- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck #36494 üzenetére
Tök őszintén.. Számomra az Athlon 2 X4 is bőven gyors...
Az Intel is jön mindig az új foglalatokkal, ha váltani akarsz ott is platformot cserélsz, nemtökmindegy?
Miben ad többet egy átlag felhasználónak többet az Intel, mint az AMD? Az, hogy pl. a COD 100FPS helyett 110-el megy? Csodálatos.
Ezt Én nagyívben lecarom... Plusz most az idle fogyasztásom pl. 50W helyett 45W..Jeah.
Tények, a gázolaj is drágább mint a benzin, a dízel fanatikus mégsem fog benzines autót venni, még akkor sem, ha a benzines autó jobban, vagyis kevesebbet fogyaszt.
-
Gorneck
legenda
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dízelracer #36492 üzenetére
Mire nem jó egy átlag felhasználónak? Ejj istenem.. Megint kilyukadtunk ide.
Ugyan annyiért, vagy drágábban kapok egy 4 magos Sandy-t, csodálatos.. Gyári órajelen kívül sehogy nem tudom használni.. Csodálatos.. Nem mintha agyon tuningolnám, de kitudja mikor támad kedvem hozzá.. (jólehetjönniazzal,hogyazAMDnélisvanilyenproci..tudokróla..)
Most azt tudom mondani, hogy hamarabb adok egy netezős gépnek egy alsó kategóriás bulldozert, HD Radeon vga-val, mint egy szutyok dualcore intelt..
Intel VGA-val..
Mondtam már többször.. Fikáz mindenki mindent, de úgyis megszokásból vesz az hardvert, aki ismeri Őket, és bejött Neki.. Aki meg nem, az meg azt, amit rátukmálnak.
Lásd régi idők Celeroncsai, Sempron-jai.. Az órajel eladta őket. teljesítmény meg konvergál a 0-hoz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zoltanz #36490 üzenetére
Ár arányban úgy sem fogok kapni olyan árban, mint amiben gondolkozom.. De mint írtam, sokálesz, majd meglátjuk mi mennyiért fog menni, ha aktuális lesz.
Meg ha azt nézzük, akkor kicsit magasabb kategóriában is 4 szál van, 2+HT... És kicsit más árkategóriában.. de mindegy, majd meglátjuk, messzevanmég.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dízelracer #36488 üzenetére
Majd meglátom még, mint írtam, április messze van még.. Lehet Am3+ meg valami jó kis bulldozer mellé, fene tudja mi lesz addig.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zoltanz #36485 üzenetére
Meglátom.. Megszokásból választok.
Nekem nem ad annyival többet az Intel, hogy megérje váltani...
Volt egy időszak, volt s775/E8400, ment mint a szél, nincs is vele gond.. Volt benne L3 meg jól is volt tuningolható, váltottam az X4 630-ra. De 4 magról nem fogok 2 magra váltani, lehet bármilyen jó az Intel.
Plusz ki tudja mikor kellhet a 4 szál a későbbiekben, és ami kihasználja a 4 szálat, az nem lesz gyorsabb egy 2 magos intel-en, ez biztos...
(#36486) shteer: Mert az Intel jelenleg 4, lassan 5 féle forgalomban lévő foglalata közül mind überfaszacsúcsszuper? Hagyjukmár.
Ez ugyan az, mint az, hogy aki mindig is benzines autóval járt, nem fogod tudni meggyőzni arról, hogy vegyen dízelest, vagy fordítva... Vagy a BMW fanatikust, hogy vegyen AUDI-t..
Bármennyi érvet fogsz felsorolni mellé.
-
zoltanz
nagyúr
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, gondolkoztam, ha platformváltás lesz, akkor valszeg majd FM1-re váltok.. De ez még soká lesz.
-
zoltanz
nagyúr
Két nő beszélget a buszon.
-Képzeld el gyerekem lesz, nem csodálatos?
-Igen, és ki az apa?
-Nem tudom, mert nem bírok megfordulni... -
Gorneck
legenda
válasz
shteer #36469 üzenetére
Logoutos cikk is van arról ami van nekem: Zyxel nsa 210. Sokak szerint már érdemesebb az erősebb hw-rel felruházott 310et venni.
Wifin 1080as videjót már nem visz el a fenti kombóval, de lanon keresztül már simán. 8-10mb/sec másolás róla meg szokott lenni, wifi változó...1,5-5 között attól függ mit csinál a torrent kliens.
Amire még nem jöttem rá, hogy USB-re másolok vmi nagyobb filmet, akkor miért rogyik meg a mappelt meghajtó+web elérés mikor kihúzom a pendriveot...de lesz időm erőm és lehetőségem megnézem majd vmi USB vinyás témával is.Akkor lehet eleve olyat kéne venned ami okosítható...tplink 1043 pl. De ha köll a NAS, akkor tényleg érdemes körbenézni mit is veszel. Nekem ez bejött és olcsón úsztam meg.
-
zoltanz
nagyúr
Sima home kategóriás a router csak egy: TP-Link TL-WR740N a régi TP-Link TL-WR340G.
Nas-t sztem nem tud. -
Gorneck
legenda
válasz
shteer #36462 üzenetére
Okka...
Nem sok lóvé kell hozzá. 16-17-18k a házacska, hdd nálam adott volt.
(#36463) hackeeeee: Ezt tom, ezé cseréltem le anno én is az SMC routerem...kábelen se volt képes adagolni a sávszélt rendesen.
Illen karim és illen routerem van... -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
shteer #36461 üzenetére
Életképes lehet, csakhát eléggé zsebbenyúlós téma.. Mondjuk vannak olcsóbb házak is, amikkel ez megoldható.
Vagyis, régebben volt pár.
Akadtam a vinyóárakon.. 250-es vinyó 30k..
(#36460) Gorneck23: Van amikor a több kapcsolat miatt áll be mint a szög, plusz a mai magasabb sávszélességű netektől... Régebbi routerek már képesek attól beállni, mert 3-4 gép egyszerre netezik rajta..Régi a hardware.
Havernál az 542-es TP-Link sem bírta már az 50/20-as netet kezelni. Kábelen is volt már, hogy beált, de wifi-n folyamat... Kicserélte asszem 841ND-re, az teszi a dolgát szépen.
-
shteer
titán
válasz
zoltanz #36457 üzenetére
van ennek NAS funkciója is?
azt tervezem h kiraknám a gépből a hdd-t, hogy hálón el lehessen érni mindent akkor is ha nem megy a pc
de még nem tudom milyen keretek között kéne megvalósítani, eddig külön NAS-ban gondolkodtam de a DLNA hiányosságai miatt még nem néztem utána mi az ami olcsón jóazt terveztem, hogy gépben only SSD, nas 2tb hdd-vel, DLNA-s tv-ről hálón keresztül mozizás. de ez nem életképes :/
-
Gorneck
legenda
válasz
zoltanz #36457 üzenetére
Ez millen router volt? SMC? Dlink? Nem lett volna elég egy antenna csere? Bár nem értek hozzá, de legutóbb haveroméknál így tettem és működött...igaz egy 54es wifis router mai sávszél mellett eléggé csere éretté válik. Nálam a 150es tplink simán bírta a terhelést amit a 120as vonal nyomott rá...8-9mb/s a torrent és mellette 2 gép netezés, lassulás semmi.
Most mondjuk kicsit megváltozott a helyzet, nas-ról megy a torrent (napi 8-10 órában) és wifiről netezek. Lassabb ugyan a letöltés/feltöltés, mintha rendesen gépről menne, de cserébe 8-9W a fogyi...45-50 helyett.
Viszont egy kérdés mert tom vannak a topikba dio rajongók. Az i5 2300-am igpje mennyire lenne elé a 3ashoz? Gondolom fullhd-be neccesen. GT 440-en simán futott, ahogy néztem, ami nem egy erős vga...
-
zoltanz
nagyúr
Kellett vennem erősebb hw -rel rendelkező routert a régi (3 éves) nem bírta néha a strapát, több Wifi kapcsolatnál belassúlt (nagyon).
Mondjuk ezen van Qos, ha nagyon igénybe lenne véve, pl többszálú letöltésvezérlő, torrent-miatt, jól lehet szabályozni. -
hackeeeee
Jómunkásember
Napot.
-
zoltanz
nagyúr
Én újoncoknak nem postázok és így nem vásárolok. Már párszor jött vissza (jó sokára) ezaz, mert nem vették át. (bár ha sok pirosa van és 0 feketével elgondolkozok)
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #36443 üzenetére
Miért nem vásárolsz tőlem?
-
dízelracer
őstag
válasz
Gyuri27 #36441 üzenetére
Ha látok egy számomra érdekes hirdetést akkor
1: jelentsd a csalókat topik
2: akikkel jó vigyázni üzletelés során topik
3: regisztrált e-mail címét lecsekkolni google-elHa semmi gyanúsat nem találok róla csak akkor írok rá.
Volt aki zaklatott napokig, hogy ez is az is van neki. Mondtam a vaterán meg expresszen X összegért hirdeted tőlem meg Y pénzt kérsz. Azóta nem válaszolt. Elegem lett már a sok hülyéből inkább csak hirdetek jobb a békesség. -
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #36440 üzenetére
Ilyenektől nem kell vásárolni.
Én is nézegettem az aprót. Vennék ezt-azt, de ujoncok, meg seftesek árulnak jóformán. Azoktól meg nem veszek semmit. -
dízelracer
őstag
válasz
Gorneck #36335 üzenetére
"Bevallom eladáson kívül semmire se használom a PH aprót..."
Ezzel én is így vagyok. Bizalmatlan lettem. 1x-2x átvertek jobb esetben csak hülyének néztek azóta már inkább csak hirdetek. Vagy ha veszek is valamit akkor is maximum kis értékű dolgokat. Nincs kedvem többet csöcsre szaladni. tomi.ttt részére még mindig itt figyel egy két saller a zsebemben csak fussunk össze végre egyszer. Nála sem az összeg miatt akadtam ki hanem a hangnem és a közös dolgainkhoz való pofátlan sunyi hozzáállása miatt. Mindig is az idegesít a legjobban ha valaki hülyének próbál nézni. Ha valakiről kiderül, hogy átvert becsapott valakit az aprón akárcsak egyszer is azt végleg ki kéne vágni a lapcsalád összes oldaláról mint a macskát x@rni. Ezt az alapelvekbe kéne foglalni! Jól van engem is kivágtak a nagy pofám miatt meg szerintem még fognak is de az aprón mindig korrekt voltam mindenkivel. Sajnos sok gerinctelen szar alak van már itt a PH-n is.
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Attila! Ma szabin vagy? Vagy nincs meló, hogy trollkodsz az IE topikba?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Gorneck #36429 üzenetére
Persze lehet az is, hogy más van, csak nagyon csekély sztem rá az esély.
(amúgy hallottam ilyesmikről más területen is, gyártók nevére nem emlékszem már sajna)Ez amúgy tuti chipset gond.
Itt egy pár link, hasonló hiba ismert más chipset-ekkel is:"
Compatibility issue with PCI-E 1.0aShortly after the release, an incompatibility issue with older PCI Express 1.0a motherboards was unmasked. When using the PCI Express 2.0 compliant 8800 GT or 8800 GTS 512 in some motherboards with PCI Express 1.0a slots, the card would not produce any display image, but the computer would often boot (with the fan on the video card spinning at a constant 100%). The incompatibility has been confirmed on motherboards with VIA PT880Pro/Ultra[15], Intel 925[16] and Intel 5000P[17] PCI-E 1.0a chipsets."
Asrock itt írja a termékoldalon FAQ -ban (második bekezdés):
AsrockItt pedig az Asus, hogy javítva a hiba (menj a Bios letöltésre, 2. bekezdés):
"BIOS update file for M2V (Version: 2001)
Fix system unstable when GeForce 8 series VGA card installed." -
Gorneck
legenda
válasz
zoltanz #36428 üzenetére
Pedig ez pont olyan VGA amit boldog boldogtalan vett mindenféle lapba...és semmi gond se volt.
Mikor legutóbb hasonló gonddal küzdött haverom, akkor a gyártó kerek perc megírta, hogy lap nem képes kezelni a VGA így nem is számítsunk semmifél bios update-re.Hasonló a szitu a Habu egerekkel is. MSIvel elég sokat leveleztem, hogy miért nem képes az új lapjuk kezelni egy egeret...mikor megírtam nekik, hogy az USB vezérléssel lesz vmi kaki, többet nem jött mail tőlük...
Szal én nem nagyon bízok ilyen hw hiba esetén a bios szintű kezelésbe...ezért is mondom azt, hogy nem biztos trógerságból nem írtak biost hozzá.
Az acer laborba az első sample VGAk esetén szoktak még okos módosításokat csinálni a gyártók (nv, ati), hogy a szaros VGAjuk jól működjön...Szerencsére ilyen hibával ritkán találkozni...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
hackeeeee #36422 üzenetére
Én is így tudom. Hiába képes papíron a PCI-E szabvány 150W leadására, a VGA -k a 75 W feletti részt (ami az első PCI-E szabványok tudnak) kiegészítő csatikon keresztűl veszik fel.
Próbálja valaki lehúzni egy ilyen kártyáról 2.0 csatiban ezt a kábelt. (mondjuk tönkrevághat ezt azt, nem ajánlatos)
-
Gorneck
legenda
válasz
Viktor77 #36408 üzenetére
Komolyan nem emléxem, de ha te se akkor az nem mostanában volt.
Akkor így fejből 2003-tól:
- IC7G (helyi bolt)
- IC7Max3 (aszhem ph, tán tkesy)
- Asus a8n deluz sli (Gianni)
- Abit an8 fatality (erre cseréltem az a8n-et, majd ezt cseréltem vmi d805-ös konfigra)
- Abit IB9 (ph)
- Giga DS3 (ezt nemtom)
- Giga DS3R-C (ezt se tom)
- Giga DS4 (Zajec)
- MSI 890GXM-G65 (helyi bolt)
egy kis keverés után, amit voltaképp nemtom mi okozott két sandy gb lap után egy:
- Intel DH67BL B3 mellett kötöttem ki. (helyi bolt)Sztem keversz vkivel...haverral max 2szer ha voltam bevásárolni, akkor ő is vásárolt, meg volt még 1 cimborám is. Szal 3an voltunk és a Móriczon. A másik eset meg Zajec volt és DS4, de az se europark...itt a létszám egyezik.
És volt még egy vásárlásom, de az Pegazus...és proci és apámmal voltam.
Máshova nem császkáltam...Nekem még mindig Gellért rémlik...és eladás, nem vétel.
-
Gorneck
legenda
válasz
Viktor77 #36405 üzenetére
Biztos nem, mert azt se tom hol van...
Egy 3 gigás northwood-ot vettem szvsz tőled vagy te tőlem...vagy mittom én.
Vagy lehet Brekk-kel találkoztam a Gellérten...
Milyen lapot vettem egyébként? Max 3? Hááátha beugrik...mert ugye ez volt vagy 5-6 éve vagy több...(#36404) hackeeeee:
-
shteer
titán
reggelt! hétfő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 3D nyomtatás
- Honda topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest