- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
-
LOGOUT
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Posterm
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: nem tudom elérni az extrán tárolt oldalakat, sőt maga az extra sem elérhető. A párom már szólt egy pár hete, hogy az általa látogatott női fórum nem elérhető. Mi lehet a gubanc? IE-t használok, de próbáltam firefoxal is. Az xp internetbeállításait is megnéztem, de nem találtam semmi korlátozást. Valakinek esetleg ötlete?
Bocs ha nem jó totyikba irtam. -
artur003
csendes tag
bocsi hogy csak most reagálok de kÖzben dolgoznom kellet
nagyon köszönöm a segítséget mindkettőtöknek!
A legegyszerűbb megoldás volt a jó, ki kellett húzni a modemet!Köszike!
-
Winner_hun
félisten
Vezérlőpul / Hálózati kapcsolatok - itt van olyan, hogy Helyi kapcsolat? Ha van, működik is?
Ha van, akkor jobb klikk tulajdonságok / TCP/IP protokoll-t válaszd ki, tulajdonságok / IP cím automatikus kérése van bejelölve? Ha nem, akkor legyen az.Ja igen, router van? Ha nincs, akkor a net dolgait beállítottad?
-
artur003
csendes tag
Nem működik explorer-el sem, sőt ezt a modemet lehet usb-vel is és azzal sem megy. ( ez egy motorola modem)
-
artur003
csendes tag
Bocsi, lehet nagyon kezdőnek fogok tűnni, de mi az az IE?
Akkor sem fut amikor kikapcsolom a tűzfalat!KÖszi
-
artur003
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kezdem az elején:
Összeraktam 1 új gépet, felraktam rá a Mozilla-t, de nem megy az internet.
Nade a régi gépemen gyönyörűen jön, tehát nem a nettel van a gond.
A hálókártyát az eszközkezelőben lehet látni.Van valakinek valami ötlete, hogy miért nem jön be a net????????????
A beállításoknál kell valamit állítani, vagy hol??
Segítsetek!!!!!
KÖSZI!!!
-
bizar
tag
Hai!
Invitelnél vagyok 4mbit/s-el ott kezdődik a gond hogy netes játékoknál pingelek/lagolok nagyon, felhívtam őket azt mondják hogy az adat eljut normálisan a modemig stb hogy a gépemmel lesz a gond.. 2db hálókártyával is ki lett próbálva friss oprendszer mellett és ugyan ez a gond, megint felhívtam őket és megint elmondták ugyan ezt... nem küldenek ki szakértőt mert ő nem ért annyira a gépekhez hogy jobban "belenyuljon". Hiába pofáztam neki hogy nem azzal lesz a gond nem de értette meg.. nemtudom én kábelre gyanakszom mert elég régi a cucc ami persze el lett vágva és ahhoz kötötte hozzá a faszika, de ők csak azt nyomják hogy PC hiba PC hiba.. :/*más:
Ha nem sikerül megcsinálni akkor váltás lesz, de itt alá írtam 1éves hűségnyilatkozatot, mondjuk online rendeltem de asszem akkor is van. Ha így bontom fel akkor saccperkábé mennyit kell kiperkálnom? -
joey7
őstag
Hali!
Az a gondom,h a laptoppal történő netetezéskor többször is megszakad a net.
ADSL-t használok UTP kábellel.Mi lehet a gond?
-
Krissz22
senior tag
válasz
raskolnikoff #86 üzenetére
Ok, akkor felteszem ott!
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy az ADSL modemem rossz. A hibajelenség az, hogy töltök le hosszú ideig és x óra után a routerrel megszakad a kapcsolat. Kihúzom a konnektorból 10 percre, majd utána a router tud csatlakozni. Tegnap ezt többször is eljátszotta. Amúgy ez a hibajelenség szinte azóta fent áll mióta megvan, de eddig kb 2hetente 1x jelentkezett, mivel nem töltöttem le komolyabban. Egy D-Link modemről van szó. Az a "kék-szürke", ami olyan sokunknak is van.
Ötlet?
Cseréljem le? Ha igen milyenre?
Amúgy egy Linksys WRT54GL routerem van.
Köszönöm a válaszokat!
-
raskolnikoff
őstag
válasz
luciferike #83 üzenetére
Ha felmész a netre akkor az egész képernyő ezt csinálja vagy csak a böngésző? Probáld meg a böngészód vagy a vga-d topikját. Vagy még jobb: itt
-
luciferike
csendes tag
sziasztok kéne egy kis segitség lehet hogy nem jó helyre irom de akkor légyszi segitsetek hova kéne irnom. Vettem egy monitort (17") az elözö pedig egy (15")volt A probléma a következö lenne,alap helyzetben a képernyö 1024X..... de ha felmegyek az internetre akkor 600X800-ra át áll automatikusan mi lehet a probléma? és hogy tudnám ezt megoldani? A másik problémám az ,hogy az egér a tekeröjével nem gördit az adott oldalon,de ha mást csinálok akkor gödit! szeretném ha valaki segitene elöre is köszi
-
scbrpablo
csendes tag
Ha a szolgáltató hibájából elkövetett szerintem szándékos sebességcsökkenést kizárjuk, akkor az egyetlen dolog amit tehetünk: optimalizáljuk az Adsl kapcsolatot.
Találtam valamit, amit ki is próbáltam, és nálam bejött. Ezért ajánlom figyelmetekbe.
Kb. arról van szó, hogy le kell futtatni pár scriptet, ami kicsit belebuherál a háló kártyába,és a net kapcsiba, kb.úgy, hogy csinál egy 4Mb-os puffert, ahová fel-le tölti az adatokat. [link]
Innét kimásolható, és rendszergazdai jogosultsággal futtassátok. De óvatosan.
Mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon.
Kimondottan Windowsra pedig ezt javaslom http://www.internetgyorsito.hu/.Egész jónak tűnik. Sok sikert -
Livius
őstag
Hello!
Van valaki a XXII. kerületből akinek színtén az esti órákban szakadozik a nete? Nálam Január óta ilyen szar, Telekomnak ki van adva a hiba már egy hete, de lószart se csinálnak, tegnap azt mondták, valamit javítottak, úgy hogy nézzem jó-e. Erre ma csak 9 szakdásom volt 18:22 óta. Szép hálózat lehet itt. Nálam már minden eszköz ki lett cserélve újra, kivéve a Splitter mert a T-pontban december óta nem tudnak adni, nincs készleten nekik. Új modem a Dlink-360R, Új telkábel is van az oszloptól a modemig. -
Hasek
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Az a gond a netemmel, hogy időnként csak úgy megszakad. Körübelül naponta egyszer szokta ezt csinálni, és már eléggé idegesítő. Monornet ADSL-ünk van, ami telefonon keresztül jön-modem-router-majd az én gépem. Kezdetben arra gyanakodtunk hogy a modemmel van valami probléma. nézegettük, de semmi különöset nem találtuk. Kihúztuk(áramtalanítottuk), és vártuk egy 5 percet, majd vissza, és lett net. Késöbbiekben ez már nem vált be, ezért ki kellett húzni minden csatlakozót, majd 5 perc múlva vissza, és újra volt net. Elkezdtünk gyanakodni a telefonkábelre, ezért kicseréltük, de semmi változás. Amikor mégegyszer elment, akkor úgy voltunk vele, hogy felhívjuk a monorneteseket, hogy mondjanak valamit az esetre, és mikor felemeltük egy kagylót, és lett vonal, a modem is elkezdett pislákolni, hogy jön vissza a net. Azóta ez a bevett szokás, hogy ha elmegy a net, akkor felvesszük a telót, és visszajön. Megoldás valamennyire, de azért érdekelne hogy mégis mi a fene baja lehet. Valami ötlet?
-
CséZé
őstag
Hi!
Nem tom jó topikba írok-e, de csak probléma ami orvosolandó.
Tehát: nekem T-online ADSL internetem van, és az a problémám h nagyon nagy a pingem, egy pár hónapja van már ez. Mit csináljak? Újra telepítettem a win-t direkt ezért,de semmi.
Eddig volt oylan 25-35 a pingem és most nem nagyon megy 50 alá sem.
PLS HELP -
warren
tag
megoldódott.
-
warren
tag
Sziasztok,
van egy kis problémám a nettel illetve a beállításokkal,
tegnap raktam össze egy új gépet Giga GA69GM-S2H integrált cucc de nem tom az internetet életrekelteni és nem tom miért, minden IP-t lát amit kell mégsem megy.
Eddig csak feldobtam az XP-t régi gépre és ment minden mint az álom, most meg semmi nem megy és fogalmam sincs hogy miért.
Tudna ebben nekem segíteni valaki?
Köszönöm
Warren -
birozoli7800
senior tag
Szevasztok
Kérlek segítsetek!
Már szeptemberbe szóltunk a t-com-nak, hogy jöjjenek kössék be a telefont, és azóta se jönnek. Folyamatosan hívjuk őket és mindig ezzel fogadnak hálózatbővítésre van szükség majd jönnek. A telefon csak a netre kéne.
Lehet valamit tenni?
Mit mondjunk nekik, hogy hajlandóak legyenek kifáradni?
Addig míg ezt bekötik vodafone-s net van és ez elég rossz!
Segítsetek!!!! -
Petykemanó
csendes tag
Hello!
A következő a problémám. Egyik haverommal akartunk játszani ezzel a régi játékkal neten keresztül: Conquest frontier wars.
Minden rendben ment, megtaláltuk egymást, elindítottuk, azonban 10-20 perc játék után a nete mindig megszakad, új IP-t kap és már nem ismere fel, ezért kidobja a játékAzt mondja, hogy amúgy rendben működik, nem szokott megszakadni, csak akkor, ha ezzel a játékkal játszik. De ha ezzel a játékkal játszik, akkor akkor is megszakadozik, ha nem neten játszik. játszottunk már pl warzone 2100-at is, az rendben ment.
Ha jól tudom sima Windows XP-je van, az ADSL modemje pedig Dialcom 1600-as, amit a Tcucc adott 4480/256-os sávszélességű eléréssel.
A játék által használt portok a readme szerint: 2300-2400, 47624
Nincs tűzfalaPróbálkoztunk dyndns-sel is, a játék elfogadta, de megszakadás után szintén nem tudott visszalépni a játékba.
Mitől lehet ez az állandó szakadozás, ami csak ennél a játéknál jelentkezik?
Ha a modem miatt van, akkor mit lehet vele kezdeni? -
jozso77
csendes tag
Sziasztok!
Nekem emiteles netem van az utobbi egy hete rendszeresen elmegy a net.Próbálom megjavítani de azt irja ki, hogy nem sikerült regisztálni a DNS ben.Az eset további érdekessége, hogy ha bontani akarom a kapcsolatot akkor az állapot ablak csak felvillan.Este 9 körül persze minden müködik de nappal gondol egyet és ágyő net.
Kérlek segítsetek! -
TokLac
senior tag
Üdv!
Patt helyzetben vagyok! A 4megás adsl- em nem bír csak 1megával menni. A T-com szerint a vonal oké. Újra húztam a kábelezést, végig UTP van a földkábeltől. Router és szűrő nélkül is gyenge. Namost, lehet hogy rossz a modem. D-Link 360R. Viszem tesóm 4megás netjével letesztelni hátha. Valakinek hasonló élmény? Van más lehetőség a modem tesztre? -
DjAaron
tag
Nekem az lenne a problémám, hogy miután bekötöttük a netet, a másik 5 gépre is csatlakoztatni szeretném. Vettünk routert 27000 Ft-ért, (Belkin Wireless G+ MIMO Router F5D9230-4) pontosan követem a telpítési útmutatót, de amikor csatlakozni próbál a netre, kiírja, hogy connection failure(tudom, mit jelent). A ledek rendesen világítanak, csak a WAN nem világít. Technikai információért fel akartuk hívni a szervízt, de úgy érzékeli, hogy nincs ilyen szám. Nagyon kéne a segítség. Előre is kössz.
-
Robeerto
csendes tag
válasz
raskolnikoff #63 üzenetére
Nincsen. Annyival kiegészíteném az eddigi infókat, hogy csak akkor keveredik meg a hálózat, ha a 3 gép közül az egyik adott gépen fut a torrent kliens. Azaz sztem a winfos lehet megkeverdve azon a szóbanforgó gépen (mondjuk már 1,5 éven nem volt újratelepítve).
-
Robeerto
csendes tag
Hát itt nem pörög túlzottan a forum
-
Robeerto
csendes tag
Üdv!
Nekem egy olyan problémám volna, hogy a torrent kliensek nem férnek össze a DC++ -al. Próbáltam Azureust és µTorrentet, de mindkettőnél hasonló gondok voltak. Ha fut a torrent kliens akkor dcn rendre kb 2-5 percenként szakadoznak a hubok. Hozzá kell tenni, hogy wlan hálózatom van, melyben csak a dc-nek nyitottam portot, mert a torrentek anélkül is mentek. Ezen kívül próbáltam úgy is hogy egy hálózaton belül egyik gépen a dc, másikon a torrent futott, így is rossz volt, így a hálózatot zavarja valahogyan (más routerrel is próbáltam). Ha esetleg van valami ötletetek, vagy tudjátok a megoldást akkor légyszi osszátok meg velem
Lehet hogy megoldaná, ha a torrentnek is portot nyitok? Bár nem látok összefüggést...
-
raskolnikoff
őstag
Manapság semi gondom nincs. Gondoljátok hogy van vmi köze ahhoz az egyiptomi dologhoz? Ti. nemrégiben vmi nagy sávszélű óriáskábel szétment és nem volt net egész Egyiptomban, meg máshova is kihatott az egész, ahogy hallottam.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
webdeejay #57 üzenetére
Az a helyzet hogy nekem is volt ilyen decemberben. 4 Mbit lement olykor 150kbitre is... szóltam a szolgáltatónak, szóltak a téfosnak, aszonták rendbe oszt mégse vót. azóta eltelt már 3,5 hét és most már 3 Mbit fölött vagyok. Ez van, szar mostanában a net. Senki nem tudja miért. Illetve vki biztos tudja de úgyse fogja elmondani...
-
webdeejay
aktív tag
üdv!
nekem egy olyan problémám lenne, hogyha elkezdek codozni, akkor egyszerűen nem bírok semmit csinálni mert 500-999 között ugrál a pingem...de ez haggyán, a letöltésem 256k helyett jön 30k(!)-val....no meg az 1 megás internet(böngészésre
) jön 300k-val...szóval valami nagyon nincs rendben...de az a poén, hogyha rámegyek a speedtest.net-re akkor a letöltési sebességem 790k, a feltöltési 186k pedig az életbe nem jön ennyivel...amúgy a netszolgáltató www.deltanet.hu wifi-n jön...még pingeltem a bix.hu-t: www.bix.hu [193.239.149.1] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=675 ms TTL=58
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=484 ms TTL=58
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=118 ms TTL=58193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 3, elveszett = 1 (25% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 118ms, maximum = 675ms, átlag = 425msegyszer felhívtam őket, mondván, hogy nem jön normálisan a net...aztán mondta, hogy van a kis k meg a Nagy K között különbség ugye a kb-nál, és mondom neki, hogy a tré onlájn-nál kijött 1 megába a kis k és mondta hogy az lehetetlen, meg tudom is én még mit mondott....nah mind1, ha holnap hazaérek nagy leosztásban lesz részük, de elfogadok bármilyen más ötletlet is
-
tutenhamoon
csendes tag
SEGÍTSEN VALAKI!! Amikor bekapcsolom a gépet és csatlakozni akarok az internetre, legalább 5-10 percet kell várnom, amíg betölti azt, hogy probléma az oldal betöltésekor. Aztán rámegyek arra, hogy Próbálja újra, akkor rögtön behozza az oldalt. Aztán ha bezárom a netet, akkor meg alig akar visszaengedni, vagy egyáltalán nem is enged. Már létrehoztam új internet kapcsolatot, de az sem segített. Mit csináljak?????
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne ami már kezd zavarni.
A net csomagom 2mb os, szvsz 256k le 42k fel sebesség lenne
erre max 240el töltök le és 32-35 k val fel..
érdekes tűzfal pedig azt irja ki ami valós..most akk meik a jó?
vagy mit tudok tenni h jólegyen a sebességem? elöre is köszi
nemtudom h foglalkoztok e iennel de meghallgatnék minden lehetőséget!
-
Hemi 426/RT
aktív tag
válasz
Hemi 426/RT #53 üzenetére
látom ezt is sokan olvassák!
király topic! -
Hemi 426/RT
aktív tag
Sziasztok!
lehet rossz helyre itok! minden terelést elfogadok.....
az a problémám hogy elkezdek játszani neten (half life 2 deathmatch)
a latency-m az 34-51 között mozog(egész jó szvsz)
és ugy fél egy óra után felmegy a latency 102,150,204,222,350.........500......1024 és kidob a szerver olyan mintha valaki elvinné a sávot de mégsem.(csak én használom és céges adsl elöfizetés, este tizkor már senki sincs bent)
minden net függö háttér progi ki van kapcsolva.
de még is be hal az egész,ez mitöl lehet????????
segitsetek plz!!!!! -
kumpl
aktív tag
Sziasztok!
Kábelnetem van, és most azt csinálja, hogy torrentrő full sebességgel tudok tölteni, de ha valamit Mozillával, vagy Explorerrel akarok tölteni akkor kb 30k-nál nem jön gyorsabban (torrenttel 250k körül jön!). Még Youtube-os vagy más hasonló videókat sem tudok rendesen nézni. Windows telepítés megvolt. Próbálkoztam USB-s meg LAN os modem csatlakozással. Más kábeleket is próbáltam. Mit csináljak??? (ja internetes sebességmérő oldalak szerint jön 2Mb-el az adat!)
-
raskolnikoff
őstag
Javult a helyzet már 3 Mbit körül ugrándozik összevissza. föl és utána lemegy 512re egy picit. Nálatok mi a helyzet? Csak hogy lássam mennyire globális a probléma.
-
raskolnikoff
őstag
Csak az a baj hogy hiába cseszném le őket (amikor a mult szombaton 13 perc mulva már válaszoltak az emailemre, meg ilyenek...) nem ők a hibásak hanem a Téfos. Tegnap nem volt netem 14h-ig. Szóltam a szolgáltatómnak, továbbküldték a kérést, 10 perc és volt. (csoda) Utána meg még fölhívtak másnap reggel hogy van-e már net. Szóval...van, de csak a fele. Én értem hogy upto4 de volt az már 4 is. ááááááá
-
Scholes9
nagyúr
Bazmeg ez már mindennek a teteje 13% pocket loss 5 perces pingelés után, röhej www.bix.hu-t pingeltem
-
Scholes9
nagyúr
válasz
raskolnikoff #41 üzenetére
Én sem örülnék a 2mbitnek 4 helyett, de még mindig jobb a 2mbit, mint a 400kbit....
-
Scholes9
nagyúr
válasz
pityeszka #37 üzenetére
Én tegnap felhívtam fibert és mondták h tudják h sok helyen fos és vmi központi hiba meg h bővítenek és várjak türelemmel, majd kiderül. Megjavult a net azzal h kicserélrék a modemed vagy mit? Akkor én is cserét kérek, bár nem hiszem h azzal van a baj, amúgy még most is jó a neted? Nálam 400kbitet éri el a 4 mbit helyett...
-
pityeszka
őstag
Nekem durva 2 hónapja működik olyan szinten a (4,5megás) netem,hogy képtelenség játszani fent.Pingem 200-300 játék közben,folyamatosan laggolok.A letöltésem nem éri el a 150-es sebességet sem!Ez megy már mióta,nem tudom mit kéne tenni
Ha telefonálok,akkor mindíg csak az van,hogy önnek megvan az adott sebessége,pingje nem megy 50 fölé
Gondolom nem is kell megmondanom,hogy mikrós
-
raskolnikoff
őstag
írtam a szolgáltatómnak és továbbították az ügyet (cca 13 percen belül!!!) a tékomnak. namost nem tudom mi van mert most lekopogom de 2Mbit általában megvan (kivéve amikor nincs). Bár ez sztem még nem rajtuk múlhatott. Megaztán azt se mondják nekem hogy ugye tudom hogy ez up to 4 mert tudom csak épp eddig jó volt. igaz, arról nincs speedtestes linkem...
-
Scholes9
nagyúr
válasz
raskolnikoff #28 üzenetére
Érdekes mód a fibernettel ugyanez a helyzet, nálam egy hónapja már nagyon szar 1megát nem éri el a 4mbites netem, mintha az országban megbénult volna a netszolgáltatás vagy a jóég tudja, de csak megcsinálják, mert én is kezdem unni...
-
stangli
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mitől szakadozik a net? kábel, csati?
az egész lakásban van net, router segítségével, mind a 4gépen. az enyémen szakadozik, ha újraindítom a gépet, akkor hasít egy pár percig/óráig oszt megint megzakkan... fejszén kívül szerintetek mi segítene? új kábel, csatival együtt? vagy valami féreg szétrágta a hálókártyát, oszt az vacakol valamiért... -
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #27 üzenetére
nem rossz...most már csak 700kbit...ajóannyukat tééknek!!!
-
raskolnikoff
őstag
válasz
raskolnikoff #26 üzenetére
up
-
raskolnikoff
őstag
Sziasztok!
Ez mitől lehet? Már hetek óta ilyen a 4 Mbites netem... és már kezdek besokallni.
persze sokszor örülök ha elérem ezt az értéket pláne ha néha eléri a 2M-t. Ezelőtt semmi gondom nem volt vele.
-
kp78
addikt
Akkor az is megoldható, hogy otthon előfizetek egy korlátos Adls-re a legkevesebb pénzért, aztán az irodai korlátlan adsl-re lépek fel este otthon, amikor az irodában nem megy a net.
Vajon akkor is csatlakozna otthon, ha az irodában is megy a net éppen??
Ez nem volt épp haszontalan "felfedezés" számomra -
little1hu
csendes tag
Négy adatot adtam meg az ip cím alatta 255,255,255,0 és alatta még kettő átjáró azt hiszem. Sajna otthon nem működik a net azért vagyok ilyen homályos,mert a melóhelyen vagyok. Nem tudom az jelent-e valamit, hogy a állapotnál a csatlakozva állapot van régen mintha engedélyezett lett volna.
-
little1hu
csendes tag
XP-n próbálok csatlakozni egy helyi hálózatnak minősülő Beltáv-os mikros netre. Beírom az IP címet átjárót, felépül a kapcsolat de az állapot ablak csatlakozva állapot virít az engedélyezett helyett (tűzfal kikapcsolva). Az érdekes az,hogy a régi gépemen amin ugyanez a beépített lan vezérlő van azon működik csak az újjon nem (Gigabyte GA-P35). Mi lehet a gond ? BIOS beálítás, rossz az alaplapi vezérlő, windows beállítás ?
-
kp78
addikt
Üdv!
Nekem annyira problémám lenne, mint inkább egy érdekes dologra keresem a választ.
Adott egy laptop, amire a hálózati kapcsolatoknál fel van "telepítve" egy Enternet-es, meg egy Externet-es ADSL kapcsolat.
Enternet az irodai, amit elég ritkán használok ezzel a laptoppal, Externet az otthoni.Tegnap vmiért többszöri próbálkozásra sem akart otthon csatlakozni az Externet otthon, és poénból ráklikkeltem a Enternet ikonjára, és majd kiugrott a szemem a helyéről, amikor kb. 2 sec alatt felállt otthon az Enternet, és minden gond nélkül ment.
Kérdésem tehát, hogy a fenébe létezik ez, amikor az Enternet egy teljesen másik matávos számhoz van kötve, és fizikailag kb 2-3 km-re van a lakástól. Vagy nem akkora dolog ez? Router egyik helyen sincs, bár ez sem számíthat szerintem. Én nem igazán értem, hogy lehet ez
.
Akkor ha bárki azonosítóját + jelszavát tudom, akkor tudok is kapcsolódni?
Ha otthon nem lenne a vonalra ADSL rendelve, akkor is menne ugyanígy?(ezt már nem tudom kipróbálni, de szerintem nem)
Van erre magyarázat? -
RexpecT
addikt
2000. év elején kis városunkat(Hajdúböszörmény) is elérte a szélessávú internet.Mivel sok helyen nem volt adsl ezért egy hajdúböszörményi cég arra az elhatározásra jutott, hogy ők itt nekünk mikruhullámú internetet fognak szolgáltatni.
Sajnos az a baj , hogy azóta is csak próbálnak szolgáltatni.Eddig az volt a probléma , hogy magas pingek mellett sok időre kiesett a szolgáltatás(honlapjukon megadott 96 % os rendelkezésre állás egy vicc).Most nagy fejlesztések révén lettek új szerverek a pingek jobbak lettek(már akinek).
Ennek ismeretében én idén novemberben már ingyenes internetet kötöttem nálluk(2 év - saját wlan eszköz - egyszeri 6000 ft-os regisztrációs díj) mindez 128 kilobit/sec gyorsasággal korlátlan felhasználással.Viszont ők most kitalálták hogy az internet egyenlő a 80-as porttal (gyakorlatilag a böngészés) a több programot (Msn, internetes játék , torrent) letiltanak.
De kérdezem én milyen alapon? Internet = böngészés ? Mert akkor itt valami új fogalmat kell létrehozni.
Tegnap hogy tudjam ezeket a programokat használni ezért befizettem 2000ft -ot amivel 0,6 mbit/s gyorsasággal jönne az internet.Csak jönne mivel a sávszélességem maradt a régi.
Természetesen a 0-24h ügyfélszolgálat csak munkaidőben működik.
Köszönjük szépen! -
tgr
tag
hi
nem teljesen ide tartozik a téma, de nem találom az igazi helyet...
az lenne a kérdésem, hogy tudnám megoldani, hogy a hálókártyám több fajta beállítással működjön? A munkahelyen fix ip-t kapok, otthon meg random, úgy osztják ki, emiatt állandóan írkálni kell az ipmet a laptopon a munkahelyen. van erre valami megoldás, progi?
köszi a segítséget.
András -
BluEyes
őstag
Lehet, hogy egyszerű kábelcserével megjavul. Az okosabb routereknek mindegy, milyen kábelekkel (soros vagy crosslink) dugod rá a gépeket, pl. az én routeremre mindkét típussal van gép csatlakozva, gond nélkül megy mind. A modemek nem ennyire rugalmasak, soros kábellel illik csatlakoztatni a fenekükhöz a gépet.
Továbbá sok modem nem kedveli, ha menet közben csatlakoztatunk hozzá másik gépet. Célszerű áramtalanítani ilyenkor a modemet pár másodpercre. -
Sziasztok!
A februári sávszélesség emelés óta, az ADSL kapcsolatom folyton szakadozik. Általában akkor, ha egy kis gép is be van kapcsolva amin a StrongDC megy. Ha nincs bekapcsolva a kis gép, akkor is fennáll a probléma, de akkor nem olyan vészes.
A vonalam papíron 8MBit-es, de ebből 3,9-4,7 valósul csak meg. (Budakeszi)
Szerintetek mi lehet a baj? Vagyis miért szakdozik amióta gyorsabb a net, de ami még inkább érdekel, miért jelentkezik a dolog jobban, ha megy a kis gép. akkor is szakdozik tőle, ha minimális az adatforgalom. Mit nézzek meg rajta? Lehet, hogy a régi hálókártya a hibás? (Realtek 8139 - 10/100)
Köszi! -
Steelheart
senior tag
válasz
Steelheart #7 üzenetére
Szóval nincs
-
-
Lest4t
aktív tag
Az lenne a problémám, hogy a net meg van osztva routerrel. Na most a router behalt( routeres topikban le is irtam), így a modembe dugom a kábelt. Az az érdekes hogy nekem minden fasza, de a tesom gépéből átvezetett kábelt ha bedugom, nem észleli. Pedig tök ugyanolyan minden. Mikor a routerhez volt csatlakoztatva minden rendben volt.
-
Steelheart
senior tag
Hali. Kicsit eltérek a topic témájától, de a címhez illik. Szóval a kérdésem elég egyszerű: van-e mód arra, hogy az itthon amúgy rendesen, gyorsan megjelenő weboldalt (kanadai szerverről müxik) külföldön (Szlovákia) is viszonylag gyorsan nézhesse valaki? Valami köztes megoldásra gondoltam, csak nem tudom, van-e egyáltalán ilyen, erre való szolgáltatás a világhálón.
Köszi -
attila206
tag
Köszi a linket!
-
attila206
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, remélem tudtok segíteni. Nem tudok normálisan torrenteket tölteni. 2héttel ezelőtt még minden jól ment. Szóval a problámám az lenne h egy-egy seedtől nem jön az adat csak max 1kbájt/sec el... ha egy kicsit felmegy 1 fölé akkor utánna egyből lecsökken vagy megáll... Régen nem csinálta ezt... Gondoltam újrarakom a gépet (XP SP2)... De nem jó.. Pedig tűzfalat se használtam, a vírusírtóm is kikapcsoltam. Egy olyan programot se raktam fel ami a netemet korlátozná... Próbáltam a torrentezést 1.6.1es utorrentel és 2.5.0.4es azureussal is. Nyitottam egy portot is(h aktív legyek) de úgy se jó. Így se ment emberenként 1 kbájt/sec fölé... így olyan 10kbájtal jön összesen :S Pedig olyan torrentet töltöttem h 500an seddelik meg vagy 18an szedik... de mindegyikkel ezt csinálja ( több torrent oldalon regelve vagyok jó aránnyal de nem jó) Mi lehet a hiba? A szolgáltatóm korlátozza vajon? Mit csináljak? Mire gyanakodtok? 2 hálókártyám van, de egyikkel se jó. Igaz mikrós netem van de régen mindig fullal töltötte. Most meg... Jah és az a furcsa h amúgy meg jó a net.. tehát pl szoftverbázisról fullal tok letölteni.. meg pl a citromailre is fullal tudok felfele tölteni.. Csak a torent meg a dc nem megy 2 hete normálisan... Már mióta itt fáj a fejem emiatt. Remélem ti tudok valami okosat mondani...
Nah ez lenne a gond..
Légyszi segítsetek!
Előre is köszi szépen!
Attila -
RexpecT
addikt
Nekem egy kistérségi szolgáltatóval akadt gondom(Best Save Telecom)!Három hete folyamatos lassulást lehet tapasztalni,ezért több alkalommal felhívtam a Szolgáltató Ügyfélszolgálatát, de a probléma még mindig fennt áll! Gyakran ''elhajtottak'' azzal hogy ÁSZF-ben előírt Sávszélességem megvan, ping garanciát pedig nem tudnak vállani. A helyzet mostanra addig fajult, hogy sikerült a garantált sávszélesség alatti érteket - ha kis időre is - elérnem.Nem tudom, hogy hova tudnék fordulni ilyen esetben, hétfőn minden esetre megpróbálom a Hírközlési hatóságot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest