, hogy a logbban kb. hány mp-enként kapom a PADO-s hibaüzenetet, vagy ez hülyeség lenne?
Próbáltam telefonon beszélni a T-sekkel, még akár úgyis, hogy fizetek, de elhajtottak azzal, hogy nem tudnak segíteni, esetleg a fix ip megoldaná a problémámat de azt csak üzleti előfizuval tudnak adni, az meg nekem nem jár
Pedig csak annyit akartam volna megkérdezni, hogy szerintük milyen értékeket állítsak be, hogy ne kelljen találgatnom, de akkor marad ez.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #1037 üzenetére
Az Interval azt jelenti, hogy hany masodpercenkent ping-eli a PPP link tuloldalat, hogy aktiv-e a kapcsolat.
A Failures pedig, hogy hany folyamatos hiba utan tekintse halottnak a PPP link-et, es probaljon ujracsatlakozni.
Ha nagy az adatforgalom a PPP kapcsolaton, akkor LCP uzenetek jelentosen keshetnek, annyit, hogy a forras oldal nem tudja kivarni a valaszt, igy "nem erkezett valasz" hibanak tekinti.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
krealon #1036 üzenetére
Köszi!
Még lenne egy láma kérdésem: mit jelentenek egyébként ezek? Pl. a mostani beállításom? Jól gondolom, hogy valami ilyesmit? --> 6 másodpercenként ellenőrzi a kapcsolatot, és ha nincs kapcsolat akkor 10 másodperc múlva újraépíti? Vagy teljesen rosszul gondolom?
El Psy Kongroo
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #1035 üzenetére
Nyilvan leteszteled a variaciokat es beszamolsz az eredmenyrol.
Nekem nincs lehetosegem kiprobalni. -
Véreshurka
senior tag
válasz
krealon #1034 üzenetére
Köszi!
Asuswrt-Merlin-en vagyok. Itt a WAN beállításoknál találtam ilyet:
PPP Echo Interval: 6
PPP Echo Max Failures: 10A linkelt leírás alapján akkor a Max Failures-t 80-ra, az Echo Interval-t 20-ra állítsam át, vagy ez csak TP-LInk-eknél igaz Digi NET-tel, vagy a lényeg csak annyi, hogy a Max Failures 4-szerese legyen a Interval-nak?
El Psy Kongroo
-
krealon
veterán
válasz
Véreshurka #1033 üzenetére
PPPoE LCP hiba eseten ezzel erdemes probalkozni.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja elég sokszor szakad meg a netem. Egy kis hiba leírás:
T-home vdsl-em van, a T-től van egy Speedport W 724V Type Ci modem, ami bridge módban van, erre van kötve egy Asus AC68U router, ez intéz mindent.
Folyamatosan abba a problémába ütközöm, hogy nem érem el kintről a nasomat. A router web UI-ba belépve azt látom, hogy a network map fül alatt az Internet Status: disconnected-et mutat. Ettől függetlenül van net elérésem, pingeltem a google-t a 8.8.8.8 cím alatt sikerrel, nem volt elvesztett csomag, majd próbáltam pingelni a ddns címem (nem tudom ennek volt-e valami értelme
) ott viszont "Request timeout for icmp üzenettel nem történt semmi. Az asus nslookup-nál le tudtam kérdezni az ip címemet. Igazából nem tudom, hogy merre induljak el, hogy most a routerrel, vagy a modem kapcsolattal van-e probléma. Ezt hogyan tudnám kideríteni? Mostanában volt jó pár gondom a T-s net kapcsolatommal, de akkor nem volt net sem. Természetesen próbáltam az áramtalanításokat is, akár különböző sorrendben is. Ha ilyenkor a routerrel kezdtem az áramtalanítást majd újra próbáltam akkor már net kapcsolat sem volt, akkor muszáj volt a modemet is áramtalanítani, ilyenkor mindig visszatért a net, illetve akkor is mindig siker van ha rögtön a modem újraindítással kezdem. Nekem ebből az következik, hogy a modemmel van a gond, de akkor miért tudok még netezni akkor is amikor a router már az Internet status-nál disconnected-et mutat? Nem teljesen világos
Megnéztem a routerem log-ját, ott ezt találtam:
pppd [558]: Timeout waiting for PADO packets
Ez a hibaüzenet mire utalhat? A szolgáltatónál vagy nálam lehet a gond? Már beszéltem a T tech support-al amikor hasonló problémám volt, ők ott elvileg nem találtak semmi hibára utaló dolgot (sajnos akkor még nem néztem meg a router log-ját...). Amennyiben a szolgáltatóm lenne a ludas, mit tudok mondani a tech supportnak, hogy meg is értsék a problémát? Elég ha annyit mondok, hogy gondom van a PADO csomagokkal és emiatt nem érem el kívülről a hálózatomat?
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
djentleman
csendes tag
Szia!
Találtál megoldást a problémádra?
Hasonló van nálam is!
UPC, Ubee evw3226 modem, 240/20, csak az én gépem csatlakoztatva kábelen + 2 telefon wifin.
Router nincs.
Asus Z-170A, 6600K, 2x4gb ram, 1050ti, ssd
Battlefield 4: 2-3 percenként 1-2 másodperc lag, oldalt megjelennek az ikonok, hogy kapcsolat szakad.
Random jön elő a hiba, van, hogy hetekig nincs, van hogy hetekig folyamatosan.
1 éve már tapasztalom...
Porttovábbításokat megcsináltam, amit írnak BF4 hez.
Ha mindent kikapcsolok (Eset és egyéb háttérben futó alkalmazások), akkor is csinálja.
Helikopterezem(nék) leginkább, így különösen zavaró.[ Szerkesztve ]
-
NEXT LP
tag
Sziasztok!
Van egy Windows 10-es Jumper EZpad 6 tablet/notebook-om, ami wifi-n egy Asus RT-AC1200G+ routerhez csatlakozik.
Olyan gondom van, hogy bár a wifi jelerősség elég erős, az internet egyre gyakrabban annyira belassul, hogy már be sem jönnek a weblapok. Jelenleg úgy tűnik, ha kikapcsolom a tabletet egy időre, utána kb. 5 percig jó a net, utána megint elkezd belassulni.
A házban több eszköz is csatlakozik a routerhez, de azoknál nincs ilyen gond. A routeren nincs sebességkorlátozás és az inSSIDer 4 szerint nincs más router a közelben hasonló sávon.
Hardver problémára gyanakszom, de nem tudom hogyan deríthetném ki mi a gond.
Tudnátok segíteni? -
Atla
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy látszólag minden rendben a nettel,de Online játéknál a Packet loss érték az egeket veri,és laggol.
Ha elkezdem CMD-ből pingelni a google.com-ot akkor azok az értékek is rendben vannak,de kb.50 pingelésből kihagy egyet-egyet.
Már próbáltam Router nélkül csak a modemmel akkor is rossz.
Netem tanyanet 20/1 a gépem az adatlapon,a játék a Battliefield1.Egyszerűen nem tudom a szolgáltatónak is mit mondjak,mivel látszólag rendben van a net ,pingem sebességem megvan. Egy hete kezdődött egyébként a probléma tehát előtte jo volt.
-
Imre077
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #1026 üzenetére
Újabban már a gyártóit is feltettem.
-
-
Imre077
csendes tag
Jövő héten tudom kipróbálni a melóhelyen. Egyenlőre a szomszéd "nyitott" wifi-ére próbáltam csatlakozni, ugyanolyan eredményeket kaptam.
Driverek naprakészek, és igen fix-es a csatorna. -
-
Imre077
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Lifebook A557-es masina. 2017 júniusában lett vásárlova. Idén márciusban ütötte fel a fejét a probléma, miszerint a WIFI csatlakozás nagyon nehezen megy. Ez alatt azt értem, hogy bekapcsolás után szépen megy van net, de egyszercsak gondol egyet és lecsatlakozik.
Ilyenkor nincs más választás, mint a router ( TP-LINK TL-WR740N) áramtalanítása 5-10 percig, majd a laptop újraindítása a routerrel egyidőben (próbáltam már csak a gépet, illetve csak a routert újraindítani, de sajnos nem ment). Márciusban már áldoztam rá pár óra Google-ozást és rendszer állítgatást, de semmi.
Szervízben még nem volt, mivel a procedúra után egy ideig tökéletesen megy minden. Azért zavar leginkább, mert a házban 2 másik gép (mindkettő asztali PC) megy ugyanarról a routerről és ott semmilyen hiba nem jelentkezik, és nem is szeretik a használóik ha naponta 3-szor le-fel kapcsolgatom a WIFI-t.
Lehet csak az én beképzelt hülyeségem, de mintha ez a probléma akkor jelentkezne, ha lecsukom a képernyőt vagy pedig teljesen kinyitom (feszegetés nélkül természetesen).
Minden segítséget előre is köszi!
-
Matt99
csendes tag
Köszi a választ, úgy tűnik egy TCP/IP reset cmd-ben megoldotta a problémát.
-
Matt99
csendes tag
Sziasztok! Most váltottunk gyorsabb netre ugyanannál a szolgáltatónál (lrtktv) és kaptunk is új modemet, azóta viszont ha bekapcsolom a számítógépet az egész házban elmegy a net, wifistül mindenestül. Modem reboot után már viszont mindenütt van net, de így is elég gyakran elmegy, ha be van kapcsolva a gép. Ötletek, hogy mi lehet a baj?
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1018 üzenetére
Akkor nem tudom mitől indulgathat random újra a modem és arra a pár percre nincs net. És mivel nem minden nap és nem folyamatosan jön elő, még a szervizt sem ugraszthatom igazán, mert ha kijön és jó akkor hiába jön, és még kérhet is érte pénzt. Legutóbb semmi nem fájt a modem csere mert az már bőven túl volt 3 éven.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz
Marci112233 #1017 üzenetére
Ezek is rendben vannak.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1016 üzenetére
Akkor nem értem mi a hiba. Router szórakozhat velem, és okozhatja a gondot?
Szerk: Most meg ezeket hozta be egymás után kétszer nézve:
[link]
[link][ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz
Marci112233 #1015 üzenetére
Igen, ezt kellett, megfelelőek a jelszintek.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1014 üzenetére
Ezt kaptam a beírt cím után, de nem tudom ez kelle-e illetve ha igen jók-e az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Marci112233 #1013 üzenetére
Elvileg a 192.168.100.1 IP címen érhető el az admin oldal és ott lehet megnézni a jelszinteket.
-
Marci112233
addikt
válasz
Gubek-Einste #1012 üzenetére
A modem egy Thomson THG541. DNS-t meg nem piszkáltam, hacsak a router nem piszkál bele így valószínű szolgáltatói.
Jelszintet mivel, vagy hol tudok mérni?
Azt hiszem mikor nemrég bekötötték ezt a modemet akkor ők valahogy nézték a jelszinteket, de bejelentkezett előtte valahova ha jól láttam.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
válasz
Marci112233 #1011 üzenetére
Milyen modem és milyenek a jelszintek?
Szolgáltatói vagy custom DNS-t használsz?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az Inviteltől egy 15/2-es internet kapcsolat.
Problémám az hogy sok oldalnál ha kattintok csak tölt és tölt mire betölti pedig amint kattintok mennie kéne.
Mértem sebességet az meg van, de ettől függetlenül előfordul a net megszakadása is, és ilyenkor a modem újraindul. Net megosztva egy TP-Link tL-WR1043ND V4-es routerrel, de amiről mérek gép az madzagon fogja jelet. Bár wifis laptopnál is fent áll a hiba. Nemrég cseréltek modemet, mert akkor még sebesség sem volt meg, és most ugyan meg van, de mégis mondhatni rosszabb lett a net, mert előtte ugyan sokszor nem volt csak 5-8mbit/s, de akkor legalább amire ráléptem azonnal behozta.Mi lehet a gond? Magas lenne a ping?
-
-
Lifer092
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 30Mbit internet előfizetés, +2db iptv, telefon nincs. Havonta játszuk azt, hogy hibabejelentést kell hívogatni, vagy írni, mert kb. 10 de sokszor 6-7Mbit érkezik meg csak. (Ha minden stimmel, akkor megvan a 23-25) Kábelen, wifin egyforma a helyzet, több eszközön is próbáltam, ugyanaz. Ùgyis ha direktbe egy pct kötök csak a routerre, minden mást lehùzok róla.
Az eszköz egy Speedport W 724V. Mondanom sem kell hogy 0 beállítási lehetőséggel.
A szolgáltató a bejelentés után pár órára rá küld egy smst, hogy a hibát elhárították, az ő rendszerükben volt a hiba. Ez így is marad 1 hétig, aztán kezdődik elölről az egész, megint csak 6-7Mbit, tetű lassú a net, iptv szintén, csomagveszteség van, meg brutális Jitter és ping. Napszaktòl függetlenül.
A házba oszlopról érkezik a kábel, mivel kertesházról van szó. Most ismét lett jelezve a szolgáltató felé, de félő hogy megint csak átmeneti lesz a hiba "megoldása".
Ötlet hogy mitől hal meg az egész 1 hét után?
[ Szerkesztve ]
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Gubek-Einste #1006 üzenetére
Köszi a választ, ez hogy működik "irányított wifi-s eszközpár"? mi kell hozzá?
-
-
B.F.G.
senior tag
Van rá lehetőség, hogy 200 Mbit/s -es internet feltöltési sebességű netet kössön be valamelyik szolgáltató ahol ninics kiépítve erre a feltöltési sebességer való hálózat?
Bármilyen megoldás szóba jöhet, csak van-e?[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz
Sarcophagus #1002 üzenetére
Ha tenyleg ugyanakkor van mindennap, akkor 99%, hogy a PPPoE bontas az oka.
Pontosabb info-t a router System Log-jaban talalhatsz.
A TP-link TL-WR1043ND-t korulbelul 10 eve gyartjak, verziotol fuggoen ervenyes lehet ra az Oreg router GYIK
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Sarcophagus #1000 üzenetére
Az ADSL 24 óránként lebont (ha dinamikus IP-d van).
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest