Új hozzászólás Aktív témák

• Gork

tag

Nos, tegnap átvettem az egyik szimpatikus fórumtárstól a bontatlan Wintel W8 dualbootos verzióját. (Android + Win8).

Az első és legváratlanabb fordulat az aktivált Win 8.1 with Bing volt, amire aztán a Win 10 minden akadály nélkül felment (volna, ha a Windows Defender real time protection miatt nem futott volna mindig hibára az update letöltése. De ezt szerencsére kis utána olvasással sikerült megoldani. Ki kellett kapcsolni a real Time protection... :U ).

Az első tesztek alapján szerencsére olyan eszeveszett melegedésről nem tudok beszámolni. Torrent + 2-3 lap a Firefox-ban + Spotify 70-72 fokra viszi maximum. Torrent + közben mondjuk egy 1,5 Gb-os 1080-as mkv KMPlayerben szintén olyan 70 celsius környékére fűti fel. Eddig még nem sikerült normális használat mellett (normális használat alatt értsd, nem szándékosan megnyitott 10 oldalt + mindeféle egyéb app, hanem amit tényleg normális esetben használnék) 80 C felé venni. Megjegyezném, nekem nincs több 10 gigás FullHD-s filmek lejátszására igényem, és letölteni vagy seedelni sem seedelek egyszerre tizenvalahány torrentfile-t. :)

Ennek ellenére jómagam is elvégzem majd valahogy a hűtésmodot, pont az Interstate76 kolléga által leírtak miatt: hogy megnöveljem a ketyere remélt élettartamát.

Amit tapasztaltam még, hogy pl. a külső 500 gigás vinyót eldobálja USB-hosszabbítón keresztül, közvetlenül nem. Ez csak olyan zárójeles megjegyzés. :)

Lenne viszont két kérdésem:

Mivel az erőforrások szűkösek, érdekelne, hogy milyen vírusvédelmet használtok. Sok helyen ajánlják a Windows Defendert, de még a fentiektől függetlenül sem nagyon bízom benne. Azt viszont nem tudom, hogy mennyire fogyasztana memóriát egy állandó egyéb külső vírusírtó.

Illetve mi a tapasztalat, melyik a legkevésbé erőforrás-igényes böngésző, amit érdemes használni? Az Edge kiesett az AdBlock hiánya miatt. A Chrome a Youtube probléma miatt. Jelenleg Firefox ketyeg rajta, de ha van kevésbé erőforrás-igényes javallott böngésző, szívesen fogadok javaslatokat! :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés