Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 4. (záró) rész:
Összefoglalom, miket csináltam a kis kütyüvel:
1. A képen pirossal jelöltem azt a részt, ahol kivágtam a tetejét, és kékkel kereteztem be azt, ahová a gyári hűtőborda teteje kerül, ha visszarakjuk a tetejét.
2. A szürke részre 2 mm vastagon hővezető szilikon lapkát raktam, hogy ne legyen rés a hűtőborda teteje és a Wintel tetejének aljára gyárilag beszerelt fémlap között.
3. A kis zöld négyszögek 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda helyét jelölik, amelyeket hőálló/hővezető ragasztóval rögzítettem a gyári hűtőbordához, és amelyek teteje így éppen egy vonalba került a Wintel tetejével.
4. Végül - miután ma megérkezett - ráragasztottam a 2 kis hűtőborda és a Wintel tetejére ezt a nagyobbacskát, amely így teljes egészében eltakarja a Wintel tetejére vágott lyukat.A legutóbbi lépés egyrészt normális kinézetűvé tette a kicsikét, másrészt edig hozott még 3-4°C-ot a konyhára, azaz 60°C alatt van a működési hőmérséklet PMS-t, Tixati-t és Chrome-ot is futtatva.
A végeredmény (a tetejére vásárolt borda fekete festése sajnos nem épp makulátlan, ill. én is ejtettem 1-2 kisebb sérülést a kicsike tetjén, de azért egész mutatós lett - szerintem):
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Rendeltem egy ilyen bordát a design miatt. Miután a sajátom gyári hűtőbordájának a tetejére tettem 2 db 20x20x6 mm-es kis bordát (arra a részre, ahol nincs felette fémlap), amik felett kivágtam a házat, és amik így pont egy síkban vannak a wintel w8 házának tetejével, ezekre rá tudom ragasztani a linkelt feketeséget, ami egyrészt szép nagy felületen fog hőt leadni, tovább csökkentve a működési hőmérsékletet, másrészt pedig eltakarja a nem éppen mérnöki precizitással készült vágást, amit a doboz tetején ejtettem.
Gondolkoztam ezen is, sokkal hatékonyabb lett volna, de úgy éreztem, hogy ormótlanul mutatna a kicsikén, hogy végül nem erre esett a választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Yettel topik
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/16Gb RAM/550W Platinum
- Vizes Gamer PC: RYZEN 5700X / 32GB RAM / INTEL ARC A770 16GB / 1TB NVMe SSD
- Fujitsu PRIMERGY RX300 S3
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Olcsó számítógép PC - Játékra is! I7 4770 / 16GB DDR3 / GTX 1650 4GB / 256 SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gondolkoztam