- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
zoltanz #36797 üzenetére
igen 7z tud több szálon is dolgozni a winrar-nál ez megál úgy tudom 2 nél .
(#36788) lipi67
az biza hdd, nekem dettó ugyen ez van csak játék nélkül , mivel amit felsoroltál mind merevlemez igényes azt tudod csinálni , hogy beraksz egy elsődlegesre másikat .
A szopacs akkor van ha játszani is kell mert akkor szinte mindegy hogy hol van a packet.Fiadat addig szoktasd ré a Quake live-ra vagy az Angry birds sorozatra azoknak nincs nagy IO/s írása.
-
krammerka
őstag
Szép napot!
-
Gorneck
legenda
válasz
lipi67 #36788 üzenetére
Több ram, SSD és 4 henger...elégnek kéne lennie...
Sajna, ha már torrent és csomi is megy a HDD-n akkor nem kell csodálkozni vége a dalnak...persze ehhez kell, hogy a uT zakatoljon rendesen...
Ha a HDD nem képes a többi alkatrészt kiszolgálni, akkor van baj...szerencsére 3 éve volt utoljára ilyen gondom... -
lipi67
nagyúr
válasz
Gorneck #36784 üzenetére
win7 ultimate 64bit. S olyan hamar el tud fogyni..Háttérben csomagol, letölt s Krisztián meg játszik. MOST először volt az, hogy a fiam észrevette, hogy a q9400 helyett 8400-es van.
(#36780) hackeeeee : Mivel én a moddolt ház miatt Balázs sta kábeleit használom..van itt Abit, Giga, Asrock..Piros-sárga. Pipás, egyenes. Írd meg, h melyik kell, no meg a címet , oszt' postázok majd neked, vszínü, hogy csak ünnep után.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #36766 üzenetére
No..Itt már minden ok.
Igen. tuning. Isten bocsáss..imádom, s jobb mint kocsmában levezetni a feszkót. Spirál füzet, játék a gtrl-kel skrew-ekkel, VTT, hidak, s hol van még a vége..
Ahogy nézem, csak az a lényeh 1155-nél, hogy ha aramot utána lövöd, a ram fesz és a VTT között nem lehet több mint 0,5V. Alapból 1,05 a VTT, tehát VTT-t kell emelni a szorzótuning..khm miatt, akkor a ram is kell, hogy kapjon..Nem sok.. -
Gorneck
legenda
válasz
lipi67 #36782 üzenetére
Nemtom mitől kéne erőt éreznem benne, nem szokott sok minden futni egyszerre...így nemtok válaszolni a kérdésedre...
Nemtom leterheli a rendszert...mivel terheljem? Víruskeresés? Kitömörítés? Prime meg szarra se elég...
Jó lenne tudni mik is futnak nálad ilyenkor...meg milyen OSen...stb...Sztem nálad nem a proci fogy el...
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gorneck #36750 üzenetére
Igaz, tegye.
Nem is azt mondtam (kérdeztem), hogy mire elég, hisz nekem most is kicsipapucs8400-es procija pörög 4140-en és sok is (kben..egy 2100-ast csúnyár verne), hanem, hogy ha terheled a rendszert, 1xre több progi fut, érzed e az erőt.???
Nálunk ilyenkor kapkodás..Bogi szarakodik valamit, futtetja háttérben, én töltök stb..a bolod Krisz meg rányom egy játékot, s haldoklik.
A procid persze, hogy elég tuning nélkül is, hisz tuningolni azt nem is lehet.BCLK-t max 102-105-ig lehetne húzni, de az szart se ér, s az Intel a stabilitás miatt, talán már 101-nél fagyiztatná. Nekem azért kell 2600k, hogy alacsony feszen legalább negyed óra "tuning élményem legyen", s azért a 8 szálért, mert van, hogy van feladata. Nem a nagy dolgok miatt (sokan honvertálás meg stb..így meg úgy-oszt szart se csinálnak) nekem a kevés idő, s 1 időben több alkalmazás miatt. -
hackeeeee
Jómunkásember
Hö..
Elvileg még az idén lesz új hardverapró..
-
Chaser
legenda
válasz
darál0w #36754 üzenetére
Milyen bios van a lapodon? Ma bogarat ültettek a fülembe, felraktam a legújabbat. Valami év eleji volt fenn rajta, nyilván a "first release". Na az új bios kinyírta az egeret uefi-ben, mert csak balra v jobb megy, másfele nem
Viszont nincs fagyás már a bades vinyómnál se és egy másik hdd-re elsőre felment 8GB rammal a w7 x64.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Valakinek nincs egy felesleges Gigabyte (sárga) sata kábele elfekvőben?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah, megcsináltam az előlapi füles ki, és mikrofon bemenetet... Igaz kézzel állítani kell h digi, v ha fülest akarok használni akkor analóg, de mindegy, legalább működik.
-
zoltanz
nagyúr
"mé azért jobban szeretsz írogatni ?"
Nem csak drága kicsit, ha épp akkor van kékhalál mikor írok egy DVD9 -es lemezt pl (van mikor napi 20 db is írok).
"úgy olvasom ki soraidból nem nagyon szreted az új dolgokat,"
Nem az új dolgokat nem szeretem, de 5-10 évvel ezelött pl nem volt ennyi döglött VGA. Rossz proci is sok van, de azok sztem azért vannak mert tuningnál nem figyelnek a tápra és a hűtésre sem.
Úgy vettem észre ezen a konfigon (szofverkörnyezetben driver-ek stb-vel) stabilabb a Vista, amúgy egyikkel sincs gondom.
-
F34R
nagyúr
válasz
zoltanz #36760 üzenetére
mé azért jobban szeretsz írogatni ? szvszs a win 7 nem rosszabb mint a vista sőt.
úgy olvasom ki soraidból nem nagyon szreted az új dolgokat, anno én is így voltam vele és évekig megragadtam XP-n . Viszont már a kutya sem támogatja (nah jó 2014 ig)
A játékok zöme még futkos rajta de pl BF3- már nem [igaz ott a hype miatt tették ezt]
az én halálom a herélt ms s2003 ala win xp x64 nah az kukázható hiába volt meg a 5gb (4+ 1gb vram ) egy hulladék . a 32 bites nem volt annyira gáz a régi gépemen is azt használtam , dual boot nem rosz dolog -
F34R
nagyúr
válasz
Gorneck #36757 üzenetére
én akartam s1156-t egy kis 2 magos g620-al egy matx-es lappal meg egy gf 240-el .
viszont amennyiért el kelt volna épp hogy vitte volna az új kf.
Sosem lehet tudni mikor jön jól a + 2 fizikai mag.
szerintem ezzel el leszek egy darabig megint , bárcsak a foygasztás kevesebb lennezoltanz!
au íísszpééé poewaaa
-
Gorneck
legenda
A 925ös fing2 még mindig meglenne, ha nem lett volna egy kis instabilitási problémám...amit mai napig nem sikerült tényleges kidebugolnom, de úgy néz ki a TPlink pcie-es 150es wifi karija szívatott tartós használat mellett.
Én tartom magam mai napig a hw hibához, de havernál nem okozott fagyást 2 hét alatt sem, nálam meg random fagyásokat csinált (vmikor install után 2 órán belül, vmikor 2 hétig semmi). -
Gorneck
legenda
válasz
lipi67 #36747 üzenetére
Én már leszarom...felnőtt oldja meg...
Nemtom...nekem intel ref lapom van, tuning mentes procim, 8gb ramom. Ami a lényeg volt nekem:
- igp legyen, ha nem köll a 6870 ne kelljen vmi hulladékot venni, hogy kapjak képet. Ha tudnám DIO3 elfutna az igp-n fullhdbe, már eladtam volna az ATI-t is.
- alacsony fogyi, ami most 40-45W között van. VGA nélkül sztem lemenne 35-40W közé idle.
- matx a ház miatt amit sztem még el nem rohad használni fogok.
SSD miatt már évek óta szart se veszek észre a "vas" milyenségén...hacsak nem cuppantok alá 2 hengerest (HT nem számít, hiába a 4 szál érzem/látom OS alatt a +2 mag hiányát).Mivel nekem nincs már régóta olyan hobbym, mint neked így nemtom mit vennél észre belőle. Sztem már az én procim tuningjának sincs semmi értelme...mivel eddig minden játék ment rajta fullon...
Win8, meg olyan pörgős lesz mint állat...szal sztem ez a konfig is min 2 évig lesz elég...mint a fing2.ui: kulerr-t meg üdvözlöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gorneck #36733 üzenetére
Szurkoljunk...
Te! Milyen erő van a gépedben? Már itt sírok. Toyone, Sub, BMW stb..azt mondják, ez a 1155 nem nekem való. Kb 15 perc alatt megtudom, hogy hol a proci vége, oszt csókolom.
Arra se eszküsznek, hogy napi szinten érezni fogom, hogy egy 2600K pörög 4,5-5GHz-en benne vagy egy quad 3,6-on. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
zoltanz
nagyúr
válasz
darál0w #36670 üzenetére
"a rendszer viszont csak 1 ram modullal tudott felmenni...és kiprobáltam mindkettővel, mindkét slotban...hibátlan...de egyszerre a kettővel nem. aztán már a kész rendszerrel ment a memtest, prime, minden szar...és semmi hiba."
Az os-nek miköze a Memtest-hez? Az külön bootol.
Amúgy próbáld meg a Bios-ban a Bank Interleaving: Auto helyett kikapcsolt állapotban (íyg viszont lassabb lesz kicsit). (itt négy Bank-kal)Nézzünk erre egy folyamatábrát!
(feltételezzünk 2 modult 2 rekesszel)
1, A CPU megcímezi a #0 rekeszt
2, A CPU megcímezi az #1 rekeszt és adatot kap a #0 tól
3, A CPU megcímezi a #2 rekeszt, és adatot kap az #1 től, #0 frissít
4, a CPU megcímezi a #3 rekeszt és adatot kap #2 től, #1 frissít, #0 már bármit csinálhat!Míg ugyan ez a folyamat non-interleaved, azaz nem összekapcsolt módban (1 modul 4 rekesszel)
1, A CPU megcímezi a #0 rekeszt
2, A CPU adatot kap #0 tól
3, Az SDRAM frissít
4, A CPU megcímezi a #1 rekeszt
5, A CPU adatot kap #1 tól
6, Az SDRAM frissít
7, A CPU megcímezi a #2 rekeszt
8, A CPU adatot kap #2 tól
9, Az SDRAM frissít
10, A CPU megcímezi a #3 rekeszt
11, A CPU adatot kap #3 tól -
hackeeeee
Jómunkásember
Imádom amikor már évekkel ezelőtt érvénytelenített apróhirdetéssel kapcsolatban írnak privit...
-
Gorneck
legenda
válasz
dízelracer #36729 üzenetére
Sejtettem...azért is írtam, hogy ez most nem áll fent jelen esetben.
Egy tbányai (név most nem lényeg, ismerős melózik ott és általában ha stimmel az ár, akkor náluk vásárolok, ha ő nem dolgozna ott akkor egy fillért se hagynék ott, mert a főnök egy f@sz és volt már vele vitám!), de kb mindre igaz ez felénk...mármint, hogy 1-2 év garral operál, ahelyett a nagyker által adott kerülne a papperra. Ha rutinos vagy, akkor 1-2 év után is tudsz náluk gariztatni pl egy GB lapot, ha nem vagy, akkor valszeg szopi...
-
Gorneck
legenda
válasz
dízelracer #36726 üzenetére
Az ország egyik legstabilabb és legdrágább nagykeréből hoznak árut...szal jelen esetben ez nem igaz náluk...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
dízelracer #36726 üzenetére
Bocs, de a mai cuccuk sz@rt sem érnek (vagy horror árért van ilyen ami jó) valamint kínai minőség rájön még...
Nem az lenne a normális ha minden üzletben meg lehetne bízni, mert olyan rendszer van ahol nem válthat ki bárki működési engedélyt? -
dízelracer
őstag
válasz
Gorneck #36722 üzenetére
Rendeljenek normális helyről. Ennyi. Nem hiszem el, hogy jelenleg még mindig ott tartunk, hogy egyesek ötszáz forintért megbasszák ha kell még a saját anyjukat is. Ez mind a kereskedőre mind a vevőre igaz. Aztán meg ha gebasz van a cuccal rögtön megy az acsarkodás meg a másikra mutogatás. Magyarország én így szeretlek.
Normális helyről rendelne nem kellene fosni, hogy váratlanul lelép a zugnagyker. Ja de ott 500forinttal olcsóbb...
-
Gorneck
legenda
válasz
zoltanz #36718 üzenetére
Nálunk vagyis boltos ismerősnél, ragasztanak egy kis 1cm x 0,5cm méretű matricát egy számmal...se számla, se garijegy se semmi...mind1 mekkora az összeg...
Mondjuk ezen mindig ki voltam bukva...nem elég, hogy nem vállalnak kapásból annyi gart mint a nagyker, de még akkor pappert se kapok semmiről...
Persze érveket megértem, ahogy a gari időt is...mert ha pl 3 év garral vesznek vmit (1 évvel adják el, ritkán 2vel) és befuccsol a nagyker szopi, ha létezik és benne vagyok még a 3 évben, akkor él a gari...vagyis garizzák. Szal vhol kamráznak az ügyben...de vhol meg is értem a dolgot... -
lipi67
nagyúr
Mi van?
Amputálni kellett? Cukros? Bakker Te jány!
Sajnálom. Remélem a dobálós suhancok elkerülik a házatokat. Ha nem, még azt "búcsúmecsnek " bevállalom
Szóval szentgyörgyön vagyol.. Ja! Tamás felesége hamarosan szül (hasából itélve, én nem tom hány hónapos)
Néha jelentkezhetnél! Pussssz! -
tildy
nagyúr
válasz
lipi67 #36713 üzenetére
meg bizony
Elhiszem en, elbiza. De tenyleg tudom, mire nincs szuksegem, alapbol egy biztonsagi jatekos vagyok, most megkaptamEgyebkent idehaza vagyunk Magyarorszagon latogatoban, apumat segitem, leven 53 evesen amputalni kellett a bal labat
Vigyazz magadra, sem a cukor, sem az infarktus nem jatek! -
lipi67
nagyúr
persze, USB-s DVD-ket kellene.Az img fájlt honnan szedjem?
Elsőnek egy Orion HT 800A-t kellene..
(#36711) tildy : Szia "apája babája"!!!!! Sajnálom, hogy nem 1 kellemetlen élményed volt, de látod..talán igazad van, s tudod mit nem szeretnél. Hidd el, nem volt szándékos, ez csak úgy jön ..
. Bogi sokszor emleget (kör közepén állok..
-az beszarás volt). Azért én örülök, hogy ismerlek, volt benne jó is (nekem)
Ja! Neked (nektek) is Kellemes ünnepeket!!!!! Azé' tudd: erekjeként őrizgetjük az üvegcsédben a tengeri csillagod meg kagylóidat amit hoztál! A telótartó is meg van még Boginak. Az első (s mint kiderült utolsó) közös konyhakésünk megvan még?
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #36703 üzenetére
A nemzet szolgálatabán...MEGHALNI LEHET, DE ELFÁRADNI SOHA!
-tom-tom, igazad van, bekattantam, de semmi gáz. A 2 törpe meg..Kap egy halom árvaságit, s lezárult a Nagykátai perem is, lesz házuk is Kókán. Sőt..Ők vigyáznak rám, én csak gondoskodok róluk (kaja, ruha stb). Bár..Bogim hetek óta azzal kínoz, hogy faragjak belőle igazi régi Pannon Skins jánykát. A mai suttyók mentalitása, álszarsága..távol áll tőle.
Én meg azon agyalok, ez a alp nem kér enni, el nem adom a szuper kis UD3R-s lapomat, sőt..Ha 1 év akkor annyi, de csinálok egy 1155-ös "erőgépet" (ebből a gépből), s a p45-höz meg: Íratok biost (van ilyen okoska itt is), szab.tam-mal csináltatok brutal hűtést rá (hidak-fetek), és építek egy "mindíg tuningra kész" konfigot, hátha kikapok néha-néha egy jó procit. Idő van. Fücsök most írt, hogy ha elmegyek nyiregyre ad 1400-at is tudó Team Xtreem ramokat (Overé), s akkor januárban még le tudom tesztelni ezt a kis szaros 8400-est. (most 1,12V-on döcög 4140MHz-en, pihizik, de emeltem pici feszt és órajelet, hogy szokja, s tudja, nemsokára dóóógoznia kell. Szóval..veszek majd egy másik Corsair tápot, egy 16Gigás SSD-t (csak XP kell rá meg tuningprogik), egy legszarabb, legkevésbé laptarhelő vga-t (lehet PCI-os is) oszt' ha látok egy fantáziadús procit elkórencsálom, kitesztelem és mindenki boodog. Kell még egy bill, egy egér meg egy akár 14'monocom moncsi (csak lássam rajta ha prájmolok)
Igen, én is tom, hogy USB, s azt is, hogy nem mindet lehet, de a technikája érdekelne, s hogy milyen a progi (ha van).
-
tildy
nagyúr
válasz
lipi67 #36702 üzenetére
Sosem valtozol. Hala egnek, vagy szerencsemre...
AMugy utolag is kellemes karacsonyt
Pont minap jartal eszemben, aldottam az eget, hogy megmutattad , mire nincs szuksegem. Egyszeruen csak nem egy az utunk. De ezert, hogy ezt megmutattad , vegulis koszonettel tartozom .
-
zoltanz
nagyúr
Van ez a hű-hó most a karácsonyi gariztatások miatt.
Azt mondják számlára figyeljünk és a blokkra, (10 000 Ft felett) mert azzal lehet érvényesíteni.
Nem a garanciajeggyel vagy garancia nyilatkozattal (ilyet még nem láttam)? -
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #36699 üzenetére
Aki beleolvadt az esti sötétségbe..kb ezekbe. Nem volt rossz választás, ezek csak az én sérüléseim..Én eljöttem onnan, volt akit el kellett vinni. Jó ez, kell néha kifújni a levegőt.
Bejával (tudod a vászonfehérítős) meg a fiammal du elindultunk hordóskáposztát venni. Kiléptünk a kapun, s jéééé egy kocsmaMondom, menjünk be egy kólára!
Elindultunk, s kb 10 méterre jött egy alany. Láttam, hogy csúnyán néz. Elment mellettünk, s reflexből megfordultam, nem-e jár valami a kis ostoba buksijába. S ha már ott álltam, utána léptem és hátbarúgtam. Utána 1 sör , megvettük a káposztát, hazajöttünk, majd ..hajtott a vér és leléptem egy "körjáratra" -ennyi
MÁS: Tudja valaki, hogy dvd (asztali) lejátszókon, hogyan, s mivel kell biost frissíteni (filmware frissítés?)
-
Gyuri27
félisten
Két ovis beszélget . . .
-De szép kisz szisza.
-Micoda??
-Sziszaa.
-Mi van nem bijod ki mondani hogy matka?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHD filmek lejátszása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3030, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest