Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzs73
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Ez oké.Jelenleg nekem is 4 magos van és írtam is hogy érezhető a külömbség a 8400-hez képest,de neki játékhoz kell és az más mint a munka.Játéknál nem árt a magasabb mhz-se és azt a mhz-t a Q8200 ill Q8300 nem fogja tudni amit a 8400-től megszokott.Most én olyan 4ghz környékéről beszélek ami szerintem a játékoknak is elég bőven.
-
wutuka
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Természetesen a melegedést léghűtéssel gondolom megoldani,mint az egyszerű átlagos user,ezért mondom azt,hogy 70-fok nekem kicsit soknak tűnik.Lehet nem tesz kárt benne,de mégis,kicsit soknak tűnik.a srác 4,5 Ghz-t említ mint tuningeredményt a kétmagosra.Ezt közelíteni sem fogja tudni az biztos.
A 4 magos jövőjét nem lehet megkérdőjelezni,csak kicsit jobban kellene a programozóknak is preferálni.Ameddíg viszont magas árak lesznek,nem terjed el sokak között a használata,ők sem fogják elkapkodni.Persze nem Magyarországból kell nekik kiindulni
-
Cobrusz
senior tag
válasz
SimonYana
üzenetére
na ilyen van nálam is
és ahogy írod azt szoktam és olyankor megy siman
amúgy F4-es bios van rajtade nekem +ba rájön ez a kék,fehér képernyő és újraindítom és hallom ahogy leáll a win
aztán megint ez a szisztéma hogy pörög és semmifrissitenem kéne? eddig csak 1es csináltam ilyet win alol
nem akarom hogy feldobja a talpát még fiatal
-
-
AirBooms
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Én most csak azért cserélnék, mert szinte egy fillér ráköltése nélkül meglenne egy tisztességes i7 cucc. Abból indultam ki, hogy a 775-ös platform ma már zsákutca, nincs hova fejleszteni - a 1366 pedig még tartogat továbblépési lehetőséget a jövőre nézve. Amúgy nagyon esélyes, hogy nálam is marad az X48-York párosítás.
-
lipi67
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Van benne valami..Én is bánom, hogy cserélgettem, mert tuningpotenciákra voltam kíváncsi. A legnagyobb marhaság a ramom, de prociba még a 6750-es is bőven kiszolgált volna.Keldor-tól kellett volna megvenni annak idején a 6850-et, oszt csókolom...Bár eddig ez a q94 kellemes csalódás.
-
BraveHeart
tag
Hello!
IciPici segítségre lenne szükségem, mielőtt elvisz az agyvérzés...

Láttam a korábbi hozzászólásokból, hogy esetleg Q6600-ra is tudnátok tanácsot adni...
A problémám a következő:
Tegnap még ez volt a configom:
Asus P5N32-E SLI alaplap (680i nvidia)
Q6600 (2,84-en)
Crucial Ballistix (1200-as) 2x1GB
SLI-ben Asus EN8800GTS 640Mb
(kicsi tuning, de migbízhatóan futott:1260-as FSB, 945-ös/475 Mem)Ma lecseréltem a memókat OCZ Nvidia SLI Ready 1066-osokra 4x1GB

A következő probléma adódott:
Alapból 1.6-ossá alakult át a gyárilag is 2.4-es Q6600....
és everestbácsi szerint ezt is 267x6-al szorozza ki (az első megoldásnál ez 475x6 volt)
SLI Memória opció bekapcsolásával meg anélkül is 667-en írja a memóriát...
Minden Asus meg Nvidia... mit kéne tennem? Nem vagyok kezdő csirke, de nem tudok rájönni..
SLI Mem bekapcsolása esetén (szóval 1%-5%ig mennek a lehetőségek, meg van egy max,meg egy expert fokozat) a biosban minden overclock állítási lehetőség passzivvá válik, csak az expert fokozatnál lehet játszani vele...
én már nem is akarnék tuningolni, letettem róla, csak normálisan hajtaná meg gyári szinten...
Pls, help me!!!

-
szacsee
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Bhászkíjj Te beépített ember lehetsz a postán, mert ma meg is jött.
..marha nagy a doboza.
Most még vár egy kis meló, aztán pikcsörökkel jövök, közbe meg tolom összefelé a masinkát.
A lököttek nem kapillárcsatikat raktak a blokkra...
Uraim, mikor várható Intel féle árcsökkenés York, ill. Wolf szegmensben?

-
-
Zájec
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
"Kérdés mikor krepál be a DS5 biosa.Nagyon sok bajvan velük."
a bios attól tud esetleg "bekerepálni" ha valami nagy hülyeséget csinálsz egyfolytába, és egy idö után , amikor már bizonytalannak érzi a helyzetet, akkor a lap visszarakja a tartalék biost, azért hogy elinduljon... ez már nálam is elöfordult, de ezt semmiféleképpen nem hibának nevezném hanem pozitivumnak..
a DS5 és a DQ6 biosa egyébként egyforma.. neked melyik van fent? lehet hogy illene egy újat , frisset felrakni.... de nem csak a biosból ,hanem a driverekböl is... -
Bile Demon
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Nekem alapfesz alatt (1,225V-n) megy 3,2-t stabilan, viszont FSB-ben a 430-at se viszi 7-os szorzóval, nagy nehezen sikerült stabilizálni 420-on, de ehhez már a VFSB-t kellett emelni. Mit kell másképpen csinálni Quadnál? Az E6400 ebben a konfigban ugyanazokkal a beállításokkal vitte a 475MHz-t simán.
ezeket próbáltam a 7*430MHz-hoz:
RAM 2-es szorzó 5-5-5-18 1,9V (simán vitték a 2x475-t így)
CPU 1,275V (a biztonság kedvéért)
MCH +0,1V
FSB +0,1V
kb 5 perc prime után reset. A 8*400-hoz semmit nem kell emelni, sőt a cpu fesz csökkenthető is. Az MCH-nak is csak +0,05-t adok, ez a leg kisebb adható.Amúgy a 450MHz-t szerettem volna elérni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Sok az a 1,304V alapfesznek.....
Max. 0,06V-t tudsz emelni rajta az intel specifikációi szerint, ami ugye a biztonságos 24/7.Az nem túl sok. Másik procit kellene vadásznod...
Más lesz a gond...lehet az X48+DDR3 bug-zik...és ezért gyengébb CCE alatt.
Innen nehéz megmondani. 
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Segítenék én neked szívesen...csak a lapod bios-át se ismerem sajna. Mivel új techonológiába "nyúltál" bele, ezért sanszos hogy ezt a tuning dolgot neked kell megoldani valahogy, mert keveseknek adatik meg a csúcs konfig, és ameddig nem fog elterjedni, addig kevés lesz a tapasztalat, így a segíségnek is híjján leszel.
Mindenesetre azt is elképzelhetőnek tartom hogy elqúrsz valami beállítást.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
DDR2-vel nézted és Q6600-tal vagy DDDR3 + Q6600?
mod: addig amíg nem lesz Q9450-em addig nem sokat fogok tudni ez ügyben sajnos.
Egy biztos.Ha áttenném a lapomba a procidat nem biztos hogy jobban menne annyival mint amekkora nálad volt a különbség a 2 proci között.Az is elképzelhető hogy visszalépés lenne.
De egyébként én se értem hogy jöhet ki ekkora különbség CCE-vel úgy, hogy te még magasabb órajelen is toltad.
X-akta.... -
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Mi tudom én....semmit se hackeltem.
Elindíottam a progit aztán annyi.
Gyors a gépem.Mindig is az volt.
Ezen kívül meg értek a tuninghoz is...
De ne kérd hogy menjek át belőni a konfigodat, mert DDR3+X48-hoz (még) nem értek. 
mod: Milyen fsb-vel toltad a Q6600-al a konvertálást? 8-as vagy 9-es szorzóval?
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
[CCE 9pass 23,82-es szorzóval]
Ezt mondtam.
Annyira nem rossz. 
Megpróbálom objektíven kezelni az összehasonltást...ez mindenki számára hasznos lehet.
Ha jobb a Q9450 akkor jobb.Végül is 2x annyiba kerül mint egy Q6600.
Na persze az enyémet jelenleg 60k-ért se adnám el.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Nekem a legutóbbi konvertálásom 3700-on a Szabadság Szerelem...Magyar 5.1+Magyar DTS-el magyar felirattal asszem 60% tömörítettségnél menü nélkül 1h20p volt...ezért mondom.Nem akkora azért a különbség.A +1 pass amivel tolod az kb. 10 perc előny lehet.De ez a "durván tömörítés" is ahogy fogalmaztál elég tág fogalom.

mod: na majd megnézem én is a sebességet...húú asszem nekem is megvan screenshot-ban.

-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Nagy része azért a DDR3 is...neked Q6600-tal mennyi idő volt 8 pass-al megcsinálni egy filmet amit 60%-ba kellett tömöríteni dvd5-re?(Az az kb. 7-8gb méretűt..) Mert a "fél órával előbb végzett" sántít nekem egy kicsit, illetve sokallom.
Tehát várom a "kb. időt" mennyi most és mennyi volt Q6600-tal..

-
westlake
félisten
-
-
törölt tag
-
Beowulf_78
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Én max. 1,42-1,44V-t mernék neki adni 24/7-be. A degradáció gondolom 1,47-1,48V felett kezdődhet hosszú távon.De ez csak sacc.
Végülis csak 2db wolfi összetömörítve egy prociba, és azért elég sok a döglött wolf proc. a külföldi fórumokon a túlfeszeléstől.
De ha gondolod küld meg 1,55V-vel 24/7-be aztán fél év múlva meglátjuk mennyire bírja a tuningot..te leszel a "kísérleti nyúl".![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SimonYana
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
Viszont a nagy tesztelésekre arra jutottam,nem biztos,hogy van értelme 450 FSB felett húzni a procit.Ugyanis ha 450-en húzom,akkor 1800-on kell futattom a ramot.Ha pedig megyek felfele az FSB-vel akkor lejjebb kell vigyem a ramot,(hacsak nem 1900 felett megy stabilan a ram károsodás nélkül.Mert 1800-on azért jobban teljesít mint 1600-on.

Most felvittem a CPU PLL-t 1.6-ra
FSB Termination Voltage : 1.50-re és most még nem stabil,de CPU-Z 1.376
és 480-as az FSB -
Yidaki
tag
-
Yidaki
tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Én itt most nem akarok nagy vitába keveredni. A Q66 az 65nmben volt, ez meg 45nm. Szóval jóval érzékenyebb. Csak egy kis olvasnivaló http://en.wikipedia.org/wiki/Electromigration
Én biztossan nem fogok neki többet adni, mint amit Intel mond. Nem véletlenül mondják. Igen, lehet hogy 2 évig is fut még. Persze.
Ráadásul a Q66nak 9es multija van, a Q9450nek pedig csak 8as. Ergó magasabb FSB kell, amit nem biztos hogy mindig bír és Vcoreal sem lehet kompenzálni.
Lassan kell tesztelni, meg kell nézni hogy hol van az "FSB wall". Annál feljebb aztán adhatsz neki feszt ...
amúgy a te 3600Mhzed stabil? Vagy csak Screenshot-stable?
A Q9450 és a 45nm széria nem új generácio, csak egy refresz. Majd a nehalem lessz új gen

Egy Q9450 3600Mhznél gyorsabb mint egy Q6600 3600Mhznél, ezt ne feledd. ùgyhogy ha ugyan annyin hajtod, akkor is gyorsabb. De 80 rugót biztos hogy nem ért meg ;)
Amúgy: Ne mondd már, hogy észe veszed a külömbséget 3800 és 3600Mhz között? Illetve, ha a proci csak 2000Mhzen futna, azt sem vennéd észre windowsban, csak ha folyamatossan hajtod a procit programokkal.
just my 50 cent .. ;)
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi