Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Bevezető rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
válasz
szacsee
üzenetére
Igazad van teljesen.
"Jaaaj, mindek az?" "Nem használja semmi csak konvertálás, stb....."
És milyem rossz volt annó Q9550-ről visszaváltani E8500-ra.
Észre lehet venni mindenhol, még Win betöltésnél is.480*8,5=4080 megvan, 1 óra prime stabil. CPU fesz 1,31V

Ha elkezd nyüszögni a rendszer FSB emelés miatt, akkor (persze VTT és NB feszen kívül) mit kell még emelni?
Én eddig bármilyen procit húztam, PLL-t sosem kellett emelnem, persze nem voltak extrém órajelek. Egy York-nél kb honnantól kell PLL-t is emelni? 
Keldor: Tényleg zsírul mennek az E0 stepping-esek. Egy Q9550 is jó, de azért vettem Q9650-et, mer tha véletlenül nem lenne tuningos, akkor is meglegyen a 4GHz. És a 9es szorzó is jól jöhet, meg viszonylag jó áron tudtam venni. (84K)
-
keIdor
titán
válasz
szacsee
üzenetére
Hát lehet, hogy csak nem volt szerencséd. Az sajnos előfordul, hogy gyárilag valami beteg... Amúgy a 2x2 Crucial ahogy nézegettem elég anti-tuning, szóval ezek gyárilag ilyen szarok... nekem pl. a mostani Mushkin-okkal semmi gondom, elötte Corsair Dominator 2x2 volt és az is ment szépen. (a mai napig megy szépen egy másik gépben)
1100MHz CL5-nél viszont 90%-uknak vége van, ezeken nem Micron van, hanem más szarok.Ha az ember tuningos 2x2 kitet akar, az csak DDR3-ban van. DDR2-nél igazi gyorsaságot csak 2x1-es kitekkel lehet elérni... esetleg 4x1, de itt már nagyon számít az alaplap meg maga a modulok. És 1200MHz-nél már ígyis-úgyis vége a dalnak...
Sárpac: Hát igen VGA-ból többet észreveszel...
-
-
NFree
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Nem tudom én nem vagyok loadline párti, mert a multkor az anussal sikerül degradálni egy kis prockót, olvastam valahol egy cikben , hogy olyan fesz tüske keletkezik a használatánál, hogy iszonyat s képes kinyírni, szegény prockót. nos a lapodon gondolkodom erősen de nem tudom annyit megér -e nekem , mint mondtam 1szerű user vook s lehet soha nem tudnám kihozni belőlle azt a teljesítményt amit bírna a kicsike, meg 1 évig lenne meg a cucc utánna már nyergelnék én is a corei7-re addigra lessz elfogadhatóbb áron is , meg talán megjelennek a szoftverek is amik a benne rejlő képességeket kihasználják.
-
NFree
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Csövi , hogy hogy nem sikerült még benne megküldeni egy yorkot, tessék feladni hírdetést, egyébként mi lenne az ára, csak kiváncsi vook, ja és kössz a választ a multkor a masik totyikban , csak nem tudtam már reagálni nethiány miatt.

Én gondolkoztam extremen is csak hát a keret , meg az ud3-ban nagyon megy a kicsike lásd Lara
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee
üzenetére
csak bench demo... guru3d.com
egy kis finomság Q9550,536x8,5
-
subaruwrc
félisten
-
Beowulf_78
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Persze megnézném én mindkettőt...
De fizikailag nem lesz lehetséges. E8600-ból ha mellényúlok, lesz lehetőség "javításra" egy másik példánnyal, míg Q9550-nél nem.
De egyébként nem vagyok "3dmark buzi", Pisti88+, és Laraxior azok. Engem annyira nem motivál, ezért is gondolkodom 2 magasban is. 
Megvan z FPO Q9550-ből: L815B321
Utána tudnátok nézni hogy érdemes e?

-
slett27
addikt
válasz
szacsee
üzenetére
Én is így voltam (lehet rosszul "éreztem") amikor Prime-oltam Wolf-al ill. Quad-al, Wolf-nál Prime alatt a programok nehezebben indultak, Start menü is később indult (az azonnal helyett kb 2-3 mp) mint Quad-nál, pedig mindenhol 100% ment mind a 2 ill. 4 mag. Érdekes...

Ez persze már szőrszálhasogatás.
-
válasz
szacsee
üzenetére
ja, de ez egy jófajta p5k3 deluxe volt. semmi nem volt auton. mondjuk én a pll e gyanakszom, 1,56
de nem tudom.
az biztos, hogy ma vettem egy új lapot, mert azt hittem, ő a hunyó. p5e3 prémcsi
de mindegy, lesz egy tartalék p5k3-mam 
SzlobiG: ez most tényleg csak annyit kapott! nincs 2 hete, hogy visszakaptam garból. Képzeld, még az energia takarékos funkciót is bekapcsoltam! csak senki meg ne tudja
3600-on ment. -
Donnie
őstag
válasz
szacsee
üzenetére
Hát igen, tény hogy nem túl jó megoldás ez az Intel részéről. Én a RealTemp-et tartom etalonnak, kalibrálva megközelítőleg felhomályosíthatja magát az ember a hőfokokról.

Egyébként meg Everest alól szoktam monitorozni a CPU throttling-ot, amíg ott minden OK, addig nem nagyon izgat, hogy +/- 10 fok a hőmérséklet

-
Henryk
aktív tag
válasz
szacsee
üzenetére
Na ez érdekes.. bár nekem E6550-em van még, de ittis valami hasonló lehet, ha a gyári hűtőn nemmegy a venti, mert automata akkor is 23 fokot ir ki, sőt pár hónapja mikor összeraktam akkor még 20as szobahőmérsékletnél 16-17 fokosnak irta ventivel, 20nak passzivban. tehát ha úgy vesszük a proci hűti a gépemet
na de majd meglátjuk a Q9450 hogy muzsikál azzal a monstrummal hűtve.ja igen kérdezni akartam.. na szóval ha passzív gyári hűtéssel 23 fok, akkor mennyit kéne fentebb állítani hogy reálisat mutasson? bár nekem így is teccik

-
Superman
nagyúr
válasz
szacsee
üzenetére
Lehet, hogy idegesítő, sőt, engem is idegesít néha, de: ha a Q9450 3.2GHZ-en fut, benchmarkokban alapvetően körülbelül 10-15 fps-el kevesebbet produkál a GeForce 9800GX2 ahhoz képest, ha 3.6GHZ-en fut, természetesen azonos mag/shader/memória órajeleken.
Játékok alatt nem néztem, ott nem érdekel.

-
Gorneck
legenda
válasz
szacsee
üzenetére
Őszinte leszek...sokat ültem dual procis rendszer előtt és 4 magos előtt is...nem értem igazából egyes emberek kijelentéseit...nem sokat de dolgozom eleget ezekkel a gépekkel...napi 8 órát...
Mivel 8200am van ezért jókat mosolygok ezen a minimum 4ghz-en meg stb szövegeken...Haver 4870hez sem kell túl sok quad kraft...3,2 már elég is neki...sztem ennyi elég 2 magból is...nem q66 lenne a másik gépbe akkor már rég cseréltünk volna egy próba elejéig...
-
Gorneck
legenda
válasz
szacsee
üzenetére
York nem lesz...Wolf igen...
-
csezo83
csendes tag
válasz
szacsee
üzenetére
Okés, megfogadom. Nekem is a P45 a szimpatikusabb. Szal akkor DS4 lesz.

Mondjuk én az elején nem nagyon akarom tuningolni pont azért mert, hogy munkára lesz, de a későbbiekben nem tartom elképzelhetetlenek a keményebb tuningot sem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Nem vagyok PH félisten egész meg főleg nem.."
Nem számon kérésként gondoltam ezt a dolgot.

-
Drenadar
veterán
A ház az egy smilodon ... Raidmax.
Nincs szó még semmilyen tunningról, elöszőr azt szeretném, h alapjáraton ne főjjön meg!
Most a pasztára gyanakszunk ZM-STG1 hogy egy rakás szar, de 20 fokot számíthat a paszta??? és ha 20 fokot jelen 0,1V akkor megeszem a kalapom! simán 333FSB vel megy. -
Drenadar
veterán
Bocsi a balga kérdésért, de egy bios mit tehet a cpu hőfokának érdekében ??? és nem lehet feljebb emelni a fordulatszámot a Zipangnál ? nekem nem sikerült... fixen 1016-ot pörög, ami semmi. lenyitom az oldalát, és mintha nem is pörögne... jó sok levegőt vihet így is, de mondjuk 1500-on lehet pár fokot számítana...
-
-
-
kovecses
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Észre lehet venni mindenhol, még Win betöltésnél is.
Én eddig bármilyen procit húztam, PLL-t sosem kellett emelnem, persze nem voltak extrém órajelek. Egy York-nél kb honnantól kell PLL-t is emelni?
de olyan egyszerű mint egy szeg...
2mag 4mag,8mag...dinnye 
Te is eladod valamiért
Loadline ,meg tleg veszélyes dolog, már én se merem használni 1,34v felett
Meg hozzám sem
Tehát ha 4.25GHz-en futattam volna a quadot simán megeszi a 4.6os E8400et 

De egyébként nem vagyok "3dmark buzi", Pisti88+, és Laraxior azok. Engem annyira nem motivál, ezért is gondolkodom 2 magasban is.

3600-on ment.