Hirdetés
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
-
LOGOUT.hu
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzZrt.
újonc
válasz
Gubek-Einste #898 üzenetére
Kedves Boost3er!
A problémát nagy valószínűséggel a vírusirtó blokkolása okozza.
Megoldásként javasoljuk, hogy ürítsd a gyorsítótárat, majd ellenőrizd, hogy az Avast vagy a windows tűzfal nem blokkolja-e egy beállítási paraméter miatt az oldalt (nem adtad-e véletlenül hozzá a blokkolandó oldalakhoz).Reméljük, hogy a fentiek megoldást fognak hozni.
Üdv, a Szerencsejáték Zrt. csapata
-
Boost3er
tag
válasz
Gubek-Einste #898 üzenetére
Nem működik sehol. Szolgáltatói DNS használok, nem tudom ebben számít e de ha az ip címet írom be az oldalnak akkor sem nyitja meg.
-
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e de remélem itt esetleg kapok választ. Adott egy hálózaton 1 laptop, 1 asztali gép és 1 telefon. Egy jó ideje már a laptopon se chrome se IE alatt nem tudom meg nyitni a tippmixpro weboldalát, azt írja ki, hogy A(z) www.tippmixpro.hu nem küldött adatokat. ERR_EMPTY_RESPONSE. Az asztali gépen és a telefonon működik. A laptopon windows 7 van sima windows tűzfal és avast antivirus. Valaki tud segíteni, hogy ezt mi okozhatja és hol keressem a problémát?
UI: Más oldallal nem tapasztaltam ilyet, csak ezzel.
Köszönöm a segítséget! -
Krystal_s
addikt
Ide lettem irányítva, ezzel a kérdésemmel....
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan Wifikártya meghibásodás, hogy eddig rendesen ment, aztán elkezdte 3 napja éjfél körül, majd reggel 5-6 között csak a magyar weboldalak jöttek be +youtube, google és csak a magyar online rádiók, semmi külföldi oldal, se rádió nem.
Azt hittem DNS gond (bár az nem szokott hatással lenni a rádióra, WinAmp), átállítottam Google-ra, úgy sem volt jó. Többféle böngészőt próbáltam. Ki kellett kapcsolnom a Wifit a gépben, majd vissza és minden jó lett a következő nap éjfélig, aztán újra előjött ez a hiba, majd reggel 6 körül ismét. Egyszer d.u is csinálta, de reggel 5-6 között már 3x. Egyik nap kimaradt, mert pont akkor (reggel 5 után) volt áramszünet. Olyankor újraindul a Router, azaz nem folyamatosan ment a Wifi.
Másik gépeken még nem tapasztaltam ezt a hibát. Mivel azok nem egyfolytában mentek nem tudom, hogy a Router Wifi a hibás és egy idő után zavarodik meg, vagy a gépemben a Wifi kártya
Senki nem találkozott ilyen esettel?
(optika net) -
milkabrams
őstag
válasz
Gubek-Einste #894 üzenetére
Z-Net nél vagyok, egy darab router van használatban, de nem ezzel volt a gond. Ma még nem jelentkezett a hiba.
-
válasz
milkabrams #893 üzenetére
Szolgáltatói vagy custom DNS-t használsz?
Melyik szolgáltatónál vagy és milyen szolgáltatói eszköz van használatban? -
milkabrams
őstag
Sziasztok! Egy olyan hiba lépett fel netezés közben, hogy a lapok egy részét nem tölti be ERR_CONNECTION_TIMED_OUT-ot ír, a prohardver, youtube rendben bejön, de facebook, google kereső nem, mi lehet a probléma? Közben helyrejött, csak az a probléma, hogy ez az elmúlt héten a 2. ilyen eset.
-
-
lacaj85
csendes tag
sziasztok!
ezek a jelszintek jók?
About
Model: Cisco EPC3208
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 60:2a:d0:d4:17:bb
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: EPC3208-ESIP-16-v302r125531-110127c
Firmware Name: e3200-ESIP-16-v302r125531-110127c.bin
Firmware Build Time: Jan 27 14:48:46 2011
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network:Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: DisabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -2.5 dBmV 40.9 dB
Channel 2: -1.8 dBmV 41.4 dB
Channel 3: -1.5 dBmV 41.6 dB
Channel 4: -1.0 dBmV 41.7 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 41.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV -
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #887 üzenetére
Ha a feltöltési oldalon rosszak lennének a jelszintek az milyen hátránnyal jár?
-
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #885 üzenetére
Akkor ez így jó szerinted?
Gondolom azt az adatot az én eszközöm valamiért nem jelzi.
Amúgy van hogy a második csatorna mínuszba megy. -
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #883 üzenetére
Szia!
Igen olyan nekem nincs. Néztem a képet amit belinkeltél. Nekem felül azzal kezdődik hogy
User Name:
Password:
Language Selection
utána:
About
Cable Modem State
Downstream Channelsés ennyi. ?
-
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #881 üzenetére
Ok bocsi
Amit belinkeltél az jobbnak tűnik.
Model: Cisco EPC3208G
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: bc:c8:10:f5:8e:9e
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: epc3208g-ESIP-5-v302r125562-130611c
Firmware Name: epc3208g-ESIP-5-v302r125562-130611c.bin
Firmware Build Time: Jun 11 11:17:43 2013
Cable Modem Status: OperationalCable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: DisabledDownstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 3.5 dBmV 37.6 dB
Channel 2: 0.9 dBmV 38.1 dB
Channel 3: 1.4 dBmV 38.5 dB
Channel 4: 2.5 dBmV 38.2 dB
Channel 5: 3.7 dBmV 38.7 dB
Channel 6: 4.0 dBmV 37.2 dB
Channel 7: 4.3 dBmV 36.8 dB
Channel 8: 4.5 dBmV 36.8 dB -
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #879 üzenetére
beírtam cmd be hogy ping 192.168.100.1 -n 100
erdmény: fogadott 96 eveszett 4
oda vissza út min 0ms max 30ms átlag 0
a ttl 63 -
Már nem fiatal a router, öreg router GYIK.
cisco epc3208g modemem van. Gondolom a modem jó. ?
Milyenek a jelszintek? -
Csacse
tag
cisco epc3208g modemem van. Gondolom a modem jó. ?
-
Csacse
tag
válasz
Gubek-Einste #876 üzenetére
nagyon minimális külömbség a játék pingjében. 2ms Viszont sokkal stabilabb nincsenek kilengések. 40 ms most a legjobb. stabilan 42. Ha routeren keresztül megy akkor is van hogy eléri 44 et de vannak kilengések.
Öreg már a router? Gondolom akkor ne várjak sokkal jobbant. A netem tud ennyit. Ha egyszer elérhető lesz az optikai akkor biztos jobb lesz. -
-
Csacse
tag
Sziasztok!
Nekem 80/8 mbit/s (docsis3) modemes netem van amit a digi üzemeltet. (Coaxális kábeles net)
A pinggel vagyis a válaszidővel kacsolatban érdekelne a véleményetek. Játékon belüli válaszidő mitől függ?
A távolságról csak annyit tudok hogy eu szerveren játszok. Hogy lehet javítani rajta? Eszközök cseréje javíthat?
Wr1043nd V1.8 as routerem van. Cat5e meg cat6 os kábeleket használok. Integrált hálókártyám van. Intel gigabites.
Használok egy csomagoptimalizálót a cfoss speed-et.Köszönöm előre is
Üdv Józsi -
lacaj85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #873 üzenetére
-
-
lacaj85
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #871 üzenetére
azt én honnan tudom megállapítani?
-
-
lacaj85
csendes tag
sziasztok!
egy probléma okára lennék kiváncsi!
otthoni internet problémám van. a szolgáltató: Greencom. a bekötés részleteit nem tudom, csak annyit hogy a padláson vagy egy T, amiből az egyik a szobába megy a tv hez, a másik meg a modembe, mindkettő coax kábel. a modem cisco 3208, abba csatlakozik egy vezetékes telefon, meg egy laptop utp-n. asus x553m/win7(korábban a win8 volt de hátha a baj win7 nél elmulik...) típusú laptop.
a probléma az h véletlen szerűen elmegy a net, és vissza sem jön....a kontrol ledek világítanak ahogy kell. a tálca jobb alsó sarkában a hálózati info: nem elérhető a hálózat. ugyanez a gép máshol hibátlanul működik hetekig is, kipróbálva csak itt ezen az egy bekötésnél "fagy ki a net".ha telefonon megosztom a netet, arra is egyből kapcsolódik és tökéletesen működik.
mindeközben a vezetékes telefon és tv is tökéletesen működik. reset(1x), restore(10mp) sem segít. csak ha a szolgáltató a szerverről újraindítja a vonalat, akkor talpra áll...egy db működik is. semilyen rendszerességre nem figyeltem fel.
a vonal volt tesztelve még tp link router közbeiktatásával is, és akkor wifin kapcsolódva is előáll ugyanez a helyzet.igyekeztem érthető lenni.
a szolgáltatónak lövése sincs...sajna nekem sem, de nem is nekem kéne megoldani...viszont baromira zavaró ezért fizetni.
a segítséget, hasznos tanácsokat előre is köszönöm!
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #867 üzenetére
és akkor pontosan hogyan tudok csiholni netet?
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #865 üzenetére
ezt nem nagyon értem, a mac cimhez mi köze az egésznek? routernél kéne klonozni?
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #863 üzenetére
ja bocsi, csak a fentebb amit írt kolléga, félreolvastam, tehát dinamikus esetén is meg kéne egyeznie, csupán akkor változni fog, de ha változik mindkettő változik...csodás
ma hívott fel szolgáltató, és váltig állítják hogy ez így van rendbe, mert ők megnézték és szerintük publikus dinamikuson vagyok, mondom én ezt nem látom, akkor hívjak egy informatikust, csessze meg mérnöknek informatikusnak tanulok... nem tudom most mit csináljak, küldtem nekik képet, hogy nem egyezik az ip a router által látott, és a netes oldal által mutatottal, tehát így néz ki most :
ha nat-olt az ip, akkor az nem okozhat olyan anomáliát hogy csak routeren keresztül van netem, mert ha rádugom a modemet a gépre 1az1-ben akkor nincs net, asszem olyasmit ír, hogy érvénytelen IP konfiguráció vagy nem is tudom mit... lényegtelen milyen a modem, mert megnéztem ismerősöméknél náluk cisco modem van ezzel a nettel, és ugyan ezt csinálja, a szolgáltató meg hülyének néz, mert hogy kell lennie netnek, teljesen logikus szerinte hogy modemen jön a net, akkor routeren se volna net ha nem lenne modemen
-
-
krealon
veterán
válasz
bandi0000 #860 üzenetére
"nekem azt írja az egyik oldal, hogy publikus IPV4 címem 93.x.x.x, ezzel ki van küszöbölve az IPV6 hiba, viszont a router wan ip-re már 100.x.x.x-et ír, ergo akkor elvileg natolva van az ip címem
na már most a NATolást elvileg akkor fel lehet oldani, vagy ki vehetik az ip címem ebből, vagy hogy nevezzük, de ekkor mi történik az ip címemmel ez a kérdés? Fix IP-m lesz automatikusan, vagy dinamikus ip címem lesz vagy más?"
Most helyi (cimforditott, idegen szoval Network Address Translation (NAT-olt) cimed van, amit dinamikusan oszt ki a Dinamic Host Configuration Protocol (DHCP) segitsegevel a szolgaltato.
Ha visszaallitottak publikus IP cimre, akkor a router WAN IP cime meg fog egyezni a webes lekerdezo oldalakon megjeleno IP cimmel.
A szolgaltato ezt is DHCP segitsegevel osztja ki, tehat ez is dinamikus, idoben valtozhat. Ugyanakkor amig a kapcsolat nem bontodik vagy szakad meg nem szokott valtozni.A fix IP cim (amiert kulon penzt kernek) arra valo, hogy fixen, elore beallitott IP cimen lesz elerheto a router-ed. Erre csak akkor lehet szukseged, ha e-mail szervert uzemeltetsz.
"dinamikus ip lenne az, amikor router reset vagy újraindítás után változnia kéne az ip-nek nem?"
Pontosan.
De meg igy is elofordulhat, hogy router ujrainditas utan sem valtozik az IP cim. Ez a szolgaltato DHCP szerverenek beallitasaitol fugg. -
bandi0000
nagyúr
sziasztok
pár alapfogalomra lennék kíváncsi, aminek utána olvasgattam, de nem tudom melyiket milyen beállítás oldja meg
lényeg hogy, elvileg a playstation-nek online játékhoz olyan internet kell,ami nem NAT-olt, és nem IPV6
nekem azt írja az egyik oldal, hogy publikus IPV4 címem 93.x.x.x, ezzel ki van küszöbölve az IPV6 hiba, viszont a router wan ip-re már 100.x.x.x-et ír, ergo akkor elvileg natolva van az ip címem
na már most a NATolást elvileg akkor fel lehet oldani, vagy ki vehetik az ip címem ebből, vagy hogy nevezzük, de ekkor mi történik az ip címemmel ez a kérdés? Fix IP-m lesz automatikusan, vagy dinamikus ip címem lesz vagy más?
szerződésemben elvileg az van írva hogy dinamikus az ip címem, viszont hiába resetelem a routert ugyan az az IP-m, 1 hete nem tudok játszani, akkor 93.x.x.x volt a router szerint wan ip-m és a tényleges wan pedig 100.x.x.x, aztán egyik napról a másikra helyrejött a játék, 2 napig jó volt, ma eldobta a netet a hálózat,vagy nem tudom, mert gyakorlatilag jelezte hogy van netem a modem, de nem akart netet adni addig míg újra nem indítottam mindkettőt, és ekkor is nyavalygott a router hogy a WAN ip cím nem egy külső ip cím, viszont ez után változott meg az ip, és nem is tudtam megint játszani
dinamikus ip lenne az, amikor router reset vagy újraindítás után változnia kéne az ip-nek nem?
-
krealon
veterán
-
Trubusta
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #857 üzenetére
10Mbps és ha routeren keresztül mérem akkor a max 6mbps de ha kihagyom a routert akkor meg van a megfelelő sebesség.
-
-
Trubusta
csendes tag
Üdv!
Nemrégen vettem egy Tplink Tl-WR940N routert és olyan gondom van hogyha azon keresztül kábellal csatlakozok gépen akkor nem teljes sebességel jön a net de h a a routert kihagyom akkor viszont jó mi lehet a baj? Válaszokat előre is köszönöm
-
_Atesz
addikt
Üdv
EVW3226 típusú UPC modem-routerem van, azt kérdezném, tudtok-e olyan oldalt / progit, amivel hosszú távon (kb. 1 perc) tudok pingelni.
Ugyanis játékban időnként megnövekszik a pingem 25-40-ről 200-500 közé, így játszhatatlan.
Kint volt egy technikus, kicserélt 1-2 vezetéket, csatlakozót, átnézte a kinti oszlopon is a csatlakozást, de továbbra is ez a hiba. Ezért kellene valami, ami kiírja és meg tudom nekik mutatni.
WOT-ból van 1-2 print screen a magas pingről, de jó lenne más bizonyíték is. -
válasz
PlatiaAmos #850 üzenetére
Kábellel is ki kellene próbálni, hogy úgy mi a helyzet.
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy idősebb szüleim nagyon szeretnek hallgatni egy online rádiót TV-n keresztül.
Ezt a rádiót a Tv böngészőjéből tudom csak behozni, viszont 20 percenként a hang megáll egy pár percre majd újraindul. Gondolom addig bufferel, vagy passz..Okozhatja-e azt a problémát, hogy egy sima T-Home-os router van a 2. emeleten viszonylag messze a Tv-től?
(Youtube stb, viszont gond nélkül megy)Nem szeretném feleslegesen nagy költségekbe verni őket, hogy veszek egy drágább routert és közben a probléma meg se oldódik.
De én arra tippelek, hogy a Tv készülékben amúgy se lehet valami nagy wifi fogó és ez a baj.
Bárkinek esetleg valami ötlete? Okozhatja ezt a gondot?
Sajnos nem tudom megoldani semmi más készülékkel.
Ha ez megoldhatja, milyen router-t lenne érdemes vennem? Kb 100nm-es a ház, és két végpontba van a két készülék. -
válasz
bajtokarpi #848 üzenetére
Ki kellene próbálni más játékkal is.
-
bajtokarpi
őstag
válasz
Gubek-Einste #846 üzenetére
Szia!
Ezt nem tudom sajnos, mert ezzel játszok csak multiban. Haveroknál pikk-pakk betölt, szinte nulla a várakozási idő, mindig csak én "tekerek". Ja és azt elfelejtettem írni, hogy mikor új pályát tölt be, akkor igazán szembetűnő a várakozási idő. Bocs elírtam igen, 120/10.
-
-
válasz
bajtokarpi #844 üzenetére
Más játék esetén nincsen ilyen gond?
UPC-nál 120/10-es net van. -
Wasquez
senior tag
válasz
Gubek-Einste #843 üzenetére
Ja azt nem írtam, hogy ez a kártya a vezetékes.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Adott egy multiplayer játék (Rainbow Six Siege). Gond nélkül bejutok a partykba, de ahogy a host elindítja a játékot nálam lényegesen tovább tölt, mint másnál. Vírusvédelmet már kikapcsoltam hátha az okozza, de nem. A routert is kiiktattam, és így is fenn áll a probléma. 102/10-es upc netem van. A netezés pörgős, nem tapasztaltam semmi anomáliát. A számítógép teljesítménye bőven elegendő, nem ettől van a töltési idő növekedése. Van esetleg valami ötletetek?
Köszönöm
-
-
Wasquez
senior tag
HP6730s 2009-es nagyjából.
-
-
Wasquez
senior tag
A laptopomban lévő hálókártya minden újraindítás után elfelejtődik, ez mitől lehet szerintetek? Újra telepítem a driverét, és újraindítom, akkor működik.
win 7 és win 10 alatt is ezt csinálja. -
-
-
Wasquez
senior tag
válasz
Gubek-Einste #835 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a pc és a router között szeretném megnézni, hogy pontosan mekkora az átvitel sebessége!?
-
lp640sv
tag
Hello! remelem jo topicba teszem fel a kerdesem,ezt talaltam a kerdesemhez legkozelebb allonak!
A kerdesem az lenne,mi oka lehet annak hogy egyes weboldalakat nem tolt be egy bongeszo sem? pontosabban firefoxal es chromeal probaltam! a legtobb oldal megy de pl a pcguru.hu vagy amit pont most probaltam a heroesofthestorm.eu nem! toltodik-toltodik majd (the connection has timed out).
Probaltam mobilon is wifin keresztul de ugy se jonnek be!
Elore is koszi a segitseget! -
-
Wasquez
senior tag
Nekem a mobilnettel nincs problémám, elég jó értékeket mutatott a huawei routerrel, ott 70Mb/s volt általában.
Amiket írtál, azok általánosságok, a wifi 150Mbps volt rajta.
A mostani DWR116 wifi 300 Mbit/s, és mégsem tudja még csak a közelébe se tolni a sebességet, mint az elődje, lehet hivatkozni, hogy wifi, meg mobil internet, de a tapasztalatom alapján általánosságban nem tudja ugyanazt, mint amit lecseréltem, és a gyári specifikáció alapján lényegesen gyorsabb a készülék.
Valami konfigurációs bibit gyanítok inkább a probléma oka ként. -
krealon
veterán
"Régebben volt, hogy elkonfiguráltam a routerben a titkosítást TKIPT-re állítottam, és akkor elég konstans 20 körüli érték volt csak, de visszaállítottam AES-re és jó lett."
Bizonyos kliensek csak AES tikositas eseten mukodnek N-es uzemmodban.
"Van egy mobil netes előfizetésem, amivel nem tudom a sebességet elérni, amit kellene tudnia."
Mivel a garantalt savszelesseg mobilnetnel 0 Kbps, igy a "kellene tudnia" nem igazan indokolhato.
"20Mb/s fölé csak időnként ugrik fel, elindul 50-el, majd van, hogy leesik 4-5-re. Ezt egy laptoppal próbálom wifi-n keresztül."
A Wifi is ugyanugy radios atvitel, semmilyen garancia sincs a megbizhato mukodesere.
"Aztán tegnap az asztali gépen is kipróbáltam, ami vezetékkel csatlakozik, ott 100Mb/s körül ment a net."
Ez is alatamasztja, hogy a wifi nem kabel.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy mobil netes előfizetésem, amivel nem tudom a sebességet elérni, amit kellene tudnia.
20Mb/s fölé csak időnként ugrik fel, elindul 50-el, majd van, hogy leesik 4-5-re. Ezt egy laptoppal próbálom wifi-n keresztül.
Win 10 alól.Aztán tegnap az asztali gépen is kipróbáltam, ami vezetékkel csatlakozik, ott 100Mb/s körül ment a net.
Vissza a laptopra, nem megy 20-nál gyorsabban.
Kicseréltem a vinyót egy win7-el telepített-re, de azzal sem megy gyorsabban.Mi lehet a hiba oka? Van valami ötletetek, mert nekem már elfogytak az okok, amik a hibát okozzák!?
Régebben volt, hogy elkonfiguráltam a routerben a titkosítást TKIPT-re állítottam, és akkor elég konstans 20 körüli érték volt csak, de visszaállítottam AES-re és jó lett. Ez egy huawei router volt, most egy d-link van 4g stick-el.
-
krealon
veterán
válasz
milkabrams #828 üzenetére
"18/4 mbit, gyakran megy torrent, de csak pár tíz kb/s seed"
A torrent onmagaban lehet problema, ha a kicsi sebesseghez nincs beallitva viszonylag alacsony (100 koruli) maximalis kapcsolatszam.
Tapasztalatom szerint 50 kB/s upload mellett mar atlagosan 1000 koruli bejegyzessel dolgozik a router cimforditoja (a NAT tabla merete ennyi), ami egy szolgaltatoi eszkozt mar meg tud fektetni.
Ezen felul a Windows 10 frissiteseinek es komponeneseinek (pl Defender) letoltese jelentos terhelessel szokott jarni. Ha bekapcsolom a Win10-es tesztgepemet, akkor jo ideig szinte megall az egyeb gepeken folyo forgalom, mert a teljes savszelesseget kitolti ez az egy PC. Minden mas esetben (amikor nincs win10-es gep a halon) kivaloan teszi az OpenWRT QoS modulja a dolgat, es semmi sem akadozik.
Szoval amig nem tudod valahogy lemerni, vagy probalgatassal meghatarozni (egyesevel lekapcsolni a halozati eszkozoket es figyelni az akadozast) a problemat okozo eszkozt, addig gyakorlatilag lehetlen segiteni a problemadon.
Illetve ha wifi kapcsolatot hasznalsz, akkor nincs is sok ertelme hibat keresni, mert azt annyi minden befolyasolja (pl az access point (router) elhelyezkedese, a szomszedos halozatok, vezeteknelkuli eszkozok, stb), hogy nagyon kicsi esellyel fogod tudni a kivant eredmenyt elerni.
-
krealon
veterán
válasz
milkabrams #826 üzenetére
"Van egy 18mbit-es Znet előfizetésem, a gond az lenne, hogy gyakran videóknál nem használja ki a teljes sávszélességet, ami így akadozik. Korábban youtubeon is volt ilyen gond, azt megoldottam, jelenleg indavideóval és hasonló oldalakkal van gond, pl:. youwatch. Van valami megoldás erre?"
18 Mbps szimetrikus interneteleres (Le/fel: 18/18 Mbps)?
Ha nem, megy kozben egyeb forgalom (p2p, pl torrent)?
Vannak okoseszkozok, vagy kamerarendszer a halozatba kotve?A legegyszerubb az lenne, ha a routered tudna forgalmi adat statisztikat gyartani, es abbol lehene otleteket meriteni, hogy merre erdemes elindulni hibat keresni.
-
milkabrams
őstag
Üdv! Van egy 18mbit-es Znet előfizetésem, a gond az lenne, hogy gyakran videóknál nem használja ki a teljes sávszélességet, ami így akadozik. Korábban youtubeon is volt ilyen gond, azt megoldottam, jelenleg indavideóval és hasonló oldalakkal van gond, pl:. youwatch. Van valami megoldás erre?
-
Lac-coo
őstag
válasz
Gubek-Einste #801 üzenetére
Hát ha hiszed ha nem az NV Shadowplay csinálja, nem értek hozzá, nem tudom miért -hogyan, de leszedtem jó lett a böngészés, felraktam lassú, megint leszedtem ma ismét jó ....
-
válasz
SunMount3r #823 üzenetére
Biztosan jelent terhelés maga az oldal is mivel általában flash-t használnak.
Egyszerre több mindent kellene leszedni, több helyről és akkor talán ki jönne, hogy mennyi is a valós sebesség. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #822 üzenetére
Google Drive-ról kapkodtam le pár 250-300Megás file-t és 9.9MB/s körül hoztak. Ezek szerint csak nem lehet gond...?!
Nem lehet, hogy ezeknél a speedtest oldalaknál bejátszik az is, hogy maga az oldal is terheli közben a böngészőt?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #821 üzenetére
Nem tudom, hogy mivel lehetne mérni azt?! Torrent az ugye nem túl mérvadó, mert nem csak tőlem függ, de Innen most leszedtem az első Ubuntu torrent-et az átlag 7.8MB/s-el jött le (gondoltam ezeket seed-elik rendesen). De tegnapiak között is látok olyat, amin 8.2MB/s-et mért átlagnak. De azért az ilyen elég ritka.
Tudsz olyan filemegosztót, ahonnan korlátlan sebességgel lehet letölteni nagyobb file-okat?! Vagy hogy lehetne ezt akkurátusan mérni?!
-
válasz
SunMount3r #820 üzenetére
Valós használat során milyen sebességek vannak?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #819 üzenetére
Az az oldal 54/41-et mért aztán 31/40-et, aztán utóljára 80/46-ot, mindíg 20-as ms-el Budapestre (Debrecenből). A speedtest.net is hasonlóan különböző eredményeket produkál: elsőre 22/25-öt, aztán 36/50-et, aztán 20/53-at 13-18 ms között Nyíregyházára.
A Digi speed tesztje viszont rendszeresen 88/52-ő körül mér 7-11ms-el...
Most akkor kinek/minek higgyek?
Gyanúsan eltérőek ezek az értékek.
Nem lehet, hogy valami helyi Router vagy LAN gond van nálam?!
Köszi!
-
válasz
SunMount3r #818 üzenetére
Mérjél több oldalon is egymás után.
Nézd meg ITT is. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok Digi kábel netem van. Az internet sebesség tesztelésére melyik a legjobb, legajánlottabb oldal?
A Speedtest.net egyfolytában nagyon egymástól eltérő eredményeket ad (és tele van pakolva reklámokkal, amik a böngészőt is belassítják). A http://digi.hu/meres oldal akkurátus, megbízható eredményt ad?És 7-10ms latency elfogadhatónak számít?!
Köszi!
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #816 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Sajnos a hozzáállásuk a probléma megoldásában arra utal, hogy nem érdekük a stabil szolgáltatás.
A lényeg, hogy nem hagyom annyiban! -
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #814 üzenetére
Amikor "normális" sávszélességet biztosítottak, akkor 35-45 pingem volt (ezt nem éreztem tragédiának). Most viszont nagyon gyenge a hálózat, sokszor néhány Kbps tényleges letöltési sebességgel (amihez magas ping érték is társul).
Nekem nincs ezekkel a mikrohullámú hálózatokkal kapcsolatosan hozzáértésem, ezért szerettem volna itt érdeklõdni, hogy lehet-e esetleg manipulálni a szolgáltató részérõl a sávszélességet (mint már írtam állítólag nem korlátozzák a netem).
A kapacitás gyengeségükön túl okozhatja-e esetleg más rendszerhiba ezt a gyenge szolgáltatást? -
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #806 üzenetére
Jól látod!
Sajnos Magyarország keleti részén ("rezervátum") nem nagy variáció van a fair vállalkozásokban ezen a területen (sem). Ahhoz képest, hogy infokommunikációs cég már a weboldaluk is ezt a "sufnicég" érzést támasztja alá.
De az Invitel sem korrektebb, mert igaz, hogy azt a "0"-t stabilan szolgáltatta, de a monopol helyzetével durván vissza is él (aránytalanul magas árak). -
-
Gyuszi83
tag
válasz
Gubek-Einste #808 üzenetére
Egy upc direkt-es zte zxhn h298n router. Elég gagyi és sajnos le se tudom cserélni mert ezen keresztül csatlakozik.
-
-
Gyuszi83
tag
válasz
Gubek-Einste #804 üzenetére
Sajnos nincs Dual Wan képes routerem. Windows alatt szeretném valahogy beállítani, ha lehet. Tudsz esetleg küldeni valami leírást ?
-
-
hun-vik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #804 üzenetére
Köszi szépen a választ!
A KitNet Kft.-nél vagyok 2015. szeptembere óta (Szeghalmi cég), előtte az Invitelnél voltam, de ott csak 10/0,5 Mbps ADSL netet tudtak biztosítani "horror" áron.
-
válasz
Gyuszi83 #802 üzenetére
Gépen ezt nehezebb megcsinálni mert csak egy default gateway lehet, egy dual WAN képes router-en load balance beállítással már sokkal könnyebben menne a dolog.
#803 hun-vik
Túl sok az előfizető és kevés a rendelkezésre álló kapacitás az ilyen esetek háttere. Ezzel te nem tudsz mit tenni, folyamatosan zaklatni kell a szolgáltatót.
Melyik szolgáltatónál vagy? -
hun-vik
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában kérném a hozzáértők segítségét:
40/10 Mbps sebességű internetem van (5 GHz-es mikrohullámú) és október végétől kezdődően durván alacsony lett a sávszélességem. A szolgáltató 18/4 Mbps sávszélességet garantál, azonban ez az érték köszönő viszonyban sincs a valósággal. Amikor szerződtem a céggel akkor a sávszélesség egész korrekt volt, viszont most kritikán aluli. Az alábbi link szerint néz ki az internetem:
[Speedtest]
November eleje óta erőteljesen és egyértelműen látszik, hogy kb. 17-20 óra között durván nincs sávszélesség. Éjszaka, reggel, vagy napközben magasabb értéket biztosítanak (ami még így sem éri el a garantált értéket -kivéve a feltöltést: az rendben van-).
A szolgáltatót 4x hívtam telefonon és 1 hét elteltével jutottak odáig, hogy egyáltalán foglalkozzanak a problémával. Én arra gyanakszom, hogy a sávszélességem le van korlátozva (Ők tagadják).Kérném a véleményeteket, hogy ezt a periodikusan változó sávszélességet mi okozhatja?
Köszi szépen mindenkinek!
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Windows 10 meglehet azt oldani, hogy 2 hálózatot használjak egyszerre ?
Arra gondolok, hogy van adsl internetem ami 10/05-ös plusz a mobilinternetet a telefonomról usb internetmegosztással.
A feltöltési sebességet szeretném valahogy gyorsítani, ha van rá így mód.
Köszi ! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest