- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Kuponok....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
E8xxx topikban szerintem találsz Laraxior-féle 4608-as prime stabil-t
Megkeressem, vagy utánanézel Te is?
Ilyen hihetetlen? Öcsém..mondok valamit már linkeljek is mellé,mert az uraság lusta keresni, de a kötekedés az megy... Search and Shut up...rup1u5: NFree:vel "beszélgettem" Neked nem is kell érteni
-
TazLeacher
nagyúr
1.4MCH...azt monták ez a max, gondoltam majd megyek visszafele.
2.1v CL6, igen, autón volt. Milyen ramot vegyek helyette? Már szóltam, hogy mást kérek. Geil Ultra mostanában? 940-et kellene bírnia. CSXO CEC? Valami olyan ram kellene, ami könnyen beszerezhető. A Geil lenne a legegyszerűbb, ha nincs ellenvetés...
-
TazLeacher
nagyúr
Hozzápiszkáltam a refekhez, de nem kellett volna.
Ez a max feszekkel van, csak kiváncsi voltam, mennyi a vége. Eszem ágába nincs leprime-olni. 4Ghz-re lövöm be 24/7-re a lehető legkevesebb fesszel.
Viszont sajna úgy néz ki nekem is "öregbítenem kell" a Kingmax rossz hínevét. Most vettem először ilyen ramot, de 940-en is (1066-os) 22 error-t dobot 8 óra alatt a memteszt. Vihetem vissza...
-
Bagira01
veterán
Persze benne van az 500-as fsb, csak nem mind1, hogy 24/7-es fesszel tolod vagy szétfeszelve a lapot. Szóval van olyan lap amibe ki lehet hozni, csap nem éppenséggel a procinak adsz bitang nagy feszt hanem a lapnak. Aztán laptól is függ, h milyen példányt fog ki az ember. Q9550 wr eredmények miért nem ep45-ds5-be készültek
Jó lehet arra fogni h az ud elterjedtebb, meg ds5 nem annyira kedvelt. Laraxior is ds5-ről váltott ud3p-re ha jól tudom(lehet csak mert gebasz volt vele most nem tom pontosan) Minden mindenre jó, ha mégse az meg az user hibája azt cső
-
Bagira01
veterán
Tény ami tény. Itt az ep45-ds3r lap az asztalon benne a q9550, ugyanazon a beállításon amin ep45-ud3p-be futott a 3dmark ott meg se röccen illetve win betöltőképernyő helyett feketeség. Mielőtt még jönne, hogy persze nem uaz a beállítás stb. magasabb fesszel se megy(alaplapi feszek)
-
Bagira01
veterán
Hát kijelnethetem nekem volt mindkettő és nem megy. A blend stabilitás procc hibája, egyszerűen képtelenség olyan beállítsát találni amivel ki lehetne hozni, nem a vcore kevés hanem nincs alá lap azt annyi(lehet más chipkészlet kéne vagy mittomén). DQ6 megint más tészta nekem is volt, igaz nem volt benne yorkfiled ep45-exremem is volt abba elmegyegetett. Egyre többször vitatkozik olyan dolgokon amik tények Zájec kolléga
(#5287) Keldor papa:Dq-nak mi köze a ds-hez egy szóval nem mondtam, hogy az ne lenne jó, bár te is csak wolffal nézted abba meg köztudott h megy. Nem azt mondtam h a ds széria nem jó csak h quad alá nem
-
keIdor
titán
Nekem már volt dolgom P45-DQ6-al és UD3P-vel is. Az UD széria semmivel sem jobb, csak mivel akinek az van/volt azt dicsőítette... olcsóbb, az az előnye az UD-nek más nem. A Te volt E8500-ad volt benne, ugyanolyan szépen vitte mind a két lap. Yorkfield-et ugyan nem néztünk vele, de szerintem az égvilágon semmi különbség nem lenne ott sem.
-
Bagira01
veterán
Talán mert sima ds szériába a quadok nem mennek olyan jól, tuningba az ud3-as széria jóval előrébb van
AirBooms: Minek neked q9550, sokba lesz az főleg h most vettél új gtx260-at
-
TazLeacher
nagyúr
-
slett27
addikt
Q9550@3,6GHz 1,088V Prime stabil. Megvan az 1 óra srácok !!!!
Amúgy ez most Large FFT volt.
Most kikapcsolódásképpen egy kis UT3 aztán levezetőnek egy kis COD5.
-
bbchris
senior tag
Nahh akkor nézd ezeket az alaptalan állításokat : [link] . Ezért írtam hogy néhol jobb a Q9550 mint a core I7 920 . Persze nem mindenhol mert egyértelmű újabb rendszer és más tesztekben jobb ha nem is túl sokkal de ahol én használom ott szinte azonos szinten van a legtöbb helyen . Szerintem azért ennyire nem néztem be , egyértelműek a tesztek .
Nem humorból írtam hogy nem éri meg váltani DDR3-ra hanem lássuk a példát : most a csere nekem 43k volt = Q9550 a többi memó , alaplap már adott , a Core i7 100k ( ha el tudnám adni a mostani konfigomat ) lenne kb max +20%-ért , megéri ? Éri a fenét .
Informálódtam , gyűjtögettem ahogy tanácsoltad . -
TazLeacher
nagyúr
Leszögezem, nekem nincs tapasztalatom az i7-el, de:
Én egy Q9550-est használok egy GTX280 társaságában. 1920x1200-ban játszom. A Crysison kívűl mindent fullon, és tökéletesen megy. Ha holnap elmennék és vennék egy GTX295-öt, nem hiszem, hogy lenne ami megfogná a gépet.
Akkor mitől is lenne nekem akár 1%-al si egy i7? Ha minden megy fullon, akkor azon full+1%-al menne? Én se vagyok normális, sokszor fölöslegesen cserélek HW-t, de az tény, hogy semmi javulás nem lenne...persze most szigorúan játékokról beszélünk. És nem azt mondom, hogy nem gyorsabb...mert lehet, hogy a COD4 112FPS helyett így már 140FPS-el menne, de lehet én vagyok az igénytelen, de engem ez valahogy nem hat meg. Monhatjuk úgy is, hogy tök mnd1?
-
Sárpac
nagyúr
Lapra még plusz 30K lett volna a procira +35 a ramra is +15 és a hűtés is legalább +10-12k lett volna a beszámolt áron felül.
Sajnos a Strap miatt nem igazán éri meg ebben a lapban 4Gigán hajtani valszin 3.54Ghz-re teszem majd vissza itt a leggyorsabb a memsávszélesség és még picit lejjebb mehetek a fesszel 1.07V-ra kb.
Core i7-et szerettem volna, de közbe szólt a fogorvosom sajna, úgyhogy harapás rágás hardveremet fejlesztettem, mert kissé ledegradálódott az idő folyamán.
És igen lesz új vga is, csak még megvárom vele az áprilist. -
Sárpac
nagyúr
Pontosan sajna q6600ról váltani sokba került volna arról nem is beszélve, hogy azért ha majd Core i7-em lesz akkor nem a leggagyibb lapot fogom megvenni és a 6GB ram is alap lesz (kingmax-xal annyit szívtam, hogy soha a b életbe nem lesz még a egyszer gépembe).
Viszont ez a Q9550 egészen jó kis darab sajna most dobott 1.05Volton hibát a prime 45perc után úgyhogy vissza 1.07-1.08ra ott tutkó stabil lesz 3600on!
1.25körüli feszen szinte biztos benne van a 4GHz+. -
-
-
Sárpac
nagyúr
Dehogy nincs megúszom a cserét minimális ráfizetéssel, és ugyan olyan fesszel nagyobb frekit plussz sse4 támogatást kapok (videókódoláshoz kell).
A Core i7 nem mondom hogy nem szimpi, de a szintetikus teszteken kívül nem nagyon fakít sehol sem, jó gyorsabb persze, de nem átütően, ráadásul sorba jönnek ki az újabbnál újabb steppingek pl. a következő 24.-én.
Majd a 8Magost ha megjelenik megveszem. -
Sárpac
nagyúr
És szerinted az engem hol érdekel, hogy a szintetikus tesztekben mért ram sebesség mennyi?
2megáig úgyis cache szinten saját belső buszán majdhogynem l1 szinten lövi át az adatokat, utána viszont már a ramból kell gazdálkodnia ami már messze nem biztos, hogy olyan fényes. -
joshua7
veterán
Kissé hazabeszélsz, nem gondolod?
Q9550 E0-t a héten vettem 60-ért. Megfelelő lap alá a 32k-s Giga EP45-UD3R, ez mindjárt ~-25k az általad írtakhoz képest. Összkülönbség föl is ugrik majd' 40k-ra. És akkor még nem is beszéltem arról, h gyakorlatilag egy 20k-s P35-ös lapban is elég jól megy egy Q9550, ha nem akarod agyontuningolni. Ekkor a különbség meg már 50k körül van...
Ha most kéne zsír új konfigot összedobni, akkor én is i7-re voksolnék. De egy meglévő elég komoly C2Q-ról teljesen értelmetlen váltani. Igazából a lapárak nevetségesek az i7 vonalon, azt leszámítva nem is vészes a dolog. -
Ha valaki új rendszert szeretne összehozni, akkor valóban igazad van, de ha csak procit cserélne, akkor azért jóval olcsóbban ússza meg. Mindettől függetlenül csak a stepping miatt cserélni procit.......hát fene tudja....... Ha ez a kívánsága?! Az embert néha meg tudja őrjíteni a kíváncsiság
Üdv.:
-
-
TTomax
félisten
VTT 1.4V MCH1.6V nem nagyon merek többet,a VCore meg 1.35V BIOS mert az kb 1,4V IDLE 1,38 LOAD winben...ha kikapcsolom a vcore droppot ha nem,furán viselkedik a lap..a 800-as XMS2 RAM-at is lecseréltem Dominatorra nehogy az állítson meg pedig az XMS CL4-es volt,CL5-ben 1030-at simán ment...Jut eszembe nem melegszik..érezni hogy azért york,de a xigmatek jól végzi a dolgát
-
Pubszon
veterán
Én csak ezt találtam, ez sem az igazi.
Q9300 vs Q6600
Bár itt a Q9300 előnye leginkább abba a plusz 100Mhz-be van, nagyobb FSB-be meg a több utasításkészletbe.Mod: Q9300 nekem azért nem kell, mert tuningba számomra gyenge, mert egy 3.2Ghz-es kentdfieldről nem váltok át egy olyan yorkra, ami 3.2-3.4Ghz-et tud, mind ezt 10-20K forint pluszért..
-
Pubszon
veterán
Azért nem fogok pénzt kidobni hogy "gyengébb" legyen, ha már fejlesztek akkor fejlődjön is a gép felfele, nem pedig lefele. A szorzója is nekem nagyon kicsi a tuninghoz.
A Q9300-nak van előnye is, de sajna több hátránya is, így meg már nem éri meg a pénztöbbletet.SzlobiG: Köszi a tanácsokat.
-
afterburner_
őstag
-
kroky3
tag
Többeknek szól, csak te voltál az utolsó! (Ennyire lámának azért ne nézzetek!) Csak bejelöltem a lényeget (kicsit viccesen), lehet másképp kellett volna. Ami a hibám, hogy nem tudtam tegnap reagálni. Másképp alakultak a dolgok. (nem ide tartozik de kicsit elfoglalt vagyok).
Az eredeti jelöletlen kép itt van a tuningról..
Viszont írok még egy kis hozzáfűzést a dologhoz, amit majd ide, a fórumba linkelek. Nem egészen azt amit a tuningal kapcs. akartam, megosztani.
-
m4rc!
őstag
de ez a magyar üzletmentalitás " emeljük az árát mert nem sok van belöle" ez undoritó, nem hogy csökkentenék... az ilyen boltoknak azt kivánom hogy menjenek csödbe,
Miaz, h magyar üzletmentalitás? Ilyen AZ üzlet, másképp hogy lehetne pénzt keresni szted? Nyilván, h vmi hiánycikk drágábban adom, erről szól a világ..., de majd, ha te okos üzletember leszel nem így fogod csinálni
-
Kroni1
veterán
Sajna nem tom, h a lap vagy a proci de 450-460 körül vége van sztem, de gyári hűtővel meg nem emelek feszt, és nem is nagyon próbálkozom tovább, mert ezzel a szar hűtővel ha kicsi feszt is emelek melegszik rendesen.. majd ha lesz normális. Amúgy RT 2.75 hol van fennt? Mindenhol csak a 2.70-eset találom.
-
Superman
nagyúr
Anno Commando-ban 1.9Volttal is megkínáltam az északi hidat, persze csak tesztelés céljából.
Sajnos, ha 1.6Voltnál kevesebbet adok az NB-nek, akkor az lesz belőle, hogy hamarosan lefagy a Windows, csak úgy random. Így persze nem. Most feltettem a Maximus Extreme-re a legújabb, 1102-es biost, állítólag ez valamivel jobb tuningra, meglátjuk.
-
Superman
nagyúr
Az tényleg nem kevés. 1.52Voltnál többet még Q6600- esetén sem adtam az FSB Termination Voltage-nak. Egy pali meg már azt állítja az egyik külföldi fórumon, hogy már 1.36Volt esetén is degradálódik a processzor. Eléggé kiakasztott már anno is ez a téma.
Ha degradálódik, degradálódik, úgysem használom1 évnél tovább.
-
Azért az a +6mega igencsak tud fűteni, de az biztos, hogy qx-et nem hűtesz le levegővel 1.4v-al meg szerintem q9450-et se.
Yana: Ameddig bírod levegővel adhatsz neki csak 80 fok fölé ne nagyon mennyen.
Látom van egy fajta droop a gigába, na ezért se kéne olyan lap.Amúgy FSB-ket eléggé szépeket érsz el.
-
keIdor
titán
Akkor lehet a C1 steppingnek is köze lehet hozzá.
A QX9650 C0-t én se tudom semmi levegővel lehűteni 1,4V környékén... 1,36V felett felszökik 80 fölé és kész... még klíma @ 16°C fok "módnál" is.SimonYana: Huha szép drop. Loadline Calibration van a BIOS-ban? A PLL amúgy brutálisan sok egy Yorkfield-nek. Az alap 1,5V fölé elvileg nem szabad már menni! ICH-t meg nem szokás feszelni, csak extreme tuningnál. Legalábbis 24/7 keresésnél nem szokott kelleni déli hídnak fesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-9900K - Garancia - Ingyen posta
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi Team Group 32GB samsung b die . Jegelve MMGpOffical számára.
- AMD Ryzen 5 5600X Wraith Stealth dobozos - Aqua garancia 2026.03.07-ig (AM4)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest