Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz t72killer #2149 üzenetére

    A baj az, hogy pont akkor nem fog 30 évre eladósodni ha "ingatlan moguli" álmokat ápolgat, ha akarja, ha nem.
    Az igazi megoldás nem is annyira ennek a szétadóztatása lenne. Pláne, hogy legtöbbször gazdagok csinálják, és őket nem szeretik a döntéshozók megadóztatni, ráadásul mi történne? A kis zsebkendőnyi telek is nagyon drága lenne, mert az adót is belekalkulálnák az önkéntes ingatlan mogulok. Ezzel maximum azt érnéd el, hogy a kisember nem tudná ezt se felhasználni megoldásként, de a nagy halak továbbra is csinálnák beleárazva a telkek árába.
    Szerintem sokkal jobb megoldás lenne, ha a fizetést igazítanák úgy, hogy elérhetőbb legyen a saját telek/ingatlan. Akár árplafon bevezetésével. (gondold el : hiába veszi meg a telket és vágja szét, az összességében ugyanannyi m2, vagyis ugyananyniért tudja eladni -- nem éri meg vele foglalkozni)
    Mert mostanában nagyon elszálltak a dolgok. Angliát ugyan nem tudom, de Magyarországon pl az 1970-90-es években az akkori fizetésből sokkal elérhetőbb álom volt egy saját ingatlan, mint ma, egy maiból. Nem véletlen, hogy szerintem 50+ nem lakott még ennyi fiatal kényszerből mama hotelben sokéves koráig, mint ma.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés