Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
raidx
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Ha megnézed a képet és figyelembe veszed miről van szó, magadtól is rájössz.
A képen egyértelműen a proci venti piros-fehér-fekete vezetéke csatlakozik az alaplaphoz. A ventik akkor kapnak három kivezetést, ha szabájozhatóak. Egyébként elég a kettő vezeték!sazabi kolega, akinek válaszoltam modta, neki olyan lapja van amin van Pata csati.
Itt is azt mondják!
[link]
Ezért csodálkozom a dolgon! -
raidx
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Ahogy nézegettem a hazai beszerzési lehetőséget, egy nagykernek volt 1 db és azt hirdették a boltok. De már azt is elvitték tegnap!
Két dolgot hiányolok róla ami jó volna:
Ata csatoló felület. DVD íróim ATA felületesek, (mivel nagyon keveset írok, nem szívesen ruháznék be másikba) és a Windowst kártyára gondoltam telepíteni. Satához még nem láttam kártya-adaptert.
A másik az S-video kimenet. Szeretném a régi Samsung tv-vel összekötni. Ehhez meg is van a megfelelő Scart átalakítóm régebbről. Bár erre is van megoldás. DVI-VGA átalakító és VGA-SCART kábel.
De ha nem lehet kapni, bár nem sürget semmi. Hátha lessz a tavasszal. -
raidx
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Álltalában a proci ventijét szokták szabályozni. A ház venti direktbe kapja a naftát. Legalábbis az eddigi miniITX lapjaimnál mindig a proci ventije volt gyárilag a szabájzós csatira dugva.
Bogarászom itt a topikot és úgy látom, elfogadható árkategóriába ez az alaplap még nyerő. Egyik D201GLY lapomat akarom lecserélni erre (a szerveré egyellőre marad). Mondjuk egy Zotak Ionos jobb volna de nemakar az ára közelíteni a pénztárcámhoz. Mivel nincs szándékomba HD TV-t venni, így ennek a videótudása maximálisan megfelel.
A lényeg!
Valaki próbálta már D945GCLF2 + Win 7 + XP mode? Megy e rajta?
A HP szkenneremnél huzták meg a határt annó a Vista megjelenésekor és már nem kapott új drívert. Ezért gondoltam az XP módra. -
nyunyu
félisten
válasz
canniball
üzenetére
A LAN csatit amúgy nem említette? Mert ha jól emlékszem nyunyu kolléga pont erre panaszkodott...
Szerintem a 2-3 evvel ezelotti Epia V/5000/8000 szeriakat anyaztam a szar halocsati miatt, azok ruhelltek nagyon, ha merev fali kabelre krimpelt kollega patchhez valo dugot

Ilyenkor falialjzat felszerel, onnan gyari puha patchkabel lett a megoldas, vagy ezresert RTL8139 kartya, de azt nem szerettuk, mivel akkor nem tudtunk soros kartyat rakni a gepbe.GCLF fronton doglott PCI port, gyarilag be se lehet kapcsolni moka elofordult parszor, de hirtelen nem emlekszem olyanra, hogy halogond miatt kellett volna cserelnunk.
Igaz, tizenpar peldany utan lealltunk vele, tul gyorsan doglottek
Mivel fonokomnek meg egy virtualis vallveregetesre sem futotta, hogy sporolni akartam neki, onnantol en sem eroltettem a joval dragabb Epia helyett. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
canniball
üzenetére
lan csatiról,nem volt szó
, és mivel 3 év gari van rá, elméletileg kicserélik,de előtte azért be kell vinnem a bótba,persze ők nem szervizelnek,kiküldik külföldre (mitt tom én hova) , ott bevizsgálják,aztán ha hibás akkor azt mondták kicserélik.Ez cirka 2 hétbe kerül,de mivel jönnek az ünnepek,lehetnek csúszások,így azt mondta az illetékes,jobb ha várok január közepéig vele 
-
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Mondok negatívat is, csakhogy örülj.

Total Commander-ben másoltam egy iso-t egyik helyről a másikra, és meglepődve tapasztaltam hogy a másolási sebességem kb a fele az xp-s sebességnek. Xp alatt 25000kb/s win7 alatt meg 10-13000kb/s.
Találkozott már valaki ilyennel?

A másik hogy másolás közben nagyon belassul a gép win7 alatt, nem tudok egy ablakot se megnyitni, még xp alatt azért tudtam tevékenykedni közben.
Processzor terhelés nincs nagy, olyan 6-7% memória használat se sokkal több az alapnál. (10%-kal) -
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem hiszem, nagyon szépen viszi az atomos lap a win7-et.
Egy gond talán mégis van, és ez a kérdés minden win7 felhasználónk szól.
Hogy tudom beállítani hogy 5.1-ben szóljon a hang a hangkártyán?
Realtek Audio Managerben be van kapcsolva az 5.1, de ha filmet nézek vagy zenét hallgatok csak az első két hangszóró szól.
Lehet ezt a kérdést a win7 topicba kellett volna írnom, de hátha itt is tudja valaki. -
wassermann
addikt
-
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Nem hiszem, (illetve nem tudom) hogy a készenléti állapot probléma OS hiba lenne. Azért gondolom hogy nem os hiba mivel ha elküldöm készenlétbe és hiába ki-bekapcsolom a gépet utána se se kép-se hang, egészen addig amíg ki nem húzom a tápkábelt és vissza nem dugom.
A készenléti állapot beállításokat (márha erre gondoltál) így hirtelen nem is tudom hol keressem... Néztem az asztalon jobbklikk/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiaellátás alatt, ott nem sok minden van.
-
krobi227
csendes tag
válasz
canniball
üzenetére
Köszönöm válaszod,
egy másik asztali gépen is kipróbáltam a beállításokat amit az intelen is van, ott is engedélyezve van a hibrid alvás funkció, ott ha alvó állapotot választok a gép teljesen kikapcsol ventilátor hdd nem pörög. ilyen állapotot szeretnék elérni az enyémen is de nem akar összejönni...ismét kipróbáltam az intelen is, de látszólag alsszik, a ventik viszont pörögnek, és sehogy sem bírom újraéleszteni... a powerrel kikapcsol, de ha visszakapcsolom akkor is csak feke kép van, áramtalanítás majd újra power után viszont egy hibernált szerű állapotból felébresszti, nyitva vannak az alkalmazások amit utólag használtam.
érdekes hogy minden egyéb tekintetben tökéletesen működik a gép, a tápot is használtam már más alaplappal, ott is ment simán az alvás, max annyi lehet hogy 20tűs csatival csatlakozok az alapra a 24 helyett, de a hibernálás az így is tökéletesen megy a random újraindításoktól eltekintve...
-
krobi227
csendes tag
válasz
canniball
üzenetére
Az S3 az mindenképp be van állítva, különben nem engedte a hibernálást(legalábbis is úgy emlékszem), annyi a gond hogy a windows leáll csak a gépet felejti el kikapcsolni...ezzel szemben ha hibernálom minden probléma nélkül megáll, attól eltekintve hogy rendszertelen időközönként elindul mintha bekapcsoltam volna.
Az sleep mód viszont teljesen kiüti, mit ahogy a kolléga írta csak a tápkábel kihúzása segít... -
-
kingabo
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Szerintem ne arra menj, hogy külön-külön találd meg mindegyiknek a minimumát, egyesével mindegyiket változtasd valahogy így: 4 4 4 12 -> 3 4 4 12-> 3 3 4 12 ->... -> 3 3 3 9 ->...-> 3 3 2 4. Persze lehet Neked a vége nem 3 3 2 4 lesz. Bár lehet az elején ugorhatsz egy nagyot és egyből beállíthatod a 3 3 3 9-et.
Ez olyan mint a proci tuning, az már jó jel ha elindul a win, de azt még nem jelenti, hogy stabil. Tesztelni lehet memtest(86)-al vagy az othos úgy emlékszem tudja direkt csak a ramot izzítani. (utobbinál indítás elött a priorítást legalább 8ra fel kell venni!) Én bionc-os projektekkel szoktam tesztelni (ha már úgy is futnak), ha nem lett egy se számolási hibás akkor lehet lejjebb menni.
Pl: itt le vannak írva melyik szám mit jelent.
szerk: vagy itt magyarul.
én a bootmenü miatt zongoráztam végig a felső sort a billentyűzeten
-
wassermann
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Semmi különös egy olcsó Kingmax-ot használok.
A memóriakezelés paramétereinek állítgatása semmilyen melegedést túlhajtást nem okoz, mert nem emelsz se feszültséget se frekvenciát. Egyszerűen csak azt adod meg, hogy az eddigi TÁ-TÁ ütemezés helyett TI-TI-vel működjön : ))
-
wassermann
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Az egész állítgatás negyedóráig tartott és nálam a 3 3 3 9 >>> 3 3 2 4-nél is érezhető a gyorsulás.
A lényeg, hogy mindig egy értéket csökkents és utána figyeld, hogy újra indul-e, ha nem akkor villogtatja a bekapcsolás LED-et. Ilyenkor jumper át a másik oldalra, így a BIOS "safe modban" újraindul és csak azt az értéket kell visszaállítanod, amit már nem bírt a memória. Kiváncsi vagyok mire jutsz!
-
solarix45
senior tag
válasz
canniball
üzenetére
Az enyém most van gariban hálókártya hiba miatt. Valamikor a nyár elején egyszercsak nem láttam a gépet a hálón. Kiderült, hogy nem érzékeli a hálókari, hogy be van dugva a kábel, a LED sem világított. Beraktam egy PCI-os kártyát, azzal ment egy darabig, majd állt a gép 1,5 hónapot, utána újra működött rendesen az integrált (csoda!). De két hete megint leállt az alaplapi, gyorsan bevittem gariba, mert már csak pár nap volt hátra.
-
wassermann
addikt
válasz
canniball
üzenetére
A kimenet kinézetre DVI, de a hardver teljesértékű, mert a HDMI-re kirakja a hangot is, és a HDCP-s másolásvédelmet is tudja, ami a BD lejátszáshoz feltétlenül kell. Ezt találtam a leírásában:
DVI-I Dual Link connection (Provides audio and video digital signals. It provides HDMI™ output that is compatible with most HDMI™ devices.) -
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Nálam szerencsére nem jelentkezik az a probléma.
Bár ezen könnyen lehet segíteni. Ha ez a táp csati is úgy épül fel, ahogy az összes többi ilyen csatlakozó, akkor az anya résznél (ami a házban van) a csatlakozón belül kell lenni egykis fém fülnek (elvileg az ér hozzá az apa külső részéhez és innen kapja a negatívot) na azt kell picit meghajlítani, így talán feszesebben tartja majd az apa részt. -
Ironskin
csendes tag
válasz
canniball
üzenetére
" Mérési pontosság:
Feszültség: a mért érték +/- 3 %-a
Áram: a mért érték +/- 3 %-a +/- 0.03A
Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA
"
De csak akkor pontos ennyire, ha:
"Frekvencia:45-65Hz
Szobahőmérséklet
Harmonikus torzulás < 15%
Teljesítmény tényező > 0,80"Namost akkor mivan
Egyébként nem egyedi eset a magas Standby fogyasztás, itt is többen írnak hasonlót! -
turorudi
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Tényleg érdekes, mert nálam az FSP Zen 300W nem vett fel semmit és most a Corsair 450VX sem vesz fel semmit. A Feel302 házban lévő nyák-táp sem vesz fel, viszont egy másik gépben lévő mezei 300W FSP 3W-t vesz fel kikapcsolt állapotban.
De a 12-20W nagyon nem jó. Szerintem érdemes ilyenkor a lakás elektromos hálózatát is átnézetni. -
turorudi
aktív tag
válasz
canniball
üzenetére
Nálam ez van (mellesleg adom el a konfigot ITT):
Ház: ModeCom Feel302
Alaplap: Intel D945GCLF2
CPU: Intel Atom330 (Dual Core)
Merevlemez: Samsung HD502 IJ - 500GB
Optika: Samsung sns-082h (slim drive)
Ram: Kingmax 1 GB (DDR2-800)Hűtés: Az eredeti aktív chipset hűtést Zalman ZM-NBF47 passzív hűtőre cseréltem, és a szükséges kevéske légmozgást egy halk 5cm YS-tech venti biztosítja (a CPU hűtése passzív).
Fogyasztás: Nálam idle 29W, terhelve 35W
Azt még megjegyezném, hogy persze, összeállítástól is függ (a RAM méretétől nem), de nagyban függ a táp hatásfokától is. Ezek a kis nyák-tápok közel 100% hatásfokkal dolgoznak, tehát gyakorlatilag össze lehet adogatni a komponensek teljesítményeit és akkor az összteljesítmény annyi. De amikor egy mezei FSP-vel raktam össze, akkor kb. 12W-tal megnőtt a fogyasztás.
-
wassermann
addikt
válasz
canniball
üzenetére
A gép tényleg utánaállítja magát, a trükk csak abban van, hogy a memória legtöbbször többet bír mint amilyen értéket beleírnak. Nekem hivatalosan csak 4-4-4-12 -vel megy (az alaplap is így használta). Ennek ellenére kézzel beállítva stabilan fut 3-3-3-9-en is.
Viszont, ha nem értessz hozzá, kérlek ne próbálkozz, mert rossz beállítás esetén nem fog elindulni az alaplapod!!!
-
válasz
canniball
üzenetére
Ezt automatán meglépi a bios. Természetesen csak akkor, ha nem csak 800mhz-hez hanem a többihez is meg van adva spd-ben a javasolt időzítés. Nekem a 800-as 1gb-os legolcsóbb csx memória alapból 5ös körüli időzítésekkel működik (5-5-5-12 vagy hasonló). Bios kiírja az aktuális értékeket is, ott valami 3-ast írt végig (3-3-3-9 talán).
Ezen te még tudsz finomítani, kérdés hogy az esetleges instabilitás és megnőtt fogyasztás (ez persze valószínűleg minimális) megéri-e a szinte kimutathatatlan sebesség növekedést. Bár nem próbáltam ezzel szórakozni atomnál, de nem hiszem hogy ez lenne a szűk sávszél. :-| -
válasz
canniball
üzenetére
Az rendben van, hogy atom nem fog 120w-ot fogyasztani, de nem mindenki atomhoz vesz ilyen picopsu-t. Már pedig csak a 120w van reklámozva, és a kapcs.üzemű tápnál van külön feltüntettve hogy bizony az egyik csak 60w-os, másik meg 80w.
Ettől függetlenül ennyi pénzt bőven megér. Ha más nem amiatt hogy passzív a hűtése. Hogy az árát mennyi idő múlva hozza vissza nagyban függ a kihasználtságtól is. -
válasz
canniball
üzenetére
Ez a nem tudja elvezetni a hőt, meg a nem veszi át a hőt érdekes teóriák.
Tökéletesen illenek arra ha fémbevonatú műanyagból lenne a hűtő, vagy intelék papírzsebkendőt raknának a borda és a chipset közé.
...de én azért nem vetném el azt se hogy simán a létező legrosszabb szenzort alkalmazzák intelék....hogy pl olcsó legyen...hiszen ez az atom legnagyobb előnye. -
-
kingabo
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Valahol biosban ha jól rémlik lehet állítani, hogy figyelje-e.
Megnéztem biosban a hőmérőket, csak amilyen jó memóriám van el is felejtettem a neveket.
Nálam a legmelegebb a proci volt 52° utána a remote 46° (gondolom az északi hídban lévő érzékelő) és az ambient 36° (ez gondolom a házban levő hőmérséklet ami reálisnak tűnik) A szobában kb 25°lehet, a bordák a gyáriak, de mind újra lett pasztázva, és felettük egy 8cm-es venti van, modecom 202 házban... -
válasz
canniball
üzenetére
A manual sem említi hogy melyik kell kell hozzá. A technical informaton, vagy mi a pdf neve ami említi. Intel honlapján ez a másik pdf. Bár méretre kisebb, jóval több infó van benne, és minden benne van ami a manualban is.
A kombó ott van benne, ahol írják hogy pontosan mi tudja honnan felkelteni a gépet táblázatos formában. Utána egy másik táblázat másik megközelítésből. Ott van note-ként említve a táblázat alatt.És a kombó nem megváltoztatható. Mondjuk nekem ezzel semmi bajom. Anyám meg húgom tudja bekapcsolni a másik gépet billről...ez a lényeg számomra.
-
Chaser
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Most szerelek, összeírom a listát, különböző fogyasztású cuccokat mértem, amiknek megvolt adva a hivatalos fogyasztása, tehát van a ráírt, és amit az eszköz mutatott. Kb 0.5-1W lehet a mérési hibahatár. Mint mondottam volt, egy venti lehúzást is korrektül kijelez, aki ismeri a zalmi 7700cu-n levő ventit, azt 2000 rpm-ről lenullázva -2.5-3W a különbség. A többit majd később összesítve talán este felé.
-
-
törölt tag
válasz
canniball
üzenetére
Úgy látszik akkor ez Modecom típushiba. Bár nekem 302-esem van, én is hasonlóan jártam, csak nekem mindig kikapcsolt a gép. (más táppal persze frankó volt minden)
Kicseréltük a házat és a probléma megszűnt....
Már volt vagy 5 hónapja azóta éjjel nappal megy és semmi baja, hál istennek. -
Chaser
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Passz, a 3-4 héttel ezelőtti állapotokhoz javult az árfolyam biztos, csak a számtech cuccok árát nézem, abból kalkulálok
Mondjuk a toshi azért a 72-73k-ért sztem jó vétel most is -nekem nagyon bejövős, de még nem volt időm hogy komolyabban utána nézzek-, hát még ha tréfa nélkül meg lehetne oldani. -
Chaser
legenda
válasz
canniball
üzenetére
Höhö, de nem olyan amit külön 25-30k-ért lehetne megvenni, igaz az 32 megás, ezekben meg csak 8 vagy 20giga van...de OS-nek+ sw-knek bőven elég mind2. Nekem amúgy szimpatikusabb a toshiba, igaz csak hdd-s, nem ssd-s, de annak már a bill-e és kijelzője is pofás, külső vinyó se kell a letöltögetéshez, 3 év gar, sztem jól is néz ki...lehet veszek 1et ha javul a ft helyzete még egy kicsit
Osztán' lehet belevágnék egy ssd-t, ha én is találok olyan kiskert, ahol nincsenek képben a garancia idejének fogalmával 
-
szaszlaci
addikt
válasz
canniball
üzenetére
945GCLF2-vel hasonlítok, márha a VGA-t leszámítva hasonló a chipset-je:
+1 USB (oda fért volna, ráadásul a N.B. 6 v. 8-at támogat)
-csak egyetlen audió kimenet (meg az optikai, ahhoz mindkettőnél szarakodni kell)
-Nyomtató port !!! Én pl nem rég vettem egy jó kis HP 6L-t, azon nincs USB
-Soros portok..Elemnél egy kis csatlakozó van, meg lehet oldani azért a cserét.
De ne tévesszen meg a pesszimizmusom, jó kis lap ez, pláne, ha 10-nél nem lesz nagyon több.
Az, hogy csak 12 Volt kell neki, nagy előny!Chaser: köszi a lapokat, elmentem, ha kell valami szét tudjak rajtuk nézni!
-
szaszlaci
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Határozottan tetszene, ha két magos lenne
Amikor megjelent (945GCLF2) , az a pletyka járta, hogy nem akar az Intel konkurenciát magának egy olyan lappal, amit linkeltél.
Remélhetőleg olcsó is lesz majd: nem csak a csatlakozókat spórólták róla, de nézd meg, még az elemet is csak beforrasztották..Ez a rendszer már elmenne a TV beltéri egységének tápjával, az elvileg 30 Watt-ot tud.

-
kingabo
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Jól emléxel. Nem belülre tettem hanem kívülre. Nekem nagyon úgy tünt, hogy a szabvány venti nem férne be, ill csak a procira jutna a levegőből. Így nem a borda fölött van közvetlenül a venti a többi rész is kap a levegőből. Meg féltem, hogy a lapátok bedarálnak véletlenül egy kósza kábelt.
-
kingabo
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Ha leszedsz egy process explorert akkor a lista tetején lesz egy Hardware Interrupts sor. Ha hardware szinten történik valami esemény (vagy Te akarsz egyet, pl file megnyitás, olvasás...) akkor ezt egy megszakítással jelzi a rendszer (vagy Te). A megszakításkezelő meg ezeket kezelei le... Bocs hogy nagyon hülyén fogalmaztam, most nem jött jobban össze.

Senki sem tud egy régebbi bios-szal megdobni?

szek: elvileg meglett a hőn áhított 137-es, csak tudnám, hogy lehet direktben elérni... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Autós topik
- Robotporszívók
- LEGO klub
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2 - Gari 2027.07.22. -ig - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Neo 2x16GB 3600MHz CL16 Eladó!
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Keresünk dokkolókat
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hiába nem gyorsít, ha 2* annyi ramot tudsz használni. 

Ha nagyon lusta vagy csinálsz mindenről egy fényképet. 
)

Az én kingmax ramom simán viszi a 3 3 3 9-et, ha nincs sok kedved/időd kiprobálhatod, hogy viszi-e Neked is ezt. (inkább ez alatt lehet probléma)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, azért hiszem ha látom