- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja elég sokszor szakad meg a netem. Egy kis hiba leírás:
T-home vdsl-em van, a T-től van egy Speedport W 724V Type Ci modem, ami bridge módban van, erre van kötve egy Asus AC68U router, ez intéz mindent.
Folyamatosan abba a problémába ütközöm, hogy nem érem el kintről a nasomat. A router web UI-ba belépve azt látom, hogy a network map fül alatt az Internet Status: disconnected-et mutat. Ettől függetlenül van net elérésem, pingeltem a google-t a 8.8.8.8 cím alatt sikerrel, nem volt elvesztett csomag, majd próbáltam pingelni a ddns címem (nem tudom ennek volt-e valami értelme
) ott viszont "Request timeout for icmp üzenettel nem történt semmi. Az asus nslookup-nál le tudtam kérdezni az ip címemet. Igazából nem tudom, hogy merre induljak el, hogy most a routerrel, vagy a modem kapcsolattal van-e probléma. Ezt hogyan tudnám kideríteni? Mostanában volt jó pár gondom a T-s net kapcsolatommal, de akkor nem volt net sem. Természetesen próbáltam az áramtalanításokat is, akár különböző sorrendben is. Ha ilyenkor a routerrel kezdtem az áramtalanítást majd újra próbáltam akkor már net kapcsolat sem volt, akkor muszáj volt a modemet is áramtalanítani, ilyenkor mindig visszatért a net, illetve akkor is mindig siker van ha rögtön a modem újraindítással kezdem. Nekem ebből az következik, hogy a modemmel van a gond, de akkor miért tudok még netezni akkor is amikor a router már az Internet status-nál disconnected-et mutat? Nem teljesen világos
Megnéztem a routerem log-ját, ott ezt találtam:
pppd [558]: Timeout waiting for PADO packets
Ez a hibaüzenet mire utalhat? A szolgáltatónál vagy nálam lehet a gond? Már beszéltem a T tech support-al amikor hasonló problémám volt, ők ott elvileg nem találtak semmi hibára utaló dolgot (sajnos akkor még nem néztem meg a router log-ját...). Amennyiben a szolgáltatóm lenne a ludas, mit tudok mondani a tech supportnak, hogy meg is értsék a problémát? Elég ha annyit mondok, hogy gondom van a PADO csomagokkal és emiatt nem érem el kívülről a hálózatomat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- Lenovo ThinkPad T480s FHD, Érintőkijelző, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest