- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #36696 üzenetére
Jaja, ne tudd. Kimentem a cigánysorra oszt Go. Csináltunk fényképeket is a fiammal, de annyira randa lett, nem egy igazi "porforio". Ezért van, hogy fél órákra jövök fel, sza 1helyben ülni.
hackeeeee: Mivel egyházi szinten ott fent (Isten), nem intézett Fehér karácsonyt, gondoltam, biztos ami biztos, megelőlegezem neki. Az arányokat gondolom sejted. nem vittem magammal senkit, nem akartam bajba sodorni más embör gyermekét. El is voltam, de kicsit..fáj
se rá fütty! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dízelracer #36690 üzenetére
(#36694) lipi67: Nabaszki, micsináltálmármegint?
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #36686 üzenetére
Alig jutok gép elé. kulerr elbolondította a fiam, valamit itt ügyködnek nap mint nap. A fehér..megvóót. 7, az az hét szúrást kaptam vagy 2 hete, végig a bal oldalamon. Bogim kötözget, javulok.
2 tiszta munka, 10 centire a szívtől, szép egyenes behatolási szögek, be-ki oszt kész. Oldalam már barmolva, de a seggem..Bakker akkor már fordultam közben (azon az oldalon is "dolgoztam" a fehérítésen ) és a seggemben megfordult a kés. Ki van vágva belőle egy darab. Bakker..Napokig se ülni, se feküdni nem tudtam. Folyamatosan vérzett. Amúgy minden ok. Bekúsztam a mentőállomásra, de..hagyjuk... Csak..nézegetem itt ezt a p67-es lapot és vágyom már ramokra meg egy procira, hogy megtudjam, mit is tud. -
F34R
nagyúr
válasz
-
Gorneck
legenda
válasz
-
dízelracer
őstag
ehh
-
F34R
nagyúr
válasz
dízelracer #36686 üzenetére
már olvad a hó nálunk ,eddig tartott
-
lipi67
nagyúr
Szép napot topiklaló urak!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Reggelt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
dízelracer #36660 üzenetére
Ennek sem lehet rossz 16 ALU magos (8 modulos Bull)
-
Chaser
legenda
válasz
zoltanz #36672 üzenetére
Hogy maga a ram v vezérlőáramköre fogyaszt többet/kvesebbet nagyobb/kisebb órajelnél hát az passz, de az biztos hogy nem egyforma órajeleknél vmivel más a fogyasztás.
darál0w: Mind1, már fenn van. Nem kavart semmit. Ez a teszt rendszer, akár kavarhat is
hackeeeee: Hát neked meg mi történt a fejeddel?
szerk: Amúgy befejeztem a kockulást, csak meglpett a kis dög
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
Chaser
legenda
válasz
zoltanz #36669 üzenetére
Lényegtelen, de 1ébként nem
darál0w: Tegnap hibátlan hdd-vel próbálkoztam, mivel azt hittem az volt a gond hogy bad sectoros volt múltkor. 32 bites ultimate elsőre felment! Csak én 64-est akartam
Utána vettem észre hogy nekem nem az kell, de 64-esből csak prof van itthon, na azzal viszont bsod megint. 1 modullal felment. De ma a badesre is felment az x64 prof 2 modullal 1 bsod után..szóval érdekes, de más rendellenesség nincs. Cpu-t én is lekaptam 0.1V-ra, mindjárt ramok is megkapják a magukét. Van valami tuning sw is, úgy tudom ezeket nem is lehet tuningolni. Valami GT freket lehet állítani, az mit határoz?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Chaser #36668 üzenetére
nálam hibátlan volt a hdd...illetve még mindig hibátlan.
a rendszer viszont csak 1 ram modullal tudott felmenni...és kiprobáltam mindkettővel, mindkét slotban...hibátlan...de egyszerre a kettővel nem. aztán már a kész rendszerrel ment a memtest, prime, minden szar...és semmi hiba.
nem értem a dolgot most sem, de nem is érdekel, mert nincs hiba...azota a ram és a proci is alulfeszelve teljesít hibátlanul...
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #36666 üzenetére
a bades hitachira már 2 modullal rátoltam a wint
először megint bsod, de másodszorra átment. Múltkor meg 3 bsod zsinórban, akkor azt hittem a hdd defektes de nem. Bades igaz de nem sok van rajta. Na mind1, stabil, gyors, már csak az ssd-t kívánja de nagyon
szerk: zoltanz: De nyilván többet fogyaszt 1333-on terhelve mint 1066-on. Hogy most 0.1 v 0.5W-tal azt nem tudom, de többet
-
Chaser
legenda
válasz
zoltanz #36648 üzenetére
"A RAM is 10-20 Watt darabonként,"
tényleg nem vagy benne a témában
10-20W lenne egy nyamvadt ram akkor elég csúnyán megsülne...fullra terhelve lehet max 6W. Tegyem hozzá dual celeron 1066-on járatja csak a ramot, nem is 1333-on mint a core i nagytestvérek. Lehet ez is volt a bsod oka, vmiért 1.6V van beállítva ramoknak biosban
Optika ha nincs benne lemez 2W körül van, hdd 5-15W kb ha 7200-es.
Most átraktam a 3.5" 7200-es badest, rátoltam erre a wint, net alatt 29-32W a gép konnektorból. Primenál 48.Több óra prime után a cpu magok 40 fok körül gyári hűtő 1100rpm-mel. Ha bedobom a gépbe az 5750-et kb 20W-ot nő az idle fogyi. Persze nem kódgány tápom van, 300-APN 85+. -
Gorneck
legenda
válasz
dízelracer #36660 üzenetére
Load biztos nem kell, de idle nem lehet vészes...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Chaser #36647 üzenetére
Jó, lehet én hibám is, nem vagyok benne annyira a témában. (ezeket tudtam mondjuk amit leírtál, csak ezt nem, hogy ekkora difik is lehetnek a TDP-éktől.)
A RAM is 10-20 Watt darabonként, ODD és HDD (hagyományos)10-20 W (azaz 20-40 összesen) terheléstől függően, plusz a táp tápegység sem 100% hatásfokkal dolgozik tehát arra is számolhatunk 10-20 Watt-ot. -
Chaser
legenda
Nem bántad volna meg sztem. A G620-ért nem akartam felárat adni, kb ugyanaz a G530 is csak 200mhz-cel lassabb meg L2-ből 1 megát levettek. IGP meg kutyát nem érdekli, abból a HD3000 ér valamit az meg csak K cpu-ban van, dxva-t meg a g530 is tud. Ramból is csak azért kapott 8 gigát mert kurta olcsó volt. Vga-t meg majd eladom, csak kíváncsi voltam rá. Amúgy ilyen kicsi mATX lapot én még nem is láttam
Majd kap egy ssd-t, meg egy kisebb vga-t, nekem csak 1280-ra kell kártya de max 1-2 játék erejéig. Cpu ahogy elnézem ezzek a hűtőnek látszó tárggyal is elmenne passzívan, majd ki is próbálom.
zoltanz: Komolyan mondom ha nem topikos lennél elküldenélek a *****-ba
Mit jelent a 65W? Azt jelenti kérlek szépen, hogy az adott cpu semmilyen körülmények között nem éri el ezt az értéket. Most meg már ebben ugye benne van az igp, az NB is. Attól hogy max 65-nek adják meg, lehet max 30 is nem? Ez egy gyűjtőérték..gondolom feltűnt hogy érdekes mód sokkal magasabb órajelű i3-nak is ennyi a TDP kerete pedig ott +2HT is van. Lehet i5 is van 65W-tal. Nyilván a kis cerka 2 valós maggal alacsony órajellel nem fog annyit enni mint egy i3 v i5...
-
Chaser
legenda
válasz
zoltanz #36640 üzenetére
Nem. Azóta volt egy restart, úh esélyes hogy az egyik modul vagy a dimm hibás, de majd kiderül.
dízelracer: Ezt mondom báttya'
a kis g530 alig eszik, de tudásban ott van mint egy x2 250 kb. Nekem nem brazos van
Jól mutat az intel gyári hűtő mellett a GB b@szott nagy passzív bordája
-
dízelracer
őstag
válasz
Chaser #36639 üzenetére
Brazos? Az szép és jó, hogy keveset fogyaszt de CPU-ban vagy 40-45%-al gyengébb mint egy 2007 tavaszán kijött azonos órajelen járó E2140. Baszhatom a jó fogyasztást ha fél napot szöszmötöl egy ~400GB-os könyvtár kicsomagolásával.
A Sandy Bridge i3/Pentium/Celeron megjelenése óta egyébként is felejtős az összes ilyen bővíthetetlen/fejleszthetetlen energiatakarékos kompakt cucc.
-
Chaser
legenda
Ahoj! Ezt hallgassátok. Vettem egy asrock h61m-hvs lapot, cel G530, 2x4GB kingmax. Optikám nincs, haver feltette pendrive a 7-et, de tel. közben mindig kékhalált dobott a gép. Bad sectoros hitachi hdd, betudtam ennek. Vettem egy 2.5-es hdd-t, mondom havernak nem akarok otthon szenvedni vele, tegyük rá a rendszert, neki is ugyanaz a lap+cpu van. Feltesszük, itthon már NTLDR is missing felirat fogad bootkor
Jó, nekiállok felnyomom pendrivere a wint, fel is megy szépen az ultimate, utána látom meg hogy 32 bites
Jó, reinst prof x64-gyel. Bazzz megint kékhalál telepítés közben mint a bades vinyónál, tehát nem az volt a baj akkor se. Kiveszem az egyik ramot, felmegy a win szépen. Aztán visszarakom a másik ramot és már nincs gond. Még a frissen zsákmányolt GB 5750 silentet is beleraktam ennek örömére. Nincs gond, sőt még PP is működik
Az 5750 nélkül win alatt 25-30W a gép
prime alatt 40-45. Nem is számítottam ilyen jó értékekre. Nesze neked brazos.
-
zoltanz
nagyúr
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #36623 üzenetére
Csont üres volt a stream...csak a brutál drága cuccokból volt nekik rakin bármi is...így is olcsósítva kaptam...volt még 1 szett belőle...
Amit linkeltem neked abból semmi se volt...csak egy használt sub...nagyon jó áron, csak nem akartam januárt úgy indítani, hogy le vok nullázva így a drágább komponenst vettem...subot egyszerűbb vadászni...
2-3 eladóval beszéltem ők ajánlották ezt...azt mondták lelépi az újabb szettet.(#36630) shteer: Attila, addigra sztem nem lesz összerakva, max félig meddig, akkor még javában itthon leszek...
(#36635) lipi67: Az jó ha megjött...gondolom ő is és a posta is balfasz volt...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
kellemes délutánt.
bnő nagyanyámnál gyomorrontásig ette magát.
illetve addig tömték
-
zoltanz
nagyúr
Mi azért váltottuk le az ADSL-t mert drágább volt, és sok volt a kimarádas (igaz aszem jobb a garantált sávszélessége, de eddig nincs gondom szerencsére).
-
Gorneck
legenda
-
hackeeeee
Jómunkásember
Annak idején még amikor Nekem is 8/0,5-ös Invitel-es ADSL-em volt, ment is ekkora sávszéllel, bár kicsit pocketloss-os volt.
De ez a bruttó meg nettó sávszélesség akkoriban még nem volt. Ez még akkor volt, amikor többször duplázták a sávszélt.. Annó 512/256kbit-esről dupláztak fel 8/0,5-re. Annak idején ezt untam meg, és ezért váltottam, mert volt rá példa, hogy egy 192kbit-es rádiót nem tudtam hallgatni...
Az lehet, hogy arra a környékre már nem adják ki, mert túlterhelt maga a hálózat is, bár ez csak tipp.
-
F34R
nagyúr
válasz
Gorneck #36607 üzenetére
hmmm igen DigiTv-nél is voltak érdekességek , nem fizettek a plusz csatornáért .
Valószínű mire országos lefedetségg lesz a nagyvárosok megint csak előrébb járnak e tekintetben.Hehe egy kis politika ,rozsdás párttól ne is várj mást.
(#36608) hackeeeee
Nem olcsó az üvegszál még pecabotra sem
nálam még nem volt veszteség lehet ha csomagot válltanék más lenne a helyzet. A hivatalba is invitel van ott megvan a 15/1 ténylegesen!
A másik dolog ha belépek felhasználói felületre irányítószám utca és a 25 megásat már fel sem dobja , holott még adsl-ben elérhető -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck #36604 üzenetére
Invitel épp olyan helyre fejleszti a lakossági optikát, ahol a többi szolgáltató ezt nem teszi. Elvileg szeptemberig tervezik teljes csongrád megyét lefedni.
Nem felejtettem el, csak a 2 szálas kábelt nem arra találták ki, hogy a telefonon kívül más is menjen rajta. Ezért olyan sok helyen a szolgáltatás minősége, mint amilyen...
Az a baj, hogy nem tudom, hogy ha Te oszlopról behúzod, és pl. bármilyen kötést v bármit kell csinálni, akkor azt elfogadják-e úgy, hogy nem ők csinálják..
Ezért, anyagár, kiépítés költsége, stb, stb.. Plusz számodra központilag új vonalat kell kiadni.
Amúgymeg, igen, vagy kifizeted a szolgáltatónak, hogy húzzák el hozzád az optikát.
(#36606) F34R: Igen, ad a Digi pl. 80/25-t ennyiért, aztán örülhetsz neki, amikor 10/10-en megy, városon belül. Van amikor az álltalad leírt sávszélességet is épphogy eléri...
Szal, az, hogy mennyit kapsz papíron, az egy dolog, csak sajnos nem egyenesen arányos ezzel a szolgáltatás minősége.. És sajna ezt nem egy embertől hallom.. De ez a T-re is ugyan így igaz, sajnos.. Bár a T-nél sok olyan gond is van, hogy maga a házon, lakáson belüli kábelezés is sz@rul van megcsinálva, csatizva, és rengeteg jel elveszik..
-
Gorneck
legenda
válasz
Gorneck #36605 üzenetére
A PR20: 20 Mbps/3 Mbps vonal...
(#36606) F34R: És ez még a kisebbik baj, de sok helyen ingyen megy a TV, mert olyan a szerelő, hogy egy kis mellékesért ráköt...
Akkor most mi fasz van? Ha normális szolgáltatásokat szeretnék költözzek tömbbe mert a koszos szarházi elősködő banda nem hajlandó fejleszteni? Háááát köcce, de kihagynám...ezek is pont úgy viselkednek, mint a koszos bűdös szemét tolvaj cigó politikusaink...
-
Gorneck
legenda
válasz
Gyuri27 #36603 üzenetére
Többnyire ezé is nézelődöm ADSL előfizu után:
Csomag neve: PR20
Hozzáférés típusa: Kábeltelevíziós hálózati hozzáférés
Biztosított kábelmodem: 1 db
E-mail: 3 postafiók
Web tárhely: 50 MB tárterülettel
korlátlan
Maximális le- és feltöltési sebesség:
Garantált le- és feltöltési sebesség:
Maximális számítógépek száma: 1 db
Havi előfizetési díj: 14.400.-Ft + ÁFA = 18.000.- Ft
Kedvezményes havi előfizetési díj: 9.660.-Ft + ÁFA = 12.000.- FtMondjuk most lesz náluk 6\1es vonal is 4,4k-ért...majdnem ennyi zséért most 120\10es vonalat kapok...
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #36602 üzenetére
Hogy őszinte legyek, inkább magam húzom be az oszlopról, ahogy a koax-val is tettem...mint havi szinten 2-3k-val többet fizessek.
Örülök neki, hogy nálatok van ilyen...csak sokan elfelejtik, hogy vidéken nincs fejlesztés...falvakba nem húz senki semmit...van teló és van koax és ennyi...
Thome-os ismerős majdnem kinevetett mikor kérdeztem, hogy optika felénk? Kb 10 év...Szal az eredeti kérdésem még mindig adott, hogy miért is kell 2-3k-val többet fizetnem havonta a netért, mert nincs telóvonalam...ha lemondom, akkor mi lesz? Felmegy a net ára?
-
Gyuri27
félisten
válasz
dízelracer #36600 üzenetére
Az adsl mindenhol szar. Akkora elméleti maxokat írnak rá, hogy el sem tudod olvasni.
Nekem a kábelnet jön 15 megával (erre is fizetek elő). Az adsl 15 mega nem kevés mindentől függ, de jó esetben lenne 8.
Szóval nézd meg mennyi a garantált minimum. Nehogy csöcs legyen belőle. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gorneck #36599 üzenetére
Fizesd ki az anyagárat, hát nehogymár..
Bár sztem az lenne a legjobb, hogyha már csavart érpárra nem is kötnének be új szolgáltatást..
Mivel az Invitel pl. errefelé már lakossági optikát épít. És pl. a 25/10-es csomag ennél olcsóbb. 25 Mbit/s 3990,-Ft/ hó
-
Gorneck
legenda
válasz
dízelracer #36600 üzenetére
Invitelt néztem, ahol 15\5öt kínálnak 5,3-ért...de csak meglévő telóelőfizu esetén...nos nekem még csak kábel sincs behúzva...
Egy példa:
ADSL XXL csomag - 25Mbit - 6 599 Ft
Csupasz ADSL XXL csomag - 25Mbit - 8 099 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Építő/felújító topik
- Tőzsde és gazdaság
- BMW topik
- Fujifilm X
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest