Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz DarkByte #20055 üzenetére

hát, én a HDT-1283ról olvastam a teszteket, elvileg ennek a modellfrissítése az Achilles 1284. előnye, hogy relatíve olcsó, és ahhoz képest eszméletlen hűtésteljesítménye van (legalábbis az 1283 még occsóbb volt). nomeg egyszerű felszerelni, ez a későbbiek fényében fontos:) egy ventivel a szintén egy ventis IFX14/TRUEt szintjén mozog, ami finoman szólva is remek teljesítmény.

dekódolva: TRUE [link]a Thermalright 120 Ultra Extreme, éppen akcióban van asszem ohsen, 11 körül. venti alapból nincs rajt, ami egyrészről para, mert alapból nincs, másrészről jó, mert Te választod ki, hogy mit raksz rá. akár kettőt is. ugyan nem lineálisan fog csökkenni a hőfok egy ventihez képest, de mégiscsak jól jön. képes passzívan is elmenni megfelelő házhűtés mellett (bár quad mellé azért egy legalább extrahalk venti nem árt rá).

a cuNinja a Scythe Ninja réz verziója [link]. 20k alatt nem nagyon volt, előnye, hogy full réz, hátránya, hogy a Thermalright darabokhoz képest lényegesen kisebb. bár ez előny is lehet:) alapjából véve az ára miatt felejtős. nomeg a ventije lehet, h halk, de finoman szólva is elég gyenge.

IFX14 a Thermalright IFX14 [link](avagy a pokolbéli tűzoltó:DDD szó szerinti fordításban), ez hasonló felépítésű, mint az Asus V60, csak 92es helyett szintén utólagosan feldobálható 120as ventikkel. elvileg három ráfér, gyakorlatilag 2nél többet nem ajánlanak (én teszt kedvéért azért egyszer hármat ráraktam;] ). alapból 900g, nekem ventikkel most olyan másfél kiló lehet. talán ennek a legnagyobb a hőleadó felülete és van hozzá egy 90x90x20as hátsó hűtő is. ami miatt pár házba eléggé mókás beoperálni (ez utóbbi viszont hajlékony, szóval vész esetén be lehet hajtani a ramok fölé is...). brutálisan vastag hőcsövek, vékony lamellák, hatalmas felület (kb a tornyai egyenként verik méretben az intel gyári megoldását méretben), 165mmes magasság... jelenleg akcióban 12-13 körül mozog (ez nagyon jó ár, én használtan 16.5ért vettem egy papst 4412vel, és remek boltot csináltam). probléma, hogy a TRUEhoz hasonlóan nagyon nagy, a szerelhetősége pedig... hát nem egyszerű.

egy gyengébb vízhűtést (pl zalman reserator2/4) mindegyikük képes minimum befogni, erősebb ventivel/ventikkel használva pedig gyönyörűen verni, azt hiszem ez a tudásukról mindent elárul.

elvileg mintha a hyper 212 teljesítményén is lehetne mondjuk javítani egy backplatevel, azt hiszem a lefogatása nem a legerősebb.

Qru: hm, az nemjó:( nekem 1.43nál jött el az a pont 3.6on, hogy egyrészt hibázott, másrészt a kupakot melegebbnek látta a magoknál, tehát kvázi megkergült a hőmérője. maxhoz nem volt türelmem, de az 1.38a 3.2 primere már eléggé aggasztó előjel volt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés